HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2025, 12:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj
PostPostano: 10 kol 2021, 11:34 

Zapošljavanje Ukrajinaca je odlična ideja:

https://www.get-worker.hr/

Čudi me da ne postoji slična web stranica i agencija za ex YU prostor.

Vrh

Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj
PostPostano: 10 kol 2021, 12:51 

Hrvati trebaju imati svoju djecu, sve ostalo je ponašanje invalida. Uvoz stranaca je kao štaka koja donekle pomaže hodati, ali nije to to, i ne može se mjeriti sa hodanjem na zdravim nogama.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 12:54 

Svaka trećesvjetska šuša je dobrodošla a s druge strane Hrvati raus...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:03 

Da. To pokazuju iskustva zapadnih zemalja. Uvoziš strance, uvoziš probleme, a ništa nisi riješio. I dalje ti je demografija katastrofa i dalje ti treba radnika.

Ovo je samo krpanje.

Ali može dovesti do jako velikih problema ako se ne bude jako jako pažljiv.

Po meni:

1. Potaknuti naše ljude da imaju više djece
2. Vratiti iseljene nove osim yugovića
3. Privući Hrvate iz okolnih zemalja
4. Privući hrvatsko iseljeništvo
5. Može malo Srednja Europa, preferiramo ženidbu
6. Može malo normalnih Euro Zapadnjaka ali moraju biti "literally Hitler", preferiramo ženidbu
7. Može nešto i slavenskih pogana

Za sve ostale - zatvoreno.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:30 

Podsjećate me na one komunjare koje su zazivali što više tvornica i proleterijata a svoju djecu upisivali na filozofije i sociologije.

Tako i vi, mi bi ovo-ono ali ne dao bog upisat dijete na zanat da crnči.

Sve se to već radi i obrađivali smo to na drugim temama. Ovo je gospodarstvo. Znači, samo money, money.

Ja s kim god pričam od gospodarstvenika, svi se žale na ljude. Čak i plaće nisu toliki problem. Čak i u državnoj upravi se osjeti nedostatak ljudi. Koliko god pričali o "uhljebima" uvijek je bilo ljudi u državnoj upravi koji su vukli hrpe leziljebovića, sad ih fali.

Vjerojatno će umjetna inteligencija kroz godine dio problema riješiti ali ne vidim problem evo u dovlačenju Ukrajinaca i usisavanja ljudi iz ex YU. Ovi što dolaze se super dobro uklapaju. Neki dan pričam s jednim muslićem koji je doselio 2016. Jači naglasak ja imam nakon 30 g. Zagreba. :D

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:33 

Tu i tamo neka doseljena Ukrajinka ne može štetit :zubati

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:33 

Junuze jebli te ti tvoji Muslimani sa zagrebačkim akcentom.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:38 

I gdje bi pobogu,živjeli ti Junuzovi gastarbajteri?
Masu domaćeg svijeta se ni skućiti ne može kako treba a on bi još dovlačio sa strane...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:41 

Bobovac je napisao/la:
Junuze jebli te ti tvoji Muslimani sa zagrebačkim akcentom.

Što ih je više u Zagrebu, manje ih je u BiH. U čemu je točno problem?

Pritom dođu malo obrazovaniji ili vrijedniji ljudi, a ostaju oni čučavci što čekaju da pa'ne s neba.

Kad naši ljudi odlaze onda je to odljev mozgova i vrijednih radnika. Nekim ljudima nikako ugodit. :neznam

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:45 

Flamel je napisao/la:
I gdje bi pobogu,živjeli ti Junuzovi gastarbajteri?
Masu domaćeg svijeta se ni skućiti ne može kako treba a on bi još dovlačio sa strane...

Tko se ne može skućiti? Samo Zagrebačka županija ima 300 k stanovnika, ima mjesta za 10x toliko. Veze sa Zagrebom vlakom ili autocestama su odlične. Famozna Petrinja je na sat vremena vlakom, Sisak i manje, Vrbovec manje, Zaprešić manje, Velika Gorica manje...

Ne mora se živjeti u zoni tramvaja. Dapače. Zašto je u Njemačkoj normalno živjeti 60 km od posla a kod nas nije?!

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:50 

Sad kad HDZ izgradi brzu prugu po cijeloj Hrvatskoj u ovom desetljeću će i kod nas bit normalno radit 60km od kuće.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:53 

I više, evo Koprivnica npr. Jako lijep grad. Tamancity. Trebalo bi bit 40 minuta vlakom do Zagreba.

https://www.hzinfra.hr/rekonstrukcija-p ... a-granica/

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:57 

Inače, stranci rade baš na ovoj pruzi i to Turci:

Citat:
U kampu će u špici radova boraviti oko 400 turskih radnika, a postavljeno je oko 100 montažnih kućica za spavanje i stanovanje, glavnu kuhinju, sastanke, razonodu, vjerske obrede. Tu su i skladišta za opremu i potrošni materijal te parkirališta za silne strojeve koji su stigli iz Turske: kamioni, bageri, cisterne, cestovni valjci, dizalice…

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/projekt ... ti-1470603 - www.vecernji.hr

Ovo je kao Kinezi na Pelješkom, dođu i odu.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 13:59 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Podsjećate me na one komunjare koje su zazivali što više tvornica i proleterijata a svoju djecu upisivali na filozofije i sociologije.

A kako ti to zamišljaš da će funkcionirati, tvoje dijete će dakle biti direktor a imigrant će mu biti rob? Očekuješ ti biti neka viša rasa, a da imigranti budu donji sloj društva? Zašto ne bismo i direktora uvezli kao i zanatliju, sigurno ima sposobnih managera i u Indiji koji će raditi jeftinije nego ti ili tvoje dijete?

Tako i vi, mi bi ovo-ono ali ne dao bog upisat dijete na zanat da crnči.

Zanatski je posao kao i svaki drugi. Sve što treba je NE dovoditi imigrante i cijena rada rukama će automatski rasti. Zanat će postati cijenjen, a zanatlija će biti gospodin čovjek sa visokom plaćom.

Ali slobodan čovjek je veliki problem. Režim treba roba. Problem je da liberalima treba ta niža rasa koja će crničiti za vrlo malu plaću. To je suština svih problema, što liberale ne zanima narod. Narod bi najradije satrali koliko ga mrze.

Sve se to već radi i obrađivali smo to na drugim temama. Ovo je gospodarstvo. Znači, samo money, money.

Možda je tebi u životu samo bitno da krupni tajkun ima dobar biznis i kupi još veću jahtu. Mada, čak i ako ti je najvažniji novac, opet logično bi bilo da se boriš da ti osobno imaš novca a ne da se obogati par krupnih kapitalista na račun smanjenja tvoje plaće. Smanjenje cijene rada dovodi i do tvoje manje plaće. Zašto se želiš osobno žrtvovati za par kapitalista? Zar vam je toliko ispran mozak?

Ja s kim god pričam od gospodarstvenika, svi se žale na ljude. Čak i plaće nisu toliki problem. Čak i u državnoj upravi se osjeti nedostatak ljudi. Koliko god pričali o "uhljebima" uvijek je bilo ljudi u državnoj upravi koji su vukli hrpe leziljebovića, sad ih fali.

E pa došlo zlo na naplatu. Nema djece, nije cool onaj tko se posveti obitelji, pa onda vidi čuda, fali odraslih ljudi. Tko bi rekao? :zubati

Zar mislite vječno živjeti? Naravno da vrlo brzo neće biti ljudi ako ih majka ne rodi. Zbrojite dva i dva.

Vjerojatno će umjetna inteligencija kroz godine dio problema riješiti ali ne vidim problem evo u dovlačenju Ukrajinaca i usisavanja ljudi iz ex YU. Ovi što dolaze se super dobro uklapaju. Neki dan pričam s jednim muslićem koji je doselio 2016. Jači naglasak ja imam nakon 30 g. Zagreba. :D

Umjetna inteligencija presporo napreduje i još uvijek smo daleko od nivoa kada će moći ostvariti nadanja. Možda nekad bude, ali trenutno ne mogu se praviti planovi računajući na to.

Ali ok, slažem se opet bolje dovesti Ukrajince i Srbe nego Arape. Uvoz zatucanih muslimana je čisto samoubojstvo nacije. Problem je što je to sve kratkotrajna zakrpa. To nije trajno rješenje i ne može se tako živjeti. Probrana imigracija može biti ispomoć, ali ne može biti glavni izvor novih radnika. Glavni izvor mora biti prirodni priraštaj Hrvata.

Naša sreća u cijeloj ovoj nesreći je da su druge države ispred nas i bolesnije od nas, i da će prije ili kasnije nastati neredi pa i građanski ratovi u Švedskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Britaniji, možda i u USA. Bogate države EU žive na staroj slavi ali su trule iznutra i vrlo brzo može doći do velikih problema. Taj kaos će možda osvijestiti i nas pa napustimo te gluposti na vrijeme.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 14:06 

Ne mora se živjeti u zoni tramvaja. Dapače. Zašto je u Njemačkoj normalno živjeti 60 km od posla a kod nas nije?!

E,baš si našao babe i žabe uspoređivati:

slika

slika

Jedino ZG ima nešto najbliže ovome,ali i to je komično u usporedbi s prikazanim pandanima.

Kako je tek splitski "S-Bahn" prošao neću komentirati,pa oni nisu ni prugu elektrificirali...

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 14:24 

Kad mu unuka pretuku zbog "hrvatske privilegije" u Hrvatskoj onda će promijeniti ploču.

Ali je do tad ful urban i progresivan jer vjeruje u ublehe u koje je vjerovala zapadna elita prije 30 godina.

Danas se pripremaju za rasni rat između sobom u Francuskoj. A svi Francuzi...go figure.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 15:18 

Reconquista je napisao/la:
Kad mu unuka pretuku zbog "hrvatske privilegije" u Hrvatskoj onda će promijeniti ploču.

Ali je do tad ful urban i progresivan jer vjeruje u ublehe u koje je vjerovala zapadna elita prije 30 godina.

Danas se pripremaju za rasni rat između sobom u Francuskoj. A svi Francuzi...go figure.

Ovdje ne obrađujemo socijalne teme, PDF je gospodarstvo. Imamo tvrtke kojima fale radnici. Kako do njih?

Ako baš hoćete lamentirati sa idejama proizvodnje Hrvata stavite dokaze da je to moguće. Imamo 56 k umrlih, 36 k rođenih (iz glave ćupam +- tisuću) godišnje, o.k. znam i ja d bi riješili sve kad bi bilo 60 k rođenih ali nema. Ista stvar i s uvozom Hrvata, radi se nije da se ne radi ali brojke su premale.

Ukrajinci su mi o.k.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 15:22 

Mali broj Ukrajinaca koji će se lako asimilirat i koji su ionako porijeklom Bijeli Hrvati bi dobro došli pomoć u demografskoj borbi i pomagat ekonomiji.
Naravno najviše bi pomoglo vratit svu dijasporu koja se broji u milijunima na cijelom svijetu. Ali veleizdajnici neće doć. Jugoslaveni i pesmisti i bolje da ne dolaze.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:00 

Kako je evidentno da Hrvatska ako se namjerava i dalje razvijati će morati uvoziti radnu snagu po meni najbolje da se kopira neki sistem država koje već imaju u primjeni takve zakone. Meni osobno se dopada sistem koji ima Kanada tj. LMIA program , LMIA je kratica Labour Market Impact Assessment u prijevodu studija utjecaja na tržište rada. U biti se radi o potvrdi na temelju koje firma dobiva dozvolu da na neko radno mjesto zaposli stranca, s time da to nije radna dozvola, već samo kako sam napisao dozvola firmi da zaposli stranca a onda na temelju te dozvole stranac podnosi zahtjev za radnu dozvolu. Na temelju mojeg iskustva takav sistem omogučava firmama da zaposle stranca ali opet dovoljno štiti domaću radnu snagu od nelojalne konkurencije.

Da bi firma dobila dozvolu mora udovoljavati stroge uvjete , kao prvo mora biti solventna, minimalno 70% zaposlenika moraju biti Kanadski državljani ili stranci s statusom stalnog boravka ( PR - permanent resident), za otvoreno radno mjesto mora oglasiti na službenim stranicama Kanade za zapošljavanje, satnica ne može biti manja od prosječne za to zanimanje u toj provinciji, mora strancu osigurati povratnu kartu i smještaj koji ne može biti bilo kakav već mora zadovoljavati uvjete za normalan život. Ako im se u roku od 28 dana od objave oglasa ne javi nitko od kanadskih državljana ili stranaca sa stalnim boravkom tada mogu zatražiti izdavanje LMIA.

Stranac da bi dobio radnu dozvolu mora imati završeno obrazovanje potrebno za to radno mjesto ili radno iskustvo na tom radnom mjestu obično od barem 3 godine. Ne smije biti kažnjavan i ne smije se voditi protiv njega kazneni postupak. Radna dozvola se izdaje na dvije godine i za to vrijeme stranac je obavezan raditi za poslodavca koji mu je ishodio LMIA pa čak u nekim situacijama je navedena i lokacija radnog mjesta. Ukoliko želi promijeniti posao postupak je isti (opet LMIA pa zahtjev za radnu dozvolu) . Obično nakon šest mjeseci ima pravo podnijeti zahtjev za stalni boravak, ako mu se odobri onda ima ista prava kao i Kanađani osim političkih i minimalna ograničenja za zapošljavanje (savezna policija i sigurnosne službe) te ovisno o svojem znanju i sposobnosti može tražiti drugi posao tj. ne treba mu više radna dozvola. O samom postupku za dobvanje PR ne bih pisao jer dosta kompliciran,zahtjevan i dugotrajan postupak (minimalno godinu dana ali obično je to dvije godine i više) .

