HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 20:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lista i profili hrvatskih tvrtki u Bosni i Hercegovini
PostPostano: 26 sij 2010, 21:25 

Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina pogotovo)? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2010, 05:14 

MRSHO je napisao/la:
Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina )? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?

U Mostar dođi sa Fakultetom elektronike i računarstva sa zavšenim smjerom Elektronika i informacijska tehnologija i imaš 3 ponude odmah (Aluminij, EP, HT-Eronet)... :zubati pogotovo
Strojari opet polako dobivaju na vrijednosti.
Naravno uvjek su traženi dobri ekonomisti, a Prehranbeni tehnolozi isto dobro prolaze. Ovo je moj sukus.

Mada, jedini siguran posao ti je završiti medicinu :sega

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 14:17 

Ultras1986 je napisao/la:
U Mostar dođi sa Fakultetom elektronike i računarstva sa zavšenim smjerom Elektronika i informacijska tehnologija i imaš 3 ponude odmah (Aluminij, EP, HT-Eronet)... :zubati pogotovo
Naravno uvjek su traženi dobri ekonomisti, a Prehranbeni tehnolozi isto dobro prolaze. Ovo je moj sukus.

U Mostaru je prošle akademske godine otvoren studij prehrambene tehnologije i upisana prva generacija studenata. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 15:39 

A područje logistike, organizacija prometa, transporta? Ima li studij tog smjera i potražnje u toj struci? Dali ima Hrvatska pošta Mostar svoj logistički centar?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2010, 19:51 

MRSHO je napisao/la:
Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina )? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?

evo ja pičim s ovim pa neće li bi Bogda nešto posla kad ubrzo završim :zubati

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 21:39 

Jedini siguran posao je imati pogrebno poduzece, dok je ljudi bice i posla :klanjam

Dodao bi i jednu uspjesnu tvrku iz posavine, Mlin 'Majić' Prud, Odžak, na tržište BiH plasiraju najkvalitetnije brašno, za koje se kupci otimaju :smajl007

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 19:23 

Mlin “Majić” je poduzeće koje je osnovano 1988. godine.
U vrijeme rata potpuno je devastirano, a proizvodnja je ponovo pokrenuta 2000. godine.
Krajem 2008. godine pokrenut je novi mlin u Odžaku kapaciteta 130 t/h sa najmodernijom i potpuno softwariziranom opremom, te kapacitetom silosa od 24000 tona.
Trenutno je zaposleno pedeset radnika.
Površina kruga koju poduzeće zauzima je cca 25000 kvadratnih metara.
Mlin „Majić“ je poduzeće koje se bavi proizvodnjom pšeničnog brašna različitih tipova.
Pšenično brašno tip 500
Pšenično brašno tip 400
Pšenična krupiva tip 400
Pšenično brašno tip 1100
Pšenična klica
Pšenični griz
Integralno brašno
Stočno brašno
Svi proizvodi su proizvedeni kombiniranjem uvoznih i kvalitetnih posavskih tvrdih pšenica.
Pakiranje proizvoda se vrši u različitim težinama od po 1kg., 2kg., 5kg. i 25kg.
Mlin “Majić” posjeduje vlastiti laboratorij, koji je garancija zdrave i kvalitetne hrane.

http://mlin-majic.com/

Vrh

PostPostano: 09 tra 2010, 08:53 
MRSHO je napisao/la:
Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina pogotovo)? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?

sad ću ti reći jednu staru i otrcanu istinu: dobar radnik uvijek može naći posao.
znam da neće zvučati skromno, ali ovo govorim iz iskustva. :zubati i ne zafrkajem se.

glede potražnje, koliko znam, traže se tehnička zanimanja, bez obzira na stupanj obrazovanja, tako da i jedan vrstan tokar, musliman iz srednje bosne, može ne samo naći posao, nego ga i promijeniti za bolju plaću i uvjete.
isto tako vrijedi i za strojare i električare, a i za informatičare...

traži se radno iskustvo, a onda i naobrazba.
neke firme traže i sliku cijelog stasa, naime, u prodexu su, na primjer, dokazali da je mesar koji je po gazdinim mjerilima bio "ružan", bitno utjecao na prodaju mesa. tvrdili su da se pri pogledu na mesara ljudi radije odlučuju za piletinu nego za govedinu pa je prodaja govedine značajno pala što se odrazilo i na plaće zaposlenika tvrtke lijanovići...
od tada, prijave muškaraca pregledavaju mladi poslovođe, a žena - gazdina gospođa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: