HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ruj 2026, 10:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Anto Nobilo osnovao političku stranku - Pravi SDP
PostPostano: 15 tra 2025, 08:13 

dudu je napisao/la:
SDP je po nekim anketama prestigao HDZ, daleko su od propasti, zapravo bit će teško da za 3 godine ne dobijemo lijevu vlast.

što je totalna katastrofa. Evo jučer su glasali protiv uklanjanja četničkih spomenika u Hrvatskoj

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 08:24 

Da vladajuća stranka ne uvodi porez na nekretnine, financira srpske centre po Hrvatskoj, uvozi jeftinu radnu snagu iz azijskih pripizdina što obara rast plaće i nije smijenila broj ljudi u iznosu dvije vlade, plakao bih što će doći ljevica, ovako, logično je da dolazi do promjena

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 08:42 

Kakvih promjena? SDP i možemo će nastaviti samo istom ili još gorom politikom. Mada ne vjerujem da će ikada sdp i možemo doći na vlast jer niko od ovih desnih stranaka koji će biti potrebno za sastav potencijalne vlade neće s njima.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 08:49 

Cro-realizam je napisao/la:
Evo jučer su glasali protiv uklanjanja četničkih spomenika u Hrvatskoj

Uopće me to ne čudi, SDP je uvijek bio pro-srbska stranka.

Ubiti srbi u RH su žrtve tih pro-srbski stranaka/političara koji im redovito kroz noviju povijest sjb život, jedino srbi koji se po-hrvate i maknu od pro-srbski političara ostvare normalan život.

Šta je falilo Rajku Dujmiću kao javno exponiranoj osobi u životu, ništa, samo da se nije drogiro.
Arsen Dedić je imao vrlo uspješnu glazbenu karijeru.
Milan Štrljić je bio šef Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu i vrlo uspješan glumac i sad je u ovim TV serijama redovito.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 09:00 

Zapadni je napisao/la:
Da vladajuća stranka ne uvodi porez na nekretnine, financira srpske centre po Hrvatskoj, uvozi jeftinu radnu snagu iz azijskih pripizdina što obara rast plaće i nije smijenila broj ljudi u iznosu dvije vlade, plakao bih što će doći ljevica, ovako, logično je da dolazi do promjena

Neće doći do promjena nego do ubrzanja tih negativnih trendova.

Ali ajde, možemo i to nazvati "promjenom".

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 09:01 

Brane je napisao/la:

Uopće me to ne čudi, SDP je uvijek bio pro-srbska stranka..

samo što to u 2025. poprima tragikomične konotacije

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 09:37 

Brane je napisao/la:
Evo jučer su glasali protiv uklanjanja četničkih spomenika u Hrvatskoj

Uopće me to ne čudi, SDP je uvijek bio pro-srbska stranka.

Ubiti srbi u RH su žrtve tih pro-srbski stranaka/političara koji im redovito kroz noviju povijest sjb život, jedino srbi koji se po-hrvate i maknu od pro-srbski političara ostvare normalan život.

Šta je falilo Rajku Dujmiću kao javno exponiranoj osobi u životu, ništa, samo da se nije drogiro.
Arsen Dedić je imao vrlo uspješnu glazbenu karijeru.
Milan Štrljić je bio šef Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu i vrlo uspješan glumac i sad je u ovim TV serijama redovito.
Otkud ti teorija da je Rajko Dujmić bio Srbin? Dujmić je hrvatsko prezime, nema ga među Srbima, dolazi od osobnog imena Dujam (kao sveti Duje). Otac mu je bio pomorac iz Sušaka: https://www.tportal.hr/magazin/clanak/ovaj-djecak-postao-je-nas-slavni-glazbenik-prepoznajete-li-ga-20151123

Štrljić je isto Hrvat iz nekog sela pored Vinkovaca, odrastao u Splitu, onda otišao na akademiju i radio dvadesetak godina u Beogradu. Tamo se oženio i dobio dijete. Kad je počeo rat, vratio se u Hrvatsku.

Znači, od tvoja tri primjera Srbina koji nije imao problema, dviojica su Hrvati. :klanjam

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 10:08 

dudu je napisao/la:
SDP je po nekim anketama prestigao HDZ, daleko su od propasti, zapravo bit će teško da za 3 godine ne dobijemo lijevu vlast.

