|
|
Stranica: 7/23.
|
[ 552 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ajmo biti realni.
Razlika između Livna i Širokog je da su prvi redom bauštelci, a drugi nisu.
Gdje si vidio Brižanina na baušteli.
Razlika u mentalitetu. Evo i tebe u poziciji muslimana, 1900. Na ovu temu bi se mogla napisati bar mala studija. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45751 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Očito je problem te sredine i nedostatak samokritičnosti, ne možeš nešto popraviti ako negiraš činjenice.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:16 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Turski mentalitet je kad dođe beg i mimo svih procedura kaže daj zemljište. Kad grad begu dozvoli sve što traži, nađu se nekakvi seljaci koji kažu stani malo, daj da vidimo o čemu se radi, nemoš samo tako. Onda se beg naljuti i ode.
Ovdje je najrealnije da se inicijalni projekt nije isplatio kako je zamišljeno i Rimac je odustao od daljnjeg investiranja, ako je ikad ozbiljno i mislio. Ostalo su izgovori i povlačenje u velikom stilu. Ma nije ozbiljno ni mislio. Nitko prezentaciju ni projekt vidio nije. Rimac je ocito pricao jedno kao i svi da dobije zemljiste i onda lipo odredio nesto 10 graditi. Zato nijedna normalna opcina ne prodaje zemljiste vec se zemljiste uvjek u pravilu iznajmljiva na duzi period. Iako vecinom se takva vrsta zemljista daje za industriju i poljoprivredu, a ne za gradnju. Ako opcina pak prodaje za gradnju onda se takvo zemljiste i prodaje kao gradjevinsko, a ne za marku Nesto tu ne stima od pocetka
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:16 |
|
|
MiB je napisao/la: PolaHko, ovdje bi sada neki mogli biti optuženi za izazivanje rasne mržnje prema hercegovcima  Nema više kadija. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:20 |
|
|
daramo je napisao/la: Očito je problem te sredine i nedostatak samokritičnosti, ne možeš nešto popraviti ako negiraš činjenice. Problem je društveni. To je kao da na Siciliji kažeš da imaju "nedostatak samokritičnosti".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:35 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8173 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zaba1111 je napisao/la: Znači Veliki Mate se prepao mještana penzionera. Općinama mu dala 70 000 kvadrata zemljišta, bez natječaja, studije, prezentacije, sastanka sa mještanima kako bi ih uvjerio u opravdanost davanja tolikog zemljišta,... gdje ćeš nać većeg čina dobrodošlice od toga. Ali Mate se uvrijedio, napustio projekt i vratio se u ZG gdje mu nitko ništa ne prigovara.
Sramotno ponašanje MR i mislim da nikad nije ni imao namjeru investirati. Naravno da o tome svemu nemam pojma, ali ponašati se ovako, kao uvrijeđena frajla govori da ili nije nikad ni mislio ozbiljno ući u ovo ili je mislio poput nekih drugih investitora koji su dobili ogromno zemljište na obali jezera na isti način i isti pritisak, a koji ni 15 godina nakon što su dobili zemljište nisu uložili ni marku.
Znači on Mate bi spasio kraj, ali prvo mi dajte 70 000 kvadrata na Marine oči i da nisam čuo nijedan prigovor. Kako da ne. Dakle za površne, kakvih je 99%, općina mu je dala 70000 kvadrata, ali Mate nije htio čuti nijedan prigovor, poklon mu nije bio dovoljan i to ga je otjeralo. Polaziš od pogrešnih pretpostavki pa ti zaključci mogu biti samo pogrešni: "prepao se...", "ali prvo mi dajte 70 000 kvadrata" "nije ni htio investirati" "on Mate bi spasio kraj" "uvrijedio se" Zašto bi ih se prepao? Došao ih je pomoći, a ako hoće tu pomoć trebaju nešto i dati a to je zemljište. Zašto bi njemu bilo važno da tamo ulaže? Tko kaže da je njegova goruća želja da spašava taj kraj? Konkretno imao kolegu, prijatelja koji je imao tu ideju a on je bio spreman financijski pomoći, to mu sigurno nije neki veliki cilj ni životna želja. Htio je investirati kao pomoć tuđoj ideji, nije htio voditi projekt, sigurno nije htio boriti se s vjetrenjačama da to ostvari. Uvrijedio se možda malo i jest, ali pridaješ tom prevelik značaj. On je to vidio kao pomoć toj sredini, ali ako sredina reagira tako da mu psuju sve živo i neživo, čemu onda? Dođeš da pomogneš a optuže te da si lopov i da kradeš, a ti ulažeš i dugo trebaš čekat da se vrati. Postoje mnoge lokacije koje se bore za investitore, i to po EU gdje ne prijeti da će ti hoteli postati bunkeri i streljaona u slučaju još jednog ludog rata, a BiH nije izvan takve mogućnosti. Naravno da čovjek ode, a ovi koji optužuju Rimca da je lopov neka nađu sebi nekoga tko nije pa neka im ulaže. Ili neka čekaju da im i zadnja koza krepe.