|
|
Stranica: 11/65.
|
[ 1608 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 lip 2012, 11:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43705 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 lip 2012, 12:02 |
|
|
|
Jucer prodoh pored crkve. Kriz lijepo svijetli u mraku osvijetljen fino ma super :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Neum Postano: 12 lip 2012, 12:16 |
|
|
|
Naravno da bi nama južno od Neuma pripajanje Neuma RH bilo melem na ranu. Ne znam kakvo je tamo sad stanje, znam jedino da krcato mladih iz Neuma studira u Dubrovniku. Točno je da je trgovina cvjetala u 90', i moji su išli u kupovinu u Neum, ali sad je to potpuno zamrlo. Koliko koristi Neum danas ima od ostanka u BiH je upitno.
O nekoj opasnosti da muslimani okupiraju Neum mislim da je smiješno raspravljati, cijelo zaleđe je potpuno u hrvatskim rukama kao i općina. Logično da bih volio da se Neum pripoji RH, a još više s ostalim hrvatskim dijelovima skupa. Mislim da bi teško mogli to ostvariti mic po mic, dakle prvo Neum pa ostali. To treba riješit u jednom potezu kada za to dođe vrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 12:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86601 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 12:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86601 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 13:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran= HercegBosna 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 13:52 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran= HercegBosna  Zaboravio sam vrućinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63120 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: Borovina + zvonik i zvuk zvona u puni sat + zvuk zrikavaca/cvrčaka = Mediteran= HercegBosna  Zaboravio sam vrućinu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 14:20 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ah ta pjesma uvik siti na mjesto oklen su moji korijeni 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 15:04 |
|
|
|
moga si i to 'siti' napisat ijekavicom, pa bi samo to 'oklen' bolo oči :P srčika ti ercegovačka, a jezik gospodski :))
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 15:09 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: moga si i to 'siti' napisat ijekavicom, pa bi samo to 'oklen' bolo oči :P srčika ti ercegovačka, a jezik gospodski :)) Ah čuješ ne moš pobići od toga, evo jedna : 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 14 lip 2012, 15:47 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 16 lip 2012, 13:58 |
|
|
Ženska klapa Neum 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 16 lip 2012, 14:16 |
|
|
Sinje more svijetu reci Da svoj narod Hrvat ljubi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 25 lip 2012, 03:24 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 25 lip 2012, 03:33 |
|
|
Crkva u Starom Neumu sagrađena je 1904. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 25 lip 2012, 03:45 |
|
|
Malonogometna ekipa "Žrnjevo" iz Neuma 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 25 lip 2012, 04:05 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Neum Postano: 26 lip 2012, 21:50 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 09:39 |
|
|
|
ja moram priznati da znam da je cicvara jelo, ali nisam nikad čula da se priprema u škutorlandu... možeš li mi opisati kakvo je to jelo? znam da je u srbiji tradicionalno, ali kako se priprema u hercegovini? ako je to ono što mi zovemo 'šenična pura' ili 'bila pura', onda znam o čemu se radi...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zmajček
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 12:27 |
|
|
Škutorland,ma kako ne bio velik površinski,što se tiče jela i običaja,varira od sela do sela. Nije isto u Bekiji,Naiji,Brotnju. Cicvara je jelo koje se pripremalo u ljubuškom kraju,i to često. Tu imaš objašnjenje o cicvari,kao i dosta drugih,starih jela. http://www.hardomilje.info/index.php?op ... &Itemid=18Cicvara je vrsta kaše i pravila se od masnog sira koji bi se prvo izmrvio u tavi. Njemu bi se dodalo masla i bijelog brašna pa bi se to miješalo nad vatrom dok se sir ne bi istopio a brašno upržilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 13:44 |