što je totalna katastrofa. Evo jučer su glasali protiv uklanjanja četničkih spomenika u Hrvatskoj

Nije to katastrofa, to je rezultat činjenice da su se popeli narodu na onu stvar.

Petnaest godina im trubimo o četničkim spomenicima i oni se u trećem mandatu sjete , pred izbore u trenutku kad loše stoje u anketama.

Kad je bio Milanović desnica je naricala kakav je to antihrvat na vlasti i , i onda nam dođe čika Andrija.

Teško da ljeva vlast bude gora od ove, jel su trenutni toliko loši da može samo bolje.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 10:11 

Brane je napisao/la:

Uopće me to ne čudi, SDP je uvijek bio pro-srbska stranka..

I vas dva imate boomerske simptome. Pored svega što je HDZ za njih napravio vi SDP zovete prosrpskom strankom.

Vlast se mora mjenjati taman se tito ustao i postao premijer. Red scare taktika je izlizana i šokiran sam da itko na to više pali.

Sve što ljevica nije smjela ni sanjati da napravi HDZ je u Hrvatskoj sproveo.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 10:56 

weasel je napisao/la:

I vas dva imate boomerske simptome. Pored svega što je HDZ za njih napravio vi SDP zovete prosrpskom strankom.

Vlast se mora mjenjati taman se tito ustao i postao premijer. Red scare taktika je izlizana i šokiran sam da itko na to više pali.

Evo HDZ pristane da se zabrane četnički spomenici, SDP je protiv.

Kako bi ih trebali zvati? Pro-hrvatima?

Ne, vlast se ne mora mijenjati samo zato da bi netko dobio politički orgazam. Ja sam naravno protiv HDZa, ali da ga mijenjamo s Možemo je otprilike kao da imamo neku bolest pa uzimamo arsen kao lijek.

Po principu, ako umre pacijent, umrijet će i uzročnik bolesti.

Naravno, red scare taktika je izlizana i neće proći, jer su takve sociološke zakonitosti, ali to će imati tragične posljedice po Hrvatsku jer nema normalne oporbe. Dobit ćemo našu verziju Keith Starmera, koaliciju cigan+peder i to u uvjetima kad sva Europa ide udesno.

Svugdje u Europi je desnica natjerala "centar" da ode ili skroz uljevo i propadne ili ode udesno. Samo je kod nas DP pristao da HDZ njih asimilira.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 11:00 

weasel je napisao/la:

Nije to katastrofa, to je rezultat činjenice da su se popeli narodu na onu stvar.

Petnaest godina im trubimo o četničkim spomenicima i oni se u trećem mandatu sjete , pred izbore u trenutku kad loše stoje u anketama.

Kad je bio Milanović desnica je naricala kakav je to antihrvat na vlasti i , i onda nam dođe čika Andrija.

Teško da ljeva vlast bude gora od ove, jel su trenutni toliko loši da može samo bolje.

Naravno da može gore i BITI ĆE GORE. Tu nema nikakvog spora.

Milanović je u svom mandatu overtonov prozor pomicao jako uljevo. Plenković je to nastavio, ali budi uvjeren da će cigan+peder koalicija to samo ubrzati.

Napominjem, ovo nije apologetika HDZa, jer ja njih ne podržavam, samo ti kažem što će biti posljedica činjenice da jedina jaka oporba se nalazi ljevo od HDZa. HDZ je ljudima doprdio, i smjenit će ga, pa makar i gorim.

A da će biti gore svjedoči nam situacija u UK ili u ZG. Uvijek može gore i biti će još gore.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 11:30 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Otkud ti teorija da je Rajko Dujmić bio Srbin?

Iz novina...

Za Milana mi je to uvijek bilo sumnjivo, on je iz mista Tordinci di su srbi pobili hrpu hrvata.
Citat:
Selo se opiralo veliksrpskim osvajačima, a palo je 25. listopada 1991. Nakon što su velikosrbi okupirali Tordince, iz osvete su isti dan pobili 208 osoba.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 11:52 

Brane je napisao/la:
Otkud ti teorija da je Rajko Dujmić bio Srbin?

Iz novina...

Za Milana mi je to uvijek bilo sumnjivo, on je iz mista Tordinci di su srbi pobili hrpu hrvata.
Citat:
Selo se opiralo veliksrpskim osvajačima, a palo je 25. listopada 1991. Nakon što su velikosrbi okupirali Tordince, iz osvete su isti dan pobili 208 osoba.
Pobijeni su zato što su Tordinci hrvatsko selo i žestoko su se branili.

Da je on Srbin, zašto bi se za vrijeme rata vratio nakon 20 godina u Hrvatsku, pogotovo zato što je njegovo rodno selo bilo pod srpskom vlašću sve do mirne reintegracije?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 12:12 

___

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 12:12 

Zapadni je napisao/la:

Nemaš tu promjene, imaš samo dvije brzine u istom smjeru.

HDZ radi ovo što su agende iz Briesela, ali sporije, SDP i Možemo ekipa to ubacuju u višu brzinu i rade to brže.

Mi nismo sposobni oduprijeti se utjecajima sa strane, prikloniti se Trumpu ni njegovim idejama, nemamo taj osjećaj suvereniteta.

Uvijek mislimo da je negdje bolje i da su drugi, na zapadu, pametniji, i kad nisu.

Volio bih da imamo jaču kičmu, ali ju naš narod nema da odlučno kaže ne.

Ipak nije to sve tako crno, ljudi ovim ljevičarskim glupostima govore tiho ne kod svoje kuće, u odgoju, u razgovoru privatnom, skoro svi se slažu s ovim što mi ovdje pričamo. Činjenica je da su ovi koji guraju lijeve gluposti glasniji, ali isto tako im je i omogućen razglas preko vlasnika medijskih kuća koji to guraju.

Samo zato što vidiš p*derluk i koješta na TV-u, u spotovima i sl. ne znači da su to hrvati općenito prihvatili, a i na zapadu, mlađe generacije pokazuju malo bunt prema LGBTQ agendama. Borba se vodi. Nismo poraženi.

Znam da je glupo što se borba uopće vodi, ali tako je svud po zapadnom svijetu.

Zato sam ja za HDZ, manje od dva zla, i više normalnih ljudi unutar svoje organizacije ima već ovi s lijeva, iako takvi nažalost pokorno klimaju glavama.

Opet ti puno brže sranja uvode oni čije članstvo, u većoj mjeri, i vjeruje u te gluposti.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 12:29 

Kristijan je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Sve na ovoj slici je izgrađeno polu-legalno za vrijeme SDP-a
- jedino je ova mala oronula siva zgrada skroz livo (ne vidi se cijela) je bila tu prije muljaže SDP-a. Ovo sve je bilo poljoprivredno zemljište di su sad ovi blokovi zgrada.
- inače ne vidi se na slici tu pri dnu i desno je bio zadnji blok zgrada
slika

Neistina. Većina tih zgrada sa slike je izgrađena za vrijeme HDZ-a.

Arena dvorana građena od 2007 do 2009.
Arena Centar od 2009 do 2010.
Zgrade na Jaruščici (gore lijevo) po povijesnim slikama s Google eartha također za vrijeme HDZ-a.
Lidl također.
Zgrada desno također.

Za bijelu zgradu u obliku slova C si mislim u pravu.
Bijela zgrada u obliku slova C (zapravo su tri takve zgrade, samo su dvije izvan slike) je isto izgrađena za vrijeme Sanaderove HDZ-ove vlasti, pogledaj na google street view da je zgrada već bila izgrađena 2011.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 12:34 

Kristijan je napisao/la:

Neistina. Većina tih zgrada sa slike je izgrađena za vrijeme HDZ-a.

Arena dvorana građena od 2007 do 2009.
Arena Centar od 2009 do 2010.
Zgrade na Jaruščici (gore lijevo) po povijesnim slikama s Google eartha također za vrijeme HDZ-a.
Lidl također.
Zgrada desno također.

Za bijelu zgradu u obliku slova C si mislim u pravu.
Bijela zgrada u obliku slova C (zapravo su tri takve zgrade, samo su dvije izvan slike) je isto izgrađena za vrijeme Sanaderove HDZ-ove vlasti, pogledaj na google street view da je zgrada već bila izgrađena 2011.

Obrisao sam svoju poruku jer mi je sinulo da je Brane možda govorio o vlasti SDP-a u Zagrebu, a ne na državnoj razini.

Inače bijela zgrada je jedna od prvih izgrađenih na Laništu a Lanište se krenulo pravit 2000. godine, kad je SDP vladao i na državnoj razini.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 12:44 

O Gospe draga do promjene kadrova i vlasti

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 14:02 

HDZ i Sanader su bili na vlasti u državi to ste u pravu obojica (Mesić predsjednik) al to nije toliko bitno.

SDP-HNS i Bandić su bili na vlasti u ZG
Ostavljam mogućnost da sam pogriješio i da su ove 2 zgrade u dnu izgrađene prije, al čisto sumnjam jer sam imao kupca u zgradi iza i to je bila jedina zgrada odnosno blok zgrada.
Ovo dolje prema Autocesti-Lučkom je bila šikara.
Jedino je sa suprotne strane Avenije bilo veliko skladište ispod one nezavršene Bolnice (Sveučilišna Bolnica ili kako se već zove)

Evo jedne slike iz druge perspektive.
Ovo lijevo je Remetinec i ove manje 2-3 zgrade s desne strane ceste su stare, a ove veće i novije su sve izgrađene naknadno.
Ubiti sve između Arene i pruge je izgrađeno naknadno osim ovoga salona auta između Remetinečke ceste i pruge.
Znači pričamo oko 1000 stanova minimalno.
slika

Ovo su te nove zgrade koje ste spomenuli kod rotora, a iza njih su one stare I prve zgrade na Laništu.
slika

Evo tu se vidi ta stara zgrada skroz desno jer je prljavija fasada (desno od ove crvene oznake, da vas ne zbuni)
Između Plodina i ove novije zgrade je napravljen podvožnjak za Arenu i ovi rotori za brži protok.
slika

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 15:50 

weasel je napisao/la:

To je već često tako, upravo je Nixon kao desnija opcija napravio detant s kinom, a da su to demokrati napravili bili bi proglašeni komunjarama.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 17:48 

Evo HDZ pristane da se zabrane četnički spomenici, SDP je protiv.

Kako bi ih trebali zvati? Pro-hrvatima?

Ne, vlast se ne mora mijenjati samo zato da bi netko dobio politički orgazam. Ja sam naravno protiv HDZa, ali da ga mijenjamo s Možemo je otprilike kao da imamo neku bolest pa uzimamo arsen kao lijek.

Po principu, ako umre pacijent, umrijet će i uzročnik bolesti.

Naravno, red scare taktika je izlizana i neće proći, jer su takve sociološke zakonitosti, ali to će imati tragične posljedice po Hrvatsku jer nema normalne oporbe. Dobit ćemo našu verziju Keith Starmera, koaliciju cigan+peder i to u uvjetima kad sva Europa ide udesno.

Svugdje u Europi je desnica natjerala "centar" da ode ili skroz uljevo i propadne ili ode udesno. Samo je kod nas DP pristao da HDZ njih asimilira.

Vlast se MORA mijenjat, to je prvi i osnovni princip demokracije. Da su najbolji nakon 3 mandata doalze već opasne tendencije.

To što je HDZ sad bacio kost sa tim zakonom je kap u moru, ne očekujem ja od ljevice da Hrvatuje i gonja četnike to je naš posao bio i ostao.

No problem tebe i mase drugih malo starijih desničara je da ne razumijete da HDZ i vlast u Hrvatskoj NEĆE nikad na bolje dok im ne uzmeš njihov sendvič svagdašnji.

Kad budu 8 godina gladni bez sinekura onda će se društveni talog razbježati na sve strane i ostavit prostora onima koji su istinski desni domoljubi a ne domoljubi na žeton, za fotelju.

Dakle neka nama i senfa i možemovaca nek harače sve u 16 , što god da naprave ne mogu shebat više državu od trenutne vlasti.

Potrebna je katarza i reset.

Glavni krak aždaje nije Možemo, oni su privanta podružnica zanesenjaka libtardizmom poput soroša.
Prava moć, utjecaj i snaga su dolazili osovinom Washington-Brisel-Zagreb, centrala je krepala srećom od dolaska Trumpa,
dok se kraci hopotnice u briselu koprcaju.

HDZ je bio ta poluga kojom se neoliberalizam, bjesomučni kapitalizam, wokeizam i svakakve druge ludosti širilo na Hrvatsku.

Čak i da osvoje SDP-Možemo sami vlast, vanjske silnice su toliko jake da će nas povući u pravom smjeru.

Najvažnije je demontirat HDZ, njihov model i način vladanja doslovno ubija Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 17:54 

weasel je napisao/la:

Naravno da može gore i BITI ĆE GORE. Tu nema nikakvog spora.

Milanović je u svom mandatu overtonov prozor pomicao jako uljevo. Plenković je to nastavio, ali budi uvjeren da će cigan+peder koalicija to samo ubrzati.

Napominjem, ovo nije apologetika HDZa, jer ja njih ne podržavam, samo ti kažem što će biti posljedica činjenice da jedina jaka oporba se nalazi ljevo od HDZa. HDZ je ljudima doprdio, i smjenit će ga, pa makar i gorim.

A da će biti gore svjedoči nam situacija u UK ili u ZG. Uvijek može gore i biti će još gore.

Hrvatska nije stari zapad gdje imaš više stranaka koje su duboka država i gdje sjaši kurta i uzjaše murta.

Kod nas je samo jedna stranka deep state i sluga globalizma.

Tko god pobjedio, i radio gluposti ima 4 godine života i bit će smjenjen. Možemo/SDP/MOST sasvim nebitno

Dok HDZ radi gluposti 30 godina i ne možeš ih se rješiti usprskos toga. Oni smjene sami sebe kad toliko dopizde ljudima da bi glasali prije za šešelja nego za njih.

Hoću reći, opasniji je kontinuitet ovakve užasne vlasti nego mandat ljeve vlasti koja će 99% biti smjenjena nakon istenka mandata ako usere motku.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 18:20 

Briselska pudlica plenki se liže sa aboliranim četeljima, pravi im "centre", financira novosti, izglasa. "Istanbulsku konvenciju", izglasa zakon koji su mu doslovno napisali ngo soroševske pēderčine koji, te se njihova degenerična sodomistička veza proglašava ravnom braku, omogućava posvajanje djece, mijenjanje spola poput čarapa, a kao vrhunac omogući uvoz garava stoke, od kojeg direktno profitiraju sinovi i kćeri uglednih hdz/sdp-govnanaca jer su osnovali "agencije".

Nakon svega dođe HDZ bot i kenja kako će SDP komunjare uništit Hrvatsku. :sega

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 19:37 

weasel je napisao/la:

Hrvatska nije stari zapad gdje imaš više stranaka koje su duboka država i gdje sjaši kurta i uzjaše murta.

Kod nas je samo jedna stranka deep state i sluga globalizma.

Tko god pobjedio, i radio gluposti ima 4 godine života i bit će smjenjen. Možemo/SDP/MOST sasvim nebitno

Dok HDZ radi gluposti 30 godina i ne možeš ih se rješiti usprskos toga. Oni smjene sami sebe kad toliko dopizde ljudima da bi glasali prije za šešelja nego za njih.

Hoću reći, opasniji je kontinuitet ovakve užasne vlasti nego mandat ljeve vlasti koja će 99% biti smjenjena nakon istenka mandata ako usere motku.

HDZa se ne možeš rješiti dok god im biologija ide u korist, a nakon 4 godine SDP i Možemo će samo ojačati. HDZ može nestati samo prirodnim odumiranjem.

No sve to skupa ne mijenja na činjenici da će vlast SDP i Možemo biti još gora.

To je neizbježno.

E sad, to što mi nemamo oporbe osim ljeve je drugi par rukava.

Ja ponavljam, nisam za HDZ, ali ne bih se kladio u tvoju tezu da će jedan mandat (ako bude samo jedan) ljevije oporbe biti manje zlo.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2025, 19:38 

horus je napisao/la:
Briselska pudlica plenki se liže sa aboliranim četeljima, pravi im "centre", financira novosti, izglasa. "Istanbulsku konvenciju", izglasa zakon koji su mu doslovno napisali ngo soroševske pēderčine koji, te se njihova degenerična sodomistička veza proglašava ravnom braku, omogućava posvajanje djece, mijenjanje spola poput čarapa, a kao vrhunac omogući uvoz garava stoke, od kojeg direktno profitiraju sinovi i kćeri uglednih hdz/sdp-govnanaca jer su osnovali "agencije".

Nakon svega dođe HDZ bot i kenja kako će SDP komunjare uništit Hrvatsku. :sega

aposlutno hoće. Sve što si gore naveo SDP će zadržati i još pojačati.

Nije ovo apologija HDZa, nego nastojim ukazati u kakvim smo govnima jer smo jedini u Europi bez desnice. Mi i možda Irci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: