|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 141 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Wind
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 13 tra 2012, 21:52 |
|
|
Šta povezuje države poput Gambije i Butana sa Bosnom i Hercegovinom ? Odgovor je - nivo ekonomskih sloboda. Prema stepenu ekonomskih sloboda, Bosna i Hercegovina pozicionirana je na 104. mjesto u svijetu od 179 zemalja obuhvaćenih analizom koju od 1995. godine provode Wall Street Journal i Heritage Foundation. Aktuelne podatke o stepenu ekonomskih sloboda u regionu prenosi Adriatic - Institut za javnu politiku iz Hrvatske. http://www.slobodaiprosperitet.tv/node/627 Bosna i Hercegovina je definitivno neslobodna država i čestitamo svim onima koji „rade na crno” u ovakvim uslovima. To su ljudi koji su rekli „NE” državnom teroru. Ne treba ih osuđivati, već čestitati im jer ne dozvoljavaju da trećina njihove pošteno zarađene plate bude osnovica za finansiranje političkih lumperaja. I zapamtimo. Rješenje nije da sanjamo o tome kako će trećina naše zarade ići u bolje svrhe samo ako dođu neki bolji ljudi. Apsolutno ne! Dugoročno rješenje je da smanjimo izdvajanja za državu i ostavimo više sebi - običnim građanima koji iz dana u dana vode bitku za preživljavanje. Ako nam svaki mjesec iznova ne kradu iz naših džepova, onda je svejedno šta rade na vlasti, koliko im vremena treba da se dogovore i slično
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 15 tra 2012, 11:26 |
|
|
BiH je 5.najbogatija zemlja Europe po pitkoj vodi. Tu je veliki potencijal a 80% vode se uvozi a trebalo bi biti obrnuto. Ja bi s tim probao, u početku s domaćim tržištem... Razviješ brend i lagano..
Onda konzerviranje lošeg voća i povrća i viškova, zašto to nitko ne radi u Hercegovini? U Čapljini.....?
Turizam... U Međugorju bi se trebali proizvoditi domaći skupi i kvalitetni suveniri a ne samo prodavati kineski škart... Kako bi samo švicarci zarađivali da su u ovoj poziciji....
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 09:29 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Za 7 dana studenti iz BiH prijavili više od 100 poslovnih idejaU okviru projekta Studentsko preduzetništvo/poduzetništvo, koji realizuje Centar za istraživanja i studije GEA, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), počeo je edukativni program "Imam ideju". U okviru promocije programa održane su info prezentacije na kojima je studentima predstavljen projekat i predstojeće takmičenje za najbolju poslovnu ideju. Prezentacije su održane na Univerzitetu u Banjaluci, Univerzitetu u Sarajevu i Sveučilištu u Mostaru, koji su partneri ovog projekta. Studenti i studentice su izrazili veliko interesovanje za ovaj program, i nakon nepunih dana, koliko je poziv otvoren, stiglo je više od 100 pojedinačnih i timskih prijava. Imam ideju je program koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi. Studenti i studentice koje krasi inovativnost, ulaganje u sebe i preduzetnički duh, te želja za pokretanje vlastitog biznisa, imaće priliku da od kraja marta besplatno pohađaju Školu za poslovne ideje. Time će u sva tri grada, kroz interaktivne i praktične radionice i predavanja, studenti naučiti kako da svoje ideje pretvore u biznis planove. Nastavu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici iz BiH, koji će studentima prenijeti svoja znanja i iskustva. [ b]Nakon odslušane četrnaestodnevne nastave, svi će polaznici dobiti Certifikat o učešću, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje. Devet najboljih biznis planova (u svakom gradu po tri) biće nagrađeno sa po 4.000 dolara, a prijatelji projekta obezbijedili su vrijedne dodatne nagrade.[/b]
Projekat podržavaju m:tel kompanija, ASA Group i Hypo Alpe Adria banka. Svi zainteresovani studenti i studentice mogu se informisati o rasporedu nastave i prijaviti se za učešće u programu putem internet stranice http://www.imamideju.ba. Rok za prijave je 7.3. za Banjaluku i Sarajevo, odnosno 14.3. za Mostar. Naletih na ovo maloprije, ako ima ko kakvu neka se prijavi, postoje i pristojne nagrade. Prilično jeftino za dobru ideju.... 
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 10:20 |
|
|
Od svega su najzanimljiviji mali biznisi koji jednoj prosječnoj obitelji mogu donijeti jednu malenu plaćicu kojom se popuni kućni budžet.Tipa 500-600 KM. Tako se bar mi u Čitluku - Brotnju snalazimo na razne načine. Zadnjih godina najpopularniji oblik bio je dizanje kredita i ulaganje u medicinsku dokumentaciju kojom se stiče status ratnog vojnog invalida. Tako danas imamo cca 1200-1300 RVI,na 17 000 ljudi. Ako podjelimo ovih 17 000 stanovnika na lumere od recimo 4 čeljadi,dobijemo 4250 lumera. Tako da na kraju dobijemo da se ovdje radi o praktično svakoj trećoj kući. A proračunski korisnik.Ne može bolje....
Sve u svemu prava stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
škerac
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 10:48 |
|
|
caruga je napisao/la: Od svega su najzanimljiviji mali biznisi koji jednoj prosječnoj obitelji mogu donijeti jednu malenu plaćicu kojom se popuni kućni budžet.Tipa 500-600 KM. Tako se bar mi u Čitluku - Brotnju snalazimo na razne načine. Zadnjih godina najpopularniji oblik bio je dizanje kredita i ulaganje u medicinsku dokumentaciju kojom se stiče status ratnog vojnog invalida. Tako danas imamo cca 1200-1300 RVI,na 17 000 ljudi. Ako podjelimo ovih 17 000 stanovnika na lumere od recimo 4 čeljadi,dobijemo 4250 lumera. Tako da na kraju dobijemo da se ovdje radi o praktično svakoj trećoj kući. A proračunski korisnik.Ne može bolje....
Sve u svemu prava stvar. Odličan business plan 
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 11:23 |
|
|
Odličan business plan  [/quote] 
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 20:25 |
|
|
Što bi se reklo,ratni vojni nosači bijele tehnike Parola je snađi se,pa tako neki imaju izuzetna primanja jer ih je Eufor ranio u šupak,na prvoj crti,u Međugorju.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 21:06 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 22:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
zmajček je napisao/la: Što bi se reklo,ratni vojni nosači bijele tehnike Parola je snađi se,pa tako neki imaju izuzetna primanja jer ih je Eufor ranio u šupak,na prvoj crti,u Međugorju. Na što aludiraš zeleni hHasane ? Da su Hrvati krali u ratu. Usput, opet se odaješ. Pokazuješ tipičnu muslimansku mržnju prema Međugorju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 22:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Evo Zomby nasjeda na tvoje podvale. Ne treba mu puno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 23:15 |
|
|
BBC je napisao/la: zmajček je napisao/la: Što bi se reklo,ratni vojni nosači bijele tehnike Parola je snađi se,pa tako neki imaju izuzetna primanja jer ih je Eufor ranio u šupak,na prvoj crti,u Međugorju. Na što aludiraš zeleni hHasane ? Da su Hrvati krali u ratu. Usput, opet se odaješ. Pokazuješ tipičnu muslimansku mržnju prema Međugorju. Iznenađuješ me...ipak ne doživljavam te ozbiljno,jer stvari gledaš bukvalno i kroz svoju neku prizmu. Ideš nekako na prvu,bez puno razmišljanja...čak ni Ligu Prvaka nisi do kraja shvatio,što 99% muškaraca kuži. Što se tiče tog ranjavanja u šupak,u Međugorju,dakle nisi upoznat,to ti je jedan od najvećih živućih narkodilera u Hercegovini.Narkodiler koji se u facu smije svim onim istinskim invalidima rata.Imenovati ga ne treba,poznat je. A Međugorje...ko Međugorje,vikendom sam u Alfini,bivši Alf,pa ako se zadesiš u prolazu,naleti na lazanje iz terakote i pivu 
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 26 tra 2012, 23:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Evo Zomby nasjeda na tvoje podvale. Ne treba mu puno. Ja sam ovo protumacio na nacin da proziva laznjake, ako je mislio drugacije nema opravdanja! Prozvat ce npr. istocnu bosnu, gdje su civine zrtve prebacili u RVI! Ajde Zmaju, silo nebeska _______________________________kazi nam koji su.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 27 tra 2012, 00:09 |
|
|
zomby je napisao/la: BBC je napisao/la: Evo Zomby nasjeda na tvoje podvale. Ne treba mu puno. Ja sam ovo protumacio na nacin da proziva laznjake, ako je mislio drugacije nema opravdanja! Prozvat ce npr. istocnu bosnu, gdje su civine zrtve prebacili u RVI! Ajde Zmaju, silo nebeska _______________________________kazi nam koji su. Dobro si protumačio.Nisam spomenuo grupaciju,vojnu postrojbu,spomenuo sam jednog čovjeka,narkodilera. Ne pada mi napamet ulaziti u neke dublje analize,jednostavno se ne osjećam dužnim svakome ponaosob objašnjavati neke stvari.Inače,ime tog čovjeka neće značiti ništa jer su sa tim upoznati i u HVIDRI,isto kao što su upoznati u MUP-u o njegovim dilerskim djelatnostima.Upoznati su i mali,obični ljudi ali ne pije to vode,stara narodna se potvrđuje, para vrti gdje burgija nemože. Lijep pozdrav.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 27 tra 2012, 12:47 |
|
|
Moj drug ima ekipu koja jeftino kupuje derutne kuće i stanove, sređuje ih i zatim prodaje po mnogo većoj ceni. Potreban je početni kapital, ali potreban je za i svaki drugi posao.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 27 tra 2012, 16:43 |
|
|
Dobro,potreban ti je početni kapital,za prvu investiciju. Kasnije to ide lakše. Ali,definitvno dobar i unosan posao.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 14:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo jedne "megalomanske", ali koja bi mislim bila puni pogodak s obzirom na udjel koji osnovne namirnice imaju u bosanskohercegovačkoj potrošačkoj korpi... U Hrvatskoj "METRO" funkcionira na istom principu, ali CostCo je to globalno doveo do savršenstva. lider30 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Koncept u osnovnim crtama? Je li na kraju retail ili wholesale business? Veletrgovačke cijene za široke mase? Veletrgovačke cijene za široke mase uz određene količine? Evidentno je odmah, da je početno ulaganje visoko. Da se razumijemo, ovo je samo brain-storming, dakle ništa ozbiljno, tako da ne ispada da bezze i megalomanski budalimo. Jednostavne ideje su najbolje, a samo pratim neke trendove u inozemstvu, i gledam postoji li nešto slično u Europi. Kao što si i pogodio, radi se o veleprodaji za široke mase kao i za manje trgovce. Mislim da bi se u BiH, gdje su ljudi pogotovo osjetljivi na cijene sa ovim konceptom potopio Konzume i sl. Radi se o istim proizvodima koje ćeš kupiti i u samoposlugi (mada imaju i inhouse brands koji su još jetiniji), ali koji su ujedno i do 30-40% jeftiniji zbog činjenice da si iz svega izrezao maržu za dstributere, transport i naravno sam lanac trgovina. U biti se radi o prodavnici/skladištu (prosjean CostCo se prostire na 13.500 kvadrata), na gradskoj periferiji, gdje se sve kupuje u tim ogromnim pakovanjima, pa se zbog toga i isplati samo kupovati ako se udružiš sa nekim drugim obiteljima, ili ako baš imaš veliku obitelj sa dosta prostora za skladištenje artikala. Mogućnost kupovine imaju samo članovi (članstvo košta $60) i dvije osobe koje član povede sa sobom na dan kupovine. Drugih ograničenja nema. Zanimljivo da se još nije otvorio nijedan u Europi, no možda tu već ima neki ekvivalent: Citat: Number of warehouses: 592 (as of 26/08/2011) Areas of operation: 429 locations in 40 U.S. States & Puerto Rico; 82 locations in nine Canadian provinces; 32 locations in 18 Mexican states; 22 locations in the United Kingdom; 8 locations in Taiwan; 7 locations in Korea; 9 locations in Japan; 3 locations in Australia. Općenito kod vas ima puno high-end butika i sl, a malo ovih pučkih robnih kuća tipa Walmart i sl
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 14:41 |
|
|
Definitivno,od trgovine dugorocno nema nista...to je propast! Treba se okrenuti proizvodnji,koja kratkorocno nema veliku dobit, ali dugorocno bi moralo da daje rezultate. ...bar je to moje misljenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 14:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije riječ o filozofskim raspravama o branšama gospodarstva, nego o idejama koje bi funkcionirale BiH, a ovdje je riječ o nečemu što bi "oborilo" troškove potrošačke korpe za minimum 20%-ak posto, i ljudima poboljšalo standard. Jedini gubitnici u svemu tome bi bili Konzum i Merkator.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 15:33 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
zomby je napisao/la: Definitivno,od trgovine dugorocno nema nista...to je propast! Treba se okrenuti proizvodnji,koja kratkorocno nema veliku dobit, ali dugorocno bi moralo da daje rezultate. ...bar je to moje misljenje. Nije točno da od trgovine nema ničega zomby, prvenstveno zbog toga što industrija i proizvodnja ne mogu živjeti bez trgovine tj. distribucije proizvedenih dobara . Najsretnije riješenje bi bilo imati dva clustera jedan za proizvodnju i jedan za trgovinu koji bi bili strateški partneri i koji ne bi imali istog vlasnika . U RH recimo postoji negativan primjer gdje jedna kompanija kontrolira i proizvodnju i distribuciju , povezano sa naglim širenjem i megalomanijom koja ju je dovela u velike financijske probleme unatoč tom gotovo monopolističkom položaju - jasno vam je svima da govorim o Agrokoru. Industrija nam uistinu kronično fali još od nestanka socijalističkog samoupravljanja i privatizacije , ali ona također ne bi mogla djelovati bez trgovine. Tako da unatoč tome što većina ljudi gleda na trgovinu ondosno distribuciju u negativnom kontekstu valja shvatiti da bez nje ni sama industrija ne bi mogla ostvariti svoj puni potencijal te da nam razvijena trgovina omogućuje i razvijanje dobre i stabilne industrije . Edit : P.S. Ministre ispričavam se na ovakvom teorijskom pristupu praktičnoj temi .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 16:47 |
|
|
Za one koje se misle baviti unosnim i jako profitabilnim, ali manjim lokalnim biznisom je najbolje otvoriti kafic ili takvo nesto, posto evo gledam cijena jedne prosjecne soljice kafe je oko 1.20 KM, a za "proizvodnju" iste potrebno je nesto malo vode (voda je maltene besplatan resurs) i oko 5 grama kafe (sto je oko od 5 feninga pa do jedno 7 i po pfeninga) sto sveukupno dodje ni 8 pfeninga, a tu istu soljicu kafe "prodas" za 1.20 KM. Slicno je i sa drugim ugostiteljskim "artiklima" kao sto je to caj, soljica toplog cokoladnog napitka itd, tako da kafic je majka svih majki, kada je rijec o manjem biznisu, a kada je rijec o vecim biznisima, najbolje pokrenuti neku firmu vezanu za internet, neki internet servis, sta ja znam, neki file share servis ili manju hosting firmicu koja ce pruzati usluge web hostinga, posto za to ne trebaju da neke da kazes velike pare, a rezultati su veliki, tako da vrlo brzo mozes uspjeti, ali isto tako i vrlo brzo propasti, jer internet biznis je jako nepredvidiv, ali ne kaze se dzaba, ko ne riskira, taj i ne profitira.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 18:18 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Za one koje se misle baviti unosnim i jako profitabilnim, ali manjim lokalnim biznisom je najbolje otvoriti kafic ili takvo nesto, posto evo gledam cijena jedne prosjecne soljice kafe je oko 1.20 KM, a za "proizvodnju" iste potrebno je nesto malo vode (voda je maltene besplatan resurs) i oko 5 grama kafe (sto je oko od 5 feninga pa do jedno 7 i po pfeninga) sto sveukupno dodje ni 8 pfeninga, a tu istu soljicu kafe "prodas" za 1.20 KM. Slicno je i sa drugim ugostiteljskim "artiklima" kao sto je to caj, soljica toplog cokoladnog napitka itd, tako da kafic je majka svih majki, kada je rijec o manjem biznisu, a kada je rijec o vecim biznisima, najbolje pokrenuti neku firmu vezanu za internet, neki internet servis, sta ja znam, neki file share servis ili manju hosting firmicu koja ce pruzati usluge web hostinga, posto za to ne trebaju da neke da kazes velike pare, a rezultati su veliki, tako da vrlo brzo mozes uspjeti, ali isto tako i vrlo brzo propasti, jer internet biznis je jako nepredvidiv, ali ne kaze se dzaba, ko ne riskira, taj i ne profitira. Nije to baš tako jednostavno, zadnjih godina brojni kafići su pozatvarani upravo jer je sve teže poslovati pozitivno. Naravno, oni koji rade su uspješni jer uvijek će ići narod na kafe i pive ali nije to baš neki siguran biznis. Ako nemaš svoje prostor računaj na kiriju koja može biti i do par hiljada KM, računaj na minimalno 600,700 KM kojekakvih računa, na plaćanje državi, minimalno 2 zaposlena i mnoge druge troškove. Drugi problem je što u svakom gradu su kafići već raspoređeni na najboljim lokacijama.
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 19:02 |
|
|
škerac je napisao/la: caruga je napisao/la: Od svega su najzanimljiviji mali biznisi koji jednoj prosječnoj obitelji mogu donijeti jednu malenu plaćicu kojom se popuni kućni budžet.Tipa 500-600 KM. Tako se bar mi u Čitluku - Brotnju snalazimo na razne načine. Zadnjih godina najpopularniji oblik bio je dizanje kredita i ulaganje u medicinsku dokumentaciju kojom se stiče status ratnog vojnog invalida. Tako danas imamo cca 1200-1300 RVI,na 17 000 ljudi. Ako podjelimo ovih 17 000 stanovnika na lumere od recimo 4 čeljadi,dobijemo 4250 lumera. Tako da na kraju dobijemo da se ovdje radi o praktično svakoj trećoj kući. A proračunski korisnik.Ne može bolje....
Sve u svemu prava stvar. Odličan business plan  Poražavajuće koliko neki ljudi nemaju poslovnu inventivnost, i misle loše o sebi... 
|
|
Vrh |
|
 |
caruga
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 19:30 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: škerac je napisao/la: Odličan business plan  Poražavajuće koliko neki ljudi nemaju poslovnu inventivnost, i misle loše o sebi...  Već se o ovome pričalo ,a kako iz tvog posta nisam mogao razaznati šta hoćeš reći...Ukratko... topic5070.html
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 20:05 |
|
|
caruga je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Poražavajuće koliko neki ljudi nemaju poslovnu inventivnost, i misle loše o sebi...  Već se o ovome pričalo ,a kako iz tvog posta nisam mogao razaznati šta hoćeš reći...Ukratko... topic5070.htmlMislim da je pametnije imati dobru poslovnu ideju (i raditi na sebi, učeći) nego izigravati ćopavca i za to dobijati crkavicu, od koje ćeš na miru moći da tavoriš, po računici: dva eura-jedan dan. Tužno mi je da neki mladi ljudi ne veruju da mogu bolje. To sam hteo da kažem.
|
|
Vrh |
|
 |
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Ideje za pokretanje biznisa Postano: 28 tra 2012, 20:31 |
|
|
Ideja, rad, facebook Citat: Cure iz Ljubuškog stvorile novi brend! “Samo veliki umovi mogu si priuštiti jednostavni stil” – moto je običnih djevojaka iz Ljubuškog, koje su sve, samo ne obične. Helena Bilić i Jelena Džolić pokrenule su vlastiti modni brend – majice Lola.tees. U samo dva sata otkako su postavile link na Facebooku, unikatne majice su rasprodane. Da nema fejsa ne bi ništa od ovog bilo Cure kažu da im je Facebook najviše pomogao u predstavljanju njihovih proizvoda. Sve je počelo od darivanja najbližih prijateljica kojima se to jako svidjelo i koje su ih potaknule da počnu proizvodnju, uskoro je na facebooku napravljen profil Cvijetak Zanovijetak , gdje se mogu vidjeti i majice Lola. tees. – Da nije fejsa, ne bi ništa od ovog bilo, kažu nam uz smijeh. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|