|
|
Stranica: 11/11.
|
[ 270 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 20:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63221 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Sa Sejom sam prije možda 6 mjeseci (ili kad je bila Liga nacija) gledao tekmu Hrvatske u Belfast Northu, bio na šanku do mene, slavio je koliko i ja, mislim da je prva tekma s Francuzima bila, 2-0.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 20:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja kad god sam ga vidio ima non-stop tupavi osmijeh sa vidljivim zubima. Ovo je rijetko vidjet da drži usta zatvorena. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 20:49 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8124 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
dreamteam je napisao/la: Ne znam hoće li gej zvučati, ali bolje mi je Neletovo Pušenje. Zvuči.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 21:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27993 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Sejo je, odkako je ono zatražio javno da muslimani dobiju još jednog - četvrtog člana Predsjedništva, kod mene položio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 22:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24864 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Sejo mi je katastrofa. Katastrofalan lik. Ono u Zagrebu cijelo vrijeme, a iskorištava tu neki sarajevsku priču do kraja. Zivi de facto od nje. Pa bola budi bar malo autentičan i živi u Sarajevu, ako ti je ono 90% tvoga pjesničkog opusa.
I koncert u jednom hercegovačkom mjestu, prije 10-12 godina i on kaže lijepo citiram: "Baš je dobro opet pjevati u Bosni." Koliko sam mu čuo stavove prijašnjih godina - mali Komšić.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 22:19 |
|
|
lider30 je napisao/la: Sejo mi je katastrofa. Katastrofalan lik. Ono u Zagrebu cijelo vrijeme, a iskorištava tu neki sarajevsku priču do kraja. Zivi de facto od nje. Pa bola budi bar malo autentičan i živi u Sarajevu, ako ti je ono 90% tvoga pjesničkog opusa.
I koncert u jednom hercegovačkom mjestu, prije 10-12 godina i on kaže lijepo citiram: "Baš je dobro opet pjevati u Bosni." Koliko sam mu čuo stavove prijašnjih godina - mali Komšić. Zašto bi trebao živjeti u ovom sadašnjem Sarajevu, zato što pjeva o nekom Sarajevu koje više ne postoji? Spominju li se u njegovim sarajevskom tekstovima Sandžaklije ili Arapi? Zamotane žene ili bradonje u tričetvrt hlačama?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 22:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24864 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: lider30 je napisao/la: Sejo mi je katastrofa. Katastrofalan lik. Ono u Zagrebu cijelo vrijeme, a iskorištava tu neki sarajevsku priču do kraja. Zivi de facto od nje. Pa bola budi bar malo autentičan i živi u Sarajevu, ako ti je ono 90% tvoga pjesničkog opusa.
I koncert u jednom hercegovačkom mjestu, prije 10-12 godina i on kaže lijepo citiram: "Baš je dobro opet pjevati u Bosni." Koliko sam mu čuo stavove prijašnjih godina - mali Komšić. Zašto bi trebao živjeti u ovom sadašnjem Sarajevu, zato što pjeva o nekom Sarajevu koje više ne postoji? Spominju li se u njegovim sarajevskom tekstovima Sandžaklije ili Arapi? Zamotane žene ili bradonje u tričetvrt hlačama? Pa nek onda promijeni priču i pjesnički opus. Totalno jedno neautentično stvorenje. Mislim može to raditi - nije zakonski zabranjeno. Ali meni osobno je u muzici bitna autentičnost. A kakva je ulizica sadašnjem Sarajevu, da ne govorim. Gledao sam mu intervjue bošnjačkim medijima i nastupe po Sarajevu - meni gadljivo. O Bože, kome on može onu svoju priču prodati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 22:36 |
|
|
lider30 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zašto bi trebao živjeti u ovom sadašnjem Sarajevu, zato što pjeva o nekom Sarajevu koje više ne postoji? Spominju li se u njegovim sarajevskom tekstovima Sandžaklije ili Arapi? Zamotane žene ili bradonje u tričetvrt hlačama? Pa nek onda promijeni priču i pjesnički opus. Totalno jedno neautentično stvorenje. Mislim može to raditi - nije zakonski zabranjeno. Ali meni osobno je u muzici bitna autentičnost. A kakva je ulizica sadašnjem Sarajevu, da ne govorim. Gledao sam mu intervjue bošnjačkim medijima i nastupe po Sarajevu - meni gadljivo. O Bože, kome on može onu svoju priču prodati... Sejo je u srednjim 60-im godinama, doba za starosnu mirovinu, teško se njemu sad reinventirati. O čemu bi pjevao, o zagrebačkoj kvartovskoj birtiji ili o odlasku u apartman na moru? Ovako dok ide ide, teme za nostalgičnu dijasporu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 01 stu 2025, 22:59 |
|
|
|
Nisi onda slušao Ali sa Sassjom.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 02 stu 2025, 02:31 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4001 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Ma on takija muslimaniju, to mi se sve više čini jbga, čovjek od toga živi.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 04 stu 2025, 22:56 |
|
|
Baš, ovdje im je podvalio Za dom spremni, mislio je da je to fora, ali ne kuži da ipak ne gleda se isto na Ahmeda i Davora. Njima je sve što dolazi iz Zagreba hagresija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 04 stu 2025, 23:39 |
|
|
|
Sejo je prava latinska hinja...
Možda je taj dio refrena iz perspektive Škripara napisao.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 04 stu 2025, 23:42 |
|
|
|
Jest ga Sejo svašta udrobio u ovu pjesmu. Baš da se kao svidi svima. Al zaboravio je svoje vlastite riječi - ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 04 stu 2025, 23:46 |
|
|
Zato zadnjih dana proziva ustaše, da ga ne bi unitarci razapeli zbog ZDS. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 05 stu 2025, 20:05 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8933 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
dreamteam je napisao/la: Ne znam hoće li gej zvučati, ali bolje mi je Neletovo Pušenje. Cuj gej. Pa jedini muški album nakon rata je izdao Nele. Ima nekih pjesama gdje stih izgubi nit, ali album je opisao svu bijedu i blještavilo rata. Nadam se da se mire. Nekako je prirodno da se ujedine kao istočni i zapadni Berlin.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 05 stu 2025, 20:08 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8933 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
lider30 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zašto bi trebao živjeti u ovom sadašnjem Sarajevu, zato što pjeva o nekom Sarajevu koje više ne postoji? Spominju li se u njegovim sarajevskom tekstovima Sandžaklije ili Arapi? Zamotane žene ili bradonje u tričetvrt hlačama? Pa nek onda promijeni priču i pjesnički opus. Totalno jedno neautentično stvorenje. Mislim može to raditi - nije zakonski zabranjeno. Ali meni osobno je u muzici bitna autentičnost. A kakva je ulizica sadašnjem Sarajevu, da ne govorim. Gledao sam mu intervjue bošnjačkim medijima i nastupe po Sarajevu - meni gadljivo. O Bože, kome on može onu svoju priču prodati... To jest autentično, ali iz njegovog doba. Njegova raja pomalo odlazi, o čemu da pjeva?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 25 stu 2025, 20:42 |
|
|
|
Smetnuh da je prije dvadesetak godina napravio i "Evo Jure i Bobana" u Rammstein stilu.
Ono kad Mate Bulić sretne Rammstein, to bi bila dobra definicija Pušenja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 25 stu 2025, 21:42 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4001 Lokacija: Dridska Župa
|
Bobovac je napisao/la: Smetnuh da je prije dvadesetak godina napravio i "Evo Jure i Bobana" u Rammstein stilu.
To je bila parodija za film Nafaka. Doduše dosta dobra stvar.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 26 stu 2025, 00:04 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Smetnuh da je prije dvadesetak godina napravio i "Evo Jure i Bobana" u Rammstein stilu.
To je bila parodija za film Nafaka. Doduše dosta dobra stvar. Valja dokučit da je taj video "entangled" sa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Nele vs Sejo! Postano: 26 stu 2025, 10:38 |
|
|
|
Sejo je oduran lik. Nisam ni znao da je izdao ovu gore pjesmu.
Kakva ulizica, kakva ljiga.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|