HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 srp 2026, 13:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dubioza Kolektiv
PostPostano: 20 lip 2013, 14:14 

Lebowski je napisao/la:
Ne znam samo odakle vi vadite zaključke. Od jednog relativno normalnog benda napravite aždaju. Ljudi sviraju svugdje i nikom ne smetaju ali vama da.

No, ako je to istina što pišete lijepo je vidjeti da ih braća Hrvati vole.

http://mixer.hr/regija/dubioza-kolektiv ... hrvatskoj/

http://www.24sata.hr/show/veliki-koncer ... ada-313555

A evo poređenje Thompsona i Dubioze. Dubioza promovira velikobošnjačku muslimansku politiku a Pereci je dižu u nebesa. Pa jel može biti slađe od toga.
Ili pak oni nisu to što tvrdite?

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/2 ... ktivu.html

Zato I jesu pereci
Oni znaju samo za cevape I nadrealiste ali ne I za koljacke pohode na hrvate od strane huse I hase

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 14:31 

Lebowski je napisao/la:
Bumbar, pa u čemu je onda tvoj problem sa bendom i zašto ih povezuješ sa politikom. Zašto ih onda ti ne posmatraš kao ti Hrvati?

razočaran sam, praf da ti kažem...,ne samo ovim bandom.

kontaš i iščekuješ neki "novi val", promjene koje isfuravaju mlađe postratne generacije,...kad ono vutra-đuka-jugoslavenska domet furka, retro kopirni strojevi uškopljenih bandova iz komunističkog vakta koji pilaju reklamu za neku novu Jugoslaviju.
Promoviraju hegemoniju i šovinizam bosanstva, samim tim negiraju u BiH Hrvata i Srbina,...i još u tom svom proljevu umiksaju neku borbu za slobodu, ljudska prava, a zazivaju Jugoslaviju. Sami po sebi kenjaju...

kome to treba i ko to zaziva nakon ovoliko krvi i rata šta je ta ideologija i diktatura uzrokovala.

ko su im uzori? Tito? ili oni koje je njegov režim zatvarao i progonio na goli otok što su drugačije mislili i pjevali?

...alo ba ljudi su tada pjevali i završili zbog pjesme na Golom Otoku.
jel taj sopstveni apsurd može pojmiti njihov napušeni mozak dok seru nekome o slobodi, pravdi i ljudskim pravima zazivajući Jugoslaviju i Tita?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 14:41 

Wind je napisao/la:
Jel ima neko nešto reći ? :smajl020

Zoveš me u inboks a onda glumiš nedostupnu.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 15:31 

Wind je napisao/la:
Jel ima neko nešto reći ? :smajl020

Što imaš sada na sebi...? Je li i sada onu plavu... :drool
Kako mirišeš sada...? Mmmm....

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 15:49 

volvoks je napisao/la:
Kakav je to pristojan naziv benda, molim te?? Pa pogledaj kakve retardirane nazive imaju Ameri, Bijela znija, bijele uši, Zeleni dan, istosmjerno-izmjenična struja, Pištolji i Ruže :kava

Očito ne kužiš "Nadrealisti" furku Sarajeva.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:12 

Objasni :neznam

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:20 

Kako objasniti u par rečenica. Što se petljaš u stvari koje ne kužiš.

Ono što se da kratko objasniti je da su Nadrealisti i Zabranjeno Pušenje bili uspješni i kvalitetni u tome što su radili. Ostalo je gore objasnio Bumbar, o guslanju na staroj slavi koja ispada više nego komična na negativan način. Sad su ubacili i krkanluk najnekvalitetnijeg hip-hopa, politički aktivizam na krivim osnovama i slično.

Ima tu još nečega čega se ova tema nije dotakla. Guslanje na starim valovima i čobanski rock. Ima i danas band-ova koji probaju ono što su ti neki band-ovi radili prije ima 30 godina.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:20 

bumbar92 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Bumbar, pa u čemu je onda tvoj problem sa bendom i zašto ih povezuješ sa politikom. Zašto ih onda ti ne posmatraš kao ti Hrvati?

kontaš i iščekuješ neki "novi val", promjene koje isfuravaju mlađe postratne generacije,...kad ono vutra-đuka-jugoslavenska domet furka, retro kopirni strojevi uškopljenih bandova iz komunističkog vakta koji pilaju reklamu za neku novu Jugoslaviju.
Promoviraju hegemoniju i šovinizam bosanstva, samim tim negiraju u BiH Hrvata i Srbina,...i još u tom svom proljevu umiksaju neku borbu za slobodu, ljudska prava, a zazivaju Jugoslaviju. Sami po sebi kenjaju...

kome to treba i ko to zaziva nakon ovoliko krvi i rata šta je ta ideologija i diktatura uzrokovala.

ko su im uzori? Tito? ili oni koje je njegov režim zatvarao i progonio na goli otok što su drugačije mislili i pjevali?

jel taj sopstveni apsurd može pojmiti njihov napušeni mozak dok seru nekome o slobodi, pravdi i ljudskim pravima zazivajući Jugoslaviju i Tita?