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45751 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Smješno je porediti ulaganja neke firme bez adrese i čovjeka koji ima kapital i ime. Jedno je kad ulažeš zbog profita, onda te nije briga za mišljenje sela ali kad ulažeš i to gledaš kao pomoć a ne siguran ulog normalno da ćeš se uvrijediti kad ti onaj kome pomažeš pljune u ruku. Još ćeš se više uvrijediti ako ti tako vrate tvoji i kad te u tvom rodnom kraju nazivaju lopovom koji ih pljačka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Smješno je porediti ulaganja neke firme bez adrese i čovjeka koji ima kapital i ime. Jedno je kad ulažeš zbog profita, onda te nije briga za mišljenje sela ali kad ulažeš i to gledaš kao pomoć a ne siguran ulog normalno da ćeš se uvrijediti kad ti onaj kome pomažeš pljune u ruku. Još ćeš se više uvrijediti ako ti tako vrate tvoji i kad te u tvom rodnom kraju nazivaju lopovom koji ih pljačka. Ništa nije smiješno ako se radi u skladu s zakonskim propisima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:52 |
|
|
|
Jesi li drugi dobijali zemlju za 1KM po istom zakonu ili za Rimca treba vrijediti neki drugi zakon?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:54 |
|
|
novem je napisao/la: daramo je napisao/la: Smješno je porediti ulaganja neke firme bez adrese i čovjeka koji ima kapital i ime. Jedno je kad ulažeš zbog profita, onda te nije briga za mišljenje sela ali kad ulažeš i to gledaš kao pomoć a ne siguran ulog normalno da ćeš se uvrijediti kad ti onaj kome pomažeš pljune u ruku. Još ćeš se više uvrijediti ako ti tako vrate tvoji i kad te u tvom rodnom kraju nazivaju lopovom koji ih pljačka. Ništa nije smiješno ako se radi u skladu s zakonskim propisima. Kada bi sve htjeli po zakonu ni jedna koncesija u BiH ne bi bila valjana! Sustav je toliko zamuljan, pun nepravilnosti i neriješenih odnose koje se prenose iz starog režima a opterećen i nekim novim pravilima koja nam nameće EU, uz sve domaće blokade na raznim nivoima tako da ako bi čekali da se sve ispegla i bude po propisu i zakonu ni ribnjak 5m sa 5m u državi ne bi mogli otvoriti. Sve ti se svede na volju, domaćih vlasti, investitora i, rjeđe, ali evo sad i javnog mnijenja. Ako ima volje i nema velikog protivljenja projekti se mogu ostvariti, ako nema, uz svu ovu zamršenost, nitko to klupko neće da dira. Pa pogledaju ljudi koliko ih koštaju pravne zavrzlame oko svega toga, koliko košta takva nekakva studija i sve to što i dalje nije jamstvo, jer ovo traje godinama, promijeni se vlast u kantonu, u gradu, i evo ti blokade kad si već puno para utopio. Tako da ako ima volje odmah mora se po prečacu, ako nema neće ni biti ništa. Očito je ljudima u Livnu ispod časti iskoristiti ime i kapital svog, uz Dalića, najpoznatijeg zemljaka. Nadam se da u BiH ima hrvata koji su malo ponizniji i da će ga privući da ipak nešto uloži kod hrvata Herceg-Bosne.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:57 |
|
|
|
Nije problem u dosad izgrađenom, odnosno 30 000 kvadrata po 1km, nego u novoj besplatnoj dodjeli od 470 000 kvadrata, a što je općina mislila pokloniti mimo procedura, samo zato što je to MR. Ok, teško se općini oduprijeti u takvim okolnostima, ali Rimcu ni to nije bilo dovoljno, nego je on odustao zbog seoske peticije.
Zašto je odustao, najlogičnije jer se inicijalni projekt nije pokazao ispaltivim. Ili nikad i nije mislio ozbiljno. Da se isplatilo i da je mislio ozbiljno sigurno nebi odustao zbog seoske peticije. Sad nastavite bacat šuplje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 11:59 |
|
|
potocnj je napisao/la: novem je napisao/la: Ništa nije smiješno ako se radi u skladu s zakonskim propisima.
Kada bi sve htjeli po zakonu ni jedna koncesija u BiH ne bi bila valjana! Sustav je toliko zamuljan, pun nepravilnosti i neriješenih odnose koje se prenose iz starog režima a opterećen i nekim novim pravilima koja nam nameće EU, uz sve domaće blokade na raznim nivoima tako da ako bi čekali da se sve ispegla i bude po propisu i zakonu ni ribnjak 5m sa 5m u državi ne bi mogli otvoriti. Sve ti se svede na volju, domaćih vlasti, investitora i, rjeđe, ali evo sad i javnog mnijenja. Ako ima volje i nema velikog protivljenja projekti se mogu ostvariti, ako nema, uz svu ovu zamršenost, nitko to klupko neće da dira. Pa pogledaju ljudi koliko ih koštaju pravne zavrzlame oko svega toga, koliko košta takva nekakva studija i sve to što i dalje nije jamstvo, jer ovo traje godinama, promijeni se vlast u kantonu, u gradu, i evo ti blokade kad si već puno para utopio. Tako da ako ima volje odmah mora se po prečacu, ako nema neće ni biti ništa. Očito je ljudima u Livnu ispod časti iskoristiti ime i kapital svog, uz Dalića, najpoznatijeg zemljaka. Nadam se da u BiH ima hrvata koji su malo ponizniji i da će ga privući da ipak nešto uloži kod hrvata Herceg-Bosne. Obraćaš se pogrešnom. Ja sam za investiciju. Već sam jednom rekao da je problem u komunikaciji i da je se na tome trebalo poraditi. Bar Livno ima zemljurine koliko hoćeš. Za sve je se moglo naći rješenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:09 |
|
|
daramo je napisao/la: Jesi li drugi dobijali zemlju za 1KM po istom zakonu ili za Rimca treba vrijediti neki drugi zakon? A da si i ti napokon postavio jedno pametno pitanje. Kako ćeš znati ako imaš zatvorene postupke oko recimo dodjele koncesija, doduše županije, o kojem su još davno pisali neki mediji? Glavno je pitanje, zašto su zatvoreni? Ajmo pogađati. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:11 |
|
|
novem je napisao/la: Obraćaš se pogrešnom. Ja sam za investiciju. Već sam jednom rekao da je problem u komunikaciji i da je se na tome trebalo poraditi. Bar Livno ima zemljurine koliko hoćeš. Za sve je se moglo naći rješenje.
Moglo bi se pričati o komunikaciji kada bi ljudi bili razumni a ne zadrti gorštaci. Da ja tebe tražim da komuniciramo kako da ja tebi prebacim 100 maraka na račun a ti me izbjegavaš e to će već teže ići! Komunikaciju je trebala zatražiti strana koja je unaprijed krenula s uvredama, prije izrečenih uvreda. Projekt je vjerojatno propao, nadam se da će Rimac ipak pronaći pogodnu sredinu na prostorima Herceg-Bosne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kristijan
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:22 |
|
|
Marin Mamuza: Citat: Vjerujte mi da mi je vise muka od ove teme, al cu dodati jos par činjenica da slika bude jasnija.
-zemljište sam kupio sam, prije nego je Mate Rimac ušao u firmu. Tad je se najviše ljudi iseljavalo i bila je korona, i samo je “budala” poput mene htjela ovo zemljište, u sred ničega, daleko od grada (pa i od sela). Prodaja je bila transparentna i javna, cijena 1 KM po kvadratu, u isto vrijeme se za 1 KM prodavalo i zemljište bliže gradu (na Begovači) za istu cijenu ali s asvaltnim putom, priključkom struje i vode. Ja sam tada za ovo zemljište dao svoje zadnje pare, i svi su mi govorili da sam lud i da mi projekt nece zaziviti, (isto sto su Mati govorili da nikad nece napraviti auto), al eto uz puno mog rada i kasnije s Matinom investicijom, projekt je zaživio i počeo zaradjivati.
-sve kontra argumente od nezadovoljnih mještana sam “pobio” na javnoj raspravi, gdje sam im donio gomilu papira kojima sam to podkrjepio, ali nazalost, tad i sada, istina nikog nije zanimala… ne krivim ljude koji su u neznanju potpisivali peticije, jer je kampanja od organizatora bila puna mržnje i dezinformacija prema nama, ali me zalosti da je vekiki broj tih ljudi znao istinu, bio je kod nas i vidio kako gradimo te brinemo o prirodi, i svejedno je stao na tu stranu… ali me isto tako veseli podrska velikog broja ljudi, ne samo iz Livna vec i sire, koji stalno zovu i daju svoju podrsku, hvala vam ❤️
Vec do sada sam u svojim objavama demantirao neke neistinite navode, neam vremena i energije ponovo se prepucavati s pojedincima… i naucio sam isto jednu bitnu stvar a to je, bolje da te “pljuvač, hejter, polunovinar” kako god da se zove, pobjedi s 0:1 nego ti njega na kraju utakmice s 10:7 . Al eto i mene, kao i Mate Rimac boli neistina koja se okolo širi, nadam se da cu kad uhvatim vremena u tome napraviti jedan kratki film i ukratko objasniti zašto mi u Livnu propadamo i iseljavamo… jer kroz ovih 6 godina firme svašta toga se nakupilo, puno pozitive, energije, dobrih prijatelja i poslovnih partnera, ali i puno zavisti i mržnje… nadam se da ta zavist i mržnja (bez utemeljenja) nece ipak pobjediti u ovom našem predivnom mjestu pod suncem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:28 |
|
|
potocnj je napisao/la: novem je napisao/la: Obraćaš se pogrešnom. Ja sam za investiciju. Već sam jednom rekao da je problem u komunikaciji i da je se na tome trebalo poraditi. Bar Livno ima zemljurine koliko hoćeš. Za sve je se moglo naći rješenje.
Moglo bi se pričati o komunikaciji kada bi ljudi bili razumni a ne zadrti gorštaci. Da ja tebe tražim da komuniciramo kako da ja tebi prebacim 100 maraka na račun a ti me izbjegavaš e to će već teže ići! Komunikaciju je trebala zatražiti strana koja je unaprijed krenula s uvredama, prije izrečenih uvreda. Projekt je vjerojatno propao, nadam se da će Rimac ipak pronaći pogodnu sredinu na prostorima Herceg-Bosne. Tko je što trebao, je isključivo na akterima cijele priče. Ako mogu neka se dogovore i zarađuju pare. Ta neće nitko sada rušiti postojeće objekte i pustiti "električare" da rade noćnu smjenu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:31 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jeronimus1864
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 12:58 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Nije problem u dosad izgrađenom, odnosno 30 000 kvadrata po 1km, nego u novoj besplatnoj dodjeli od 470 000 kvadrata, a što je općina mislila pokloniti mimo procedura, samo zato što je to MR. Ok, teško se općini oduprijeti u takvim okolnostima, ali Rimcu ni to nije bilo dovoljno, nego je on odustao zbog seoske peticije.
Zašto je odustao, najlogičnije jer se inicijalni projekt nije pokazao ispaltivim. Ili nikad i nije mislio ozbiljno. Da se isplatilo i da je mislio ozbiljno sigurno nebi odustao zbog seoske peticije. Sad nastavite bacat šuplje. zaba1111 stoji na prvoj crti obrane i nastupa u ime prosječnog duvanjskog čovjeka, kao da čujem birtijsku priču gdje kad god se pojavi i najmanja klica neke ideje za napraviti nešto odmah se zauzima defetistički gard i traži milijun razloga zašto to nije dobro. Ekvivalent seljanima Golinjeva i Miša. Kada se ne može raciom objasniti zašto ideja nije dobra, onda nastupa ad hominem zašto taj čovjek to ne bi trebao raditi, "ćaća mu lopov", "znam mu didu - nikakav čovik" itd. itd. Sam kažeš da nisi upoznat o čemu se radi, pa nije mi jasno onda otkuda takvo samopouzdanje u blaćenju projekta općenito i Mate Rimca?! Uostalom, zašto bi bilo loše i da općina *pokloni* zemljište Mati Rimcu i projektu? Zašto to ne gledaš kao jedan vid potpore i poticaja investicija? Tako to funkcionira u normalnim ekonomijama i to i jest zadaća općine i vlastodržaca. Imaš neki dokaz da nemaju nikakvu prezentaciju i idejni projekt za investiciju, ili govoriš napamet? U par navrata su seljani pozivani na javnu raspravu gdje bi se sve prezentiralo i objasnilo, ta nije vrag da su im tamo mislili "na suvo" pričati i dokazati im nešto?! Znaš kako funkcionira ekonomija? Jedna investicija vuče drugu, jedna ideja se nadopunjuje drugom, trećom. Jedan investitor privlači drugog i tako u krug. Što je rezultat? Bolje društvo i boljitak za zajednicu. Ne bi stanovnici Miša i Golinjeva profitirali od turizma koji bi se, siguran sam, pokrenuo razvojem ovog projekta? Pa to samo potpuni analfabet ne shvaća. Jedini način za borit se protiv takvih umova je potpuna ignorancija, drugo ne vodi nigdje. Prozivaš Matu kako se uvrijedio radi prigovora seljana. Pa šta ti to ne govori ništa? Ako imalo poznaš ljudsku psihologiju, krenuvši od sebe, bi li se prije "uvrijedio" kada bi nešto radio iz altruizma ili s jednim ciljem, a to je profit? Naravno da bi više smetalo kada nešto radiš kako bi potaknuo razvoj kraja, zajednice i zavičaja iz kojeg dolaziš bez da imaš na umu samo profit, koji je logična posljedica. To svakog normalnog čovjeka smeta. Kada bi cilj projekta bio profit i samo profit sumnjam da bi ikoga bilo briga što govori neki tamo nepismeni mediokritet. Ovo je onaj klasični mentalitet siromašni su dobri, bogataši su zli. Jedino što me više od toga živcira su ovi kvazi ubermenscheni iz Hercegovine koji likuju nad ovom vijesti kako bi još malo sebi umislili kako su njihovi ljudi drugačiji i sposobniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:05 |
|
|
dudu je napisao/la: ogriješiti se na ovaj način o najpoznatijeg Livnjaka je za bombardiranje Rafalima.  …konje ono na vlasti u Livnu.:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Originals
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:16 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ne znam baš dal bi narod išta imao od Rimčeve "investicije". U Zagreb dovodi i zapošljava migrante. Tko garantira da ih nebi i u Livno dovodio? Ti migranti koje on zapošljava, jesu li to inžinjeri ili šarafaju u radioni?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:19 |
|
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: @Novem nitko od nas ovdje nije branio ili opravdavao Lijanovića niti način kako se upravljalo Aluminijem. Nisi ti shvatio ili namjerno izvrćeš. Ja sam rekao da je iz tog podneblja bilo ljudi koji su jedno vrijeme poprilično djelovali protiv hrvatskih interesa. "Logikom" jučerašnjeg pisanja nekih forumaša, trebalo bi onda prvo taj kraj Rafalima sravnati. Ma to Dudu karikira za Rafale. Vi ste naši i sve bi dali za vas. A kritiziram ja i svoje Mostarce, možda njih najviše. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1503 of 2558 - 58.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Što je bilo bolje zna svatko tko je prošao kroz oba mjesta.
Ista stvar je i Livno-Široki.
Ima tu i druga strana priče, koju svi metu pod tepih. I u Vitezu i u Širokom. Biznis napredak nije nužno i pozitivan. Pogotovo danas. Ne možeš sve probleme riješiti unaprijed. To me podsjeća kad kažu što ću rađat djecu dovodit sirotinju na svijet. Riješi se sve usput. To je proces. Najvažnije je krenuti, neka biznisa ikakvog, pa onda malo bolji, pa još bolji, pa pređeš na viši nivo, pa prekucaš igricu. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1503 of 2558 - 58.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novem je napisao/la: Nisi ti shvatio ili namjerno izvrćeš. Ja sam rekao da je iz tog podneblja bilo ljudi koji su jedno vrijeme poprilično djelovali protiv hrvatskih interesa. "Logikom" jučerašnjeg pisanja nekih forumaša, trebalo bi onda prvo taj kraj Rafalima sravnati.
Ma to Dudu karikira za Rafale. Vi ste naši i sve bi dali za vas. A kritiziram ja i svoje Mostarce, možda njih najviše.  A "zaboravio" je ove svoje, koji tek samo koji km dalje, prave nered. Nego, 95% Duvnjaka je zadnjih 50 godina na svijet došlo u LI. Ili možda negdje na putu ako nisu uspjeli na vrijeme do bolnice. Znaš ovaj vic, zašto je kralj Tomislav umro u Livnu? U Duvnu nije bilo bolnice. Citat: Mještani najavljuju prosvjede ukoliko dođe do gradnje solara na ovoj planini https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ni/219606/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:34 |
|
|
|
Ima li igdje da se vidi taj projekt?
Kad se poklanja općinsko vlasništvo nešto mora biti prezentirano.
J1864 Ne bulazni. Ja ne zamjeram Rimcu što investira, nego zato što imam dojam da nije nikad ni mislio investirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 07 svi 2024, 13:44 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|