|
|
Stranica: 38/66.
|
[ 1627 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:28 |
|
|
|
Nije SOKO koristio njihove proizvode. Džemal Bijedić je tako planirao, ali aluminijum iz fabrike jednostavno nije bio dovoljnog kvaliteta da se koristi za pravljenje aviona. Džemo je zbog toga prilično popizdeo, jer se prilično i obrukao pred Titom i ekipom. Inače da je tako planirano, jeste. Da je tako ispalo, nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:29 |
|
|
BBC je napisao/la: Težak je to život, običnog radnika u toj firmi. Zamisli ljeti u specijalnom kombinezonu, vani 40 C unutra na radnom mjestu 60 C. I tako 8-10 sati. Dan dug kao godina. Ti radnici u biti trebaju biti sretni da se riješili tog sranja, kad već sami nisu imali hrabrosti dati ostavke.
Sad se javlja njihov sinidkat i neke nebuloze pričaju. Treba im skrenuti pozornost na to da su za one mjesečne članarine koje im radnici plaćali dužni radnicima platiti dnevnice štrajka, bilo na magistrali, bilo ispred HDZ zgrade. To je jedina funkcija sindikata. Da ti kradu novac svaki mjesec i ako zatreba plate dnevnice kad štrajkuješ (ali oni to zgodno nazovu prosvjedima, spontanim okupljanjima, i svaka KM od silnih milijuna ostane na njihovom bankovnom računu) Gdje su im izdaci, na što troše novac ? Ej kolega, ljeto u ljevaonici se riječima ne može opisati. O raznim isparenjima i molekulama u zraku da ne govorimo. Što kažeš, sretni su što se zatvorio, ali što se može kad ne znaju bolje. Najgore je onima koji imaju kredit ili hipoteku. Imaš ljudi sa malom djecom i kreditom, gdje je samo čovjek radio. Tu se nije lako snaći, pusti sad to što su sami sebi krivi. To je istina, ali što sad, ne možeš ih ni pustit da propadnu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1632 of 2558 - 63.8%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:31 |
|
|
Vidite da se ima i može kad se hoće. Sedam rudnika je dobilo debelu subvenciju Federacije (46 mil. KM 2008., 2009.), prije nego su su 2009. pripojeni EP BIH, gdje su zadržali svoj pravni subjekt i dalje gomilaju ogromne gubitke (preko 433 mil. KM 2019.). Pitanje je samo vremena kad će EP BiH opet kamečiti kod vlade Fedeacije da ubrizga novu potporu. https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... dna/260040Citat: Ipak, Svjetska banka je još 2004. upozorila da je stopa zaposlenosti u industriji uglja Jugoistočne Europe neodrživa. Procijenjeno je da je za izlazak na zelenu granu potrebno smanjenje radne snage 68-83 posto, a političke elite nisu spremne riješiti ovaj "vruć krompir".
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25394 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Ovo je OK, ako će svi ići ovako. Sve mastodonte pustiti tržištu bez subvencioniranja, pomoći ili garancija Federacije.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jasno mi je sve to. Balkanski sindrom. U firmi gdje radim svi (ajde recimo 90% da budem popšteniji) ljudi sa Balkana i okolice bi radije htjelo pišljivih 50€ brutto veću plaću bez obzira na tempo rada i ritam. Svi pucaju od stresa, pregorili doslovce, rade prekovremene minute neplaćeno da ispune normu. Ali uvijek je priča "mala plaća". Ja im otvoreno govorim da sam gazda ja bih vam dao tih usranih 50€ ali bi van digao normu za 5x, kad ste idioti. Gazda ne smije radi državne inspekcije, ali to isto dobije kad ove idiote pusti da sami sebi dižu norme. Često i bez povišice. Naši ljudi vole da misle da ih gazda voli i cijeni. I da bi firma propala bez nujih tako (pre)pametnih. Kad se razbole duže od 3 tjedna onda osjete tu ljubav. Otkaz direktno.
Doslovce se onesviješćuuju na poslu, hitne dolaze i vode ih u bolnicu od žestokog tempa, ali uvijek je ista priča mala plaća. Od stresa su toliko izgorili da im dolazi nemoć i malaksalost stalno, vrtoglavica, migrene. Kad dobiju tu jebenu mirovinu razbole se teško za 2 godine i Zbogom.
Ja odkad sam u firmi ne sjećam se da sam 3 x ispunio normu, nikad mi ništa nisu prigovorili. Jednostavno te njihove blefove ignoriram. Stave neke cifre i sad ti to kao majmun ganjaj. Nisu jedina firma na svijetu, ako im ne odgovaram možemo se pozdraviti i ćao.
Eto, onako offtopic i nije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:40 |
|
|
|
Mi smo prodisali odkad smo se rešili Železare Smederevo i RTB Bor. Nek se Kinezi jebu sa njima, mi očigledno ne umemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:42 |
|
|
ivica je napisao/la: Nebula je napisao/la: Malo se govori o tome ali ovo je veliki udar i na Željeznice FBiH. Aluminij je bio jedan od najvećih korisnika njihovih usluga . I Bošnjački dio federacije će itekako osjetiti gašenje aluminija, npr bingo u rodoču...može se još nadodati koji djelovi su izloženi... Usput, da potaknemo malo raspravu, firma iz jajca koja proizvodi felge...feal,presal, kakav će utjecaj imati na njih? Gdje nabavljati aluminij? Firma Rusal sa bajkala vec izvozi u zapadnu hercegovinu. Aluminij dobre kvalitete a cak i jeftiniji od mostarskog sto mi nikako ne ide u glavu
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:46 |
|
|
|
Najači su mi ovi koji bi makli Čovića samo zato jer su ga ovi iz ambasade odlučili srušiti rušenjem Aluminija, vi bi se naguzili?
Da bude novi Živko i Lijanović? Jebao vas Živko i Lijanović.-
Pričao sam s nekim Srbinom u Splitu, ik je iz jebenog Beograda i dolazi raditi kao stalni sezonac na jebeni Brač. Ima tamo plaću oko 1800 eura neto, koliko ima od Mostara do Splita? 2 sata? Neka idu raditi na sezonu za 2 000 eura, nakon što budu prijavljeni 6 mjeseci dobijaju stalnu plaću od države i Hrvatskoj ionako nedostaje radnika.
Rade 6 mjeseci i 6 mjeseci im sjeda plaća bez posla
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:48 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Najači su mi ovi koji bi makli Čovića samo zato jer su ga ovi iz ambasade odlučili srušiti rušenjem Aluminija, vi bi se naguzili?
Pričao sam s nekim Srbinom u Splitu, ik je iz jebenog Beograda i dolazi raditi kao stalni sezonac na jebeni Brač. Ima tamo plaću oko 1800 eura neto, koliko ima od Mostara do Splita? 2 sata? Neka idu raditi na sezonu za 2 000 eura, nakon što budu prijavljeni 6 mjeseci dobijaju stalnu plaću od države i Hrvatskoj ionako nedostaje radnika.
Rade 6 mjeseci i 6 mjeseci im sjeda plaća bez posla Živko i Lijan su druga strana medalje HDZ-a, polako pajdo. Usro je HDZ ako ne više onda jednako kao i ovi.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:52 |
|
|
ivica je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Najači su mi ovi koji bi makli Čovića samo zato jer su ga ovi iz ambasade odlučili srušiti rušenjem Aluminija, vi bi se naguzili?
Rade 6 mjeseci i 6 mjeseci im sjeda plaća bez posla Živko i Lijan su druga strana medalje HDZ-a, polako pajdo. Usro je HDZ ako ne više onda jednako kao i ovi. Živko i Lijan su politički koncept Muslimana u vremenu kada su ukidane mirovine bojovnicima HVO-a i preuzimane hrvatske firme od strane "podobnih Hrvata", HDZ je stranka svih Hrvata u BiH i prestanite sa tim glupostima molim vas
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:55 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Najači su mi ovi koji bi makli Čovića samo zato jer su ga ovi iz ambasade odlučili srušiti rušenjem Aluminija, vi bi se naguzili?
Rade 6 mjeseci i 6 mjeseci im sjeda plaća bez posla Kakve ambasade? Ima li dokaz za to što govoriš? Čović je bio u Bihaću!!!!!!!!!! dok radnici Aluminija prosvjeduju i čekaju kad će im isključiti struju. Za Čovića nisu glasovali u Bihaću nego u Mostaru. Čović je ako ništa drugo trebao čekati do ponoći u pogonu Aluminija zajedno s radnicima. Trebao je ostati u pogonu u mraku zajedno s radnicima i reć jbg ne možemo ništa, bar sam tu s vama, smislit ćemo nešto za vas kasnije, borit ćemo se zajedno itd itd. Čovjek je otišao u jebeni Bihać dok propada najveća tvornica u Mostaru!!!!!
1632 of 2558 - 63.8%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 12:58 |
|
|
|
Koji predsjednik / politički šef visi u firmi kad ide u stečaj. Pretjerujete. Zašto se oporba nije tamo pojavila kao podrška kad je to tako lijepo i ugodno ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Najači su mi ovi koji bi makli Čovića samo zato jer su ga ovi iz ambasade odlučili srušiti rušenjem Aluminija, vi bi se naguzili?
Rade 6 mjeseci i 6 mjeseci im sjeda plaća bez posla Kakve ambasade? Ima li dokaz za to što govoriš? Čović je bio u Bihaću!!!!!!!!!! dok radnici Aluminija prosvjeduju i čekaju kad će im isključiti struju. Za Čovića nisu glasovali u Bihaću nego u Mostaru. Čović je ako ništa drugo trebao čekati do ponoći u pogonu Aluminija zajedno s radnicima. Trebao je ostati u pogonu u mraku zajedno s radnicima i reć jbg ne možemo ništa, bar sam tu s vama, smislit ćemo nešto za vas kasnije, borit ćemo se zajedno itd itd. Čovjek je otišao u jebeni Bihać dok propada najveća tvornica u Mostaru!!!!! Pola države je u tehničkom mandatu uključujući jebeni Mostar, hoćeš reći da bi ti Novalić pomogao ili Muslimani koji bi ti pola godine držanja Aluminija naplatili kako? Izbornim da ti ukidaju braniteljima mirovine kada okupiraju dom naroda ili? Trebao je doći u Mostar i reći ljudima da se Aluminij gasi i da on tu ne može ništa i to pred kamerama Fuj TV-a koje jedva čekaju to? Jesi li ti ok? Još samo da mu netko opsuje mater i eto takije za sve islamiste
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Koji predsjednik / politički šef visi u firmi kad ide u stečaj. Pretjerujete. Zašto se oporba nije tamo pojavila kao podrška kad je to tako lijepo i ugodno ? Koji će nam onda kurac i vlast i oporba ako ni jedni ni drugi nisu tu kad treba? Koja je uopće njihova funkcija u životu? Zašto postoje? Točno, ni oporba nije bolja. To je na žalost glavni razlog zašto je HDZ tako dugo na vlasti. Uvijek može gore.
1632 of 2558 - 63.8%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
|
|
BBC je napisao/la: Koji predsjednik / politički šef visi u firmi kad ide u stečaj. Pretjerujete. Zašto se oporba nije tamo pojavila kao podrška kad je to tako lijepo i ugodno ? Zašto se ti ponašaš kao njegov portparol? Čuj zašto se opozicija nije tamo pojavila... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
|
|
bobanovski je napisao/la: Živko i Lijan su politički koncept Muslimana u vremenu kada su ukidane mirovine bojovnicima HVO-a i preuzimane hrvatske firme od strane "podobnih Hrvata", HDZ je stranka svih Hrvata u BiH i prestanite sa tim glupostima molim vas
HDZ je stranka Hrvata koja jedina ima ozbiljniju infrastrukturu i kao takva je jedina u Hrvatskom narodu. KAdrovi i likovi koji je vode prešaltavaju se tamo vamo ovisno o interesu i vremenskom momentu pa su tako padom Lijana i inih iz njihove "stranke" "bili prisiljeni"vratiti se u jato ili bi izgubili pozicije za sebe i svoju djecu.Da nisu živko i lijan bili bi Mate i Ante. Dok je bio min fin čovke je uredno potpisivao i surađivao sa vlasnicima mesare. Manite se teorija zavjere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:05 |
|
|
|
Ne razumijem te. Mislim da se možeš složiti da nema smisla sa sobom dovlačiti hrpu tjelohranitelja jer su radnici u toj situaciji živčani.
Je li trebao biti u Mostaru ili Bihaću, irelevantno bar po meni. Kakve veze ima. Ti ljudi su tražili plaće i nastavak agonije, ne moralne podrške. Za to idu svećenicima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:06 |
|
|
|
Pa realno BBC je u pravu, da smo rješili izborni ranije imali bi mogućnost pluralizma i nebi bili prisiljeni glasati za jednu opciju i oporba bi uvijek dolazila na ovakva mjesta. Ovako se možeš jebat samo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:08 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kakve ambasade? Ima li dokaz za to što govoriš?
Čović je bio u Bihaću!!!!!!!!!! dok radnici Aluminija prosvjeduju i čekaju kad će im isključiti struju.
Za Čovića nisu glasovali u Bihaću nego u Mostaru. Čović je ako ništa drugo trebao čekati do ponoći u pogonu Aluminija zajedno s radnicima. Trebao je ostati u pogonu u mraku zajedno s radnicima i reć jbg ne možemo ništa, bar sam tu s vama, smislit ćemo nešto za vas kasnije, borit ćemo se zajedno itd itd.
Čovjek je otišao u jebeni Bihać dok propada najveća tvornica u Mostaru!!!!!
Pola države je u tehničkom mandatu uključujući jebeni Mostar, hoćeš reći da bi ti Novalić pomogao ili Muslimani koji bi ti pola godine držanja Aluminija naplatili kako? Izbornim da ti ukidaju braniteljima mirovine kada okupiraju dom naroda ili? Trebao je doći u Mostar i reći ljudima da se Aluminij gasi i da on tu ne može ništa i to pred kamerama Fuj TV-a koje jedva čekaju to? Jesi li ti ok? Još samo da mu netko opsuje mater i eto takije za sve islamiste Nisam ni spomenuo Novalića ni muslimane tako da ne znam o čemu govoriš. Da, trebao je doći u Mostar, da trebao je radnicima reći istinu. Kakve veze imaju kamere FTV? Muslimani će se radovati? Pa naravno da hoće, evo i ovako se raduju. To je ono što muslimani rade. Ako misliš da je popularniji zato jer nije došao među svoj narod, nego obilazio migrante, moram ti reć da si u zabludi.
1632 of 2558 - 63.8%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:10 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: BBC je napisao/la: Koji predsjednik / politički šef visi u firmi kad ide u stečaj. Pretjerujete. Zašto se oporba nije tamo pojavila kao podrška kad je to tako lijepo i ugodno ? Zašto se ti ponašaš kao njegov portparol? Čuj zašto se opozicija nije tamo pojavila...  To je dobro pitanje. Mogli su ubrati poene, nisu znali. Znaju samo ukrast ako dođu u priliku.
1632 of 2558 - 63.8%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25394 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
bobanovski je napisao/la: Pa realno BBC je u pravu, da smo rješili izborni ranije imali bi mogućnost pluralizma i nebi bili prisiljeni glasati za jednu opciju i oporba bi uvijek dolazila na ovakva mjesta. Ovako se možeš jebat samo. Od 2006. visi gap sa izbornim zakonom. Skoro 13 je godina prošlo i 4 federalne vlade se sastavile od tada. I ta ucjena za izborni zakon i TV HB je došao kasno. Plus povlačenje apelacije Krišto je bio šok.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 15:12 Postovi: 10068 Lokacija: since 1878
|
|
Pa nije valjda Čović=HDZ?
Neka HDZ-a kao stranke svih Hrvata ali mora li Dragan "ja sam optimista" Čović biti vječiti predsjednik istog?
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:11 |
|
|
ivica je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Živko i Lijan su politički koncept Muslimana u vremenu kada su ukidane mirovine bojovnicima HVO-a i preuzimane hrvatske firme od strane "podobnih Hrvata", HDZ je stranka svih Hrvata u BiH i prestanite sa tim glupostima molim vas
HDZ je stranka Hrvata koja jedina ima ozbiljniju infrastrukturu i kao takva je jedina u Hrvatskom narodu. KAdrovi i likovi koji je vode prešaltavaju se tamo vamo ovisno o interesu i vremenskom momentu pa su tako padom Lijana i inih iz njihove "stranke" "bili prisiljeni"vratiti se u jato ili bi izgubili pozicije za sebe i svoju djecu.Da nisu živko i lijan bili bi Mate i Ante. Dok je bio min fin čovke je uredno potpisivao i surađivao sa vlasnicima mesare. Manite se teorija zavjere. Lijanović je smeće i obogatio je se krađom stoke devedesetih i da nije bilo Komšića njega bi postavili kao i slične, Hrvati imaju jednu opciju jer se ne možemo dijeliti. Samo jedna ruka ti je dovoljna da ti Muslimani opet nametu platformu i ukidaju mirovine, toga se sjeti. Kada stvorimo HRHB prosvjeduj, stvaraj opoziciju itd
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:11 |
|
|
|
Trebalo je na vrjeme reći kako stvari stoje a ne ovakav igrokaz, ugasiti ga sa što manje gubitaka al su ga godinama čerupali i menadžment radnici i politika, prije dvije godine su u par mjeseci izmjenjena tri direktora, ergo, nitko nije htio vruć krompir, i svi iole upućeni su znali čemu vodi, al jebiga, nek je plaća redovna pa taman i 2500 KM, ili ti ga 20000,00 koliko je onaj Bradvica izvlačio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Aluminij d.d. Postano: 10 srp 2019, 13:12 |
|
|
lider30 je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Pa realno BBC je u pravu, da smo rješili izborni ranije imali bi mogućnost pluralizma i nebi bili prisiljeni glasati za jednu opciju i oporba bi uvijek dolazila na ovakva mjesta. Ovako se možeš jebat samo. Od 2006. visi gap sa izbornim zakonom. Skoro 13 je godina prošlo i 4 federalne vlade se sastavile od tada. I ta ucjena za izborni zakon i TV HB je došao kasno. Plus povlačenje apelacije Krišto je bio šok. Ako Čović pređe jednu granicu Inzko "platformu" napravi. Vi uopće ne znate što govorite. Bolje blokirati u suradnji sa muslimanima i Srbima, nego da Hrvati blokiraju sami.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|