|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
GraničarDrine
|
Naslov: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 00:03 |
|
|
Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice pada grada Vukovara i ubijanja oko 4.500 hiljade nevinih ljudi, žena, staraca i djece, te progon nesrpskog stanovništva iz Vukovara, troje bišcana , organiziraju PJEŠAČKI MARATON od Bihaća do Vukovara.
Ovim maratonom želimo da skrenemo pažnju javnosti a pogotovo mladih ljudi da Srebrenica i Vukovar moraju biti najsnažnije upozorenje i prepreka svim projektima genocida,masovnog zločina i netolerancije nad ljudima samo zato sto su druge vjere i nacije. Start maratona je gradski trg Bihać, 03.11.2011. godine i krajnja tačka Vukovar, 18.11.2011.godine govori ucesnik maratona Ivan Živković.
Zasad su podršku u realizaciji ovog projekta pružili “Naš Dom” Travnik-sanitetsko vozilo opremljeno sa pratećom opremom, te MUP RH, fizičko osiguranje projekta na teritoriju R Hrvatske.
Ucesnici ovoh hrabrog pohoda su:
Jasmin Kličić, rođen 03.12.1984.godine u Bihaću. Završio srednju mašinsko-saobraćajnu školu u Bihaću 2002. godine. Poslije završetka škole sam odslužio redovni vojni rok u Bihaću, gdje sam i nagrađen od tadašnje vojske Federacije Bosne i Hercegovine zbog spašavanja civila iz rijeke Une u martu
Jasmin Kličić
2003. godine.
Organizator sam i učesnik već tradicionalnog pješačkog maratona Bihać-Srebrenica
(2009.,2010.,2011. ) u čast žrtvama genocida nad bošnjacima Srebrenice i Podrinja.
- ” ZA SUŽIVOT I TOLERANCIJU SVIH NARODA U BIH “ naziv Projekta pod kojim sam prepješačio cijelu Bosnu i Hercegovinu duž njenih granica i gdje sam u suradnji sa Crvenim križom F BiH i Crvenim krstom RS-a, imao radionice na ovu temu u osnovnim školama na području istočne Bosne ( Janja, Kozluk, Zvornik, Bijeljina, Foča, itd. )
Za svoje Projekte nagrađivan od:
-UHD “Prijateljice”Tuzla za humanitarni rad sa djecom na području istočne Bosne
-Svrstan na listu među pet heroja Srebrenice uz: Dr.Nedret Mujkanović, Zulfo Tursunović, Jean-Rene Ruez, Mustafa Sačinović. ( Srebrenica Genocide Blog )
-Glavna komanda vojske F BiH, spašavanje civila iz rijeke Une 2003. god.
-”Dječiji osmijeh” za edukaciju djece na Projektu “SREBRENICA ’95.”
i humanitarnu pomoć igraonici djece “Mala Sirena” Simin-Han, Tuzla
-Japodski konjanik ( Općina Bihać )
-Osoba koja je obilježila 2010.godinu ( RTV USK )
Trenutno sam nezaposlen i živim sa roditeljima.
Ivan Živković
Ivan Živković, rođen 24.05.1986.godine u Bihaću. Završio srednju elektrotehničku školu u Bihaću 2002.godine. Po završetku škole se zapošljavam na Novom Radiju u Bihaću, nakon godinu dana selim u Sarajevo gdje se zapošljavam na ALFA-TV kao realizator (montaža ) i radim do 1.01.2011.godine kada prelazim u JP “RTV BIHAĆ- 037 TV” gdje obavljam istu funkciju montažer-realizator. Aktivno sam se bavio odbojkom osam godina u OK ” BIHAĆ”. Osim odbojke se bavim planinarenjem i aktivni sam član PD ” Plješevica”.
Niha Džanić Ninski, rođena u Bihaću, novinarstvom se bavi od 1992. godine,
Niha Džanić Ninski
kada je prve tekstove objavila u lokalnim novinama Ideja, potom zanat peče na talasima Radio Bihaća. Iskustvo ratnog izvještača dokazala kao pripadnik Petog korpusa, a nakon rata radila kao dopisnik bosanskohercegovačkih dnevnih novina. Trenutno radi u JU Unsko-sanske novine Krajina, kao novinar i kolumnista.
Bavila se sportom, predsjednica Kicboxing kluba Centar Bihać. Uz Kličića i Živkovića pješačit će memorijalni maraton Bihać-Vukovar, u znak pijeteta prema žrtvama grada Vukovara. Ovogodišnji pješački maraton Bihać-Srebrenica obilježila jednom dionicom maršrute.
Objavio:http://www.kip.ba
_________________ Nikad više brat na brata.Rame uz rame,brat uz brata.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 13:09 |
|
|
koliko je biscana ratovalo u jna na vukovaru
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
GraničarDrine
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 15:06 |
|
|
Pustimo sada to,bitno je što ti ljudi idu u Vukovar.Možda nije niti jedan ratovao.Od kuda vama to pravo da pitate koliko je biscana ratovalo u Vukovaru.
_________________ Nikad više brat na brata.Rame uz rame,brat uz brata.
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 18:35 |
|
|
GraničarDrine je napisao/la: Pustimo sada to,bitno je što ti ljudi idu u Vukovar.Možda nije niti jedan ratovao.Od kuda vama to pravo da pitate koliko je biscana ratovalo u Vukovaru. graničaru sa javnog klozeta.........znaš li da je "vaš" kenjeral sefer halilović bombardirao Vukovar ?? a kenjeral atif dudaković počinio pokolj u Škabrnji??
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 19:27 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: GraničarDrine je napisao/la: Pustimo sada to,bitno je što ti ljudi idu u Vukovar.Možda nije niti jedan ratovao.Od kuda vama to pravo da pitate koliko je biscana ratovalo u Vukovaru. graničaru sa javnog klozeta.........znaš li da je "vaš" kenjeral sefer halilović bombardirao Vukovar ?? a kenjeral atif dudaković počinio pokolj u Škabrnji?? znao vjerojatno sad iz tvog posta
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 19:29 |
|
|
GraničarDrine je napisao/la: Pustimo sada to,bitno je što ti ljudi idu u Vukovar.Možda nije niti jedan ratovao.Od kuda vama to pravo da pitate koliko je biscana ratovalo u Vukovaru. ajde pustit cemo vukovar,nego kako zaboravit sve one ubijene srednjobosanske hrvate,sto primise krajisnike kao izbjeglice,da bi ih ovi pobili na kraju nema vise pajdo pamcenja kao u zlatne ribice..dosta nas je to kostalo
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 19:54 |
|
|
pagan je napisao/la: GraničarDrine je napisao/la: Pustimo sada to,bitno je što ti ljudi idu u Vukovar.Možda nije niti jedan ratovao.Od kuda vama to pravo da pitate koliko je biscana ratovalo u Vukovaru. ajde pustit cemo vukovar,nego kako zaboravit sve one ubijene srednjobosanske hrvate,sto primise krajisnike kao izbjeglice,da bi ih ovi pobili na kraju nema vise pajdo pamcenja kao u zlatne ribice..dosta nas je to kostalo PAMTI PA VRATI........DUPLO NAPLATI 
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 20:33 |
|
|
Lijepo, Lijepo
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 15 ruj 2011, 20:53 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 16 ruj 2011, 00:29 |
|
|
ekoloski osvijestena nacija
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 16 ruj 2011, 00:31 |
|
|
Zamišljam hrpu mamlaza kako hoda autoputem.
|
|
Vrh |
|
 |
Lijepi
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 16 ruj 2011, 01:12 |
|
|
četnička zamišljanja
_________________ Old Fridolin: Ali minimalno, da imamo pravo birati svoje kandidate mi sami. BORG Pakšu Bosnensis: Gdje je to pravo i na cemu se temelji? Jel dovoljno nesto zeljeti da bi bilo pravo?
|
|
Vrh |
|
 |
hrvat rs
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 22 stu 2011, 02:40 |
|
|
pagan je napisao/la: koliko je biscana ratovalo u jna na vukovaru to pagane deri!!! na pakracu i lipiku bilo ih je masa i to sve multietnicari!!
_________________ samo je jedna ljubav i traje dovjeka-CRNA RIJEKA
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 24 stu 2011, 23:15 |
|
|
hrvat rs je napisao/la: pagan je napisao/la: koliko je biscana ratovalo u jna na vukovaru to pagane deri!!! na pakracu i lipiku bilo ih je masa i to sve multietnicari!! neistina, u zapadnoj slavoniji su bili banja lučani i prijedorčani, ljudi iz bihaćkog, cazinskog i kladuškog kraja su bar u sisku od prvog dana bili s nama, što za bošnjake iz drugih krajeva bih baš i ne bih mogao reći....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
hrvat rs
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 24 stu 2011, 23:47 |
|
|
druze osa postoje evidentni i neoborivi dokazi za to!!!!nemam razloga lagati!!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 24 stu 2011, 23:50 |
|
|
hrvat rs je napisao/la: druze osa postoje evidentni i neoborivi dokazi za to!!!!nemam razloga lagati!! prezentiraj ih....
|
|
Vrh |
|
 |
hrvat rs
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 25 stu 2011, 01:29 |
|
|
cuj...posto sam odrasto u tom kraju,i sad sam veoma cesto tamo,znam da se jedno vrijeme vrtio vhs sa zarobljenim rezervistima izvidjacima ,njih oko 10- 12.kad bi se potrudio mogo bih pronaci tu vrpcu.kako znam ko su i odakle su?zato se se svaki predstavio poimenice.mislim da su zarobljeni u predjelu sumetlice ne tromedji lipicke,pakrcke i n.gradiske opcine. ja te lazem jedino ako je vhs neko filmsko djelo.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 25 stu 2011, 21:53 |
|
|
hrvat rs je napisao/la: cuj...posto sam odrasto u tom kraju,i sad sam veoma cesto tamo,znam da se jedno vrijeme vrtio vhs sa zarobljenim rezervistima izvidjacima ,njih oko 10- 12.kad bi se potrudio mogo bih pronaci tu vrpcu.kako znam ko su i odakle su?zato se se svaki predstavio poimenice.mislim da su zarobljeni u predjelu sumetlice ne tromedji lipicke,pakrcke i n.gradiske opcine. ja te lazem jedino ako je vhs neko filmsko djelo. i šta bi potvrdio broj od 10-12 ljudi, možda masovnost, pa više je hrvata iz banja luke i prijedora tada napadalo na zapadnu slavoniju, a šta ću ti pričati, valjda i to znaš...
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 27 stu 2011, 00:10 |
|
|
osa je napisao/la: hrvat rs je napisao/la: cuj...posto sam odrasto u tom kraju,i sad sam veoma cesto tamo,znam da se jedno vrijeme vrtio vhs sa zarobljenim rezervistima izvidjacima ,njih oko 10- 12.kad bi se potrudio mogo bih pronaci tu vrpcu.kako znam ko su i odakle su?zato se se svaki predstavio poimenice.mislim da su zarobljeni u predjelu sumetlice ne tromedji lipicke,pakrcke i n.gradiske opcine. ja te lazem jedino ako je vhs neko filmsko djelo. i šta bi potvrdio broj od 10-12 ljudi, možda masovnost, pa više je hrvata iz banja luke i prijedora tada napadalo na zapadnu slavoniju, a šta ću ti pričati, valjda i to znaš... Osa da skratimo pricu, sve ih je zaduzio topnik dudakovic na zadarskom ratistu,pa taman da nijedan vise nije udario na hrvatsku zar je potrebno spominjati ubistvo santica,kojeg ni do danas nismo nasli
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 27 stu 2011, 12:48 |
|
|
pagan je napisao/la: osa je napisao/la: i šta bi potvrdio broj od 10-12 ljudi, možda masovnost, pa više je hrvata iz banja luke i prijedora tada napadalo na zapadnu slavoniju, a šta ću ti pričati, valjda i to znaš...
Osa da skratimo pricu, sve ih je zaduzio topnik dudakovic na zadarskom ratistu,pa taman da nijedan vise nije udario na hrvatsku zar je potrebno spominjati ubistvo santica,kojeg ni do danas nismo nasli to je pak jedna sasvim druga priča, koja se pomalo počinje i na bih sudovima raspetljavati....
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Bišćani pješače do Vukovara! Postano: 27 stu 2011, 17:49 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
osa je napisao/la: hrvat rs je napisao/la: to pagane deri!!! na pakracu i lipiku bilo ih je masa i to sve multietnicari!! neistina, u zapadnoj slavoniji su bili banja lučani i prijedorčani, ljudi iz bihaćkog, cazinskog i kladuškog kraja su bar u sisku od prvog dana bili s nama, što za bošnjake iz drugih krajeva bih baš i ne bih mogao reći.... da, ironija je da su od muslimana krajišnika protiv hrvatske bili većinom iz krajeva koji su kasnije najviše nastradali od srba, a prednjačili su kozarčani, prijedorčani i to, iz tih krajeva i jesu oni što su kasnije ratovali protiv hrvata u srednjoj bosni, a kladuša, bihać i cazin su većinom prohrvatski orijentirani, i babini i alijini i hamdijini, uvijek ima iznimki ali to je uglavnom to, neznam da su bilo gdje u tim krajevima slavili pobjedu turske nad hrvatskom, oni jesu lojalni probosanskoj politici uglavnom osim kladuše, ali je animozitet prema hrvatima gotovo nepostojeći
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|