|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mario_cro
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 01:15 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
PCM je napisao/la: Gitaru, akkustičnu trenutno ... Ja neki dan poželio da znam.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 02:06 |
|
|
Ernani je napisao/la: Kako najlakše naučiti svirati, mene zanima npr. klavir, koju klavijaturu kupiti (pucam na KORG ), koje savjete daju iskusni forumaši da izbjegnem privatne satove i postanem virtuoz Najprije naucis svirat: ...poslije toga ide ko 'alva...
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 02:10 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
To mi ljubavnica svira , ne želim da ispadnem bolji, klavir je moj instrument i klarinet koji mi dušu dira. Pokušao sam sa programima koji imaju virtualne tipke ali nije to to, tipka je tipka.
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 02:29 |
|
|
Nisu vise ni harmonike sto su nekad bile
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 02:34 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Koji je ovo model, jel TERA-1000 ?
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 sij 2012, 02:50 |
|
|
2031 . . . No, salu na stranu...
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 18 vel 2022, 21:50 |
|
|
teranova je napisao/la: 'Armoniku znam da sviram stvarno, samo nemam nikakvo formalno muzičko obrazovanje, note ne brenujem uopšte. Pozovi M, to je bilo odlično, sad ću da pogledam sve što postoji na YT. Harmonika je definitivno najteži od ovih "standardnih" instrumenata. Trenutno je učim i najveći mi je problem što mi lijeva ruka na basovima uvijek klizi gore, jer armonika pod gravitacijom ode dole, mozda da vise stegnem kaiš? Inače sviramn gitaru i klavir, tako da nemam problem ni sa skalama ni notama niti akordima, ali na harmonici je stvarno teško uskladiti lijevu i desnu ruku. Divim se ljudima koji se sami nauče.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 31 lis 2022, 11:22 |
|
|
Ravnih 25 godina bas i gitara. I dan danas neam blage veze o tehnickim detaljima jer me nacisto zaboli ***.
Sjecam se jedne anekdote od prije petnaestak godina. Festival neki. Sviramo i mi, a na bini uglavnom equipment od tih bendova koji sviraju, od nekog marshall, od nekog bubanj, itd.. Bassbox od nekog metalca duge kose. Oni su obicno zaljubljeni u svoje instrumente a moze biti i da ga ponekad izdrkaju na njih. Pravimo soundcheck, ja metno pivu na bassbox, kad skace lik iza NEEEE TOOO! Reko stae bolan, veli a stash ako se prospe piva po tome? Ok reko, u pravu si. Pred kraj naseg nastupa udarim nogom u - u medjuvremenu novu pivu - i prospem je po pojacalu, cisto iz inata i zato sto sam bio veoma prgavo, nafurano ***. "Marshall nije crko", ali je dugokosonja dobio haman inFRakt. Reko vidis sad, da je piva bila tu gdje sam je na pocetku bio stavio, ovo se nebi desilo.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 31 lis 2022, 11:24 |
|
|
Nevjerovatno je koliko sam vec tad mrzio Ameriku. Jedina pjesma ever na svapskom - a ima i malo nasheg negdje na pola. :) U BRD-u bila na index-u, sto znaci da je zabranjena iz politickih razloga. https://www.youtube.com/watch?v=63I41CFC9bo(metnuto naknadno na jucub - nostalgija)
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 31 lis 2022, 12:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Isti si kao tvoj babo. On furao flower power sa 20 godina zakašnjenja ti punk sa toliko zakašnjenja. Ali ne prigovaram, i sam sam to radio.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 31 lis 2022, 23:30 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
za one koji hoce svirati, a ne znaju
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 12:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Isti si kao tvoj babo. On furao flower power sa 20 godina zakašnjenja ti punk sa toliko zakašnjenja. Ali ne prigovaram, i sam sam to radio. Cuj, i jesi i nisi u pravu. Ja ne znam do koje mjere je punk od kraja sedamdesetih pa tokom osamdesetih zaista bio "in" i mainstream po dunjaluku jer to i nisam mogao znati, ali cisto sumnjam u neku preveliku popularnost i rasprostranjenost medju pukom. Punk je "bio mrtav", ali ga je ozivila Nirvana tako sto je svojom pojavom, pa samoubistvom Kurt Cobaina, sredinom devedesetih potpuno opuhala ogromnu metal scenu u USA pa poslije i u Evropi i sirom planete. Ko se ne sjeca Guns n Roses, Metalice, Iron Maidena itd.. Jedna od poslijedica je bio i revival punka. To se oslikavalo s jedne strane u mainstream bendovima tipa GREEN DAY ili OFFSPRING, koji su doista milioneri i vrtili su se po MTV-u danonocno dok se omladina po Balkanu gOnjala po cukama, ledinama i sumama, dok je s druge strane nastala OGROMNA "skatepunk scena" koja je izrodila bendove za koje moja nana nije cula ali je cuo svako ko je tad slusao "muziku s gitarama i bubnjevima", npr. NOFX, PENNYWISE, STRUNG OUT, LAGWAGON, pa politicki PROPAGANDHI (Kanada) itd. iz USA, ili svedski bendovi poput Millencolin, No Fun At All i masa njih. Najodgovorniji za to, naravno uz preduslov koji je proizvela NIRVANA, je izdavacka kuca Epitaph koju je osnovao gitarista punk benda BAD RELIGION, pa odmah pod ugovor uzeo NOFX, dok je pjevac i basista NOFX-a, Fat Mike, osnovao tkzv. FatWrackChords i uzeo masu mladih, novih bendova pod ugovor. U Evropi je to nastalo istovremeno u Svedskoj, tzv. Burning Heart Records. Na to se pocetkom dvijehiljaditih kaci masa svakoraznih bendova koji mijesaju i RnR s punkom kao npr. THE HIVES ili meni omiljeni TURBOENGRO i slicno. Ta skatepunk scena je izrodila masu festivala pa si tokom devesetih mogao vidjeti milione omladinaca kako se oblace kao crnci u getu sto slusaju RAP. Dakle siroke tole, spustena do pola guzice, skejterske tene itd.. Jedan dio skejtera je slusao punk, dok je drugi slusao rap. A tu je bila i MASA festivala od kojih je Warped Tour bio jedan od poznatijih a ja sam putovao skoro 1000 km vozom da bih bio na onoj iz 1996. koja je odrzana u Becu. Evo npr. Pennywise na Warped Tour 1999. negdje u USA: https://www.youtube.com/watch?v=Rwf4H84LMFkTako da ne mozes bas tako pojednostaviti stvari. Punk kao punk nikad nece krepati iako je i ova skejtpunk scena manje vise presusila pa jos samo ovi dinosaurusi, koji su si izgradili ugled tokom devedesetih, jos uvijek mogu da zive od muzike jer ima dosta nostalgika poput mene sto im idu na koncerte. U Hrvatskoj je od svega toga profitirao koprivnicki bend Overflow koji je - kao rijetko koji band s nasih prostora - snimao pjesme na engleskom. Oni, da nisu bili iz HR vec - sta ja znam USA, ili cak i BRD, bili bi sigurno jedni od onih koji su "uspjeli". https://www.youtube.com/watch?v=dG-Zhf28vi0Nama su onomad sredili turneju po Hrvatskoj pa sam svirao u Zagrebu u poznatoj "Mocvari", u Varazdinu, Puli, Rijeci u nekom klubu prekoputa one Alpe Adria banke, itd..itd..
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 12:52 |
|
|
Jedan od svedskih dinosaurusa, naime Millencolin, koji i dan danas profitira od nekadasnje slave pa svira nesto sto lici na punk ili sta vec ali zaradi se po koji dinar https://www.youtube.com/watch?v=EE1PPzauVKgGitarista i basista (pjevac) su neki Jugovici, ne znam ciji ali na -ic se prezivaju. Ali valjda rodjeni u Svedskoj. Pjevac se zove Nikola.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:00 |
|
|
Npr. i Hladno Pivo je "dijete tog vremena" iako su matoriji od prosjeka. I njihova prva tri albuma su bili zesci punk, s 16 sam ih slusao na repeat, pogotovo Dzinovski koji je jedno od remek djela punk muzike i NIKAD vise ni oni ni bilo ko drugi na Balkanu nije napravio nista slicnog kvaliteta. A zaista sam ubijedjen u to da je taj album i internacionalno jedan od najboljih deset tog zanra (samo sto je na nasem pa naravno kao takav nema sanse da se probije). Sad su poznatiji, da, ali ih vec 20 godina ne mogu slusati jer su im novije stvari sve dalje i dalje od onog sto su bili: Punk. https://www.youtube.com/watch?v=BvxI88QXnmw..mala carka, cipelarka, zapocinje destrukcija lobanje. Stari, nemoj se ljutiti, ali decki su me prebiliiiii
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:08 |
|
|
Kako ovo jos uvijek udara.. Pennywise, Fight till you die Look all around you there's a war that's going on A struggle against the odds that's breaking out and must be won They're getting ready with the weapons they have found Take inspiration from the sound... https://www.youtube.com/watch?v=ZpvcJiqhcVM
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:09 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9964 Lokacija: Banja Luka
|
Haram je napisao/la: Jedan od svedskih dinosaurusa, naime Millencolin, koji i dan danas profitira od nekadasnje slave pa svira nesto sto lici na punk ili sta vec ali zaradi se po koji dinar https://www.youtube.com/watch?v=EE1PPzauVKgGitarista i basista (pjevac) su neki Jugovici, ne znam ciji ali na -ic se prezivaju. Ali valjda rodjeni u Svedskoj. Pjevac se zove Nikola. Dobra .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:25 |
|
|
Svarog je napisao/la: Haram je napisao/la: Jedan od svedskih dinosaurusa, naime Millencolin, koji i dan danas profitira od nekadasnje slave pa svira nesto sto lici na punk ili sta vec ali zaradi se po koji dinar https://www.youtube.com/watch?v=EE1PPzauVKgGitarista i basista (pjevac) su neki Jugovici, ne znam ciji ali na -ic se prezivaju. Ali valjda rodjeni u Svedskoj. Pjevac se zove Nikola. Dobra . Pa ok je, ali nije to vise punk vec nekakav haman pa pop. Kao klinac sam ih slusao na repeat. Ovako su zvucali nekad - tipicni "skatepunk", brzo do bola, tehnicki savrseno, obicno bez politike itd.. https://www.youtube.com/watch?v=7pGJwag9F-A
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:30 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9964 Lokacija: Banja Luka
|
Haram je napisao/la: Svarog je napisao/la:
Dobra .
Pa ok je, ali nije to vise punk vec nekakav haman pa pop. Znam , al mi sjede . Upravo sam je ''prebacio '' u auto .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 08 stu 2022, 13:34 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8323 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 10 stu 2022, 20:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 10 stu 2022, 20:26 |
|
|
A od ovog ne postoji u galaksiji jaci bubanj..poljski blackmetal bend MgIa https://m.youtube.com/watch?v=wcsTJ1n2jkETreba malo strpljenja..ali vidi samo Doublekick kako radi ko MG-34 nevjerovatno
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 11 stu 2022, 12:16 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 11 stu 2022, 13:16 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8323 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Haram je napisao/la: A od ovog ne postoji u galaksiji jaci bubanj..poljski blackmetal bend MgIa https://m.youtube.com/watch?v=wcsTJ1n2jkETreba malo strpljenja..ali vidi samo Doublekick kako radi ko MG-34 nevjerovatno U ovakvom bubnjanju ne vidim nikakvu ljepotu. Kao malo dijete koje ima tantrum.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 11 stu 2022, 13:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Svirate li? Postano: 26 stu 2022, 14:11 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Haram je napisao/la: A od ovog ne postoji u galaksiji jaci bubanj..poljski blackmetal bend MgIa https://m.youtube.com/watch?v=wcsTJ1n2jkETreba malo strpljenja..ali vidi samo Doublekick kako radi ko MG-34 nevjerovatno U ovakvom bubnjanju ne vidim nikakvu ljepotu. Kao malo dijete koje ima tantrum. Eh buraz, nije Blackmetal svaciji ukus, doduse ovo jest i pitkiviji BM od 99% drugih bendova, ali ne mozes poreci da je bubanj tehnicko savrsenstvo. Jesi li uopste odgledao do kraja?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|