Opet ne vidim gdje ti to sve pronađeš u muzici, ovom bendu, ali može biti da je do mene. Šta je sljedeće...

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:27 

bumbar92 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Čuj Jugoslavija?! , halucinacije su neverovatna stvar , zaista.

Šta je smeta ti bosanstvo?! , e pa junače trebo si misliti ranije a ne sad ovde da prodaješ fore.

Svi ste lepo na referendumu za nezavisnost BiH glasali za bosanstvo i za dubiozu kolektiv , a sad kukuuuuu kriv nešto neki jebeni bend iz Sarajeva.

Znači sebe klepi po glavi i sebe prvo iskritikuj , a onda pređi na drugoga.

Ali znam da nećeš , vama nacionalistima to nije u sastavu karaktera.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:29 

Evo jš jedan bend kojeg je BBC spomenuo. Meni je ovo dobra muzika, nek pjevaju o čemu hoće.

Ili SARS. ILI TBF. Ili Dubioza. Sve njih i mnoge druge možete strpati tamo gdje želite.

Ili letu štuke.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:31 

Dobro je, za sarajevske uvjete i predobro. :laugh

Pokojni Dino Dvornik je nobelovac za te kretene.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:34 

Mik Džeger je Bog, ne znam što ostali uopšte postoje na sceni.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:37 

Gurate ih u prvi plan kao neke top izvođače. Onda dolazi i kritika normalno. Ali sve je to OK, velika kriza u državi pa se odražava i na umjetnike.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:45 

Pa čuj boljih nema, i to što ima boljih i što je bilo na širem prostoru je iz one države. Moguće da si nostalgičan.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 16:49 

Boljih nema jer je narod prolupao pa neće da financira kvalitet. Tako to ide, sve je povezano.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:16 

volvoks je napisao/la:
Zašto djiha-djiha ne bi bio obični lijevoliberalni klon, a karovlah tvoj pravi identitet?? Kako ti možemo vjerovati kada pričaš deset različitih priča??

Jebiga sad. Ali u pravu si, u neku ruku. Naravno, i ja sam, dosasvi na ovaj forum kojeg prati odredjeni glas, nastupio kako sam nastupio ne polazeci od toga da ce se moje misljenje ovdje uvazavati.

Nego, hajmo piskarati malo pa cemo vidjeti. Meni je obecan fair tretman i to je to...tako da necu ni ja "srati".

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:21 

bumbar92 je napisao/la:
djiha-djiha je napisao/la:

A joj Bumbare.

Dakle ne svidja ti se forma. Ne svidja ni meni. Meni iz astetskih a tebi iz nekih drugih razloga. Ali cinjenica je da im je izjava motivisana dobrotom i zeljom za jednakoscu svih.

A Walter, pa to je, bolan, samo simbol za otpor...i nista vise. Shvatas ih bukvalno ko i mene (a fakat ih nije tesko skuziti).

De bolan, imam usađen detektor za režimske bandove i pjevače još iz ranih 80ih, naravno kao i za one antirežimske, a to ovi nisu sigurno.

Ako ti slogan "vratiće se Valter" iz SDP kampanje ne objašnjava bar taj apsurd da se oni nekome kao "opiru" i zrače dobrotom onda ti ja ne mogu pomoći niti objasniti kako je bilo u Sarajevu kada se "Valter" vratio, mass streljana ukratko.
Mnogim bandovima danas modus opstanka je partijsko ušupkivanje i istovremeno prosipanje priče o nekom otporu prema vlasti, ukratko licemjerje.

Partijsko angažirani band, kak bi se to nekad zvalo.

Sve je to moguce. Moguce je da su oni "partijski angazirani" ali ja to u njihovoj poruci ne mogu iscitati. Koliko i do ko mjere su uvedeni u same strukture te partije to zaista ne mogu reci ali gdje nema para nema ni poslusnosti.

I veoma je tesko u BiH biti "normalan" a da ne stanes na zulj makar jednom od tri uvrijeDZena kolektiva.

Opet, ja ih - kad izbace neku novu stvar, mogu poslusati tri, cetiri puta, i to je to. Sto, opet, govori ponesto i o kvaliteti tih zaista dobrih muzicara (no, biti dobar muzicar ne znaci automatski imati dobar bend...ja nisam bio bogzna kakav muzicar ali sam sviro u dva sasvim respektabilna benda). Stillness su druga prica (spominjem njih jer je to slicna fora ali Stillness nikad nece dostici popularnost jedne DK jer su upravo takvi kakvi jesu..dublji).

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:22 

Jos jednom, koga ne nervira ovaj dalmoski, veoma dobra stvar:
http://www.youtube.com/watch?v=ZrSJ_WGNMns

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:24 

Bobovac je napisao/la:
Imaju zgodne spotove i melodiju, ali tekstovi su im obojeni velikomuslimanskom nacionalističkom propagandom i to je to.
Inače, muslimanski (bošnjački, kaj-god) možemo podijeliti na 2 glavne grupe, (kao i npr hrvatski koji se dijeli na ustaško-dodrinaški i demokršćansko-herceg-bosanski).
Prva grupa je više islamislička, druga je više građanskija. Prva je otvorena i iskrena, okuplja muslimane, druga je lažno liberalna i slobodoumna, koja služi većinom za vanjsku uporabu, okuplja sve "Bosance i Probosance", koji su za jedinstveno i nedjeljivu, građansku BiH. Dakle to je ono što je politika SDP-a ili DF, ili NS. Dubioza kolektiv pripada ovome drugome krugu

Hajd Tita ti, ili gospe, ili alaha, objasni, definisi velikomuslimanski propagandu (da imamo mustru kroz koju mozemo sve i svakog propustiti).

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:26 

bumbar92 je napisao/la:
pa ajd ako imaju muda nek malo krenu uz bradu vehabijama i sandžaklijama, da vidim kako će ih domaća raja skontat.

oni se reklamiraju kao urbana raja iz Sarajva, a znaju dobro šta im ovi likovi rade od "duha sarajva",...rade još uvijek, i radit će i dalje.

a oni nek i dalje licemjerno mlate po hercegovcima, nacionalistima, qrcima, palcima dok im sandže i vehabije prave "duh sarajva".

prvo po svojoj avliji nek ometu i nek pokažu muda, a ne kliznu u Zagreb i Hrvatsku i tamo seru o ljudskim pravima, hrvatskim nacionalistima, a u sopstvenoj im kući balega i sandžo magaza.

jebeš takve,... furka, gluma i šićar, a pričaju o nekoj revoluciji, ma bjaaaaaži, uzmi rabljen qrton i vrti ga oko glave. :aleale

A Frenki
http://www.youtube.com/watch?v=e1p09R3SL6Y
Jel on makar ok?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 17:54 

Svaka cast Bumbaru, a Lebovski po obicaju ne konta, nije mu jasno, ne razumije, on je tek juce stigao sa Saturna...

Citao sam neke Frenkijeve kolumne u Danima, jos se nije rodio bosnjacki politicar, novinar, umjetnik, intelektualac... koji ce se bar malo potruditi da razumije svoje komsije umjesto da ih gleda kao zle nacionaliste.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 18:01 

Metemma je napisao/la:
Svaka cast Bumbaru, a Lebovski po obicaju ne konta, nije mu jasno, ne razumije, on je tek juce stigao sa Saturna...

Citao sam neke Frenkijeve kolumne u Danima, jos se nije rodio bosnjacki politicar, novinar, umjetnik, intelektualac... koji ce se bar malo potruditi da razumije svoje komsije umjesto da ih gleda kao zle nacionaliste.

Ja sam oduvek za nezavisnu RS ali mislim da ti jesi zli nacionalista kao i dobar deo Srba iz RS-a.

Kad to promenite imate šanse , ovako ti ostaje samo kukanje i pljuvanje po susedima Bošnjacima , što dovoljno govori da vi i nećete nezavisnu ali normalnu građansku državu RS već samo želite večno nadjebavanje ili klanje sa Bošnjama jer u drugačijem slučaju vi zli nacionalisti ćete nestati.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 18:07 

:smijeh Komentari su vam na razini pubertetlija.

Pa pa! :D

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 18:09 

joe enter je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Ja sam oduvek za nezavisnu RS ali mislim da ti jesi zli nacionalista kao i dobar deo Srba iz RS-a.

Kad to promenite imate šanse , ovako ti ostaje samo kukanje i pljuvanje po susedima Bošnjacima , što dovoljno govori da vi i nećete nezavisnu ali normalnu građansku državu RS već samo želite večno nadjebavanje ili klanje sa Bošnjama jer u drugačijem slučaju vi zli nacionalisti ćete nestati.

Jos jednom moram da primjetim da si ovo relativno pristojno napisao, iako si dao sebi za pravo da izvrijedjas jedan dobar dio naroda, odnosno, zakljucio si da su "zli" samo po njihovoj nacionalnosti i po tome sto su iz RS, sto je na korak od fasizma.

I naravno, da nista od toga sto si napisao nije tacno.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2013, 18:15 

Wind je napisao/la:
:smijeh Komentari su vam na razini pubertetlija.

Pa pa! :D

Jel ovo kuma Bechinica?

Komentari su vam na razini pubertetlija, pa onda "pa pa"? Sto bi se reklo na Romaniji, dje si ti pisala na forumu prije vojske...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 215 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: