MRSHO je napisao/la:
Znam da nije prava tema ali neznam dal bi bilo dovljno zanimanja pa nebih otvarao novu temu, no ipak ima nekave poveznice... Naime, zanima me koja zanimanja su najtraženija u BiH odnosno hrvatskim prostorima (zapadna Hercegovina pogotovo)? U kojoj struci, gospodarskoj grani fali najviše radnika?
sad ću ti reći jednu staru i otrcanu istinu: dobar radnik uvijek može naći posao.
znam da neće zvučati skromno, ali ovo govorim iz iskustva.
![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
i ne zafrkajem se.
glede potražnje, koliko znam, traže se tehnička zanimanja, bez obzira na stupanj obrazovanja, tako da i jedan vrstan tokar, musliman iz srednje bosne, može ne samo naći posao, nego ga i promijeniti za bolju plaću i uvjete.
isto tako vrijedi i za strojare i električare, a i za informatičare...
traži se radno iskustvo, a onda i naobrazba.
neke firme traže i sliku cijelog stasa, naime, u prodexu su, na primjer, dokazali da je mesar koji je po gazdinim mjerilima bio "ružan", bitno utjecao na prodaju mesa. tvrdili su da se pri pogledu na mesara ljudi radije odlučuju za piletinu nego za govedinu pa je prodaja govedine značajno pala što se odrazilo i na plaće zaposlenika tvrtke lijanovići...
od tada, prijave muškaraca pregledavaju mladi poslovođe, a žena - gazdina gospođa.