|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 24 ruj 2012, 22:53 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Slušam sad i pade mi na pamet kako sam godinama mislila da kaže "budi treba putenosti", a ustvari ide "put ti treba, put te nosi". Sjećam se da sam to napisala ispod ovog clipa, pa sam ubrzo dobila poruku od nekog od njih u kojoj su mi napisali kako sam ih sve nasmijala Dalje, ona dosadna, nekad sveprisutna, Mišo moj od Ane Nikolić ide- ne pomažu tablete uz sav alkohol, a ja sam mislila- ne pomažu tablete uz sabah ko grom. Zatim još gora Bižuterija ide ovako Ja sam ti bila privjesak, sto se sija, obmana il' kopija, tvome srcu, samo bizuterija... a ja sam mislila da kaže odmara i popija U svoju odbranu mogu napisati da sam bila alergična na te pjesme, pa nisam imala potrebu da na netu provjeravam tekst. Alisa- Dunavom brodovi plove.....bla bla...nek se žudnja vojnika probudi, a ja pjevala- nek se žudnja ko nikad probudi itd Kako sam kao dijete pjevala Lambadu... to me ipak stid napisati. A vi?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 24 ruj 2012, 23:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24094 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Svakog stid
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 24 ruj 2012, 23:41 |
|
|
Hajde ti probij led.
Meni je daleko najsmješnija provala bila kad je lik slušajući Film i onu "vrati bmw i mercedes, vrati vilu i tri stana", rekao- šta ono spominje Aston Vilu i Tristana.
|
|
Vrh |
|
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 24 ruj 2012, 23:51 |
|
|
Ja se, evo smijem jednoj sa nickom gejsha koja kaže : Citat: Kad sam bila mala,u onoj pjesmi od Bijelog Dugmeta umjesto : Zdravo Selma, Putuj Selma i ne naginji se kroz prozor..
ja pjevala: Bravo Selma.. JOjjjjjj jes' oriđiđi u mi... paterinu!
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 24 ruj 2012, 23:53 |
|
|
Vraže.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 09:41 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21140 Lokacija: među zvijezdama
|
Toga jutra sam stigao putničkom klasom, pa kući sa stanice časom, Prije sam mislila da kaze " kasom" ne casom.No bilo mi čudno, jer je to konjski " hod ":)Ali rekoh, mozda trcao, zurio
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 10:33 |
|
|
ko da je teško pogrešno razumit riječi pjesama kad se naši pjevači počnu kreveljit izvodeći glasovne akrobacije.. ne mogu se točno sjetiti svojih pogrešno shvaćenih jer godinama ne slušam našu glazbu, ali ih je bilo, nemali broj. pored tih pogrešno shvaćenih u tehničkom smislu, meni su zanimljivi likovi što pogrešno shvaćaju u onom smisaonom smislu, da tako kažem. recimo, kad hrvatski ultra desničari smatraju da je štulić ex jugoslavenski hrvatski nacionalist... pa vežu neke stihove sa proljećarcima, pavelićem... dobro, to je tragična strana krivog shvaćanja stihova, ovo je ipak šaljiva tema sa onom smiješnom stranom...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 10:40 |
|
|
Nikad čuo za to , daj neki primjer... Recimo poljska u mome srce stvarno je pjesma protiv toga u što se komunizam pretvorio Citat: Gdanjsk osamdesete drzali smo palceve rudari studenti brodogradiliste svi mi Gdanjsk osamdesete uzavrele tvornice dva put se ne salju tenkovi na radnike nisu se usudili pobjedili smo svi mi
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 10:48 |
|
|
ne trolaj. štulić i kretenoidi su prežvakana tema milijun puta i ne skreći sa teme.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 10:53 |
|
|
Kolko ja znam ti si to prva spomenula, a ja osobno nisam cuo da se neki desnicar poziva na to Prosim lepo da potkrijepis svoj navod
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 11:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25893 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nekoć je postojala grupa Ruž, mislim iz Beograda.
Imali su jednu pjesmu gdje sam mislio da stih ide - Devica si, ali ne mari, ja ću tebe ljubiti... Kasnije se ispostavilo da nije devica nego nemica! ;)
Inače jako fina pjesmica.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
škerac
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 13:29 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nekoć je postojala grupa Ruž, mislim iz Beograda.
Imali su jednu pjesmu gdje sam mislio da stih ide - Devica si, ali ne mari, ja ću tebe ljubiti... Kasnije se ispostavilo da nije devica nego nemica! ;)
Inače jako fina pjesmica.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 13:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
volvoks je napisao/la: Nikad čuo za to , daj neki primjer... Recimo poljska u mome srce stvarno je pjesma protiv toga u što se komunizam pretvorio Citat: Gdanjsk osamdesete drzali smo palceve rudari studenti brodogradiliste svi mi Gdanjsk osamdesete uzavrele tvornice dva put se ne salju tenkovi na radnike nisu se usudili pobjedili smo svi mi Nikad taj tekst ne bi prošao da jugoslavenski komunisti nisu bili u ratu sa onim iz Moskve. Da se u istom tekstu spomenuo Zagreb umjesto Gdanjsk, i 71-a umjesto "osamdesete" pjesma bi bila cenzurirana i zabranjena, 100%.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 13:43 |
|
|
Navodno je i bila zabranjena, il bar izvođenje na televiziji, jer je baš tad zakuhalo na kosovu
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 16:38 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7477 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
A vi?[/quote] I kod mene je taj poremećaj izražen,zanimljivo.Nijednoj pjesmi ne znam sve riječi točno,a neke sam ja namjerno izvrtao na prostačenje,dok sam bio mlađi pogotovo. Evo npr. ,od Thompsona pjesma,neslužbena himna Pravaša 'Neću izdat' ja' ,pa kaže stih To breme sjećanja Na tvojim leđima.........ja sam ovo 'breme' skontao tek nakon 7-8 godina. a ja sam mislila da kaže odmara i popija X
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 26 ruj 2012, 19:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
1:14 Pečena štrudla
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 19:07 |
|
|
Joj ne skužih ovu temu . Uglavnom: Od 4:07 - "Hladim jaja"
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Maxwell
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 20:57 |
|
|
"Underneith my skin there's a negro".
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 21:07 |
|
|
Hladno pivo pjevajte nešto ljubavno klinke svršavaju na to ja pjevajte nešto ljubavno biljke svršavaju na tlo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 21:28 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Sayuri je napisao/la: Hladno pivo pjevajte nešto ljubavno klinke svršavaju na to ja pjevajte nešto ljubavno biljke svršavaju na tlo Pobogu kako ??? Doduše kada se sjetim da si napuhavala iskorištene kondome, shvatim da si bila poprilično smotano dijete .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 21:40 |
|
|
Nećemo se vrijeđati Pa Mile tako pjeva da se pola tekstova ne razumije Nemoj mi reći da to nisi skontao.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 21:46 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Hladno pivo pjevajte nešto ljubavno klinke svršavaju na to ja pjevajte nešto ljubavno biljke svršavaju na tlo Nisi jedina
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 21:46 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Nećemo se vrijeđati Pa Mile tako pjeva da se pola tekstova ne razumije Nemoj mi reći da to nisi skontao. Skontao sam ja to, ali ovoliki lapsus .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 22:02 |
|
|
Eto vidiš! Nisam jedina!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Pogrešno shvaćeni tekstovi pjesama Postano: 04 lis 2012, 22:07 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Eto vidiš! Nisam jedina! Ne znači da nije veliki lapsus .
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|