HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2025, 12:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 534 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grad Čapljina
PostPostano: 03 tra 2024, 20:28 

hilbert je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Zašto ne ulica žrtava Trusine i Grabovice.

Mislim da je ogromna razlika izmedju zlocina nad dvadesetak i par tisuca ljudi. No nista ne govori protiv ako netko predlozi jednu takvu ulicu i vijecnici za to glasuju. Najbolje bi ipak bilo da jedna takva ulica postoji u Konjicu nego u nekoj od vecinski hrvatskih sredina. To bi bio daleko veci gest. Pojedinci i zajednice se mjere najvise po tome kako se odnose prema drugima gdje su vecina i da li su sposobni na samokriticnost. Najlakse je samo upirati prstom na tudje zlocine. Zato nije isto imati ulicu srebrenickih zrtava u Zivinicama i imati istu u Capljini. Jos veci gest bi bio da jedna takva ulica postoji u Banjoj Luci. Svatko se mora prvo suociti sa nedjelima pocinjenim u njegovo ime. Bez toga ce se svaki zlocin uzimati kao opravdanje za nove.

Eto ok, mi smo se prvi suočili.

Čekamo ulicu žrtava Grabovice u Konjicu ili Sarajevu.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 tra 2024, 21:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
hilbert je napisao/la:

Mislim da je ogromna razlika izmedju zlocina nad dvadesetak i par tisuca ljudi. No nista ne govori protiv ako netko predlozi jednu takvu ulicu i vijecnici za to glasuju. Najbolje bi ipak bilo da jedna takva ulica postoji u Konjicu nego u nekoj od vecinski hrvatskih sredina. To bi bio daleko veci gest. Pojedinci i zajednice se mjere najvise po tome kako se odnose prema drugima gdje su vecina i da li su sposobni na samokriticnost. Najlakse je samo upirati prstom na tudje zlocine. Zato nije isto imati ulicu srebrenickih zrtava u Zivinicama i imati istu u Capljini. Jos veci gest bi bio da jedna takva ulica postoji u Banjoj Luci. Svatko se mora prvo suociti sa nedjelima pocinjenim u njegovo ime. Bez toga ce se svaki zlocin uzimati kao opravdanje za nove.

Eto ok, mi smo se prvi suočili.

Čekamo ulicu žrtava Grabovice u Konjicu ili Sarajevu.

Uz dužno poštovanje, ali analogija bi više bila Ulica žrtava Ovčare ili Vukovara, koju bi svakako veoma rado vidio negdje.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2024, 14:43 

Hrvatska Capljina :herceg_bosna :herceg_bosna

Popis najboljih učenika
Učenici generacije Srednje škole Čapljina: Darijo Obad koji je završio gimnaziju i Petra Filipović koja je završila smjer kuhar.

Ostali učenici koji su oslobođeni mature, odnosno koji su s izvrsnim uspjehom završili srednjoškolsko obrazovanje su:

Gimnazija:
Maria Krmek,
Jana Majstorović,
Nikolina Limov,
Ljubica Previšić,
Marija Budimir,
Josipa Merdžan
Luka Milanović
Ekonomist
Lana Hrnjez,
Krešimir Dugandžić,
Lorena Jakiša,
Kethrin Tunjić,
Matea Masnić
Jozefina Jozepović
Računalni tehničar u strojarstvu:
Ana Injić,
Petra Maslać,
Leo Marković
Lukas Turk

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 14:27 

:herceg_bosna

Dogovorena većina u vijeću tako da će nova gradonačelnica povesti grad Čapljinu u nove pobjede. Podrška Ivi! Čekamo samo službene rezultate i idemo!

Vrh

PostPostano: 09 stu 2024, 11:27 

slika

Nakon što je Čapljina dobila Ulicu srebreničkog genocida, dobila je još jedan dar. Na osnovnoj školi Vladimira Pavlovića je osvanuo mural za djecu Palestine.
Prema riječima autora Adnana Dupanovića ovaj mural želi razviti međusobno razumjevanje i uvažavanje, dati doprinos multikulturalnosti i zajedništvo.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2024, 12:21 

Taj mural nema nikakvu palestinsku simboliku. U članku samo piše da je uz podršku čapljinske, ukrajinske i palestinske djece napravljen.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2024, 14:09 

Ja ne vidim nista palestinsko u tom muralu.

Moze pomoc, da shvatim?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2024, 15:54 

zet je napisao/la:
Ja ne vidim nista palestinsko u tom muralu.

Moze pomoc, da shvatim?

valjda samo palastinska djeca stradaju... :rigam

inače meni nije jasno, zašto bi svijet treba žaliti palestinsku djecu, kad palestinke hanume tvrde da rađaju djeca da bi mogli šehidirati protiv židova?!

Vrh

PostPostano: 09 stu 2024, 19:48 

Gazda je napisao/la:
Taj mural nema nikakvu palestinsku simboliku. U članku samo piše da je uz podršku čapljinske, ukrajinske i palestinske djece napravljen.

Pa ja i nisam stavio nikakav link. Zato što par linkova o tomu ne prikazuju stvarnost.
Ne prikazuju arapsku gomilu koja je sa palestinskim obilježnima došla taj dan da nazoči "otkrivanju" murala.
Sama slika kao slika jeste neodređena i tu nije problem.
Ukratko - došli Arapi i "nagovorili" nekoga da se napravi mural u slavu Palestine. Taj "netko" je rekao - može ali dajte da mi za lokalce ubacimo i Ukrajinu i mir u svijetu.A vi to u svojoj zemlji prikazuje kako hoćete.

Nadam se samo da je škola dogovorila koju kintu. Onda nemam ništa protiv.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 534 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: