HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2025, 15:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH
PostPostano: 25 stu 2025, 21:11 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Hrvoslav Ban je napisao/la:
Prema ovoj, pravoj definiciji obrazovanosti, Tuđman je ohoho iznad Plenkovića. Obrazovanost odnosno formiranje sebe kao osobe prije svega se stiče u prolaženju kroz teške situacije, ne lagodne i komotne. Plenković ne djeluje kao netko tko razumije ovo i on tako i vodi politiku: srednjestrujašku, filistarsku. To je okej za većinu, i zato on lako dominira nad ostalim bokcima tipa Hajdaš Dončić i slični. Jer i oni su ovaj filistarski pogled, samo puno siromašniji od Plenkovića. Kako će biti dalje, to ćemo vidjeti, jer izgleda da dolazi odlučnije vrijeme. Tako da bi mogao isplivati netko skroz nepoznat, kao što je Tuđman isplivao zapravo nepoznat, pored proljećara, recimo.
Kroz koje je to teške situacije prošao Tuđman? Nešto iz partizanskih dana? https://www.vecernji.hr/vijesti/franjo-tudjman-u-partizanima-u-22-god-imao-cin-u-rangu-majora-488226
Btw, nije Tuđman bio "netko nepoznat", osobno je poznavao Tita, Rankovića, Krležu, te cijeli vojni i partijski vrh tog doba.

2 zatvora, šikaniranje u javnosti, nemogućnost akademoskog rada, životarenje ...

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 25 stu 2025, 21:20 

weasel je napisao/la:
Kroz koje je to teške situacije prošao Tuđman? Nešto iz partizanskih dana? https://www.vecernji.hr/vijesti/franjo-tudjman-u-partizanima-u-22-god-imao-cin-u-rangu-majora-488226
Btw, nije Tuđman bio "netko nepoznat", osobno je poznavao Tita, Rankovića, Krležu, te cijeli vojni i partijski vrh tog doba.

2 zatvora, šikaniranje u javnosti, nemogućnost akademoskog rada, životarenje ...

Kako sad životarenje, ako je ostao živjeti u generalskoj vili (kao prvi susjed Steve Krajačića i Jože Manolića) i primati generalsku mirovinu?

Vrh

PostPostano: 25 stu 2025, 21:29 

weasel je napisao/la:

Kako sad životarenje, ako je ostao živjeti u generalskoj vili (kao prvi susjed Steve Krajačića i Jože Manolića) i primati generalsku mirovinu?

Čitao sa davno intervju Ćire Blaževića, koji je bio Tuđmanov prijatelj osamdesetih. I Ćiro je rekao kako bi ga Tuđman nazvao i molio ga da Ćiro nazove njega, jer nije imao za platiti telefon. Generalska mirovina?!
U toj vili je imao stanarsko pravo na 1/2 te vile.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2025, 21:50 

goran2hr je napisao/la:

Čitao sa davno intervju Ćire Blaževića, koji je bio Tuđmanov prijatelj osamdesetih. I Ćiro je rekao kako bi ga Tuđman nazvao i molio ga da Ćiro nazove njega, jer nije imao za platiti telefon. Generalska mirovina?!

Pola vile od 540 kvadrata, to je 270 kvadrata u Nazorovoj?
Citat:
Na prvom katu i u potkrovlju je dvoetažni šesterosobni stan ukupne površine 328 četvornih metara, koji glasi na dvije kćeri Stjepana Tuđmana. Treći suvlasnički dio vile nalazi se u prizemlju, a riječ je o dvosobnom stanu površine 118 četvornih metara, i četvrti suvlasnički dio, odnosno trosobni stan na prvom katu od 96,76 četvornih metara, te oba pripadaju Nevenki Tuđman. Na vili, osim spomenute zabilježbe, nema više tereta. Obitelj Tuđman u vilu se uselila 1961. godine, kada se iz Beograda vratila u Zagreb

https://www.24sata.hr/news/tu-manov-sin-duguje-porez-drzava-sjela-na-obiteljsku-vilu-597943

slika

Vrh

PostPostano: 26 stu 2025, 13:47 

goran2hr je napisao/la:

Pola vile od 540 kvadrata, to je 270 kvadrata u Nazorovoj?
Citat:
Na prvom katu i u potkrovlju je dvoetažni šesterosobni stan ukupne površine 328 četvornih metara, koji glasi na dvije kćeri Stjepana Tuđmana. Treći suvlasnički dio vile nalazi se u prizemlju, a riječ je o dvosobnom stanu površine 118 četvornih metara, i četvrti suvlasnički dio, odnosno trosobni stan na prvom katu od 96,76 četvornih metara, te oba pripadaju Nevenki Tuđman. Na vili, osim spomenute zabilježbe, nema više tereta. Obitelj Tuđman u vilu se uselila 1961. godine, kada se iz Beograda vratila u Zagreb

https://www.24sata.hr/news/tu-manov-sin-duguje-porez-drzava-sjela-na-obiteljsku-vilu-597943

slika

Zapravo nije bio vlasnik tih 270 kvadrata, nego imao stanarsko pravo.

Ima kod njega dosta toga za pohvaliti, a imao je on i promašaja i loših stvari. No osobno, ne zamaram se time, kako se on skućio pod stare dane. Imamo npr. Mesića, koji je izgubio čekove, a do novog stana došao tako, da je njegova supruga u mirovini posudila novce od anonimnog prijatelja. I sve OK...

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:03 

]Kroz koje je to teške situacije prošao Tuđman?

Njegova životna putanja je, u usporedbi s Plenkovićem (a o tome smo mi pričali), punija lomovima i suprotnostima. Takva jedna biografija jest podloga da se razvije izuzetna osoba. Nije nužno, npr. netko odnosno mnogi imaju lomove i slomove, ne uspiju se svi izvući ili svladati nedaće. Većina propada.

Tuđman nije propao, nego se razvio u praktički najbitniju hrvatsku figuru. Jednu od. Njemu je njegova životna putanja zaista bila podloga za razvitak. Tvoje pitanje je naivno, ili si zelembać: netko tko se izdigne u jednom sistemu, pa padne u nemilost, praktički bude stavljen izvan zakona, pa se razvija u tome smjeru, smjeru suprotno od sistema u kome je isplivao na vrh, uhvati se u koštac i to na život i smrt... i kad je sve na kocki, uspješno vodi smjer, ratuje, pobijedi... Tu imaš prolaženje kroz situacije kakve su za Plenkovića avion, mislim, što se tiče stvari o kojoj mi pričamo.

Obrazovan u pravom smislu znači biti upravo ovo što pokazuje Tuđmanova biografija. Ima ljudi koji spajaju i veće suprotnosti, odnosno još su se bolje formirali. Ponavljam, mi smo pošli od usporedbe Plenkovića i Tuđmana. Pa ti pokušavam biti instruktivan da bi shvatio što to zapravo znači - biti obrazovan?

ps - naravno da Tuđman nije bio "netko nepoznat". zato sam ti opet dao smjernicu: bio je sasvim sigurno manje eksponiran pored Savke, Tripala, Budiše itd. ali svejedno nisu ovi došli u prvi plan 90-te. nego puno puno nepoznatiji Tuđman. odlučne situacije iznjedre takve ljude, široj javnosti možda nepoznate. tada se događaju diskontinuiteti, skok, i netko može iskočiti. čini se (ja to ne znam, nego: tako sada izgleda) da su sada ta vremena diskontinuiteta, nešto se trese, događa. moguće da i u Hrvatskoj iskoči netko, za koga sada ne mislimo da je taj ili nije bio do sada. kad pogledamo te 'uhodane', razne bačiće, hajdaše, benčićke i svu tu sirotinju, ako će zaista biti vremena koja će zatresti sve, mislim da će i u Hrvatskoj doći netko bolji i jasniji.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:22 

Kakva je to zajebancija, tko ima danas 50 godina (a to je neka dob za političara, ni star ni mlad), imao je 1990-e 15 godina i nije mogao imati "težak život" kao stari skojevci i partizani kao Tuđman. Ne mislim samo na Plenkovića koji je nešto stariji, nego na bilo koga iz novije generacije. To su generacije koje nemaju ideju što znači biti politički zatvorenik ili ilegalno politički djelovati.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:43 

weasel je napisao/la:

Koliko ja znam mirovinu su mu uzeli kad je poceo politicki progron, i nije tada zivio u toj vili vec drugdje

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:55 

@ Van Nostrand

Ti si baš pravi nemač pojma.
Pa nije stvar u tome da svatko na svijetu mora živjeti u vremenima rata ili, nemam pojma, probijati se kroz ulične bande. Pitao si o Tuđmanu, ja sam ti odgovorio. To je to, što se tiče njega i Plenkovića.

Plenković je mogao, npr. suprotstaviti se briselskim nebulozama; mogao se suprotstaviti ludilu vaksa i korona potvrda; mogao je ovo i mogao je ono = to sve spada u izgradnju karaktera kroz čeličenje u situacijama suprotstavljanja uhodanim, komotnim narativima, koji ti dolaze s pozicija moći. Ali on NIJE taj, on je jedan mileni komotni filistar. Kažem, to prolazi kod većine, jer većina ima te iluzije srednjestrujaštva, odnosno malograđanstva. Hrvatska desnica ne zna ili ne može pogledati ovaj žalac u oči: većina Hrvata, barem ovoga trena, jesu ti srednjestrujaški plenkovići. I zato on tako dobro prolazi sve ove godine. Hrvatski sentiment, koji isto tako jest dominantan, ipak je samo puka emocija. A emocija nije ono dovoljno; treba čvrsta nastrojenost, treba srce, nešto stalno. U srcu je emocija prešla u čvrstinu, a time zapravo i u radikalnost. Samo, avaj, a to hrvatska desnica ne razumije, takvih srca nema sada, ovoga trena u Hrvatskoj kao dominante. Nema te radikalnosti, te čvrstoće. Ima malograđanske, srednjestrujaške priče o građanima i pražnjenje u pukim emocijama, koje odlaze iz trena u tren.

Ta kilavost i milena priča, to je Plenković. Hrvatska i on su si 1 kroz 1.
Jer je bilo to vrijeme mlitavih.

Neke naznake su da se to mijenja. Kažem, ne znam, nisam prorok. Znakovi jesu tu, da se taj mileni svijet brbljanja slama. Pa će dolaziti tuđmani, čvršći, formirani tipovi, a ispadati plenkovići, uglancani ali isprazni.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:26 

weasel je napisao/la:

Koliko ja znam mirovinu su mu uzeli kad je poceo politicki progron, i nije tada zivio u toj vili vec drugdje
:zubati

Nema uzimanja mirovine, zar ti misliš da je 20 godina živio od zraka? Ili misliš da je kao Ivan Zvonimir Čičak izrađivao i prodavao kožne torbice da preživi? Franjo je živio na toj istoj adresi u vili u Nazorovoj skoro 40 godina. Nisu to neke tajne, niti je to teško provjeriti.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:35 

Padne mi mrak na oci svaki put kada netko kaze da su nas u koroni ovi nasi na vlasti terorizirali. A u realnosti je Hrvatska u odnosu na druge zemlje bila svjetionik liberalizma i sloboda. Tko je zivio vani u to vrijeme zna o cemu pricam.

Evo, vec vidim kako ce me sad prozvati HDZ botom.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:44 

Plenković "slab i mlitav", tri puta za redom dobije izbore. 2028 će dobiti još jedne izbore.
Za to vrijeme nekakvi desničarski mesije, čvrsnički i odlučnici osnovaju novu strančicu svake druge godine. Kako to?

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:44 

zet je napisao/la:
Padne mi mrak na oci svaki put kada netko kaze da su nas u koroni ovi nasi na vlasti terorizirali. A u realnosti je Hrvatska u odnosu na druge zemlje bila svjetionik liberalizma i sloboda. Tko je zivio vani u to vrijeme zna o cemu pricam.

Evo, vec vidim kako ce me sad prozvati HDZ botom.

Ma čipisali su nas i dali nam biljeg zvijeri, ima da večno ostane lock down, i svi koji su pelcovani će da pomru u roku od dve godine bre.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:48 

Za to vrijeme nekakvi desničarski mesije

Tko bi bio taj desničarski mesija? Ili ih ti vidiš više, možda tri ili pet?

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:55 

Od škore pa nadalje.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:58 

Škoro je imao dobre namjere, samo se previše zaletio i nije pazio tko mu ulazi u stranku.

Da je bio "desničarski mesija" ne bi zamalo izbacio Kolindu u prvom krugu.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:00 

Flamel je napisao/la:
Škoro je imao dobre namjere, samo se previše zaletio i nije pazio tko mu ulazi u stranku.

Da je bio "desničarski mesija" ne bi zamalo izbacio Kolindu u prvom krugu.

Pa bio je prvi i definitvno najozbiljniji pokušaj desnice da nešto napravi od 2000ih do ovamo, definitvno je ligu iznad Penave i sličnih, ali opet.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:08 

Li Zongren je napisao/la:

Pa bio je prvi i definitvno najozbiljniji pokušaj desnice da nešto napravi od 2000ih do ovamo, definitvno je ligu iznad Penave i sličnih, ali opet.

Ne bih ga baš svrstavao među tipičnu desnicu, dovoljno je samo pogledati izjave koje je davao tijekom kampanje, išao je zahvatiti puno širi glasački bazen. Da se držao unutar desnih okvira postigao bi tek malo bolji rezultat od Jonjića na prošlim izborima. Ne znam tko su mu bili tad savjetnici (ako ih je imao), ali dobro su ga uputili. A od početka 2010-ih se uspio rebrendirati kao zabavljač, nitko više nije spominjao njegovu nekadašnju bliskost s Thompsonom.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:16 

Dajte budite ozbiljni. Škoro možda ima dobre namjere, ali on je, u osnovi, ista komocija ko i Plenković. To je sve ista kategorija milenosti.

Retorički su i jašu na vrhu popularnosti Domazet-Lošo, Prkačin. Ali oni su već prestari i zadovoljavaju se retoričkim gestama. Visoku razinu ima Hasanbegović, no ne i stas, pojavu. Thompson bi možda imao mega potporu, ali on je davao izjave koje više upućuju na duhovni i religijski razvoj, što je za pojedinca bitnije, no ostali od toga nemaju ono što bi htjeli (samo posredno, kao putokaz što čovjek u životu treba raditi i kako se razvijati).

Ne, jednu pravu hrvatsku osobu mi još ne vidimo. Tek je vrijeme lučenja i od-luke.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:24 

Desničarski "Mesije"?!

- Tomislav Sunić, Krešimir Rotim, Mislav Kolakušić, Andrija Klarić, prof. Josip Jurčević, Nikola Kajkić, gradonačelnik Bulj, ...

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:33 

Dajte budite ozbiljni. Škoro možda ima dobre namjere, ali on je, u osnovi, ista komocija ko i Plenković. To je sve ista kategorija milenosti.

Retorički su i jašu na vrhu popularnosti Domazet-Lošo, Prkačin. Ali oni su već prestari i zadovoljavaju se retoričkim gestama. Visoku razinu ima Hasanbegović, no ne i stas, pojavu. Thompson bi možda imao mega potporu, ali on je davao izjave koje više upućuju na duhovni i religijski razvoj, što je za pojedinca bitnije, no ostali od toga nemaju ono što bi htjeli (samo posredno, kao putokaz što čovjek u životu treba raditi i kako se razvijati).

Ne, jednu pravu hrvatsku osobu mi još ne vidimo. Tek je vrijeme lučenja i od-luke.

Ma kakav lošo i prkačin, dajte molim vas.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:42 

goran2hr je napisao/la:
Desničarski "Mesije"?!

- Tomislav Sunić, Krešimir Rotim, Mislav Kolakušić, Andrija Klarić, prof. Josip Jurčević, Nikola Kajkić, gradonačelnik Bulj, ...

Teško.
Sunića, kad sam gledao u Velebitu, izgleda mi da je propao; kao da su ga pokopali neuspjesi, liči na čovjeka koji smatra da su ga drugi zakinuli, da nije prepoznata njegova veličina i ušao je u proces samosažaljevanja... a to ne daje plodove, nego je ravan put prema dolje. On je u teškoj silaznoj putanji.

Rotim, jel to onaj 'klinac'? Ako je taj na kojega mislim, njegov stav je dobar, čvrst. Ali tek se treba iskazati, on je suprotan pol od Sunića. Možda uzlazna putanja, a možda bespuća povijesne zbiljnosti.

Kolakušić je propuh, neuvjerljiv. Samo otkida zdravo hrvatsko tkivo, jer neki padaju na njegovu praznu priču.

Klarić je dobro radio u herkulskim vremenima korone. Mislim da nije taj, nije glavni. On može biti sekundant, ako se stavi na raspolaganje.

Kod Jurčevića ima nešto snishodljivo. Retorički je dobar, i to je sve. Ne vjerujem da on ide u kost. Mora se podrediti boljemu, kod njega bi to bilo teško, čini mi se.

Kajkić je radio dobre stvari. Ali isto je ušao u mlin jamranja hrvatske desnice. A ta priča redovito ne vodi nikuda, ostaje se na postavljanju samoga sebe na uzvišenu poziciju pravednosti. Što možda jest točno, možda nije, no gubi se udarna igla djelovanja.

Bulj nema kulturnu razinu da bi mogao artikulirati hrvatsku stvar. Inače mi je simpatičan, alkarski i junački se držao u korona ludilu. I on bi došao u obzir kao onaj iz pozadine, baza koja omogućuje pravu hrvatsku osobu.

Nijedan od nabrojanih nema mesijanske značajke, ni blizu.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:45 

pa lijepo kažem da su oni retoričke figure

ne naši spasitelji

valjda je sada jasnije

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:48 

pa lijepo kažem da su oni retoričke figure

ne naši spasitelji

valjda je sada jasnije

I Prkačin, a posebno Lošo su olinjali polusenilni likovi, a prkačin je i sitni krimos uz to. Lošo mjenja mišljenja svako dva dana, kako se probudi koji dan ili cvjećari i govori protiv hrvatskog entiteta, a na druge nane zagovara saveze sa srbima.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:58 

Lošo nije političar, njegov su posao teorije zavjera :zubati

Kad god pomisliš da lupa gluposti sjeti se da je on jedan od ključnih ljudi Tuđmanovog kruga, i jedan od arhitekata Oluje.

Na takvim mjestima nema neozbiljnih ljudi.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: