HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 23 tra 2024, 20:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 22 pro 2020, 22:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Google je od njih naručio 120 tisuća panela, za proizvodne kapacitete ne moraju brinuti

Zbog povećanja proizvodnih kapaciteta kontinuirano zapošljavaju, kako visokoobrazovane kadrove, najviše inženjere elektrotehnike i strojarstva, tako i kadrove koji rade na proizvodnim linijama

slika

– Još prije nekoliko godina u Europi, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama, nije bilo puno proizvođača solarnih panela, pa je i to vjerojatno razlog da nas je kompanija Google prepoznala kao pouzdanog i kvalitetnog proizvođača. Razlog možda leži i u činjenici da Solvis nije velika kompanija pa uz kvalitetu može brzo i učinkovito odgovoriti na specifične zahtjeve kupaca. Mi danas, primjerice, imamo dvostruko više narudžbi od naših proizvodnih mogućnosti, što nam jamči popunjenost naših kapaciteta u sljedeće dvije godine. Kompanija Google je za opremanje svoja dva podatkovna centra u Kaliforniji naručila 120.000 solarnih panela. Te specijalne panele, zajedno sa stručnjacima iz Googlea i partnerom iz Švicarske, razvijamo već više od dvije godine. S Googleom očekujemo nastavak suradnje i nove narudžbe jer ova globalna kompanija planira sve svoje objekte širom svijeta opremiti solarnim panelima – kaže direktor Solvisa Stjepan Talan.

animljivo je da je Talan farmaceut, mag. farmacije, a ne inženjer. Prije 12 godina odlučio je investirati u proizvodnju solarnih panela, u vrijeme kad na domaćem tržištu baš i nije bilo potražnje za njima. No zato se okrenuo inozemnom tržištu i Solvis i danas više od 80 posto proizvodnje plasira na tržišta širom svijeta, sve do SAD-a i Kanade. Talan se po završetku varaždinske Gimnazije 1975. upisao na Farmaceutsko-biokemijski fakultet, na kojem je diplomirao 1979. – Odlučio sam studirati farmaciju u Zagrebu jer su me još u gimnaziji jako privlačili biologija i kemija, pokusi, ta atmosfera laboratorija, a možda je iza te odluke bio i neki mladenački ideal pomaganja ljudima. Farmacija je, naime, znanost koja je silno utjecala na podizanje kvalitete ljudskog života i produljenje životnog vijeka – kaže.

Bez pomoći članova obitelji sigurno ne bi, ističe, uspio. Supruga Vesna vodi ljekarne, a kćer Ana i sin Matija te zet Jurica i snaha Marina također su svakodnevno uključeni u posao pa su Solvis i Farmex doista prave obiteljske tvrtke. Vlasnik je i suvlasnik, s članovima obitelji, nekoliko tvrtki koje djeluju u Varaždinu i zapošljavaju više od 400 djelatnika.

– Ostvarujemo stabilan, kvalitetan i kontinuirani rast, što je i bila moja poslovna ideja od samog početka kompanije Solvis. Nikada mi nije bio glavni cilj da to bude veliki sustav, već smo svih ovih godina primarno bili fokusirani na visoku kvalitetu, ulaganje u nove tehnologije i održavanje prilagodljivosti i fleksibilnosti prema tržištu. Te ciljeve nije bilo lako ostvariti jer je Solvis proizvodnju solarnih panela započeo 2008. godine, pred veliku gospodarsku krizu, i tih je godina, sve do 2015. godine, bilo vrlo teško. To nije bilo samo vrijeme opće gospodarske krize nego i krize u solarnoj industriji. Naša prvotna ideja je bila da solarne panele primarno plasiramo na domaće tržište. No tržišta u Hrvatskoj nije ni bilo, naprosto nije bilo potražnje za solarnim panelima. Tek nakon godina ulaganja i mukotrpnog rada na tehnološkom razvoju kreirali smo visokokvalitetne proizvode koji su našli svoje tržište u Europi. Naši glavni kupci od tada su u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Austriji – ističe Talan.


https://www.vecernji.hr/vijesti/varazdi ... je-1455175

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 22 pro 2020, 22:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
HRVATSKI PREHRAMBENI GIGANT POTPISAO SPORAZUM O STRATEŠKOM PARTNERSTVU S MOSTARSKOM MARINADOM

Predstavnici Podravke potpisali su u petak u Mostaru sporazum o strateškom partnerstvu s tvrtkom Marinada, s kojom hrvatski prehrambeni gigant surađuje u industrijskoj proizvodnji rajčica i drugog povrća.

Kako su izvijestili iz mostarske kompanije, Podravka će preuzeti potpuno vođenje i upravljanje procesima poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini. To podrazumijeva koordiniranje rada braniteljskih zadruga i drugih zainteresiranih koji proizvode industrijsku rajčicu i drugo povrće.

Ugovor su potpisale članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina i direktorica Marinade Maja Marušić.

Marušić je tom prigodom izjavila kako je posebno raduje što je Podravka prepoznala Marinadu kao strateškog partnera te na taj način priznala rad i trud koji je ova tvrtka, zajedno s braniteljskim zadrugama i drugim kooperantima, poduzimala u posljednje dvije godine.

U tome je razdoblju u svojevrsnom probnome dijelu proizvodnje proizvedeno čak 1600 tona povrća. Podravka nedaleko Mostara na obodu Mostarskog blata gradi tvornicu za preradu i skladištenje voća i povrća proizvedenog na području Hercegovine.

slika

https://novac.zabranjeni.hr/novac/aktualn ... m-15037846

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 22 pro 2020, 22:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Kali tuna traži koncesiju vrijednu pola milijarde kuna - uzgajali bi 500 tona godišnje

slika

a današnjem dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlade bilo je pokretanje natječaja za davanje koncesije u akvatoriju Iškog kanala.

Iza inicijative stoji ugljanska tvrtka Kali tuna koja bi na površini od 210 tisuća m2, između otočića Fulija i Kudica, uzgajala do 500 tona tune godišnje. Uz to planiraju i uvesti turističko-edukacijske djelatnosti na jednom od uzgojnih kaveza.
Vrijednost 20-godišnje koncesije procijenjena je na 510 milijuna kuna. Nakon što je Vlada o tome obaviještena, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će objaviti javni natječaj. Ako ponuda Kali tune ne bude izabrana, odabrani ponuditelj morat će im nadoknaditi trošak ishođenja lokacijske dozvole od 55 tisuća kuna.

Kali tuna osnovana je 1996. godine, a od 2015. godine je dio grupe u vlasništvu japanske kompanije J Trading Inc.

http://www.057info.hr/vijesti/2020-12-1 ... jarde-kuna

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 22 pro 2020, 23:02 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20838
Samo gas i 5. brzina. :zubati

Ne stajati dok se ne prestignu janezi.

_________________
HZD-ovci : Potpisuj Anemija nek je ko Avlija

Niko nema što pupi imade, četrdes’t centara od HDZ vlade


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 08:35 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2013, 10:02
Postovi: 715
Teško u dogledno vrijeme, ali treba se truditi.
Evo, čini mi se da bi ovo moglo uspit. Šteta što ne znam prebaciti sliku busa, izgleda mrak, ali vidi se na linku dolje.

Labin: Projekt izrade prototipova niskopodnog minibusa i dostavnog vozila tvrtke Novatec, vrijedan više od 28 milijuna kuna, financirat će se EU sredstvima

Proteklog je tjedna stigla odlična vijest kako je labinski Novatec, tvrtka s četvrt stoljeća iskustva u automatizaciji i kontroli procesa, potpisala ugovor o dodjeli sredstava iz strukturnih fondova Europske unije vrijedan više od 28 milijuna kuna.

Radi se o financiranju projekta elektrificiranog multifunkcionalnog niskopodnog vozila koji Novatec već tri godine razvija u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.

Riječ je o projektu izrade prototipa u dvije varijante – minibusa s 20 sjedala i dostavnog vozila istih gabarita, ali i stvaranja vlastitog odjela za istraživanje i razvoj koji će nastaviti razvijati vozila i komponente u sektoru e-mobilnosti.

Ugovor o dodjeli sredstava iz strukturnih fondova Europske unije, kojim će se razvijati MUNIVO, inovativno multifunkcionalno niskopodno električno vozilo, potpisali su resorni ministar Tomislav Ćorić i direktor tvrtke Novatec d.o.o. Vladimir Peršić.

https://gradonacelnik.hr/vijesti/labin- ... redstvima/

_________________
lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 08:41 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2013, 10:02
Postovi: 715
Zrno po zrno pogača:

Nakon investicije Microblink vrijedan više od milijarde kuna!

http://rep.hr/vijesti/tvrtke-i-trzista/ ... kuna/7341/

Zagrebački Microblink, svjetski lider u području računalnog vida temeljenog na umjetnoj inteligenciji, dobio je investiciju Silversmith Capital Partnersa vrijednu 60 milijuna američkih dolara.
Navedenim iznosom Silversmith je u Microblinku dobio manjinski udio, a tržišna evaluacija Microblinka na temelju ove investicije sada premašuje milijardu kuna. Posljednji je to u nizu uspjeha koje hrvatske IT firme nižu posljednjih mjeseci: Infobip je prikupio 200 milijuna dolara investicije, Nanobit je prodan švedskom Stillfrontu, a Infinum je u suradnji s Porscheom pokrenuo tvrtku Porsche Digital Croatia. VIše informacija o ovim tvrtkama koje nude i izvrsne uvjete rada vidljivo je i u njihovim profilima na rep.hr-u: Microblink, Nanobit i Infinum.

Partnerstvo sa Silversmithom osigurat će Microblinku još brži napredak u ključnim područjima: razvoju tehnologije i novih proizvoda, proširenju tima i izlazu na nova tržišta: SAD, Aziju i Bliski istok.

_________________
lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 10:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
U VARAŽDINU NOVI ‘INFOBIP‘
CITY CONNECT LANI OSNOVAN, A VEĆ 2020. IMA 10 MIL. $ PRIHODA
Klijenti im dolaze mahom iz SAD-a, Velike Britanije i Australije, ali zbog ugovora o tajnosti ne smiju navoditi imena

Nakon Istre, i tamošnjeg Infobipa, i u Varaždinu brzo raste jedna nova visokotehnološka tvrtka koja kombinira usluge telekoma i IT-ja pa se jednostavno može opisati jedino kao komunikacijska kompanija. Tvrtka City Connect osnovana je lani. Na Fini je za 2019. prijavila godišnji prihod nešto ispod milijun dolara. Ove godine planira da će im prihod debelo premašiti deset milijuna dolara. Usto, tvrtka koje početkom prošle godine uopće nije bilo, sada zapošljava 425 zaposlenika od čega njih 340 u Hrvatskoj. U Varaždinskoj županiji jedan je od najvećih poslodavaca.

Marko Dagelić, suosnivač i predsjednik Nadzornog odbora City Connecta, koji je prethodno sa svojim partnerima radio u Hrvatskom telekomu i Transcomu, kaže da su ove godine po broju zaposlenika narasli za šest puta. U idućoj godini navodi da će malo usporiti taj rast i 2021. godinu zaključiti s oko 650 zaposlenika, također uglavnom u Hrvatskoj.

Omnichannel tržište

"Ukupne prihodi grupe u 2020. godini očekujemo na razini 78 milijuna kuna što je rast od 800 posto u odnosu na 2019. godinu uz operativnu dobit od 13,4 milijuna kuna", kaže Dagelić.

City Connect se slično Infobipu fokusirao na takozvano omnichannel tržište. Riječ je nizu usluga koje kompanijama omogućuju da prate kupca i offline, znači mimo interneta, i online, dok surfaju na računalu ili mobitelu, odnosno da s njima budu stalno u kontaktu. No, za razliku od Infobipa, koji razvija softver, odnosno komunikacijsku platformu koja to omogućuje, City Connect je i poput agencije koja tvrtkama nudi sve te usluge na jednome mjestu i u mnogim segmentima može ih odraditi umjesto njih.

Tako većinu prihoda City Connect zarađuje od usluge koja bi se mogla usporediti s onom koju mogu pružiti kontakt centri. Od tuda im je ove godine došlo 59 milijuna kuna prihoda, a ostatak dolazi od ICT-ja i specifično različitih cloud rješenja. Usluge koje nude vrlo su raznolike. Za klijente grade virtualne telekomunikacijske mreže, poput telekoma, rade im instalacije i povezivanje softvera, poput sistemskih integratora, zatim kontaktnog centra pa čak i konzultiraju svoje klijente kako da provedu digitalnu transformaciju.

One stop shop

"Objedinjujemo sve te oblike ponude u svojevrsni 'one stop shop' u smislu integrirane komunikacije te zajedničko kreiranje određenih rješenja, a sve kako bi svojem krajnjem korisniku mogli ponuditi cjelovit i bezbrižan komunikacijski model usluge. Znači, pomažemo digitalnu transformaciju kompanija da sa svojim kupcima mogu komunicirati preko chata, društvenih medija, maila i telefona, odnosno na omnichannel način", kaže Dagelić.

Pojašnjava da na taj način biznisima ne prodaju samo klasične usluge kontaktnog centra već da im dolaze s ponudom kompleksnih ICT rješenja, koja kombiniraju cloud i telekom usluge, ne samo između gradova u Hrvatskoj i Europi već i između Europe i SAD-a. Suosnivač City Connecta kaže da nema dozvolu da spominje imena klijenata zbog ugovora o poslovnoj tajni. No, dao je primjere industrija u kojima su prisutni.

"Za veliki globalni startup iz područja dostave namirnica postali smo centralno čvorište za razmjenu govora putem interneta na području kontinenta. S druge strane, u segmentu ICT poslovanja kroz sestrinsku smo tvrtku CRATIS inovirali proizvode za zaštitu na području kibernetičke sigurnosti te smo osigurali globalnu mrežu zaštite od DDoS napada za velike digitalne agencije, internetske trgovce te platforme koje pružaju usluge iz područja igranja i klađenja", kaže Dagelić.

Navodi da im klijenti dolaze mahom iz SAD-a, Velike Britanije i Australije. Zbog tempa rasta već imaju ponudu investicijskog fonda iz SAD-a, a jedan od razloga zašto razmatraju tu investiciju, o kojoj nije želio detaljnije, je što u 2021. i sami žele u Hrvatskoj napraviti jednu od najvećih ICT investicija u Hrvatskoj. "Planiramo rasti u 2021. i narednim godinama 100 posto, nismo zaduženi, a ako se odlučimo za primiti investiciju iz SAD-a tražimo prije svega partnerski odnos, nekoga tko nam može otvoriti tržište tamo. Sa sestrinskom tvrtkom CRATIS uložit ćemo najmanje pet milijuna eura u Tier3 podatkovni centar u Varaždinu, a dio ulaganja planiramo potražiti iz vanjskih izvora", zaključuje Dagelić.

https://novac.zabranjeni.hr/novac/aktualn ... a-15038703

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 10:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
dudu je napisao/la:
HRVATSKI PREHRAMBENI GIGANT POTPISAO SPORAZUM O STRATEŠKOM PARTNERSTVU S MOSTARSKOM MARINADOM

Predstavnici Podravke potpisali su u petak u Mostaru sporazum o strateškom partnerstvu s tvrtkom Marinada, s kojom hrvatski prehrambeni gigant surađuje u industrijskoj proizvodnji rajčica i drugog povrća.

Kako su izvijestili iz mostarske kompanije, Podravka će preuzeti potpuno vođenje i upravljanje procesima poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini. To podrazumijeva koordiniranje rada braniteljskih zadruga i drugih zainteresiranih koji proizvode industrijsku rajčicu i drugo povrće.

Ugovor su potpisale članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina i direktorica Marinade Maja Marušić.

Marušić je tom prigodom izjavila kako je posebno raduje što je Podravka prepoznala Marinadu kao strateškog partnera te na taj način priznala rad i trud koji je ova tvrtka, zajedno s braniteljskim zadrugama i drugim kooperantima, poduzimala u posljednje dvije godine.

U tome je razdoblju u svojevrsnom probnome dijelu proizvodnje proizvedeno čak 1600 tona povrća. Podravka nedaleko Mostara na obodu Mostarskog blata gradi tvornicu za preradu i skladištenje voća i povrća proizvedenog na području Hercegovine.

slika

https://novac.zabranjeni.hr/novac/aktualn ... m-15037846

Lol. Tema građevinski pothvati, a ovde se stavljaju rajčice.

Znam da ste mala država i populaciono tanki, da nema nekih vijesti, ali sa rajčicama zatrpavati temu i štancati strane je.....

tko o "kroatosfera" na 2 i pol strane.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 10:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Ova vijest se zapravo tiče Herceg Bosne, a i ova prethodna, ali o tom potom.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 13:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
dudu je napisao/la:
U VARAŽDINU NOVI ‘INFOBIP‘
CITY CONNECT LANI OSNOVAN, A VEĆ 2020. IMA 10 MIL. $ PRIHODA
Klijenti im dolaze mahom iz SAD-a, Velike Britanije i Australije, ali zbog ugovora o tajnosti ne smiju navoditi imena

Nakon Istre, i tamošnjeg Infobipa, i u Varaždinu brzo raste jedna nova visokotehnološka tvrtka koja kombinira usluge telekoma i IT-ja pa se jednostavno može opisati jedino kao komunikacijska kompanija. Tvrtka City Connect osnovana je lani. Na Fini je za 2019. prijavila godišnji prihod nešto ispod milijun dolara. Ove godine planira da će im prihod debelo premašiti deset milijuna dolara. Usto, tvrtka koje početkom prošle godine uopće nije bilo, sada zapošljava 425 zaposlenika od čega njih 340 u Hrvatskoj. U Varaždinskoj županiji jedan je od najvećih poslodavaca.

Marko Dagelić, suosnivač i predsjednik Nadzornog odbora City Connecta, koji je prethodno sa svojim partnerima radio u Hrvatskom telekomu i Transcomu, kaže da su ove godine po broju zaposlenika narasli za šest puta. U idućoj godini navodi da će malo usporiti taj rast i 2021. godinu zaključiti s oko 650 zaposlenika, također uglavnom u Hrvatskoj.

Omnichannel tržište

"Ukupne prihodi grupe u 2020. godini očekujemo na razini 78 milijuna kuna što je rast od 800 posto u odnosu na 2019. godinu uz operativnu dobit od 13,4 milijuna kuna", kaže Dagelić.

City Connect se slično Infobipu fokusirao na takozvano omnichannel tržište. Riječ je nizu usluga koje kompanijama omogućuju da prate kupca i offline, znači mimo interneta, i online, dok surfaju na računalu ili mobitelu, odnosno da s njima budu stalno u kontaktu. No, za razliku od Infobipa, koji razvija softver, odnosno komunikacijsku platformu koja to omogućuje, City Connect je i poput agencije koja tvrtkama nudi sve te usluge na jednome mjestu i u mnogim segmentima može ih odraditi umjesto njih.

Tako većinu prihoda City Connect zarađuje od usluge koja bi se mogla usporediti s onom koju mogu pružiti kontakt centri. Od tuda im je ove godine došlo 59 milijuna kuna prihoda, a ostatak dolazi od ICT-ja i specifično različitih cloud rješenja. Usluge koje nude vrlo su raznolike. Za klijente grade virtualne telekomunikacijske mreže, poput telekoma, rade im instalacije i povezivanje softvera, poput sistemskih integratora, zatim kontaktnog centra pa čak i konzultiraju svoje klijente kako da provedu digitalnu transformaciju.

One stop shop

"Objedinjujemo sve te oblike ponude u svojevrsni 'one stop shop' u smislu integrirane komunikacije te zajedničko kreiranje određenih rješenja, a sve kako bi svojem krajnjem korisniku mogli ponuditi cjelovit i bezbrižan komunikacijski model usluge. Znači, pomažemo digitalnu transformaciju kompanija da sa svojim kupcima mogu komunicirati preko chata, društvenih medija, maila i telefona, odnosno na omnichannel način", kaže Dagelić.

Pojašnjava da na taj način biznisima ne prodaju samo klasične usluge kontaktnog centra već da im dolaze s ponudom kompleksnih ICT rješenja, koja kombiniraju cloud i telekom usluge, ne samo između gradova u Hrvatskoj i Europi već i između Europe i SAD-a. Suosnivač City Connecta kaže da nema dozvolu da spominje imena klijenata zbog ugovora o poslovnoj tajni. No, dao je primjere industrija u kojima su prisutni.

"Za veliki globalni startup iz područja dostave namirnica postali smo centralno čvorište za razmjenu govora putem interneta na području kontinenta. S druge strane, u segmentu ICT poslovanja kroz sestrinsku smo tvrtku CRATIS inovirali proizvode za zaštitu na području kibernetičke sigurnosti te smo osigurali globalnu mrežu zaštite od DDoS napada za velike digitalne agencije, internetske trgovce te platforme koje pružaju usluge iz područja igranja i klađenja", kaže Dagelić.

Navodi da im klijenti dolaze mahom iz SAD-a, Velike Britanije i Australije. Zbog tempa rasta već imaju ponudu investicijskog fonda iz SAD-a, a jedan od razloga zašto razmatraju tu investiciju, o kojoj nije želio detaljnije, je što u 2021. i sami žele u Hrvatskoj napraviti jednu od najvećih ICT investicija u Hrvatskoj. "Planiramo rasti u 2021. i narednim godinama 100 posto, nismo zaduženi, a ako se odlučimo za primiti investiciju iz SAD-a tražimo prije svega partnerski odnos, nekoga tko nam može otvoriti tržište tamo. Sa sestrinskom tvrtkom CRATIS uložit ćemo najmanje pet milijuna eura u Tier3 podatkovni centar u Varaždinu, a dio ulaganja planiramo potražiti iz vanjskih izvora", zaključuje Dagelić.

https://novac.zabranjeni.hr/novac/aktualn ... a-15038703


Ovi su prije 2 godine počeli raditi zgradu na ulazu u grad, sad odjednom vrte tolku lovu. Nevjerojatno. Inače, Vž ima jaki informatički fakultet koji je dio zagrebačkog sveučilišta i već 20 godina proizvodi jake kadrove, ali zbog manjka takvih firmi u gradu je većina tih ljudi na kraju završila u Zagrebu. Ovo je dobra vijest jer će barem malo zaustaviti odljev kadrova prema Zagrebu. Kaj se tiče ostalih struka, to sve zadržavamo i privlačimo iz cijele Hrvatske pa čak i Srbije i BiH i Nepala jer smo gospodarski mlogo jaki.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 13:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 13:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
dudu je napisao/la:
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.

Opg rajčicama pokorićemo mš i središnju Evropu.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
dudu je napisao/la:
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.


Nakon 7 godina EU-a, već se sad ne može prepoznati. Sjećam se kakva je situacija bila 2013. godine kod moje obitelji, prijatelja i poznanika. Jedan dio je radio, ali s očajnim plaćama, jedan dio nije radio. Tu i tamo se netko mogao pohvaliti dobrim poslom. Sad svi rade, imaju dobre plaće, vrte svoje firme i dobru lovu lupaju. Napredak od 30 godina u 7 godina, bih rekao.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
K:M je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.

Opg rajčicama pokorićemo mš i središnju Evropu.


Za južni Mostar i Čapljinu izuzetno bitna investicija, osiguravanje dugogodišnjeg otkupa za OPGove.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Grunf je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.


Nakon 7 godina EU-a, već se sad ne može prepoznati. Sjećam se kakva je situacija bila 2013. godine kod moje obitelji, prijatelja i poznanika. Jedan dio je radio, ali s očajnim plaćama, jedan dio nije radio. Tu i tamo se netko mogao pohvaliti dobrim poslom. Sad svi rade, imaju dobre plaće, vrte svoje firme i dobru lovu lupaju. Napredak od 30 godina u 7 godina, bih rekao.


Inače City connect ima duplo veći ured u Zagrebu nego u Vž, u Zagrebu je u Matrixu skupa s L'Orealom. Ako znaš one dvije nove poslovne zgrade na Slavonskoj preko puta Coca Cole što svijetle u mraku.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
dudu je napisao/la:
Grunf je napisao/la:

Nakon 7 godina EU-a, već se sad ne može prepoznati. Sjećam se kakva je situacija bila 2013. godine kod moje obitelji, prijatelja i poznanika. Jedan dio je radio, ali s očajnim plaćama, jedan dio nije radio. Tu i tamo se netko mogao pohvaliti dobrim poslom. Sad svi rade, imaju dobre plaće, vrte svoje firme i dobru lovu lupaju. Napredak od 30 godina u 7 godina, bih rekao.


Inače City connect ima duplo veći ured u Zagrebu nego u Vž, u Zagrebu je u Matrixu skupa s L'Orealom. Ako znaš one dvije nove poslovne zgrade na Slavonskoj preko puta Coca Cole što svijetle u mraku.


Da, znam za Matrix zgrade. Bio je prilog na HTV-u o tom City Connectu, koliko se sjećam neki lik iz dijaspore je uložio lovu. Nisam siguran.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58865
Lokacija: DAZP HQ
Grunf je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Inače City connect ima duplo veći ured u Zagrebu nego u Vž, u Zagrebu je u Matrixu skupa s L'Orealom. Ako znaš one dvije nove poslovne zgrade na Slavonskoj preko puta Coca Cole što svijetle u mraku.


Da, znam za Matrix zgrade. Bio je prilog na HTV-u o tom City Connectu, koliko se sjećam neki lik iz dijaspore je uložio lovu. Nisam siguran.


Nije dijaspora.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 14:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
dudu je napisao/la:
K:M je napisao/la:
Opg rajčicama pokorićemo mš i središnju Evropu.


Za južni Mostar i Čapljinu izuzetno bitna investicija, osiguravanje dugogodišnjeg otkupa za OPGove.

Dajte mi tisuću OPG ova, i pokorit ću Balkan.

Vidim i nekim većim halama se hvalite, "Matrix", kak moćno zvuči.

Dok na NBZ topiku vidimo pravo stanje ekonomije i života u Zg.
Bez cenzuriranja i dudu preuveličavanja.

Bio sam osupnut kako se jadno i teško živi u stolnom.
Prodaju kazete i stripovi za 1 džoint.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 23 pro 2020, 18:52 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2013, 10:02
Postovi: 715
K:M je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Za južni Mostar i Čapljinu izuzetno bitna investicija, osiguravanje dugogodišnjeg otkupa za OPGove.

Dajte mi tisuću OPG ova, i pokorit ću Balkan.

Vidim i nekim većim halama se hvalite, "Matrix", kak moćno zvuči.

Dok na NBZ topiku vidimo pravo stanje ekonomije i života u Zg.
Bez cenzuriranja i dudu preuveličavanja.

Bio sam osupnut kako se jadno i teško živi u stolnom.
Prodaju kazete i stripovi za 1 džoint.

Dosadan si. Da dudu nije objavio ovo o rajčicama, ja bih, samo imam problem sa prenošenjem slika. A ova tema sa rajčicama upravo pokazuje smjer u kojem Hrvatska treba ići: uključiti BH Hrvate u svoje gospodarstvo.
Što se drugog tiče, korona nas je dosta izblesirala obzirom da nam turizam čini skoro 20% gospodarstva, pa 50% lanskog turističkog prometa čini veliku štetu. No, i ovakvi smo proporcionalno duplo jači od istočnih sirotanovića. Ovo je tema optimizma, u kojem se objavljuju vijesti koje daju naznake promjena na bolje, bilo bi pošteno da se makneš sa nje.

_________________
lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 27 pro 2020, 18:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
Pa nama su komšije govorile da smo mi gotovi bez turizma. Ove godine osim jednog mjeseca nije bilo turizma i opet smo duplo jači od njih po plaćama.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 27 pro 2020, 19:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Grunf je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Kad više ne možeš pohvatati sve te nove firme koje brzo rastu, to je onda dobar znak. Hrvatsku se neće moći prepoznati za 10 godina kad svi ti stasaju, bit će tu puno prodaja firmi, unosa svježeg novca itd.


Nakon 7 godina EU-a, već se sad ne može prepoznati. Sjećam se kakva je situacija bila 2013. godine kod moje obitelji, prijatelja i poznanika. Jedan dio je radio, ali s očajnim plaćama, jedan dio nije radio. Tu i tamo se netko mogao pohvaliti dobrim poslom. Sad svi rade, imaju dobre plaće, vrte svoje firme i dobru lovu lupaju. Napredak od 30 godina u 7 godina, bih rekao.

Gospon Grunf, nemojte se mnogo puvati....pogledajmo ovu tuznu ulicu epicentar Zg Ilica
(tuga, treba to restaurirati ili buldozerom poravnat, 3 tramvaj stanice do Trga Bana Jelacica). Slucajno naletih, jer sam na sajtu Njuskala gledao neke nekretnine za kupit, i ostao sam osupnut, ovim dronjavim gradjevinama....cena przi oci. Posmrtnice i plahte preko zatvorenih propalih ducana u EXTRA ZONI......skroz ljevo.

Kao neki grad duhova, tipa Kalesije, Kladnja, Varesa, Teocaka.

CENTAR-ilica, građ. zemljište s poslovnom stambenom zgradom, 169 m2
Cijena
2.650.774 kn ~ 350.000 €

ILICA – Na svega tri tramvajske stanice udaljenosti od Trga bana Jelačića, gdje se križaju Ilica i Bosanska ulica, prodajemo stambenu zgradu za adaptaciju ili rušenje. Sada se sastoji od stana na katu + potkrovlje i poslovnog prostora sa pripadajućim podrumom.
Po analizi parcele od strane ovlaštenog arhitekta, moguće je izgraditi objekt sa prizemljem, 3 etaže + potkrovlje ili uvučeni kat. Tlocrtna površina po etaži bi bila 126,75 m2, a dimenzija zgrade 11,95 sa 10,6 metara. Namjena može biti kako stambena tako i poslovna.
Certifikat: E
Cijena: 350.000 Eura (u kunskoj protuvrijednosti)
Agencijska provizija za kupca iznosi 1,5%+PDV i uključuje izradu kompletne kuopoprodajne dokumentacije, upis vlasništva, prijenos režija



To je pandan Bul.Kralja Aleksandra (Revolucije), oko opcine Zvezdara....
slika

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 27 pro 2020, 19:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
Ne puvam se, sam velim svoja zapažanja. 3 stanice po Ilici je 1,5 km zračne linije od trga. Nije baš blizu, zgrada prastara, cijena 2.000 eura po kvadratu. Pa ti vidi koliko je Zagreb bogat grad. Kod nas ta cijena ide za elitne novogradnje s A+++ energetskim certifikatom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 28 pro 2020, 09:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Ne poznate tržište i cijene, kak funkcionisanju lokacije.
Cjenu napuhava mogućnost zarade, kroz koefic. zauzetosti,
spratnosti i ukupni koefic IZGRADJENOSTI.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 29 pro 2020, 11:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28
Postovi: 3917
Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
Dugo nema novosti o novim opg, rajčicama, plastenicima, poštenim seljacima, radnicima i inteligenciju, na ovoj boom investicijskoj temi.

_________________
Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Investicije u RH - građevinski pothvati i industrijska prozivodnja
PostPostano: 29 pro 2020, 11:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2010, 14:59
Postovi: 1500
dudu je napisao/la:
Google je od njih naručio 120 tisuća panela, za proizvodne kapacitete ne moraju brinuti

Zbog povećanja proizvodnih kapaciteta kontinuirano zapošljavaju, kako visokoobrazovane kadrove, najviše inženjere elektrotehnike i strojarstva, tako i kadrove koji rade na proizvodnim linijama

slika

– Još prije nekoliko godina u Europi, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama, nije bilo puno proizvođača solarnih panela, pa je i to vjerojatno razlog da nas je kompanija Google prepoznala kao pouzdanog i kvalitetnog proizvođača. Razlog možda leži i u činjenici da Solvis nije velika kompanija pa uz kvalitetu može brzo i učinkovito odgovoriti na specifične zahtjeve kupaca. Mi danas, primjerice, imamo dvostruko više narudžbi od naših proizvodnih mogućnosti, što nam jamči popunjenost naših kapaciteta u sljedeće dvije godine. Kompanija Google je za opremanje svoja dva podatkovna centra u Kaliforniji naručila 120.000 solarnih panela. Te specijalne panele, zajedno sa stručnjacima iz Googlea i partnerom iz Švicarske, razvijamo već više od dvije godine. S Googleom očekujemo nastavak suradnje i nove narudžbe jer ova globalna kompanija planira sve svoje objekte širom svijeta opremiti solarnim panelima – kaže direktor Solvisa Stjepan Talan.

animljivo je da je Talan farmaceut, mag. farmacije, a ne inženjer. Prije 12 godina odlučio je investirati u proizvodnju solarnih panela, u vrijeme kad na domaćem tržištu baš i nije bilo potražnje za njima. No zato se okrenuo inozemnom tržištu i Solvis i danas više od 80 posto proizvodnje plasira na tržišta širom svijeta, sve do SAD-a i Kanade. Talan se po završetku varaždinske Gimnazije 1975. upisao na Farmaceutsko-biokemijski fakultet, na kojem je diplomirao 1979. – Odlučio sam studirati farmaciju u Zagrebu jer su me još u gimnaziji jako privlačili biologija i kemija, pokusi, ta atmosfera laboratorija, a možda je iza te odluke bio i neki mladenački ideal pomaganja ljudima. Farmacija je, naime, znanost koja je silno utjecala na podizanje kvalitete ljudskog života i produljenje životnog vijeka – kaže.

Bez pomoći članova obitelji sigurno ne bi, ističe, uspio. Supruga Vesna vodi ljekarne, a kćer Ana i sin Matija te zet Jurica i snaha Marina također su svakodnevno uključeni u posao pa su Solvis i Farmex doista prave obiteljske tvrtke. Vlasnik je i suvlasnik, s članovima obitelji, nekoliko tvrtki koje djeluju u Varaždinu i zapošljavaju više od 400 djelatnika.

– Ostvarujemo stabilan, kvalitetan i kontinuirani rast, što je i bila moja poslovna ideja od samog početka kompanije Solvis. Nikada mi nije bio glavni cilj da to bude veliki sustav, već smo svih ovih godina primarno bili fokusirani na visoku kvalitetu, ulaganje u nove tehnologije i održavanje prilagodljivosti i fleksibilnosti prema tržištu. Te ciljeve nije bilo lako ostvariti jer je Solvis proizvodnju solarnih panela započeo 2008. godine, pred veliku gospodarsku krizu, i tih je godina, sve do 2015. godine, bilo vrlo teško. To nije bilo samo vrijeme opće gospodarske krize nego i krize u solarnoj industriji. Naša prvotna ideja je bila da solarne panele primarno plasiramo na domaće tržište. No tržišta u Hrvatskoj nije ni bilo, naprosto nije bilo potražnje za solarnim panelima. Tek nakon godina ulaganja i mukotrpnog rada na tehnološkom razvoju kreirali smo visokokvalitetne proizvode koji su našli svoje tržište u Europi. Naši glavni kupci od tada su u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Austriji – ističe Talan.


https://www.vecernji.hr/vijesti/varazdi ... je-1455175


Ovi su isto iz Varaždina. Lik je imao par ljekarni, prodao Phoenix farmaciji za dobru lovu, napravio Solvis za vrijeme svjetske krize, fulao nešto sa strojevima, okrenuo se solarnim panelima i nakon par godina uspio. Rade ko ludi, trenutno završavaju drugu tvornicu na ulazu u Vž.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO