Haram je napisao/la:
Ali care, proslo je 30 godina. :) Postoji citava paleta lijekova za te vrste bolesti. Znam, imam takvih u familiji, jebiga najteze je prevazici vlastita iskustva. Ali budi malo realan pa skontaj ko je koga nabio u enklavu pa baco atomske po njemu. "Atomske". Ako ti "njih" (ne zeli napisati "nas" jer mi onda licno bude neugodno) mrzis tako, kako bi oni onda trebali mrziti tebe..? Retoricko pitanje.
A ja mislim da ste vi svi poprilicno popusili. Mislim na te generacije. 30 godina nakon bi se mogli poceti jedni s drugima solidarisati na osnovu slicnih iskustava u koja ste baceni, vecinom ne svojom voljom. Jebote Rusi i Japanci, Ameri, su se nalazili nekoliko godina nakon rata pa se grlili, ljubili, plakali.
Sve se ja s tobom slažem. Evo npr. popravili smo odnose sa Srbima u BiH.
Problem sa bosanskim muslimanima nije taj rat prije 30 godina. Problem je u tome što za njih taj rat nije završio. Oni i dalje ratuju samo drugim sredstvima.
General Armije BiH, Izet Nanić: I poslije rata rat.
Alija Izetbegović: Nema mira ni suživota između islamske vjere i neislamskih institucija.
Znači, da je taj rat završen do sada bi naravno živjeli normalno. Ali za muslimane taj rat nije završen, u tome je taj problem. Za njih rat traje. Oni i dalje gledaju kako ostvariti ratne ciljeve, ukinuti kantone i RS, ukinuti konstitutivnost, zavladati nad 100% BiH itd.
Japanci nisu poslije rata nastavili gledati kako osvojiti Mandžuriju ili bilo gdje drugo. Da jesu onda to grljenje ne bi bilo moguće.
Pa dobro, ali Nanica nema od 95. i Alije ne znam ni sam odkad. Ne govorim o politickoj dimenziji vec toj nekoj cisto medjuljudskoj.