|
|
Stranica: 172/173.
|
[ 4305 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 26 sij 2026, 19:09 |
|
|
novosve je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Sorry onda su glupi i zlobni Ne znam koju bi riječ upotrijebio, ali taj provincijski kompleks dobrog dijela Hrvata spram zapada (postoji i na desnici, ali na drugi način se manifestira, recimo u odnosu na Ukrajinu ili Izrael se uzimaju skroz pretjerane pozicije) pretvara nas u najgori tip čovjeka. naslijeđe antemurale statusa, ali negativno ne vidim tu naslijeđe antumuralea..a na desnici su se podijelili, jedni su žestoki rusofili drugi su za Ukrajinu..meni osobno je neopojmljivo biti desničar rusofil..u jednu ruku jer je to neprirodno samo po sebi a i iz sigurnosnih rzaloga, eventualna pobjeda Rusije Srbiji širi krila na ovako ionako sluđenu i izbušenu Hrvatsku. Mi smo kompleksaši prvenstveno prema Srbima tj ne mi nego ovi koji snimaju film Svadba..oni uživaju da su podložni Srbima pa snime film di se hercegovačka cura udaje za Srbina i onda u sebi guštaju..kako ovi desničari sad pizde..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 26 sij 2026, 19:12 |
|
|
|
Tudjman je balansirao i pogrijesio, mada realno drukcije ne bi ni osamostalio Hrvatsku. Da nije balansirao sa tom pricom "pomirenja".
Manolic i Boljkovac su najocitiji primjer, nisu oni prisli "mladoj drzavi" iz uvjerenja, vec da izgrade nove pozicije. Ostali su bez svoje drzave, a dovoljno mudri da znaju da u Srbiju ne mogu, na zapad im se ne ide jer tamose radi i nema guzovanstva na koje su navikli (kao Mira ili Dzoni, isto dajem prijer) i kud ce sta ce daj da se priklonimo Tudjmanu. Pa kad dodje vrijeme...
Mozda najbolji primjer obicnog puka, dok si ti gledao gdje ce lupati granate, spasiti glavu, obraniti sebe svoju obitelj, zemlju, izaci iz svega citav. Za to vrijeme netko je mjerkao drustvenu svojinu, pripremao otimacinu narodne imovine, kapitala, poduzeca, poslovnih prostora, pravio planove.
Primjera je bezbroj, postoje i oni najbizarniji, recimo o cemu je i Eichman svjedocio. Bogati Zidovi iz Madjarske su njemu platili da im organizira vlak dva ili tri vlaka, da oni gospodski izadju iz Budimpeste i uz poslugu u vagonima, dodju do Svicarske. U takve operacije bila je ukljucena kojekakva zidovska glava, mislim toga ima i tako to ide. Netko umire za ideale a netko zivi za sitne ili krupnije interese.
Samo je izgleda tih Manolica i Boljkovaca bilo previse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 26 sij 2026, 19:44 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la:
ne vidim tu naslijeđe antumuralea..a na desnici su se podijelili, jedni su žestoki rusofili drugi su za Ukrajinu..meni osobno je neopojmljivo biti desničar rusofil..u jednu ruku jer je to neprirodno samo po sebi a i iz sigurnosnih rzaloga, eventualna pobjeda Rusije Srbiji širi krila na ovako ionako sluđenu i izbušenu Hrvatsku. ..
nije stvar u tome što je netko rusofil ili ukrajinofil, nego što se u tome navijanju, pa isamoj politici, odlazi toliko daleko da se izgublja partikularno hrvatska slika, koja uvijek ima svoje specifičnosti. nego se traži velikog brata kojeg će se slijepo slijediti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 00:14 |
|
|
|
Cak i tema "pomoc Hrvatima u BiH" je najobicniji scum, kad slusas onog Radmana sve ti bude jasno, bacaju se bombe kako oni nesto lobiraju po Briselu rade oni u interesu HB Hrvata, a onda tutlek izadje na HRT studio i veli "mi se ne smijemo mijesati u unutarnje stvari, lideri u BiH se moraju dogovoriti".
To je klasicni primjer hadezenjarskog licemjerja, mi brinemo mi se trudimo mi smo tu mi ovo mi ono, ali Hrvatska se ne smije mijesati daj se vi tamo dogovorite. I onda se Hrvati trebaju dogovoriti sa onima koji bi ih "strpali u dva vagona". A Hrvatska ce kao uvesti zabranu ulaska onima koji vrijedjaju Hrvate, iako je do sada to uvedeno samo Avdi Avdicu koji kao pojedinac, nije bitna pojava. I tko zna zasto, sigurno ne jer je Hrvate vrijedjao. Vrijedjati Hrvate u Hrvatskoj je dopusteno, cak i pozeljno.
I uvijek je tu mit o 4D sahu i nesto se ispod tepiha radi, iza kulisa, lobira se, Plenkovic igra sah. Mit u rangu onog desnog krila HDZa koje ceka. Samo sto nije, sutra ce, polako, strpljenja, sad ce oni.
Da ne govorim da ta dva mita pobijaju jedan drugi, zasto i cemu sluzi nekakva alternativa desno krilo HDZ "koji ceka da proradi" ako HDZ djeluje domoljubno.
Raspudic ga je istukao u maniri boksera, ali sta vrijedi kad ce hadezenjare uvijek imati taj njihov bljutavi stav "sta trebamo mi biti ko srbi i muslimani" ili "neka institucije rade posao" i slicno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 11:00 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Cak i tema "pomoc Hrvatima u BiH" je najobicniji scum Republika Hrvatska je dala 10 puta više srbima i muslimanima, nego HB, dok cijelo vrijeme šire narativ da pomažu HB.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 16:12 |
|
|
|
A u PM.
Hr desničari, sve ti je jasno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 17:57 |
|
|
Treba li većeg dokaza o srpskom ruganju Hrvatima i kakvog veleizdajnika imamo na čelu vlade. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... _najnovijeU bačkom selu Tavankutu u adaptiranom dijelu mjesne ambulante otvoren je vrtić na srpskom i takozvanom bunjevačkom jeziku, dok se istodobno novoizgrađenom objektu za odgoj na hrvatskom, završenom prije gotovo godinu dana, uskraćuje suglasnost za početak rada, prenose u utorak mediji na hrvatskom u Vojvodini. Da imamo Hrvata na čelu vlada još danas bi se zatvorile sve srpske institucije u Hrvatskoj i ukinulo svako financiranje Srba u Hrvatskoj
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 22:46 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: A u PM.
Hr desničari, sve ti je jasno. Hrvatska je izgradila 10 mostova srbima i muslimanima preko Save ?? To je više nego što je uložila u 30 godina u Herceg-Bosnu.  
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 27 sij 2026, 23:40 |
|
|
|
Pa nema tu čuđenja. RH osigurava sebe, a našima dolje mrvice i još se javnost buni kad se izdvoji tipa 100mil godišnje za pomoć našima koji su prva crta obrane i koji su mimo njihovih želja i volja ugurani u Federaciju. Kasnije kasapljeni od strane stranaca, prešućivanja Hrvatske pa do teških optužbi od strane Mesića, Josipovića pa do puštanja HB šestorice i Darija Kordića niz vodu. Moglo bi se do sutra. Ali nema brige, samo EU put i sve će biti riješeno za naše dolje...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 28 sij 2026, 10:42 |
|
|
https://narod.hr/vjera-i-kultura/doznaj ... -od-havc-aNešto novo. Pored HAVC-a, za to je novce dao i "naš" HRT. Nije jeftino snimiti film sa vrhunskim glumcima. Još netko? Možda ministarstvo branitelja? Već se smiješe nagrade na filmskim festivalima u Nišu, Beogradu, Sarajevu i Leskovcu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 28 sij 2026, 11:42 |
|
|
|
Tko je taj Igor Šeregi. Nikad čuo. Tko je lik.
Pa tu "Svadbu" dosadno konstantno reklamirlai na tzv HTV-eu. probili uši s njom. I financirlai je, jasno. mislim na tzv HRT ustavri Yutel.
Sad reklamiraju koncert Ane Bekute Vučićeve pjevačice. To je novo dno. Toliko probijaju dno da će možda i naftu pronaći.
Eno kažnjavaju ljude što su "ometali" antifašistički marš. kažnjavaju ih s tisućama eura. A nisu kaznili te s tog marša koji su negirali hrvatsku državnost i ukidanje granice i nosili jugoslavenske zastave. Izdisalova milicija. Nije on slučajno prije rata radio u Odjelu za opštenarodnu obranu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 28 sij 2026, 18:19 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8414 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
goran2hr je napisao/la: https://narod.hr/vjera-i-kultura/doznajemo-koliko-je-tocno-film-svadba-dobio-novca-od-havc-a
Nešto novo. Pored HAVC-a, za to je novce dao i "naš" HRT. Nije jeftino snimiti film sa vrhunskim glumcima. Još netko? Možda ministarstvo branitelja?
Već se smiješe nagrade na filmskim festivalima u Nišu, Beogradu, Sarajevu i Leskovcu. Sveukupno skoro milijun Eura je ukrcano u taj "film". Šeregiju ne gine zlatna harena u Puli.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 02:28 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: novosve je napisao/la: Ne znam koju bi riječ upotrijebio, ali taj provincijski kompleks dobrog dijela Hrvata spram zapada (postoji i na desnici, ali na drugi način se manifestira, recimo u odnosu na Ukrajinu ili Izrael se uzimaju skroz pretjerane pozicije) pretvara nas u najgori tip čovjeka.
naslijeđe antemurale statusa, ali negativno
ne vidim tu naslijeđe antumuralea..a na desnici su se podijelili, jedni su žestoki rusofili drugi su za Ukrajinu..meni osobno je neopojmljivo biti desničar rusofil..u jednu ruku jer je to neprirodno samo po sebi a i iz sigurnosnih rzaloga, eventualna pobjeda Rusije Srbiji širi krila na ovako ionako sluđenu i izbušenu Hrvatsku. Mi smo kompleksaši prvenstveno prema Srbima tj ne mi nego ovi koji snimaju film Svadba..oni uživaju da su podložni Srbima pa snime film di se hercegovačka cura udaje za Srbina i onda u sebi guštaju..kako ovi desničari sad pizde.. Zar očekuješ što drugačije od hrvatskih filmaša? Nakon rata je 90% filmova branitelje prikazivalo kao narkomane,pijance, nasilnike koji tuku žene. Do današnjeg dana nije snimljen pošten film o Vukovaru.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 09:20 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Zar očekuješ što drugačije od hrvatskih filmaša? Nakon rata je 90% filmova branitelje prikazivalo kao narkomane,pijance, nasilnike koji tuku žene. Do današnjeg dana nije snimljen pošten film o Vukovaru.
nek sam lud, al imeni se čini da je 90% hrvatske "kulture" pasivni pederluk narajcan na istok
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 12:16 |
|
|
|
Za to vrijeme ovi snime Dzenerala.
Ko nas bre zavadi. Nego, koliko su HAVC i HRT dali novca za onaj film o Vukovaru, u kojem za razliku od regijunaskih spadala, glumi renomirani holivudski glumac Tim Roth i Armand Assante?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 13:37 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Za to vrijeme ovi snime Dzenerala.
Ko nas bre zavadi. Nego, koliko su HAVC i HRT dali novca za onaj film o Vukovaru, u kojem za razliku od regijunaskih spadala, glumi renomirani holivudski glumac Tim Roth i Armand Assante? Portal "Narod" - "Mnoge je posebno zasmetalo što takvu ili barem približnu pozornost nije nedavno imao film o Domovinskom ratu “260 dana” redatelja Jakova Sedlara, a i ovaj film snimljen prema istinitoj priči Marijana Gubine nije dobio od HAVC-a niti eura. Sedlar je u intervjuu za Narod.hr prije godinu dana izjavio da je tražio od HAVC-a pomoć za postprodukciju filma ”260 dana” u kojemu igraju Tim Roth, Armand Assante te velika ekipa eminentnih engleskih i američkih glumaca. ”Tražili smo minimalna sredstva. Ni to nisu dali”, kazao nam je Sedlar.".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 14:19 |
|
|
|
Anti-HDZ desnice nema ni 10%, a vladali bi Hrvatima.
Više je bilo Srba 1991.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 15:51 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Anti-HDZ desnice nema ni 10%, a vladali bi Hrvatima.
Više je bilo Srba 1991. anti-HDZ desnica neće dignuti balvane protiv ove države, jer druge nema. Samo konstatiramo da je ovo mazohistička i suicidalna nacija s istom takvom vladom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 17:16 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Anti-HDZ desnice nema ni 10%, a vladali bi Hrvatima.
Više je bilo Srba 1991. Vladati Hrvatima, preteške su riječi. No na zadnjim izborima DP dobiva 14 mandata + Suverenisti + MOST. I mogli su značajno promijeniti smjer Hrvatske, da nije bilo izdaje DP-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 17:45 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Vladati Hrvatima, preteške su riječi. No na zadnjim izborima DP dobiva 14 mandata + Suverenisti + MOST. I mogli su značajno promijeniti smjer Hrvatske, da nije bilo izdaje DP-a.
Naravno da nisu mogli jer je 25/152 teški trop za mijenjati smjer države.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 29 sij 2026, 18:05 |
|
|
novosve je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Vladati Hrvatima, preteške su riječi. No na zadnjim izborima DP dobiva 14 mandata + Suverenisti + MOST. I mogli su značajno promijeniti smjer Hrvatske, da nije bilo izdaje DP-a.
Naravno da nisu mogli jer je 25/152 teški trop za mijenjati smjer države. Ma ne. Naravno da su mogli. Vrlo jednostavno, pod uvjetima da nisi glup, iskompleksiran, zastrašen i podmitljiv. Desnica (na zadnjim parlamentarnim izborima) je dobila što je dobila. Ne puno Saborskih mandata, ali ključnih. Sve što su trebali, je postaviti zahtjeve i umjesto da HDZ njih podučava kako su mali i beznačajni, objasniti HDZ-u kako odbijanje tih (bitnih) zahtjeva, znači prvi izborni neuspjeh Plenkovića, nove izbore ili da (HDZ) idu koalirati sa svojom ideološkom braćom iz SDP-a i Možemo. Desnica na vlasti nije bila nikada, od 2000., pa možda čak niti od 1990. Ako nema promjene smjera, može i dalje tako. Navikli smo. Pregovori gotovi za pola sata. Ovako, DP je izdajom zadao težak udarac desnici + kompromitirao se podržavanjem svih HDZ prljavština. Zato je važno domoljubnu desnicu očistiti od krtica i spavača, te oštro reagirati na prve znakove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 30 sij 2026, 17:32 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 31 sij 2026, 16:10 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 31 sij 2026, 18:25 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ma ne. Naravno da su mogli. Vrlo jednostavno, pod uvjetima da nisi glup, iskompleksiran, zastrašen i podmitljiv. Desnica (na zadnjim parlamentarnim izborima) je dobila što je dobila. Ne puno Saborskih mandata, ali ključnih. Sve što su trebali, je postaviti zahtjeve i umjesto da HDZ njih podučava kako su mali i beznačajni, objasniti HDZ-u kako odbijanje tih (bitnih) zahtjeva, znači prvi izborni neuspjeh Plenkovića, nove izbore ili da (HDZ) idu koalirati sa svojom ideološkom braćom iz SDP-a i Možemo. Desnica na vlasti nije bila nikada, od 2000., pa možda čak niti od 1990. Ako nema promjene smjera, može i dalje tako. Navikli smo. Pregovori gotovi za pola sata. Ovako, DP je izdajom zadao težak udarac desnici + kompromitirao se podržavanjem svih HDZ prljavština. Zato je važno domoljubnu desnicu očistiti od krtica i spavača, te oštro reagirati na prve znakove.
ma totlno se varaš. Desile bi se dvije stvari - ili bi im HDZ obećao svašta da dobije mandat, a onda radio ve kontra, a ako odbiju poslušnost ide preslagivanje (a i ovako će im se desit). Ili bi ih odmah zaobišli. Ukratko, desnica je kdo nas preslaa da bi bila jači faktor jer je birači ne biraju. Ti mislis da je 25 mandata puno, a u Austriji desncia drži 60% parlamenta i u oporbi je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH Postano: 31 sij 2026, 18:59 |
|
|
novosve je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Ma ne. Naravno da su mogli. Vrlo jednostavno, pod uvjetima da nisi glup, iskompleksiran, zastrašen i podmitljiv. Desnica (na zadnjim parlamentarnim izborima) je dobila što je dobila. Ne puno Saborskih mandata, ali ključnih. Sve što su trebali, je postaviti zahtjeve i umjesto da HDZ njih podučava kako su mali i beznačajni, objasniti HDZ-u kako odbijanje tih (bitnih) zahtjeva, znači prvi izborni neuspjeh Plenkovića, nove izbore ili da (HDZ) idu koalirati sa svojom ideološkom braćom iz SDP-a i Možemo. Desnica na vlasti nije bila nikada, od 2000., pa možda čak niti od 1990. Ako nema promjene smjera, može i dalje tako. Navikli smo. Pregovori gotovi za pola sata. Ovako, DP je izdajom zadao težak udarac desnici + kompromitirao se podržavanjem svih HDZ prljavština. Zato je važno domoljubnu desnicu očistiti od krtica i spavača, te oštro reagirati na prve znakove.
ma totlno se varaš. Desile bi se dvije stvari - ili bi im HDZ obećao svašta da dobije mandat, a onda radio ve kontra, a ako odbiju poslušnost ide preslagivanje (a i ovako će im se desit). Ili bi ih odmah zaobišli. Ukratko, desnica je kdo nas preslaa da bi bila jači faktor jer je birači ne biraju. Ti mislis da je 25 mandata puno, a u Austriji desncia drži 60% parlamenta i u oporbi je. Gore sam napisao neke preduvjete (ne biti glup, iskompleksiran, zastrašen i podmitljiv). I onda ti HDZ ne može ništa "preslagivati", osim da zagrabi mandate u bazenu ljevičara (SDP, Možemo), gdje HDZ zapravo i spada. A ako bi HDZ krenuo "sve kontra", ostao bi momentalno bez potpore desnice. Kraj priče. I OK, je biti dalje u oporbi (već uobičajeno), nego poput DP glumiti da si na vlasti i sramotiti se po raznim osnovama. Naravno, ako si sam složiš u glavi kako nema druge, nego lizati g.... HDZ, onda zaista za tebe nema drugog izbora. Ili kao u onoj poslovici, gdje jedan vjeruje kako se MOŽE, a drugi vjeruje kako se NE MOŽE, obojica su u pravu. Npr. meni inače antipatični "Ričard" iz Zadra, imao je mandat koji je nedostajao HDZu. Kako bi ih podržao, Ričard je postavio 4 zahtjeva, koje su HDZovci - odbili. I Ričard se samo digao i otišao iz dvorane. Drugi dan HDZovci su mu dali SVE. Tako da može se. Je su li to u stanju naši "desni uglednici" - e to je već pitanje? Umjesto crvene fotelje riskirati na novim izborima?! Ne znam kako je u Austriji. Ali očito su to neki FAKE desničari ("moderni desničari", "RINO"), poput HDZ-a ili DP-a, dok im paše da vlast prepuštaju ljevičarima.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Amos123 i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|