|
|
|
naija i brotnjo nisu škutorland :)) nemoj da te neki čuju, najebo si. škutorija je široki, posušje i grude. dakle, bekija i belevarija ili, još preciznije, hercegovački dio nekadašnje imote. škutorsko tradicionalno jelo je pura (od kukuruznog brašna), kiselog mlijeka, masla i bijelog luka (lučenica). isto tako je i pšenična pura začinjena samim maslom... to je hercegovačko sirotinjsko tradicionalno jelo. masni sir je ipak bio luksuz... pandan cicvari je škutroska maslokaša. dakle, sve isto, samo bez masnog sira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 13:46 |
|
|
I, I, Izletilo mu...  Očekuje se brzo negiranje izjave..., čuj fundamentalisti. Citat: EKSKLUZIVNO - Hajdaš Dončić o koridoru: Bojimo se fundamentalista Piše: Nikolina Metković 27. lipnja 2012. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić jučer je našao vremena za odlazak u Ston gdje se družio s članovima županijskog odbora SDP-a. Glavna tema razgovora bilo je povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom Hrvatske trajektima. Nakon što je Hajdaš Dončić još jednom ponovio kako će trajekt koji će povezivati dva dijela hrvatskog kopna ploviti na liniji Ploče – Trpanj, članovi ŽO SDP-a zbunili su, doznaje Dubrovnikpress.hr, ministra brojnim pitanjima. Tako je Hajdaš Dončić navodno kazao kako bi koridor kroz Neum, umjesto žicom, trebao biti bio obložen plastikom. No, Hrvatska strana, prema riječima resornog ministra, strahuje upustiti se u izgradnju tog koridora zbog, kako je kazao, fundamentalista. Tako je navodno SDP-ovcima kazao ministar. Ministar prometa nije imao konkretne odgovore na pitanja kako i na koji način će se odvijati transfer roba, kojoj je, uz hrvatski jug, odredište susjedna Crna Gora i Albanija. Kazao je kako će robe vrijednosti preko 10 tisuća eura neće moći prolaziti cestovnim koridorom već će morati ići na trajekt. Dončić je navodno izjavio kako je EU odustala od nastavka izgradnje jadransko – jonske ceste prema Grčkoj zbog krize. Također je kazao kako je s Europskom komisijom iznimno teško pregovarati o prometnoj povezanosti dubrovačkog područja. Najavio je kako se premijer Zoran Milanović uskoro sprema u Bruxelles na razgovore o prometnoj povezanosti. Nakon druženja s SDP-ovcima u Stonu, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, vrijeme do uključenja u Dnevnik 3 HRT-a kratio je na večeri s užim vodstvom Gradskog odbora SDP-a i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Androm Vlahušićem. Gradonačelnik je navodno želio da ministar dođe na večeru kod njega u Imoticu, no Hajdaš Dončiću taj se prijedlog i nije pretjerano svidio pa se večeralo u jednom od restorana u povijesnoj jezgri. http://dubrovnikpress.hr/index.php?opti ... &Itemid=68
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 14:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Čini mi se da nije sve čisto sa EU i Schengen. Ide im nekako mučno da ih nagovore za tu brzu cestu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Neum Postano: 27 lip 2012, 14:29 |
|
|
BBC je napisao/la: Čini mi se da nije sve čisto sa EU i Schengen. Ide im nekako mučno da ih nagovore za tu brzu cestu. I nije riješeno, roba koja bude dolazila brzom cestom morat će na Schengensku granicu normalno ko da ni nema brze ceste. Zato rade sada paralelno sa ovim ono trajektno pristanište na Pelješcu . Inače zanimljivo je kako seru da nema love za Pelješki most, a izgradnja ove brze ceste će doći oko 60% cijene mosta + uzmimo u obzir trajeknto pristanište, gradnja zaobilaznica kroz mjesta na Pelješcu + izgradnja dva nova trajekta (biti će najveći u Jadrolinijinoj floti) = cijena Pelješkog mosta, možda i malo više . Nepotrebne zamrzlame koje izvode samo štete hrvatskome jugu . Inače vožnja trajektom će trajati oko sat vremena, prijelaz preko mosta bi trajao 20ak minuta.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|