HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 stu 2024, 16:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 408 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ljubuški
PostPostano: 16 srp 2010, 20:35 

Kako su lijepe-lijepe klupice iza Općine i cvijeće ispred i kako su izbori znam, o znam, ali kako je lijep, baš lijep taj moj grad.... :wub :zubati

O Čeveljuši i Tegaševcu da ni ne govorim:
slika
slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 18 srp 2010, 21:12 

skulice super su ti slije! samo kakve su ono ceste po ljubuskom,katastrofa zesca :001_huh

Vrh

PostPostano: 17 lis 2010, 15:17 

Besmislenost granica i nekih izmišljenih podjela u Hrvata.

Citat:

Granica podijelila crkvu - za vrijeme mise don Mario šeta iz države u državu

slika

Nedjeljna sveta misa u Mijacama bila je najbolji povod da posjetimo to mjesto i upoznamo se s problemima stanovništva u tom planinskom dijelu Vrgoračke krajine. Naime, u tom selu državna granica između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine prolazi preko groblja i crkve Velike Gospe, zbog čega stanovnici s jedne i druge strane granice u posljednje vrijeme imaju probleme.

Mještani hercegovačkih mjesta Jabuke i Kupinjaka, kako bi došli do posljednjih počivališta svojih mrtvih, moraju prijeći preko hrvatske strane, dok stanovnici Mijaca moraju do svojih grobova preko bosanskohercegovačke zemlje. Vrgorački im policajci, dosljedno se pridržavajući zakona, zbog toga, ali i zbog gotovo svakodnevnih drugih životnih potreba, ispisuju kazne od 700 do 2000 kuna. Situacija je više nego tragikomična.

Ispred crkve Velike Gospe dočekao nas je predsjednik Mjesnoga odbora Mijaca Stanko Opačak i 71-godišnji Petar Roso, te policijska patrola.

No, nakon što su policajci shvatili što je razlog novinarskog posjeta, nisu pravili nikakve probleme, a nekoliko minuta prije početka mise povukli su se na manje primjetnu lokaciju. Jesmo li sada u Hrvatskoj ili Hercegovini, zapitali smo odbor za doček.

− Svaki korak lijevo i desno ovdje ti je bitan – kaže Roso i nastavlja govoriti hodajući po groblju.

– Evo vidite što smo doživili, ne mogu ljudi u crkvu više doći, nit mrtve pokopat, a da ne riskiraju hoće li kaznu zaradit. Mi ovdje godinama živimo zajedno, to je jedan narod, a sada nas hoće granicom podijelit. Ovo su vam grobovi ljudi s Jabuke i Kupinjaka, ima ih više od 20.

Znači da je ovo Hercegovina. Naši su grobovi samo nekoliko metara udaljeni. Nitko nije razmišljao o nekoj granici kad su se grobovi pravili. Malo-pomalo vjernici stižu na misu i s nelagodom gledaju prema policijskom vozilu.

‘Strah nas je više i u crkvu ići’

− Hvala Bogu što ste došli, neka narod pročita što se ovdje događa. Strah nas je više i u crkvu ići − kaže Lucija Roso iz Jabuke, s hercegovačke strane. U priču se uključio i njezin sin Zdenko.

− Srića da nitko nije umro, jer ne znam što bi se dogodilo, vjerojatno bi policija malo popustila – veli Zdenko. Nakon kratke priče pada i dogovor − svatko će se fotografirati sa svoje strane oltara: Medaci, Opačci i Rose iz Mijaca s hrvatske, a Rose iz Jabuke s hercegovačke.

No, na to netko u smijehu dobaci kako su i Mijace praktički u Hercegovini, jer struju dobivaju iz Gruda, gledaju FTV, hvataju bosanskohercegovačke mobilne operatere, najbliži im je dućan u četiri kilometra udaljenim Dolima, a oni pripadaju Ljubuškom – Hrvatska ih je na fin način dala BiH.

Pred crkvom su se već otvorile brojne teme. Mario Medak govori kako ga je policija prije nekoliko dana kaznila s 800 kuna zato što je išao u vinograd s onu stranu granice, Zora Roso kaže da ga je strah od policije ići s magarcem u drva, dok Željko Roso progovara o problemima koje je imao kad je krstio dijete.

− Kum mi je trebao doći na krštenje iz Dubrovnika, no dok mu policija nije dala odobrenje, nije mogao doći. Ne može nam nitko doći u posjetu, kao da smo u getu − ističe Željko.

Doznajemo još jednu zanimljivost − sva su četiri učenika Područne škole Mijaca iz Hercegovine, a roditelji svakodnevno, kada dolaze po djecu, očekuju hoće li im netko napisati kaznu.

− Sve ste vidjeli i čuli, onaj tko ovdje ne živi ne može razumjeti na koje mi sve probleme nailazimo. Sad nas je još i policija počela zezat zbog tih propusnica, pa nismo mi krivi što netko ne radi svoj posao u Ministarstvu vanjskih poslova.

Neka oni kazne svakoga tko pokuša nešto ilegalno prenijet preko granice, a ostale ljude neka ostave na miru kada idu crkvu ili na njivu.

Otkad je u “Slobodnoj“ prije desetak dana izašla priča o našim pograničnim problemima, naši mještani iz Splita, Makarske i Orebića svakodnevno zovu svoje i raspituju se, ne znaju kako će doći na groblje za Svi svete i Dušni dan.

Ide zima, a nitko ne razmišlja kako ćemo izaći iz sela kad padne više od pola metra snijega preko prijevoja Milina zasida (936 m, op.p.), jer tada nam je jedini izlaz u svijet preko Hercegovine. To ćemo morati, očito s kaznom za ilegalan prelazak granice − ističe Stanko Opačak, predsjednik Mjesnog odbora Mijaca.

Don Mario: Policija bi morala biti fleksibilnija

Svećenik u crkvi Velike Gospe u Mijacama don Mario Čagalj stao je uz svoje župljane.

− Ovo je tužna priča, ljudima prave probleme kad idu u crkvu i školu. Mislim da bi policija trebala biti fleksibilnija kratko i jasno zbori don Mario Čagalj.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2010, 19:27 

Robbie MO je napisao/la:

Vrlo detaljna karta, ali nikako da nadjem Medjugorje!?
Kad dole vidim:
ARMY MAP SERVICE
SPLIT, YUGOSLAVIA!!!

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 02:24 

Citat:

Večeras se na članku Iva Vranješ - najseksi Hrvatica u vezi s Alilovićem pojavio komentar koji je pristigao iz Slovenije a u kojem se obraća "isfrustriranim Ljubušacima". Komentar prenosimo u cjelosti:

"Ulala al ste si dali truda, prvo napraviti članak o meni i mom dragome, a onda nakon toga fino ste me pokusali oblatiti raznoraznim neargumentiranim glupostima koje ste iznijeli o meni, a naravno niste imali muda se potpisati punim imenom i prezimenom - serem ti se ja onda na takve komentare haha, ja vidite nemam i nikada nisam imala takvih problema, oduvijek sam stajala iza svake svoje rečenice i svakoga svoga djela, bila sam svoja, pa tako ću i sada nakon svih vaših silnih laprdanja. Bog mi je dao sve, i ja sam mu beskrajno zahvalna na tome, lijepa sam, inteligentna, visoko obrazovana, financijski neovisna djevojka koja dolazi iz jedne fine obitelji, imam divne prijatelje i masu dragih poznanika koji me vole, vesela sam, dobar čovjek i uz sve životne mogućnosti koje mi je život dao sam normalna, ne letim nit sam ikada letila visoko,imam najboljeg dečka na svijetu koji me beskrajno puno voli i kojega obožavam i ja sam sretan čovjek, pa i onda kada vidim kako Vi zločesti ljudi pokušavate i radite sve ne bili ušli u moj svijet i srušili ga svojim nadasve glupim i zločestim komentarima, koji u principu najviše govore o vama i ja vas iskreno žalim...

A da pitam vas, Vi?? sudeći po komentarima vrlo ste nepismeni, vjerujem da se potpisujete prstom, isfrustrirani svojim bjednim životima, muž, dečko vas vjerovatno vara, na svakom koraku, onako tipično hercegovački, sto sam vidila da po Zagrebu rade vasi divni, brizni muževi, dečki, a vi, vi trpite, zbog sela i glumite da vam je super dok vam se okolina smije, ili ste možda muškarac koji je oženio neku "poštenu" djevicu pa vam se iza ledja ševi sa susjedom ko sto je "poštena" Vesna cijelo ljeto pa i duže varala Mirka, spomenula sam nju jer sam vidila puno glupih komentara sa njenim imenom u njenu obranu i vjerujem da ih je jadnica sama pisala skupa sa svojim delegatima (Vesna draga kada ćes čitat ovo nadji si rijecnik pa si prevedi )).

Idemo dalje, moja intima, je samo moja stvar i onoga sa kime ja to želim podjeliti, osoba koja je samnom zna sve sto treba znati, a vi niste dužni pisati to po portalima jer apsolutno nista ne dobivate time, a jos manje znate o meni. Ja ako sam nekada u životu i pogriješila, pogriješila sam sebi a ne vama. I vi ste griješili il ste možda sveti jer na misi ljubite oltare a kada predjete granicu svog sela radite kojesta... Tako da vam tu savjetujem da pometete prvo svoj dvor a onda tudji. A ovom debilcicu sa nicom -iiii, moram ga razočarati, ali slabo poznajem ljude iz Ljubuškog, jer nikada mi nisu bili pretjerano dragi, ovo sto se kretalo po Zagrebu bila je sirovina do sirovine, tako da ti i ta prica otpada. Oduvijek sam se ponosila svojom Hercegovinom, sada kad vidim, kad čitam i čujem, neugodno mi je odkuda sam, iako spašava me činjenica da su moji korijeni su iz Čp,a oni su daleko normalniji i kvalitetniji ljudi od vas zapadnih Hercegovaca koji ste cista prevara od naroda...

Lijep pozdrav isfrustriranim Ljubusacima!"

Skulka/Lideru, kad će reakcija, mala rafala na sve strane :laugh

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 02:33 

Djevojka nije baš nešto pretjerano inteligentna, no dobro ...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 02:37 

koja jadnica. šta očekuje, s javnom je osobom i ima da se privikne da je se gađa ***, a ako joj ne odgovara nek prepusti Mirka ovoj Vesni, ta mi se čini opasnica. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 02:41 

LOL ali kakvi su ljudi tek sad će je uzeti "u šegu" hahahahaha

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 02:44 

Ljubušaci ispadoše najveći prevaranti i hebači u Zegeju. :)

Hmmm: "...ovo sto se kretalo po Zagrebu bila je sirovina do sirovine...".

Bezze pokušaj da digne tenzije (ko da to komentar uopće može) na relaciji Ljubuški-Čapljina, nema ona veze s vezom što se tiče Čapljine.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 03:04 

Najvažnije od svega je to da je ONA - SRETAN ČOVJEK. :D

Pretpostavljam da je visoko obrazovana završila ekonomiju jel je ?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 03:06 

Odgovor na tvoje pitanje zavisi o tvom stavu o ZSEM-u :)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 09:37 

Ovakvima ja sve opraštam:

slika

Ajde, ko od nje što pametno očekuje, nije dr. sci. nego meso koje se pokazuje...

A ima mesa... :zubati

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 10:50 

hahaha kako usrašte tako finu temu, jebote... =)) s dobrim sisama, što jes jes.

Lider će se mislim bolje artikulirati glede dotične ;) meni ni u džep, ni iz džepa, ja sam po onoj ako je dobra Mirkanu, dobra je i meni, ali brateeee, ima jedno iljadu slika na deset raznih Fejs profila u "čednom" izdanju i ko biva plaho se čudi što je se haka...Haj ba... :yawn

Da se odmaknem od sisoguzica, ne dam svog sela, ne radi se o frustriranim Ljubušacima, nego se Mirkavela doživljava ko dite grada, pa odmah u ovakoj ljudi vide raspikuću koja će to sve hokuspokus u ništa pretvoriti, a čoek se godinama trudio. No dobro, treba neko i trudan ostat zarad truda tolikog ;)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 10:55 

u jednu ruku mi drago što Mirko meće vakoj, jelte, san svakog drkadžije ;) u drugu mi ga točno žao...nije bola' on zaslužio ovijeih napisa i prodavanja intime...fuj kaka...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 10:57 

Pa da, eto izvalila da mu je dotična Vesnica čak par godina nabijala rogove :)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 11:00 

Ministry of Sound je napisao/la:
Pa da, eto izvalila da mu je dotična Vesnica čak par godina nabijala rogove :)

To ti kao blefiraš, Mr. Upućen Bolje Od Nas Svijuuu. :tt2

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 11:35 

dudu je napisao/la:
s javnom je osobom i ima da se privikne da je se gađa ***

nije svak karakter ko ti. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 pro 2010, 14:44 

sirovine? varalice? pa nije puno ni pogriješila. ma nije nimalo. izgleda da je na grabovčane znala nabasat :devil2
šta bi da je malo starija i još posjećivala can-can svojedobno?
za pravi dojam preporučujem posjetiti seosku gostionicu u ljetnjim mjesecima kad se sirovine i varalice sa svih strana skupljaju u rodnom im selu i u veselom društvu rezimiraju proteklu godinu naglas.
priča jest malo prostačka ali literarno savršena, ha ha.
nešto što vam nikada neće moći predočiti novopečeni ljubušak i profinjena varošanka.
fuck ljubuški, grabovnik rules!

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 15:58 

Ima li neki smajli za samoubijanje ? :sega

Vrh

PostPostano: 06 sij 2011, 00:23 

PCM je napisao/la:

Ima li neki smajli za samoubijanje ? :sega

zasto?

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2011, 11:25 

U Ljubuškom proglasili Treći, ali blentitet... :D

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2011, 11:45 

Nek je sretno i berićetno rodice :zubati

Citat:
Vratar hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović, koji trenutno igra za slovneski klub Celje Pivovara Laško, možda nije u milosti izbornika Slavka Goluže, koji ga nije pozvao da igra za reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prventvo 2012., no na ljubavnom planu mu cvatu ruže.

Nakon jednogodišnje veze s djevojkom Ivom Vranješ oboje su shvatili kako su stvoreni jedno za drugo te su se zaručili. Vjenčanje je zakazano za 10. lipnja i održat će se u Hercegovini, a budući supružnici u međuvremenu su doznali da će postati roditelji.

- Jako smo sretni, odlično se slažemo i nema nikakve nervoze oko priprema vjenčanja, sve smo organizirali u tjedan dana - rekao nam je Mirko Alilović te dodao kako će vjenčanje proslaviti u krugu prijatelja i rodbine.

Par trenutno zajedno živi u Celju, no kako je on potpisao za MKB Veszprem uskoro će se preseliti u Mađarsku.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2011, 19:36 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dobra ljubuška nevjesta.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2011, 20:00 

On je očito dobar u oralnom seksu, vid šta mu je od ušiju napravila... :D

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2011, 21:44 

Nemojte više, inače će se ulogirat na forum da vam objasni kako je završila fakultet a kako ste vi papci ... :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 408 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: