|
|
Stranica: 27/27.
|
[ 657 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 12 sij 2026, 21:35 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28671 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Robbie MO je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Na koga? Nisam neki ekspert, ali puno aluzija na Divu Grabovčevu. Kao i ženske tetovaže iz tog kraja. Znači opet Rama kao i prošle godine? :) Da moja pokojna baba vidi ovaj spot vjerojatno bi joj se dopao, i po pjesmi i po bukvalno istim ornamentima koje je ona nosila, ne doduše na licu ali da na rukama i vratu. U neku ruku osjećam kao da mi baba ode na Eurosong. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 12 sij 2026, 21:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45564 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Citat: Andromeda je pjesma koja u fokus stavlja važnost žena. Inspirirana je poviješću hrvatskih katoličkih žena s prostora Bosne i Hercegovine koje su, suočene s prijetnjom ropstva i nasilnog odricanja od svoje vjere [tokom vremena Otomanskog Carstva] tetoviranjem križa na vlastito tijelo ostavljale neizbrisiv znak identiteta i otpora. Ova pjesma podjednako odaje počast tim ženama, ali i podjseća da je sloboda žena danas ponovo ugrožena. Ona je poziv da iz povijesnih rana učimo, da prepoznamo vlastite okove i da stvaramo bolje sutra.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 12 sij 2026, 21:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Na koga? Na one što ih Bugari zovu Pomaci (Pomagači) okupatora. Pomagaci austrijskog i njemackog okupatora, evo sad kandidirate i za americkog
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 12 sij 2026, 21:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45564 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Pa sve do nedavno nas su Ameri smatrali najzadrtijim, dok su Lagumdzija i ekipa lizali cipele po Washingtonu. Vi ste u 500 godina usavršili podaništvo kao nacionalnu tradiciju, svakom okupatoru miljenici: Turcima, zatim mađarskom Židovu Kallayu, potom srpskom kralju, pa ustašama, onda Titi, pa Amerima.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 12 sij 2026, 22:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hrvatska ide sa glazbenom istragom Poturica.
Ovo sam očekivao od Crne Gore. Fakat se svijet dosta promijenio, čini se da će se ovdje odviti rekonkvista i to poprilično brzo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 13 sij 2026, 08:42 |
|
|
|
Kad je pobijedio onaj švicarac sa suknjom što ne zna jel muško ili žensko, isključivo glasovima woke-žirija. Obećao sam sebi da nikad više neću gledati to woke-sranje.
Go woke, go broke.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Eurovizija Postano: 13 sij 2026, 13:13 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Kad je pobijedio onaj švicarac sa suknjom što ne zna jel muško ili žensko, isključivo glasovima woke-žirija. Obećao sam sebi da nikad više neću gledati to woke-sranje.
Go woke, go broke. Nek se jebu međusobno kak god znaju i umiju, a ne na naš račun.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|