|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 58 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 06 srp 2016, 14:28 |
|
|
Ovo je doista zanimljivo.
SARAJEVO Ukupno 222.457 ZENICA Ukupno 92.988 TUZLA Ukupno 80.774 CAZIN Ukupno 63.463 ILIDŽA Ukupno 58.120 ŽIVINICE Ukupno 53.089 BIHAĆ Ukupno 49.550 GRAD MOSTAR Ukupno 46.752 GRAČANICA Ukupno 43.857 TEŠANJ Ukupno 40.461
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 10 srp 2016, 14:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24016 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
S tim da je broj minimalno 10% precijenjen.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 02:23 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Šta je ovdje zanimljivo? Mostar 100ak hiljada stanovnika, ugrubo pola Hrvata, pola Bošnjaka. Nešto malo Srba. Mostar šesti grad po veličini u državi. Jeste problem naći 7 mjesta koja imaju preko 46 hiljada stanovnika, a koja su uglavnom bošnjačka.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 08:54 |
|
|
Kako je krenulo, prešišat će ga i Gračanica. Možda bi i Tešanj, ali on će vjerojatno samo padati, pa je onda neko mjesto iza u konkurenciji. A i Cazin i Bihać bi trebali padati (samo ne brže od Mostara).
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 13:06 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
lider30 je napisao/la: S tim da je broj minimalno 10% precijenjen. Pošto je popis bio u oktobru dijaspora se već tad vratila u dijasporu. Ali u to doba godine studenti su bili na Sveučilištu i Univerzitetu. Uzmimo u obzir da je puno više studenata na Sveučilištu - Hrvata, jasno je jedino da je broj Hrvata precijenjen u Mostaru. A ne Bošnjaka. Jel precijenjen za 10% broj Hrvata? Mislim čak i više. Nekih 15%.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
Jajce10
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 14:50 |
|
|
BarackObama je napisao/la: lider30 je napisao/la: S tim da je broj minimalno 10% precijenjen. Pošto je popis bio u oktobru dijaspora se već tad vratila u dijasporu. Ali u to doba godine studenti su bili na Sveučilištu i Univerzitetu. Uzmimo u obzir da je puno više studenata na Sveučilištu - Hrvata, jasno je jedino da je broj Hrvata precijenjen u Mostaru. A ne Bošnjaka. Jel precijenjen za 10% broj Hrvata? Mislim čak i više. Nekih 15%. Glupost. Ja osobno znam da su ljudi potezali iz Svedske kako bi se popisali. Tako se i odredeni broj Hrvata koji sada zivi u Mostaru popisao u rodnim mjestima kao sto su Kakanj, Zenica i sl. Posve je jasno da je razlika u brojnosti u realnosti veca u korist Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 14:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24016 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
BarackObama je napisao/la: lider30 je napisao/la: S tim da je broj minimalno 10% precijenjen. Pošto je popis bio u oktobru dijaspora se već tad vratila u dijasporu. Ali u to doba godine studenti su bili na Sveučilištu i Univerzitetu. Uzmimo u obzir da je puno više studenata na Sveučilištu - Hrvata, jasno je jedino da je broj Hrvata precijenjen u Mostaru. A ne Bošnjaka. Jel precijenjen za 10% broj Hrvata? Mislim čak i više. Nekih 15%. U skolu i krece malo vise od 400-tinjak po bosnjackom prigramu. S tim da ima tu i ostalih. Ako im je ovo stvarni broj onda je natalitet u debelom, debelom ku..cu. Vec se preko 40% Hrvata radja vise ili idu na nastavu na hrvatskom jeziku po generaciji. Svejedno, ako je broj realan onda slijedi sunovrat sukladno radjanju i skolskim generacijama.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 15:17 |
|
|
Jajce10 je napisao/la: BarackObama je napisao/la: Pošto je popis bio u oktobru dijaspora se već tad vratila u dijasporu. Ali u to doba godine studenti su bili na Sveučilištu i Univerzitetu. Uzmimo u obzir da je puno više studenata na Sveučilištu - Hrvata, jasno je jedino da je broj Hrvata precijenjen u Mostaru. A ne Bošnjaka. Jel precijenjen za 10% broj Hrvata? Mislim čak i više. Nekih 15%.
Glupost. Ja osobno znam da su ljudi potezali iz Svedske kako bi se popisali. Tako se i odredeni broj Hrvata koji sada zivi u Mostaru popisao u rodnim mjestima kao sto su Kakanj, Zenica i sl. Posve je jasno da je razlika u brojnosti u realnosti veca u korist Hrvata. Dolazile su i starije babe muslimanke, busom iz daleke ŠveCke, i to još nakon popisa, misleći da se mogu još popisati. Bez zajebancije.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 15:31 |
|
|
Sa ogromnim potencijalom da se strmopizdi na dole, vrlo brzo.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 15:56 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Ma dzaba Hrvatima i da ih je 100.000 kada kurcem ne smiju mrdnuti preko bulevara. I pored silnog novca i pomoci i RH, naseljavanja iz zapadnohercegovackog zaleda, ostale Hercegovine (prvenstveno Jablanica/Konjic ali i Citluk npr), srednje Bosne i studentarije iz RH, opet ih nema znatno vise od Bosnjaka. Vise od 70% opcine Mostar je uteftereno bosnjacko 1/1, a Bosnjaci u gradu drze istocnu stranu i zapadnu (od jugozapadnog prilaza u Mahalu, Bulevarom/Santicevom do carinskog mosta). Mostar se jedino moze siriti u sjevernom logoru i juzno/jugoistocno od grada, a to je opet bosnjacka teritorija. A Hrvati sprceni u debaltsjevskom kotlu/cimilickoj uvali, s sve staklenim kulama i socijalistickim betonskim soliterima i ne mogu kurcem mrdnuti. Sve sto vrijedi u Mostaru je starogradska jezgra a ona je pod kontrolom Bosnjaka i s jedne i s druge strane.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 15:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hrvati nisu agresori kao pogani muslimani i ne zanima nas to vaše tamo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 16:00 |
|
|
Ziv si Hamidza, a ja mislio da ti zeni izjavim saucesce. Kupio CRNI KURTON. Pa da se obraduje, dosadila joj lignjica.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 16:06 |
|
|
A evo, sankcionirali me dusmani bez ikakvog utemeljenja. Vidim ti po starom, fino si progovorio taj novohrvatski.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 16:09 |
|
|
Asimilirali me kulturni Hrvati, a Ceha me naucio Kajkavstini, pa sada pojem novohrvatski, bolje no braca sa juga.Koji po starom SH guslaju. Koliko si bio u tvorzi i za tkoje nedjelo ili ti zlodjelo ?
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 16:21 |
|
|
KiM je napisao/la: Asimilirali me kulturni Hrvati, a Ceha me naucio Kajkavstini, pa sada pojem novohrvatski, bolje no braca sa juga.Koji po starom SH guslaju. Koliko si bio u tvorzi i za tkoje nedjelo ili ti zlodjelo ? Zbog "likovanja". Nakon pobjede Portugala u osmini finala protiv lijepe njihove.
|
|
Vrh |
|
|
KiM
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 16:22 |
|
|
To nije sportski, protestiram. Pa to ne lici na susjede. Nisu oni osvetoljubivi. Nesto si drugo zgresio.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 18:16 |
|
|
Bošnjaci su u Mostaru strateški raspoređeni. Za njih taj Bulevar i ta Neretva ne znače ništa. S druge pak strane Hrvati imaju taj getoistički mentalitet. Oni već znaju dokle je "njihovo" i dalje nit diraju nit idu. Što je opet pak dobro za Bošnjake.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 18:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39371 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne znače ništa, koliko ono ima tih kojima ništa ne znači u Zapadnom? Koliko je Bošnjaka kupilo novogradnju u Zapadnom, koje objekte drže, šta strateško drže, stanove u tvojoj Šveckoj? Evo ja sam kupio stan od jednog tvog Švedšnjaka, pitam Šveda hoće kupovati stan u istoćnom, kaže djecu ne zanima Mostar, možda kupi nešto u Sarajevu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 18:32 |
|
|
Jajce10 je napisao/la: BarackObama je napisao/la: Pošto je popis bio u oktobru dijaspora se već tad vratila u dijasporu. Ali u to doba godine studenti su bili na Sveučilištu i Univerzitetu. Uzmimo u obzir da je puno više studenata na Sveučilištu - Hrvata, jasno je jedino da je broj Hrvata precijenjen u Mostaru. A ne Bošnjaka. Jel precijenjen za 10% broj Hrvata? Mislim čak i više. Nekih 15%.
Glupost. Ja osobno znam da su ljudi potezali iz Svedske kako bi se popisali. Tako se i odredeni broj Hrvata koji sada zivi u Mostaru popisao u rodnim mjestima kao sto su Kakanj, Zenica i sl. Posve je jasno da je razlika u brojnosti u realnosti veca u korist Hrvata. Hoćeš reći da je 5.000 Bošnjaka muhaem došlo da se popiše u oktobru u Mostar??? Jesi li ti svjestan kako to zvuči? Ostavili sve u Švedskoj, posao, obaveze samo da bi se došli popisat, da bi bili u Mostaru 7-10 dana i čekali da im na vrata navrati čiko popisivač??? Ne laži I ja mogu reći znam lično par mostarskih Hrvata što su iz ZG i Hrvatske došli da se popišu. To su smiješne priče jarane. Činjenica je da je zbog Sveučilišta broj Hrvata koji je popisan u oktobru 2013. godine veći od stvarnog. Zato je razlika i manja u stvarnosti. Recimo vjerujem da u Mostaru ima 46,5 hiljada Bošnjaka i 49 hiljada Hrvata. Ali sve je to na kraju nevažno. Jedino što se kao mjerna jedinica uzima u obzir i kao pokazivač je popis i službeni rezultati. Prema njemu će se svi planovi krojiti. Sve ostalo ostaje u sferi nagađanja. A nagađati se može svašta. Pošto je ovdje puno "lukavih latina" kojima je lahko slagati šta im god padne na pamet i okrenuti sve u svoju korist, ne čude me ovakvo pisanje. I još ova priča "stare nene dolazile da se popišu poslije popisa". Ko da je Mostar neka vukojebina u Podrinju, pa da su žene pokrivene seljanke i glupe. Mostarske Bošnjakinje u dijaspori su pismene, obrazovane, urbane i inteligentne žene. Nisu to seljaci. Ne trebam vam ni govoriti šta su mostarski Bošnjaci, oni koji su tu decenijama i vijekovima. Obrazovana gospoda. Od Hamze Hume pa do Džemala Bijedića koji je vas hercegovačke Hrvate i volio i štitio u doba komunizma. Da ne bi Džeme ni ono malo puteva što se asfaltiralo u proustaškoj zapadnoj Hercegovini za doba SFRJ, nikad se ne bi asfaltiralo. A znam da ste mu zahvalni na tome, ali ste hinjski bijes iskalili na njegovom narodu u Mostaru. To i Sarajevo jako dobro zna!
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 18:33 |
|
|
Džaba ti daramo sav novac i sva pomoć matične Hrvatske, Mostar cijeli nikada neće biti st0lnograd. Ni da se na glavu nasadiš.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 18:34 |
|
|
Stvarno pretjeruju s tom šveCkom. A sami popisali pola Austrije i Njemačke.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 18:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne znače ništa, koliko ono ima tih kojima ništa ne znači u Zapadnom? Koliko je Bošnjaka kupilo novogradnju u Zapadnom, koje objekte drže, šta strateško drže, stanove u tvojoj Šveckoj? Evo ja sam kupio stan od jednog tvog Švedšnjaka, pitam Šveda hoće kupovati stan u istoćnom, kaže djecu ne zanima Mostar, možda kupi nešto u Sarajevu. 0% Hrvata u istočnom Mostaru, a 10% Bošnjaka u zapadnom Mostaru ako me dobro sjećanje služi od priča što sam načuo. Vidjet ćemo kad dođe popis po naseljima. Prije rata u istočnom Mostaru 20% Hrvati, a u zapadnom 40% Bošnjaci. Ne znam koliko je Bošnjaka kupilo novogradnje u zapadnom Mostaru. Previše me moriš. Ti si Mostarac, ja Sarajlija. Ti bi to trebao znati.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 19:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39371 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pa evo kažem ti brojkom i slovima 0 nula.
10% Bošnjaka su većinom potomstvo HVO bojovnika imam i par poznanika pa to su veći radikali od mene, imaš ih od Ultrasa pa nadalje i virtualni Švedšnjaci koji dođu jednom godišnje da obiđu stan, budu dan i pravac na more ostavljati sadaku, uostalom Mostarci koliko si i ti Sarajlija, jednodnevni.
Većina Švedšnjaka je prodala stanove, neki kupili po Sarajevu neki po moru, potomstvo im ne želi ni viditi Mostar na jedan dan, pravac na more iz Švecke.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Mostar tek 8. po veličini po broju Bošnjaka u Federaciji Postano: 11 srp 2016, 19:12 |
|
|
Nisu ni trebali dolaziti, nemojte se praviti ludi, uostalom kako ste se vi popisali iz Švecke?
Popisala ih rodbina, isto kao što su se popisali i po Srebrenici i istočnoj Bosni.
Ja ti stara nana imam još tih 40 ukućana ali trenutno su neštom poslom tamo u Sarajvu, sve su to Bošnjaci, muslimani koji govore bosanskim, bogami popiši der ih.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 srp 2016, 19:15 |
|
|
Sumnjam da bi se u zapadno Mostaru neko ko živi 20 godina i ko se odgaja u HVO-HRHB-HDZ-Zrinjski kvartetu izjašnjavao kao BOŠNJAK. Da se jedan takav čovjek odgajan uz Tuđmanove slike i HR Herceg-Bosnu izjašnjava onako kako mu je Alija nametnuo 1993. u Holidej Inu? Hmmm nema šanse. Obično se takvi izjašnjavaju kao Hrvati ili Muslimani. Kao Bošnjaci ni slučajno. Vidjet ćemo šta će popis pokazati. Ako je 10% onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, baš tako, u zapadnom Mostaru onda ti definitivno nisi upravu. A čak i ja znam da se dosta Bošnjaka vratilo u zapadni dio grada nakon rata. Tako da tvoja priča ne drži vode.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|