|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 42 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
jednoumlje
|
Naslov: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 12:51 |
|
|
Jest da je audiotune-shit-mainstreamrap ali je zaista neobicna pojava posto uglavnom na prva tri mjesta dominiraju americke produkcije. Citat: "Das ist ein historischer Moment", kündigte Jana Petrik in den Ö3-Austria Top 40 an. Seit Wochen dominieren Popsongs aus den USA die Charts. Nun löste ein Balkan-Duo die Hitgiganten ab.
Mit "Criminal" schafften Jala Brat und Buba Corellietwas, was in die Geschichte eingehen wird. Noch nie zuvor landete ein bosnischer Song auf Platz 1 der offiziellen Charts! Gut möglich, dass das Feature mit dem Wiener Rapper RAF Camora noch einen ordentlichen Push einbrachte. Aber klar ist: Die zwei Bosnier sind schon lange kein Geheimtipp mehr in Österreich. Reperi Jala Brat i Buba Corelli iz Sarajeva sklepali feature s beckim reperom RAF-Camorom i evo vec neko vrijeme na prvom mjestu. Covjek mora napraviti neko sranje da bi se danasnji vakat obogatio.
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 12:53 |
|
|
Ne znam zasto ovaj RAF Camora, najpoznatiji austrijski reper, stalno pravi nesto s Bosancima ili u Bosni. Zadnji put je dosao u Zenicu i tamo s dva poznata njemacka repera koji nisu mainstream, vec gangsta-rap, napravio spot za pjesmu "Mörder", "ubica", i vec oko 100.000.000 klikova. Ali stavljo sam ovo vec, znam da se Junuz prepozno
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 12:58 |
|
|
Biće ubrzo i u Njemačkoj. Srećan vam put na zapad bivše komšije.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 12:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
To je samo dokaz da je Austrija puna Balkandžerosa koji slušaju ovo sranje od "glazbe". Samo još jedan u nizu dokaza o masovnoj selidbi s Balkana, pogotovo iz BiH.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:07 |
|
|
daramo je napisao/la: To je samo dokaz da je Austrija puna Balkandžerosa koji slušaju ovo sranje od "glazbe". Samo još jedan u nizu dokaza o masovnoj selidbi s Balkana, pogotovo iz BiH. To, ali i mnogo vise cinjenica da masa slusa uglavnom smece. Dakle nije ovo izraslo iskljucivo na "balkanskom djubrivu". Ucesce RAF-Camore isto nije za zanemariti.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:13 |
|
|
njemci ovo zovu kanakemuzik!! kanake=seljacine
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:17 |
|
|
Sarajevo-Beč vama trebat će plan B!!
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:18 |
|
|
Kanaken je naziv za Bliskoistocnjake, Turke itd.. a i oni se medjusobno unutar "scene" rado tako zovu. A nema veze s "seljacine" ili sta vec.
I ovo nije BRD vec Austrija.
Ne znam sta ti treba to da ides na teme o kojima nemas pojma.
Drugo, ovo jest muzicko smece (Barem meni, sviram od 15. godine, i vise sam koncerata svirao nego sto su se ovde mnogi hljeba najeli) ali se ne moze zanemariti cinjenica da ljudi jednostavno HARAJU njemackom muzickom scenom.
Moze pricati ko sta hoce ali na kraju se u kapitalizmu ipak gleda koliko kinte ostane u dzepu. A kad RAF Camora dodje u Zenicu, pa s asocijalnim GangstaRapperom GZUZ-om snimi pjesmu, koja u kratkom roku dodje do 100.000.000 klikova, onda se to treba u najmanju ruku ispostovati. Barem ja tako mislim.
Iliti, drugim rijecima: Svabe konzerve ih mogu prezirati, ali oni im jebu zene u otplacenom mazeratiju.
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:20 |
|
|
Hajd i od ove teme napravite balkanski krkljanac jebala vas demografija iseljavanja i etnicka ciscenja.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:41 |
|
|
Istorija istorija alahuegber poslije gin3sovog rekorda razbijanja kokosovih oraha i pravljenja najvećeg bureka, do uspjeha u raznim predkvalifikacijama, sada i ovo konacno.
I. M. P. R. E. S. I. V. N. O.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:53 |
|
|
Austrijancima samo treba dostaviti sta su doticni pisali na YT prije nego sto su bili poznati a pominjali su Srbe i vrbe. Kao i da zbog nasilja im je zabranjen ulaz u Srbiju. To bi im bio zadnji put u trendingu. Ima dosta Srba u Austriji, odraditi ce to vec neko.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:53 |
|
|
Ima i ova za BhFanaticosima i ljiljanima u prvom planu!! Jaki ko Iran!!!
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 13:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ima i ova za BhFanaticosima i ljiljanima u prvom planu!! Jaki ko Iran!!! Sad sam ga guglo, reko fakat da nema kakvih balkanskih korijena, u onoj nr. one pjesmi veli "Ich bin Sarajevo-Wiener" "Ja sam Sarajevo-Beclija", ali nije: lik je rodjen u Svicarskoj i zove se Raphael. Ocigledno mu je Bosna cool.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 14:02 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ima i ova za BhFanaticosima i ljiljanima u prvom planu!! Jaki ko Iran!!! Sad sam ga guglo, reko fakat da nema kakvih balkanskih korijena, u onoj nr. one pjesmi veli "Ich bin Sarajevo-Wiener" "Ja sam Sarajevo-Beclija", ali nije: lik je rodjen u Svicarskoj i zove se Raphael. Ocigledno mu je Bosna cool. Ne moraš biti iz Bosne da bi ju volio. Ima Bosna prijatelja svugdje.
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 14:23 |
|
|
Karabaja je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Sad sam ga guglo, reko fakat da nema kakvih balkanskih korijena, u onoj nr. one pjesmi veli "Ich bin Sarajevo-Wiener" "Ja sam Sarajevo-Beclija", ali nije: lik je rodjen u Svicarskoj i zove se Raphael. Ocigledno mu je Bosna cool.
Ne moraš biti iz Bosne da bi ju volio. Ima Bosna prijatelja svugdje. Da, tuzno u neku ruku vidjeti kad stranac vise voli zemlju od pojedinaca koji zive u njoj, tj. ciji su gradjani. Mrzitelji ni najobicniju pjesmu ne mogu komentirati bez sovinizama i prijetnji protjerivanjem, izgonjenjem, nestancima. Bolesno.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 15:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Voli zemlju Kako je to dokazao, plaćanjem poreza BiH, humanitarnim radom za BiH ili nekakvim lelekanjem? Šta se ima komentirati pjesma kriminalca, dilera i plagijatora koji promiče nasilje, kriminal i narkomaniju, dovoljno reći sranje.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 16:03 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne moraš biti iz Bosne da bi ju volio. Ima Bosna prijatelja svugdje. Da, tuzno u neku ruku vidjeti kad stranac vise voli zemlju od pojedinaca koji zive u njoj, tj. ciji su gradjani. Mrzitelji ni najobicniju pjesmu ne mogu komentirati bez sovinizama i prijetnji protjerivanjem, izgonjenjem, nestancima. Bolesno. Ne znam postoji li ponosnija zemlja na svijetu sa gorim komšijama. Nivo sovinizma i fasizma koji dostizu mislim da nije zabiljezen u historiji, postidjeli bi se mnogi sa liste najvecih zlikovaca u historiji.
|
|
Vrh |
|
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 18:17 |
|
|
daramo je napisao/la: Voli zemlju Kako je to dokazao, plaćanjem poreza BiH, humanitarnim radom za BiH ili nekakvim lelekanjem? Šta se ima komentirati pjesma kriminalca, dilera i plagijatora koji promiče nasilje, kriminal i narkomaniju, dovoljno reći sranje. Lik je prebogat i ima milion drugih mjesta, milion drugih licnosti za saradnje, a on stalno u BiH. Ne moras biti Ajnstajn pa da skuzis da ocigledno livo Baznia. A ta vrsta rap muzike, ne mislim na ovo audiotune-mainstream-njesra s Bubom (ovo ti je haman pop), ima mnogo protivnika. Ustvari iskljucivo polarizira. Ili volis ili mrzis, i prezires, kao ti npr. Jednostavno moras imati smisao za meta-razinu poruka koje salju (ne uzimati isuvise za ozbiljno, igra rijeci, folovi, "silovanje jezika", itd.) Vidis ti ces se sad mozda prekrstiti ali ja sam prije nekolike godine radeci s odredjenom vrstom omladine za odredjenu instituciju koristio upravo one najprljavije rap-pjesme za jezicke analize (izmedju ostalog). Znas, moras znati nekog motivirati, a motiviraces ga samo necim sto ga zanima, s cim se identificira itd.. A usput i "message demitologizirati", tj. objasniti i pokazati da to ne shvataju 1:1 pa imitiraju, vec da znaju skuziti sta je naprdjivanje, bildanje, a sta realnost i svakodnevnica (pa i tih repera).
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 07 tra 2022, 18:42 |
|
|
"Historijski" momenat - Novi Volkswagenov model će se zvati Muja.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 09:41 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
jednoumlje je napisao/la: Jest da je audiotune-shit-mainstreamrap ali je zaista neobicna pojava posto uglavnom na prva tri mjesta dominiraju americke produkcije. Citat: "Das ist ein historischer Moment", kündigte Jana Petrik in den Ö3-Austria Top 40 an. Seit Wochen dominieren Popsongs aus den USA die Charts. Nun löste ein Balkan-Duo die Hitgiganten ab.
Mit "Criminal" schafften Jala Brat und Buba Corellietwas, was in die Geschichte eingehen wird. Noch nie zuvor landete ein bosnischer Song auf Platz 1 der offiziellen Charts! Gut möglich, dass das Feature mit dem Wiener Rapper RAF Camora noch einen ordentlichen Push einbrachte. Aber klar ist: Die zwei Bosnier sind schon lange kein Geheimtipp mehr in Österreich. Reperi Jala Brat i Buba Corelli iz Sarajeva sklepali feature s beckim reperom RAF-Camorom i evo vec neko vrijeme na prvom mjestu. Covjek mora napraviti neko sranje da bi se danasnji vakat obogatio. Trebalo mi je pola minute da skužim da skužim kako razumijem. Ljudi s govornim manama su pjevači. O Alaše. Užas. Sreća pa se to kod mene u kući ne sluša. Dobro u spotu je opservatorij na Bjelašnici. Bio sam gore s biciklom, serpentine su ubitačne. Nadrealno mjesto.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 09:45 |
|
|
Karabaja je napisao/la: jednoumlje je napisao/la: Sad sam ga guglo, reko fakat da nema kakvih balkanskih korijena, u onoj nr. one pjesmi veli "Ich bin Sarajevo-Wiener" "Ja sam Sarajevo-Beclija", ali nije: lik je rodjen u Svicarskoj i zove se Raphael. Ocigledno mu je Bosna cool.
Ne moraš biti iz Bosne da bi ju volio. Ima Bosna prijatelja svugdje. Ma spot je odličan, jedino što je bh. nogometna repka dobro proizvela ikad.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 09:49 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Ne znam zasto ovaj RAF Camora, najpoznatiji austrijski reper, stalno pravi nesto s Bosancima ili u Bosni. Zadnji put je dosao u Zenicu i tamo s dva poznata njemacka repera koji nisu mainstream, vec gangsta-rap, napravio spot za pjesmu "Mörder", "ubica", i vec oko 100.000.000 klikova. Ali stavljo sam ovo vec, znam da se Junuz prepozno Dobra mi je ta pjesma iako nije moj đir a domaći spot da ne pričam. Fora je to kad gledaš kao klinac američke filmove u kojima su strašna opasna geta i bande. Onda nakon par godina zrelosti skužiš da si odrastao u gorem okruženju. Šta zna dijete, misli da je normalno cigare i alkohol trošit s 13 i krast iz supermarketa, a malo kasnije pušit sve što dođe pod ruku. Mlatit se počesto i nosat noževe i palice sa sobom. I za jarane sve dat. Sreća pa se zaratilo...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 09:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: "Historijski" momenat - Novi Volkswagenov model će se zvati Muja. Mujareg Mujeon
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 15:28 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
teški seljačluk
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: "Historijski" momenat - Bosanska pjesma na 1. mjestu u Austriji Postano: 11 tra 2022, 21:06 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Kanaken je naziv za Bliskoistocnjake, Turke itd.. a i oni se medjusobno unutar "scene" rado tako zovu. A nema veze s "seljacine" ili sta vec.
I ovo nije BRD vec Austrija.
Ne znam sta ti treba to da ides na teme o kojima nemas pojma.
Drugo, ovo jest muzicko smece (Barem meni, sviram od 15. godine, i vise sam koncerata svirao nego sto su se ovde mnogi hljeba najeli) ali se ne moze zanemariti cinjenica da ljudi jednostavno HARAJU njemackom muzickom scenom.
Moze pricati ko sta hoce ali na kraju se u kapitalizmu ipak gleda koliko kinte ostane u dzepu. A kad RAF Camora dodje u Zenicu, pa s asocijalnim GangstaRapperom GZUZ-om snimi pjesmu, koja u kratkom roku dodje do 100.000.000 klikova, onda se to treba u najmanju ruku ispostovati. Barem ja tako mislim.
Iliti, drugim rijecima: Svabe konzerve ih mogu prezirati, ali oni im jebu zene u otplacenom mazeratiju. kanake koriste i za srbe i haolije koje to pjevaju tako da to sad znaci nesta kao seljacine,druge poveznice jednostavno nema!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|