|
|
Stranica: 7/65.
|
[ 1616 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Uskopljak
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 30 stu 2009, 19:10 |
|
|
Super slike.
Ima li neko slike od Suskova i Aladinica. Aladinici su ogromno selo ali ninako da nadem neke slike.
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 30 stu 2009, 21:38 |
|
|
Uskopljak je napisao/la: Super slike.
Ima li neko slike od Suskova i Aladinica. Aladinici su ogromno selo ali ninako da nadem neke slike. Suskovo , iman samo jednu :
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 30 stu 2009, 22:19 |
|
|
Išao sam ja dolje nekim poslom ljetos i ima stvarno hrpa kuća, sigurno nekoliko tisuća u svim onim selima. Drago mi je što su ostali ovdje,a ne otišli u Hrv. ili dalje. Samo mi je žao što im je svašta nešto obećano,a pola nije urađeno, mada se svake godine po nešto uradi. Razbacali su kuće bzvz pa je sada 3 puta teže i skuplje dovesti komunalije do svake,a i dali im premale placeve. Većina ima po 100tinjak kvadrata oko kuće i to je sve.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 pro 2009, 00:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24032 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
MaMo je napisao/la: Išao sam ja dolje nekim poslom ljetos i ima stvarno hrpa kuća, sigurno nekoliko tisuća u svim onim selima. Drago mi je što su ostali ovdje,a ne otišli u Hrv. ili dalje. Samo mi je žao što im je svašta nešto obećano,a pola nije urađeno, mada se svake godine po nešto uradi. Razbacali su kuće bzvz pa je sada 3 puta teže i skuplje dovesti komunalije do svake,a i dali im premale placeve. Većina ima po 100tinjak kvadrata oko kuće i to je sve. Do slijedećeg ljeta će cijelo Bobanovo (a i Šuškovo) imati vodovod. Vodovod je već u izgradnji. Tako da će biti u potpunosti komunalno riješeni. Ostale stvari imaju. Čak su i ulice kroz naselja skoro sve asfaltirali, osim nekoliko uličica.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 pro 2009, 01:48 |
|
|
To je super, nadma se da će svi uskoro dobiti potrebnu infrastrukturu. Sad im po mom mišljeni samo još fali neka podzetnička zona tj. neki poslovni inkubator gdje će ljudi moći pokrenuti nešto i zaposliti se.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 pro 2009, 12:04 |
|
|
Siguran sam da će ti ljudi zavoliti Hercegovinu. Nije to nikakav "kamenjar", cijeli taj kraj je dosta plodan. Istina, nije baš kao Slavonija ali ima svoje prednosti.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 pro 2009, 22:07 |
|
|
Super,
samo steta sto se nako nesto nije i u drugih hercegbosanskim opcinama (npr. Drvar) napravilo. Svaki covjek zeli imat svoju kucu i zemlju, kako nas narod kaze 1/1.
Ju li izgradena crkva u Suskovom naselju?
Ima li jos neko informacije ili mozda slike o drugim novonastalim naseljima za izbjegle Hrvate.
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 pro 2009, 23:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 03 pro 2009, 19:06 |
|
|
Hvala na brzom odgovoru.
Zna li netko nesto o gradnji nove crkve u gradu Stocu? Cini mi se da su na nekom koncertu sakupljali novac. Je li to rijec o novoj gradnji ili samo o obnovi stare crkve.
Mislim da bi bilo super kad bi se u samom gradu izgradili jedna ogromna crkva koja bi dominirala gradom.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 04 pro 2009, 00:37 |
|
|
Uskopljak je napisao/la: Hvala na brzom odgovoru.
Zna li netko nesto o gradnji nove crkve u gradu Stocu? Cini mi se da su na nekom koncertu sakupljali novac. Je li to rijec o novoj gradnji ili samo o obnovi stare crkve.
Mislim da bi bilo super kad bi se u samom gradu izgradili jedna ogromna crkva koja bi dominirala gradom. Već je pisano da je u stocu u ratu srušena džamija (što je da se razumijemo glupost), ali kad su se raščistile ruševine otkrili se temelji crkve. Naši zahtjevali da se džamija izmjesti, što naravno nije učinjeno i danas imamo novu staru džamiju u Stocu made in 21 st., opet na temeljima crkve.
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 05 pro 2009, 10:30 |
|
|
Planira li se izgradnja nove katolicke crkve u Stocu. Mislim da je ona sadasnja jako mala i nezapadljiva.
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 05 pro 2009, 12:59 |
|
|
Uskopljak je napisao/la: Planira li se izgradnja nove katolicke crkve u Stocu. Mislim da je ona sadasnja jako mala i nezapadljiva. tribalo bi jer ne zadovolja potrebe za onilki broj katolika ,crkva nije bas velika ali.. a ko bi je financira ? nemaju nasih podrske Saudijske Arabije,Dubai... kao Bosnjaci za izgradnju njihovih dzamija .
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 07 pro 2009, 14:19 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 17 pro 2009, 21:40 |
|
|
crkva u Bobanovom selu : Suskovo : ima li tko slike crkve u Domanovici i Aladinici ?
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 16 sij 2010, 23:35 |
|
|
Nekropola Radimlje – hercegovački bilizi (stećci) Vrlo lijepa i slikovita reportaža, gdje se vidi razlika hrvatskog i bošnjačkog dijela Hercegovine! http://hakave.org/index.php?option=com_ ... &Itemid=52
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 17 sij 2010, 19:44 |
|
|
bobo mostarac je napisao/la: Nekropola Radimlje – hercegovački bilizi (stećci) Vrlo lijepa i slikovita reportaža, gdje se vidi razlika hrvatskog i bošnjačkog dijela Hercegovine! http://hakave.org/index.php?option=com_ ... &Itemid=52 Prejaka slika, još da se zastave bolje vide.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 01 vel 2010, 12:28 |
|
|
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 09 vel 2010, 03:01 |
|
|
FOTO: Milan Bandić ispunio obećanje i postao kum prvoj bebi rođenoj nakon njegova posjeta StocuPrvo dijete koje se iza moga posjeta rodi u Stocu i ovoj Župi bit će moje kumče. Javite mi i ja ću rado doći. “ to je na blagdan sv. Lucije (13.prosinca) u Stocu za svoga posjeta u sklopu predsjedničke kampanje obećao predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na taj ga je potez ponukla činjenica o velikom broju djece i mladeži u Župi Stolac, o čemu ga je tada izvjestio stolački župnik don Rajko Marković. Nepuna dva mjeseca kasnije Milan Bandić je ispunio svoje obećanje i jučer ponovno došao u Stolac gdje je u prepunoj Crkvi sv. Ilije bio kum maloj Dori Šutalo, rođenoj dva dana nakon te Bandićeve posjete Stocu. Uz Bandićevo kumče jučer je u stolačkoj Crkvi kršteno još četvero tek rođenih stočana. Svih petero su curice i odavno se nije dogodilo da se toliko djece krsti odjednom i da baš sve budu curice. “ Dragi Milane, ti si osvjedočeni prijatelj našeg Stoca i cijele Župe i neka Bog blagoslovi svaki tvoj korak. Jedini si predsjednički kandidat koji je pregazio Neretvu i došao ovamo u Stolac a evo u dva mjeseca to činiš dva puta. “ - istaknuo je stolački župnik don Rajko Marković uz pljesak većeg broja stočana u i ispred Crkve sv.Ilije. Mala Dora prvo je dijete presretnih roditelja Ivana i Marijane Šutalo iz novog stolačkog naselja Vidovo Polje, koji su jučer bili pomalo i zbunjeni svom tom gužvom oko njih i dolaskom dragog im kuma Milana Bandića. Ne viđa se baš svaki dan prvi čovjek neke metropole na ovim prostorima pa je Bandić jučer bio i najdraži gost cijele Župe Stolac. “ Djeca su naša budućnost i neka bude što više ovakvih događaja, u ovoj i svim katoličkim župama u našoj Hercegovini. Ovo mi je 118 kumče i za koji dan slijedi novo kumstvo u okolici Banja Luke. Presretan sam danas ovdje u Stocu. “ - rekao nam je zagrebački gradonačelnik nakon svete mise i krštenja u čemu se jako dobro snalazi. Sa sobom je u Stolac jučer doveo i majku Blagicu te sestru i zeta, a svi su bili oduševljeni toplim dočekom i onim što su vidjeli u ovom gradiću na Bregavi. Nakon svete mise Bandićeve je primio stolački župnik don Rajko Marković a onda je uslijedio i svečani ručak u slavljeničkoj obitelji Šutalo. Bila je to zaista jedna posebna nedjelja u Stocu u kojem je i Milan Bandić bio na razini i pri darivanju svoga kumčeta tj. male Dore. O tom pokolnu nije želio javno govoriti. U ime cijele Župe Stolac župnik don Rajko Marković uručio je jučer na svetoj misi zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poklon sliku sa motivima stećaka na Radimlji (autor Trpimir Grgić). Bandić je uzvratio srebrenjakom blaženog mučenika Alojza Stepinca. Milanovoj majci Blagici stolački je župnik poklonio i promotivne CD i DVD izdanja o HKUD Stolac koje ima preko stotinu članova i redovito je na nastupima po BIH i Hrvatskoj. Prigodne pokolne dobili su i Milanova sestra i zet a svi su na kraju kušali i „ tekuće “ poklone tj. dobro stolačko vino. Nakon svete mise i krštenja mnogi sz stočani poželjeli slikati se sa svojim dragim gostom Milanom Bandićem. Frano Matić | V. L. | ČAportal
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 vel 2010, 17:05 |
|
|
Politika... A vidi šta kaže obični narod. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... i-459.htmlCitat: U posljednje dvije godine se skoro dovršila izgradnja Crkve u Bobanovom, izgrađeno je sportsko igralište u sklopu osnovne škole. Isto tako u zadnje dvije godine općina Stolac je asfaltirala dvije glavne ulice koje vode kroz Bobanovo. U tijeku su i planovi za izgradnjom vodovoda koji bi riješio i pitanje opskrbe vodom ne samo Bobanovog nego i čitave Dubravske visoravni. Samo da napomenem da je završen projekt izgradnje vodovoda za naselja Modriča i Šuškovo naselje. Naše Bobanovo polako ali sigurno napreduje u jedno od najljepših naselja u općini Stolac ali i šire.
Svemu tome su zaslužni na prvom mjestu mještani naselja a isto tako ne smijemo zaboraviti ni ulogu općine Stolac i načelnika opcine Gosp. Boškovića koji se puno zauzima za daljnju izgradnju infrastrukture u našem naselju ali i drugim naseljima općine Stolac. Inače čovjek završio FER u Zagrebu, ima troje djece...
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 28 vel 2010, 10:16 |
|
|
Super prilog o Bobanovu. Najvaznije je da su doseljenici sada svoj na svome i ne moraju strahovat delozacije.
Ima li netko jos neke slike odn. informacije o novim naseljima : Suskovo, Klepci, Hodovo, Rotimlja...
Mislim da je steta sto se nova naselja nisu napravila i u Ravnom, nasem najnenaseljenijem kraju.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 13 tra 2010, 22:47 |
|
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 16 tra 2010, 12:58 |
|
|
Šetnja po Stocu...
Privitak/ci: |
Stolac 196.jpg [ 163.92 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
stolac 195.jpg [ 119.82 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
stolac 189.jpg [ 185.58 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 16 tra 2010, 13:01 |
|
|
...
stolac 203.jpg [ 121.3 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
stolac 200.jpg [ 127.03 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
stolac 199.jpg [ 113.32 KiB | Pogledano 7301 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 16 tra 2010, 13:04 |
|
|
...
Stolac 207.jpg [ 141.02 KiB | Pogledano 7299 put/a. ]
|
stolac 206.jpg [ 158.38 KiB | Pogledano 7299 put/a. ]
|
Stolac 204.jpg [ 128.41 KiB | Pogledano 7299 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 16 tra 2010, 13:07 |
|
|
Bregava je prelijepa u ovaj dio godine.
Stolac 210.jpg [ 156.07 KiB | Pogledano 7295 put/a. ]
|
Stolac 209.jpg [ 147.58 KiB | Pogledano 7295 put/a. ]
|
stolac 208.jpg [ 161.89 KiB | Pogledano 7295 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|