Ovi uvjeti su za NSS i SSS zanimanja.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:26 

Rika sv Vida je napisao/la:
Mali broj Ukrajinaca koji će se lako asimilirat i koji su ionako porijeklom Bijeli Hrvati bi dobro došli pomoć u demografskoj borbi i pomagat ekonomiji.
Naravno najviše bi pomoglo vratit svu dijasporu koja se broji u milijunima na cijelom svijetu. Ali veleizdajnici neće doć. Jugoslaveni i pesmisti i bolje da ne dolaze.

...priča mi frend koji se bavi građevinom da su mu problem jer se ubijaju u alkoholu..

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:36 

Revenger HR je napisao/la:
Kako je evidentno da Hrvatska ako se namjerava i dalje razvijati će morati uvoziti radnu snagu po meni najbolje da se kopira neki sistem država koje već imaju u primjeni takve zakone. Meni osobno se dopada sistem koji ima Kanada tj. LMIA program , LMIA je kratica Labour Market Impact Assessment u prijevodu studija utjecaja na tržište rada. U biti se radi o potvrdi na temelju koje firma dobiva dozvolu da na neko radno mjesto zaposli stranca, s time da to nije radna dozvola, već samo kako sam napisao dozvola firmi da zaposli stranca a onda na temelju te dozvole stranac podnosi zahtjev za radnu dozvolu. Na temelju mojeg iskustva takav sistem omogučava firmama da zaposle stranca ali opet dovoljno štiti domaću radnu snagu od nelojalne konkurencije.

Da bi firma dobila dozvolu mora udovoljavati stroge uvjete , kao prvo mora biti solventna, minimalno 70% zaposlenika moraju biti Kanadski državljani ili stranci s statusom stalnog boravka ( PR - permanent resident), za otvoreno radno mjesto mora oglasiti na službenim stranicama Kanade za zapošljavanje, satnica ne može biti manja od prosječne za to zanimanje u toj provinciji, mora strancu osigurati povratnu kartu i smještaj koji ne može biti bilo kakav već mora zadovoljavati uvjete za normalan život. Ako im se u roku od 28 dana od objave oglasa ne javi nitko od kanadskih državljana ili stranaca sa stalnim boravkom tada mogu zatražiti izdavanje LMIA.

Stranac da bi dobio radnu dozvolu mora imati završeno obrazovanje potrebno za to radno mjesto ili radno iskustvo na tom radnom mjestu obično od barem 3 godine. Ne smije biti kažnjavan i ne smije se voditi protiv njega kazneni postupak. Radna dozvola se izdaje na dvije godine i za to vrijeme stranac je obavezan raditi za poslodavca koji mu je ishodio LMIA pa čak u nekim situacijama je navedena i lokacija radnog mjesta. Ukoliko želi promijeniti posao postupak je isti (opet LMIA pa zahtjev za radnu dozvolu) . Obično nakon šest mjeseci ima pravo podnijeti zahtjev za stalni boravak, ako mu se odobri onda ima ista prava kao i Kanađani osim političkih i minimalna ograničenja za zapošljavanje (savezna policija i sigurnosne službe) te ovisno o svojem znanju i sposobnosti može tražiti drugi posao tj. ne treba mu više radna dozvola. O samom postupku za dobvanje PR ne bih pisao jer dosta kompliciran,zahtjevan i dugotrajan postupak (minimalno godinu dana ali obično je to dvije godine i više) .

Ovi uvjeti su za NSS i SSS zanimanja.

Jel ovo onaj Mario_Cro što je poludio nakom emigriranja u Kanadu?

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 00:03 

laganini je napisao/la:
...priča mi frend koji se bavi građevinom da su mu problem jer se ubijaju u alkoholu..

Takva su i moja iskustva radio sam s trojicom, ne piju par dana ništa ali kad potegnu onda su par dana za ništa "zombiji" . S jednim sam dijelo stan tri godine taj je u jednom danu popio flašu jack danielsa i 12 piva ali s 8% alkohola, jedan dan nije mogao raditi a onda još dva dana je umirao na poslu.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 00:05 

Bobovac je napisao/la:
Jel ovo onaj Mario_Cro što je poludio nakom emigriranja u Kanadu?

Ako se pitanje odnosi ne mene niti se zovem Mario a niti sam poludio (barem se nadam)

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 00:13 

Demografski socijalizam je uništio demografiju svake nacije koja se odala toj ideologiji, bez iznimke. Uvoz stranaca to može privremeno sanirati, ali onda pristajete na zamjenu stanovništva. Sve za penzije, penzije ni za što?

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 06:53 

Prolaznik je napisao/la:
Demografski socijalizam je uništio demografiju svake nacije koja se odala toj ideologiji, bez iznimke. Uvoz stranaca to može privremeno sanirati, ali onda pristajete na zamjenu stanovništva. Sve za penzije, penzije ni za što?

Ti bi što?

Ja bih da kad već idemo u to u tom budemo najbolji. Ne pitati da li nego kako?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: