HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2026, 04:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bosanski Hrvat "poklonio" tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 02 pro 2012, 11:22 

http://www.vecernji.hr/vijesti/kralj-dr ... nak-481970

Budući da je čovjek iz Travnika došao u Hrvatsku, a samo je Večernji (koliko vidim) to spomenuo, ne bi bilo zgorega kad bi na Poskoku i tu objavili, još jednom dokazanu dvoličnost, "hrvatskih" medija

Vrh

Naslov: Re: Bosanski Hrvat poklonio tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 02 pro 2012, 11:39 

Čemu opet promicanje potpunog odvajanaja Hrvata RH i Hrvata HRHB?
U večernjem se Travnik spominje na naslovnici i još triput u tekstu, dok jutarnji ni nema vijest o ovom događaju...

Vrh

Naslov: Re: Bosanski Hrvat poklonio tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 02 pro 2012, 11:46 

Na 24sata nema ni spomena Travniku.Moje mišljenje je da treba naglasit to Travnik u svim medijima iz tog razloga jer se za svaku vijest u kojem se BiH Hrvati spomenu u negativnom kontekstu odma nastane pljuvačina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2012, 13:07 

volvoks je napisao/la:
Čemu opet promicanje potpunog odvajanaja Hrvata RH i Hrvata HRHB?
U večernjem se Travnik spominje na naslovnici i još triput u tekstu, dok jutarnji ni nema vijest o ovom događaju...

wtf čovječe?

pa na naslovnoj stranici na zabranjeni.url

na indexu, na 24sata itd

Vrh

PostPostano: 02 pro 2012, 13:09 

Svaka cast Žigonji na ovom gestu. Sto li bi na ovo rekao Linic,Miljanovic,...i ostali dusebriznici!?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 13:49 

Prelijepa gesta. Nažalost, mislim da neće imati puno sljedbenika.
To je altruizam i briga za zajednicu kakva se rijetko viđa.
Čovjek je sasvim zasluženo jučer dobio prilog u Dnevniku HRT-a i spomenuto je da je porijeklom iz BiH.
Želim mu da mu se da kako je i on dao. :D Svako dobro, puno ljubavi i dug život, ali nekako mi se čini da i to već ima.

P.S. I još smo gotovo u Božićnom razdoblju i ovo je baš prava blagdanska priča. :D :D :D

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 14:08 

Poklonio je zapravo (trenutnog) gubitasa. Ne dizite ga u zvijezde.
Svi mediji su to spomenuli ukljucujuci i yutarnji.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 14:14 

i neka se napomene da je ta firma decenijama sjekla "na crno" dok su još radili u Drvaru, Glamoču,...nakon što se gazda napunio, lijepa je gesta da je bar malo bacio dukata i raji.

a raja ko raja, zahvalna i slavi. :klanjam

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 14:42 

'Dobrotvor' iz Čabra radnicima poklonio tvrtku sa 16,7 milijuna kuna gubitka.

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/7258 ... bitka.html

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 14:52 

Nije baš gubitaš kako su odmah krenuli pljuvati mnogi. I to na temelju podataka koje i ne znaju šta znače.

Citat:
Unatoč kritikama rezultati poslovanja Finvest Corp, objavljeni na Zagrebačkoj burzi, pokazuju da Filipović ipak ne daje mačka u vreći. Njegova tvrtka ostvaruje neto dobit. U prvih devet mjeseci 2012. Finvest Corp. iz Čabra ostvario je 3,4 milijuna kuna neto dobiti.

http://www.poslovni-savjetnik.com/poduz ... ijuna-kuna

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 14:57 

Ma, rečeno je na HRT-u da tvrtka posluje s gubitkom, no shvatila sam, barem se nadam, da je temeljni kapital još uvijek veći od dugova.
P.S. Baš ste Grinchevi :D (šala).

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 15:04 

Graničar Jozo je napisao/la:
Nije baš gubitaš kako su odmah krenuli pljuvati mnogi. I to na temelju podataka koje i ne znaju šta znače.

Citat:
Unatoč kritikama rezultati poslovanja Finvest Corp, objavljeni na Zagrebačkoj burzi, pokazuju da Filipović ipak ne daje mačka u vreći. Njegova tvrtka ostvaruje neto dobit. U prvih devet mjeseci 2012. Finvest Corp. iz Čabra ostvario je 3,4 milijuna kuna neto dobiti.

http://www.poslovni-savjetnik.com/poduz ... ijuna-kuna

Hvala. Tako sam i mislila jer nitko nije odbio dar.
A i spomenuto je da čovjek ima i zakladu za stipendiranje siromašnih lokalnih učenika i studenata.
Iako ima sjena, dok me ne razuvjere, meni je to i dalje lijepa priča.
U svakom slučaju, moglo bi ispasti puno bolje nego da tvrtka gomila dugove, radnici ne dobivaju plaće i završe na cesti.
Poštenije je.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 15:21 

ne bih štel puno grinčati, ali u Drvaru, Glamoču, Grahovu, gdje je Finvest imao svoje pilane i nešto prerade, postali su pojam za šverc oblovine iz BH u RH, golu sječu, devastaciju šume, carinsku korupciju i mito....

Štaš jadna izbjeglica se "snašla". :D

Ipak, ponavljam, lijepa je gesta da je odvadio malo od svog velikog kolača i bacio raji jer mislim da takvih primjera nema u povijesti puno jer se svi drže one "ostani đubre do kraja".

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 15:30 

pa koliki mu je kapital ostao nakon što je izvukao onu riječku podružnicu i hotel iz korporejšna?
ja tu stranicu na poslovnom ne mogu otvoriti nikako...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 15:38 

samo za Liriku i njene oči...

Citat:
Zakladi poklonio imovinu vrijednu više od 100 milijuna kuna
slika

Jedan od najpoznatijih poduzetnika iz drvoprerađivačke industrije - Marijan Filipović nakon desetljeća rada odlučio je tvrtku koja je u devet mjeseci ostvarila neto dobit od 3,4 milijuna kuna darovati zakladi koja će pomagati siromašnim u njegovom kraju.

Prema podacima na Zagrebačkoj burzi, Filipović je tijekom ljeta razdvojio Finvest Corp na Hotele Njivice i Finvest Rijeku. Dakle ostala je tvrtka u Čabru čija je osnovna djelatnost drvna industrija i taj je dio poslovanja prebačen na zakladu. Sam Filipović objasnio je za Večernji list način na koji će izgledati poslovanje čabarske tvrtke u budućnosti. Njome će upravljati zaklada, a tom zakladom on. Razlika će biti u tome da je zaklada neprofitna organizacija koja novac koji ima na raspolaganju mora trošiti u ispunjenje svojih ciljeva, a to je, u slučaju Filipovićeve dobrotvorne organizacije, pomaganje potrebitih. Tako će Filipović voditi tvornicu, ali će zaradu podijeliti siromašnima iz svog kraja, piše vecernji.hr

Kolege poduzetnici iz drvne industrije o Filipoviću imaju samo riječi hvale. Kažu stalno je ulagao, radio nove stvari i uvodio kvalitetu na domaću poslovnu scenu. O velikodušnosti poduzetnika posvjedočila je i Čabranka Ivka Toha kojoj je Filipović davne 1988. na žiro račun uplatio 80 tisuća dinara kako bi mogla sahraniti muža. Nakon nekoliko mjeseci gospođa Troha vratila mu je novac.

Zakladi poklonio više od 100 milijuna kuna

Dok već nekoliko dana kruže priče što je to sve Marijan Filipović darovao svojim radnicima ili zakladi, što ni on sam nije jasno precizirao, Zvonimir Tudorović, generalni direktor Hotela Njivice i njegova desna ruka u zakladi koju je osnovao prije 10-ak godina, kazao je sinoć za HRT kako je Marijan Filipović u zakladu prebacio apsolutno svu imovinu – desetak drvoprerađivačkih tvornica u Hrvatskoj i BiH (tvornice peleta, namještaja te pilane) te turističku tvrtku Hotele Njivice. S obzirom da je samo u Gorskom kotaru pet tvornica, i samo je u Čabru zaposleno 400 radnika, to najbolje govori što Finvest Corp znači za taj nerazvijeni kraj, šest mjeseci u godini pod snijegom.

K tome, izvor za Večernji list tvrdi kako je Filipović do 2006. bio i najveći ulagač u BiH. Iako nitko, pa ni Filipović, nije precizirao o kolikoj je ukupnoj imovini riječ, govori se o više od 100 milijuna eura vrijednoj imovini koja je prebačena na zakladu, kojoj je Filipović doživotni predsjednik.

Unatoč kritikama rezultati poslovanja Finvest Corp, objavljeni na Zagrebačkoj burzi, pokazuju da Filipović ipak ne daje mačka u vreći. Njegova tvrtka ostvaruje neto dobit. U prvih devet mjeseci 2012. Finvest Corp. iz Čabra ostvario je 3,4 milijuna kuna neto dobiti. Istina je da tvrtka bilježi padajući trend prihoda, ali se rashodi prilagođavaju tom trendu. Bilanca otkriva jednak omjer kratkoročnih i dugoročnih obveza, oko 96 milijuna kuna na svakoj stavci. Ovaj potez pohvalio je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je rekao: Fenomenalan čovjek! Puno sam dobra čuo o njemu. Bio je prijatelj Stjepana Mesića. Bez ičega je došao u Čabar iz Bosne, a stekao je jako puno, osigurao svoju obitelj i sad odlučio dati svoj društveni doprinos. Zahvaljujem mu na tome. (HT)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 16:31 

bumbar92 je napisao/la:
ne bih štel puno grinčati, ali u Drvaru, Glamoču, Grahovu, gdje je Finvest imao svoje pilane i nešto prerade, postali su pojam za šverc oblovine iz BH u RH, golu sječu, devastaciju šume, carinsku korupciju i mito....

Štaš jadna izbjeglica se "snašla". :D

Ipak, ponavljam, lijepa je gesta da je odvadio malo od svog velikog kolača i bacio raji jer mislim da takvih primjera nema u povijesti puno jer se svi drže one "ostani đubre do kraja".

:sega :sega :smijeh
Bumbica dušo, što me nasmija.
I u to ime (i zato što sam u božićnom raspoloženju), evo ti jedan pusek od mene :winkiss

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 17:30 

Nije mi ovo jasno.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 08:25 

kaj si se zbunil bibač :neznam

uzvraćam pahuljici jednim šeher-adventskim :winkiss

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 10:45 

bumbar92 je napisao/la:
i neka se napomene da je ta firma decenijama sjekla "na crno" dok su još radili u Drvaru, Glamoču,...nakon što se gazda napunio, lijepa je gesta da je bar malo bacio dukata i raji.

a raja ko raja, zahvalna i slavi. :klanjam

:palacgore1 , taj Filipovic je ostao dužan 14 milijuna maraka Herceg-Bosanskoj županiji i šumama Herceg-Bosne, toliko o njegovu poštenju i prici iz americkog sna da je on konjima izvlacio trupce i tako dosao do prvih novaca, sramota kakvi sve likovi okupiraju medijski prostor

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 13:12 

Citat:
Šta će biti s pilanama u Drvaru i Glamoču?

Radnici "Finvesta" u Drvaru i Glamoču posljednjih dana žive u neizvjesnosti za posao, nakon što su saznali da je biznismen i vlasnik "Finvesta" Marijan Filipović kompaniju u hrvatskom Čabru darovao zaposlenicima.

- Filipovićev gest spasio je 400 radnika i njihove porodice, koji više ne moraju strahovati za budućnost - javili su hrvatski mediji.

Iz finansijskog izvještaja poznato je da "Finvest" iz Čabra duguje skoro pet miliona maraka (više od 20 miliona kuna) u drugom tromjesečju 2012. godine. Filipović je to obrazložio teškom situacijom na tržištu u BiH, izražavajući nadu da će poslovnu godinu završiti pozitivnim rezultatom.

Za razliku od Čabra, "Finvest" Drvar, koji ima pilanu i u Glamoču, u aprilu je zatražio od Skupštine Livanjskog kantona da ga proglasi "preduzećem od strateškog značaja", kako bi opstao i izvukao se iz krize i dubioze u kojoj su otpuštena 134 radnika.

Prema priznanju predsjednika Nadzornog odbora Mirka Radića i direktora Ivana Subana, "Finvest" iz BiH trenutno duguje oko 11 miliona KM, od čega deset miliona ŠGD "Hercegbosanske šume" Kupres, a ostatak fondovima.

Radnici se još žale na navodno smanjenje količine drvnih sortimenata i na pad kvaliteta, zbog čega godišnje u dvije pilane obrade oko 100.000 kubika oblovine, a realno im, kako kažu, treba oko 140.000 kubika da bi poslovali kao ranijih godina.

Ujedno, bivši radnici i dioničari predratnog "Šipad-Grmeča" (od 1996. "Finvesta"), registriranog na sudu u Bihaću, traže sudskim putem svoj udio u "Finvestu", tvrdeći da zbog izbjeglištva nisu bili u poziciji učestvovati u privatizaciji firme koja je s predratnih 2.500 spala na 400 radnika.

Hoće li im Filipović pokloniti pilane u Drvaru i Glamoču, a s njima i velike gubitke, ili se iz Čabra vraća u BiH, odakle je i otišao, ostaje da se vidi, s tim da se radnici "Finvesta" u BiH nadaju da njegove dileme neće dugo trajati.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 14:10 

Baš me zanima rasplet sa HercegBosanskim šumama...

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 14:28 

Lijepo od njega, nadam se da će radnici uspješno upravljati svojom tvrtkom.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 15:48 

Ako je prijatelj Steve onda je za mene kao i mrtav. Ne mozes biti blizak s govnom a da i ti ne smrdis.
Na kraju opet jos jedno izvlacenje kapitala iz Herceg Bosne i njegovo plasiranje u Pereciju. :kava Ja tu ne vidim nista dobro.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 16:09 

Aztec je napisao/la:
Na kraju opet jos jedno izvlacenje kapitala iz Herceg Bosne i njegovo plasiranje u Pereciju. :kava Ja tu ne vidim nista dobro.

Citat:
K tome, izvor za Večernji list tvrdi kako je Filipović do 2006. bio i najveći ulagač u BiH.

:zubati

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 04 pro 2012, 17:58 

Aztec je napisao/la:
Ako je prijatelj Steve onda je za mene kao i mrtav. Ne mozes biti blizak s govnom a da i ti ne smrdis.

Oprosti, ali ovo što si napisao je glupost i netočno, kao što ti je Jozo pokazao (uz to, on je većinu svog kapitala i stekao u Hrvatskoj). A sve i da je točno, ne vidim u čemu je problem, valjda sa svojim parama može raditi što hoće, sam ih je zaradio. Da je ulagao u Njemačku, Italiju, Austriju itd. ne bi bilo problem, ali kad je riječ o mrskoj "Pereciji" onda jest?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: