HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 11:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 446 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 22 ožu 2017, 14:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58901
Lokacija: DAZP HQ
daj nam malo više informacija o novim pogonima, o čemu se točno radi, znaš da živimo za nova radna mjesta. :D

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 22 ožu 2017, 14:54 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2015, 17:48
Postovi: 77
dudu je napisao/la:
daj nam malo više informacija o novim pogonima, o čemu se točno radi, znaš da živimo za nova radna mjesta. :D

Velika vecina se radi u tajnosti( mozemo samo pretpostaviti zasto :zubati ) .Samo cu ti reci da je jedan od njih kupio privatnu povrsinu od 10 hektara (sto je po mojoj procjeni 3 puta vece od cijelog feala) i vec uveo tesku mehanizaciju na taj teren. Drugi sto se spominju ce zaposliti izmedju 50 i 100 osoba(radi se o jos 3 firme) :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 01 lip 2017, 15:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69289
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Veliko uredjenje zelenih prostora u Sirokom Brijegu:

http://bljesak.info/rubrika/business/cl ... rak/200325

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 06 lip 2017, 16:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Goran Bogdan: Fargo je za mene kao dobitak na lutriji

lip 05, 2017
dnevnik.ba

Treća sezona popularne kriminalističke američke serije “Fargo” počela se emitirati na HBO-u, a Goran Bogdan (37) našao se rame uz rame s proslavljenim holivudskim zvijezdama poput Ewena McGregora, Carrija Coona i Davida Thewlisa.

Širokobriježanin s adresom u Zagrebu glumi kriminalca Yurija, a s ekipom serije proveo je tri mjeseca na snimanju u Kanadi. Prva sezona premijerno je emitirana 2014. godine te je osvojila Emmy nagrade za najboljeg glumca, najbolju režiju, najbolju glumačku ekipu, najbolji scenarij i brojne druge nagrade poput Zlatnog globusa, dok je druga zabilježila još veći uspjeh.

No, za ovog glumca nema pauze pa ga je tako odmah po povratku dočekalo snimanje srbijanske serije „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, ali, kako kaže, našao je vremena da posjeti Filmski festival u Cannesu, koji je završen prošli tjedan.

Na nivou zadatka

”Za angažman u seriji „Fargo“ najviše mogu zahvaliti svojoj agentici u Londonu, s kojom odranije surađujem. Osjećao sam se kao da sam dobio na lutriji, bio sam presretan, u jednu ruku, nisam mogao vjerovati da su mene odabrali. Sada sam se već vratio u normalu. Emitiranje treće sezone je počelo i nadam se da sam bio na nivou zadatka” prenosi Jabuka.TV.

Koja je Vaša uloga?

”Uglavnom, ima me dosta u seriji, jer nije u pitanju neka mala uloga, a lik kojeg igram nije klasičan, nego na neki način mističan, što mi se mnogo dopada. Nekako mislim da me i sreća dosta poslužila kada je u pitanju ova uloga. Da budem iskren, kada sam se prijavio na audiciju, nisam ni jedan posto očekivao da će me pozvati i prijavu sam poslao onako, da ne bude da nisam htio”, rekao je Bogdan.

Bogdan je rekao kako postoji velika razlika između svjetske i balkanske produkcije. Rekao je kako se osjeti da svjetska produkcija ima više novca.

”Ono što sam još primijetio je to da su njihovi glumci i filmadžije puno sigurniji, vjerojatno zbog toga što su financijski dobro potkovani. Na snimanju je bilo užasno hladno, ali u jednu ruku i stresno”, rekao je Bogdan.

Izdvaja se

Rekao je kako je u glumačkoj ekipi bio jedini s Balkana, ali kako se lako snašao na snimanjima jer su svi dobro raspoloženi i pomažu jedni drugima.

”S te strane nisam imao nikakav problem. Moram priznati da čovjek nakon tri mjeseca odsustva od kuće i među strancima osjeti samoću, ali kad bi me posao okupirao, zaboravljao sam nostalgiju i usamljenost”, rekao je Bogan.

Bogdan je u britanskoj seriji “Posljednje pantere” glumio vođu srbijanske bande. Iako je to bilo njegovo prvu iskustvo u svjetskoj produkciji, za seriju Fargo kaže kako mu je ona odskočna daska. Informacija da će biti dio tako značajne serije za njega je bila ogroman šok, ali i velika odgovornost.

Zapažen je i Bogdanov lik i u filmu „Imena višnje“, gdje glavne uloge igraju velikani glumišta na našim prostorima – Ivo Gregurević i Nada Đurevska.

”S Ivom sam i ranije radio nekoliko puta, a Nadu sam upoznao kad sam igrao na filmu „Obrana i zaštita“ i ona je, definitivno, jedna od najvećih i najoriginalnijih glumica u našoj regionalnoj kinematografiji. Iskreno, ja bih Nadu Đurevsku nazvao glumačkom veličinom”, rekao je Bogdan.

Loša iskustva

Rekao je kako voli mnogo probavati i raditi. Kaže kako je on jedan od onih glumaca koji uče od iskusnijih i starijih, crpi snagu od njih. Dodao je da do sada nije imao loših iskustava s redateljima ili glumcima.

Na pitanje koliko mu je fizički izgled pomogao u poslu kojim se bavi Bogdan odgovara: ”Mene zanima neka druga gluma, koja nije površna, a ako izgled doprinosi mojim angažmanima, Bogu hvala. Ipak, interesiram se za nešto drugo, neke psihološke dubine u glumi, koje je teško opisati”.

Širokobriješki glumac je rekao da što se duže bavi glumom, vidi da je sve zahtjevnija, a pogotovo ako želiš da se baviš na pravi i profesionalan način. ”Gluma je u neku ruku dosta šizofrena, a s druge strane to je neraskidiva ljubav, kad uđete u taj svijet, teško ga napustite”, objašnjava Bogdan.

Nakon povratka iz Kanade Bogdan je boravio na festivalu u Cannesu.

”U Cannes sam išao više na odmor, zapravo u posjetu prijatelju, a potrefilo se i da budem gost beogradske Kinoteke, čiji je direktor moj dobar prijatelj Jugoslav Pantelić. Oni su tamo obilježavali 50 godina „Sakupljača perja“, pa su me pozvali da budem u njihovom društvu. To mi je jedan od najdražih filmova, tako da mi je predstavljalo veliku privilegiju biti u društvu aktera ovog ostvarenja”, rekao je Bogdan.

Dodao je da ne bi imao ništa protiv da se pojavi na festivalu u Cannesu ili nekom drugom svjetskom festivalu sa svojim filmom.

”Lagao bih kada bih rekao da imam nešto protiv da se pojavim u Cannesu ili negdje u svijetu sa svojim filmom, ali otom-potom. Kod nas u regiji filmska industrija ide nabolje, sporo, ali ide. Srbijanski, hrvatski i bh. filmovi izdvojili su se i skoro svake godine imamo predstavnike na značajnim festivalima, što je super. Naša kinematografija postaje vidljiva na svjetskoj sceni, pogotovo bh., zbog čega sam ponosan, jer su filmovi Danisa Tanovića, Jasmile Žbanić, Aide Begić osvojili značajna svjetska priznanja”, rekao je Bogdan.

Bogdan je trenutno u Beogradu gdje snima posljednje kadrove serije „Senke nad Balkanom“.

”Igram lik Mustafe Golubovića, a emitiranje serije trebalo bi početi najesen. Za sada ništa konkretno nemam u ponudi. U regiji ima nekoliko projekata na kojima bih trebao raditi, a svakako sam otvoren i za ponude iz inozemstva. Što se tiče kazališta, ponovo se vraćam u Zagrebačko”, rekao je Bogdan.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 06 lip 2017, 20:30 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2015, 21:05
Postovi: 2993
Širokobriježani su vrlo sposobni ljudi s obzirom kako se uspjeli snaći.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 17 srp 2017, 21:43 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2015, 17:48
Postovi: 77
Dvadeset najjačih tvrtki u ZH županiji trenutačno zapošljava čak 30 posto ukupno zaposlenih, a tijekom prošle godine ostvarile su 46,7% ukupnog prihoda županije.

Riječ je o osam tvrtki iz Posušja, sedam tvrtki iz Širokog Brijega, tri tvrtke iz Gruda i dvije iz Ljubuškog, piše Večernji list BiH.

Na prvom mjestu je Violeta, slijedi Feal, Grafotisak, Mepas, MCI, Meggle, Lukas Nakić, Vokel, TT Kabeli, MIVIKO, Planet, Lager, Namex, Unitrade, Dara, Bili Brig, Kramar, Binvest, Hering te Welplast.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva ZHŽ-a, u 2016. godini na području te županije poslovalo je ukupno 1110 pravnih osoba koje su Financijsko-informatičkoj agenciji predale završni račun. Od toga je u Širokom Brijegu poslovalo 420, Ljubuškom 260, Posušju 250 te u Grudama 180 subjekata.

Te tvrtke ostvarile su ukupan prihod u iznosu od 3.239,698.469 KM i u odnosu na 2015. godinu veći je za 5 posto, odnosno za 160 milijuna KM. Ostvarena dobit u 2016. godini iznosila je 278,556.070 i veća je u odnosu na prethodnu godinu za 28,5 posto, što iznosi 61,7 milijuna KM.

“Tvrtke zapošljavaju 14.447 radnika, a od toga, u Širokom Brijegu 6938, Ljubuškom 1836, Posušju 3075 i u Grudama 2598. Zaposlenost je povećana za 11,2% u odnosu na 2015.”, navodi se u izvješću Ministarstva gospodarstva ZHŽ-a.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 17 srp 2017, 22:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58901
Lokacija: DAZP HQ
Ljubuški je baš loš, ovi ostali jako dobri.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 19 srp 2017, 14:17 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2015, 17:48
Postovi: 77
Samo mi ne ide u glavu ovo da je Violeta jača od Feala, da se tolika para zarađuje preko guznog papira. Ili recimo Binvest i Kramar da su jači od A3, Presala ili Vika(industrija obuće sa 400 zaposlenika).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 19 srp 2017, 15:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58901
Lokacija: DAZP HQ
nije čudno, Violeta ima proizvode široke potrošnje, dok Feal ima daleko manju, specijaliziranu ponudu.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 31 kol 2017, 21:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 36050
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Lijan slavi Bajram u Širokom

slika
slika

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 31 kol 2017, 22:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6901
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
=))

šta dočekaše Širokobriježani,ccccccc...
eto im Lijana,yebo ih on u guzicu... :osama

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 31 kol 2017, 22:33 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24673
Lokacija: Heartbreak Hotel
Nekad se pričalo da su u Širokom kao neki ljuti Hrvati, Turbohrvatine.
Ne bi se reklo...

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 01 ruj 2017, 13:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 36050
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Prava turska fešta u Širokom, Lijan slavi Bajram na veliko.

slika
slika
slika

Mostarski imam Suljo došao da razgleda gdje je dobra pozicija za džamiju u Širokom, kad se već slavi Bajram mora biti i odgovarajuća prostorija za Bošnjake na radu da imaju gdje klanjati, kao u Neumu.

slika

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 01 ruj 2017, 14:17 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2015, 17:48
Postovi: 77
Bobovac je napisao/la:
Nekad se pričalo da su u Širokom kao neki ljuti Hrvati, Turbohrvatine.
Ne bi se reklo...

Ljudi su toliko razočarani od svega pogotovo od politike, tako da stvarno nema nitko volje reagirat.Vjerujem da dođu klanjat u centar Širokog(kod križa) da im nebi falila dlaka s glave...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 01 ruj 2017, 18:28 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Biçe Lištica turska mahala.. :smajl007

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2017, 07:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2016, 15:19
Postovi: 285
Znači ja bih trebao ići na Visoku glavicu prosvjedovat protiv klanjanja šačice muslimana koji su se okupili sa svih strana svijeta da ih bude dovoljno?!

Kako da ne, prvo bi me osudila gospoda iz HDZ-a za širenje netolerancije, a onda bi nastavili raditi ono u čemu su najbolji - mito i korupcija. :kava

_________________
Ori svoju njivu najbolje što možeš!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2017, 09:23 
Offline

Pridružen/a: 04 sij 2015, 17:48
Postovi: 77
Lijana je najviše podigao hdz tijekom zadnjeg rata. Velika većina stoke sa opustošenih neprijateljskih imanja je završila upavo kod dotičnoga. A danas taj isti hdz pljuje po njemu...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2017, 09:30 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 14:13
Postovi: 1747
Oj Lijane pobratime mio, jesil išta sa Kupresa snio :zubati

Ovom prilikom samo da čestitam velikom Hrvatu i gospodinu Zlatku Hasanbegoviću Kurban bajram. :skripari

_________________
https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2017, 12:45 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24673
Lokacija: Heartbreak Hotel
Krugerrand je napisao/la:
Znači ja bih trebao ići na Visoku glavicu prosvjedovat protiv klanjanja šačice muslimana koji su se okupili sa svih strana svijeta da ih bude dovoljno?!

Kako da ne, prvo bi me osudila gospoda iz HDZ-a za širenje netolerancije, a onda bi nastavili raditi ono u čemu su najbolji - mito i korupcija. :kava


Prije svega i iznad svega trebate goniti Lijanoviće u P.M.

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 10 stu 2017, 16:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 lis 2016, 06:43
Postovi: 882
Lokacija: Zadar / Bihac
Prvih 10 mjeseci
255/279 rodjeni/umri
138/15 vjencani/razvedenih

Ako ovako nastavi 2017. bi mogla zavrsiti sa:

306/336 (-30)
166/18


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 12 sij 2018, 18:36 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6289
Miro Kraljević: Široki Brijeg čini 14% ukupnoga izvoza BiH i 43% prihoda ŽZH
https://www.jabuka.tv/miro-kraljevic-si ... ihoda-zzh/

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 09 kol 2018, 19:42 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6289
Široki Brijeg se “okitio” zastavama !!!
https://www.jabuka.tv/siroki-brijeg-se- ... zastavama/

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2018, 10:08 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6289
Široki Brijeg: Braća Crnjac jedini učenici u cijeloj školi
https://www.jabuka.tv/siroki-brijeg-bra ... loj-skoli/

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2018, 10:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kome je palo na pamet zidati školu u zaseoku od 80 ljudi.
Sigurno zlatna vremena kad je Hypo banka sve "besplatno" kreditirala.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Široki Brijeg
PostPostano: 02 ruj 2018, 12:03 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6289
BBC je napisao/la:
Kome je palo na pamet zidati školu u zaseoku od 80 ljudi.
Sigurno zlatna vremena kad je Hypo banka sve "besplatno" kreditirala.

To selo je imalo u jugoslaviji nekoliko puta više stanovnika, dalo je općini najviše novca zbog bogatih rudnih nalazišta a danas ta ista općina nije u stanju ni da put popravi. Rupe kao da je rat taman završio...

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 446 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO