HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2026, 13:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Poklonio tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 05 pro 2012, 02:48 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Ako je prijatelj Steve onda je za mene kao i mrtav. Ne mozes biti blizak s govnom a da i ti ne smrdis.
Na kraju opet jos jedno izvlacenje kapitala iz Herceg Bosne i njegovo plasiranje u Pereciju. :kava Ja tu ne vidim nista dobro.

Oprosti, ali ovo što si napisao je glupost i netočno, kao što ti je Jozo pokazao (uz to, on je većinu svog kapitala i stekao u Hrvatskoj). A sve i da je točno, ne vidim u čemu je problem, valjda sa svojim parama može raditi što hoće, sam ih je zaradio. Da je ulagao u Njemačku, Italiju, Austriju itd. ne bi bilo problem, ali kad je riječ o mrskoj "Pereciji" onda jest?

Ta mogucnost je uvijek prisutna. :D

I naravno da moze sa svojim parama raditi sto zeli, al volio bih da ljudi iz HB svoj potencijal ostavljaju HB. Da ulazu u svoj zavicaj. Nema to veze s Njemackom, Austrijom bla bla bla... :kava

Svi mi prdimo

Vrh

Naslov: Re: Bosanski Hrvat poklonio tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 05 pro 2012, 08:34 

ma njegova stvar je ako je na pošten način stekao lovu i bogatsvo, ali NIJE!!!

Jel treba puno pretresati ako je u samom poraću sjekao šumu po Drvaru, Glamoču, Kupresu... , jel to netko misli da je to tada bilo gdje u BH, pa i u Hvatskoj bilo u okvirima zakona. Ni blizu, to su bile obične "šumokradice", kako ih narod zove, dotjeraju stroj, tzv. "šticar" kamion, ekipu iz Bosne sa motorkama i ožeži redom po šumi. Ne samo on, cijela plejada "drvosječa iz Hercegovine" sa skoro identičnom šemom samo što su njihove pilane trajale godinu-dvije, dok ne pođu reketari iz Vlasti da ih obilaze. Onda kidnu u drugu baru kao ovaj.

Da preciziram, nije mi toliko krivo što je lik tajkun i lopina jer nije bio usamljen, nego što je šuma devastirana, na nekim mjestima gola sječa bez novog zasada.

Vrh

Naslov: Re: Bosanski Hrvat poklonio tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 05 pro 2012, 09:05 

bumbar92 je napisao/la:
Da preciziram, nije mi toliko krivo što je lik tajkun i lopina jer nije bio usamljen, nego što je šuma devastirana, na nekim mjestima gola sječa bez novog zasada.

a valjda za to postoji šume HB kao institucija koja bi trebala voditi računa o tome.

ali zato kad otpiliš "krizban" jedva čekaju da ti natakare š.k.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 09:24 

to i govorim,...mafija je to bila i ostala, HBŠume košnica za HDZ uhljebe i lopove, pa ovaj Filipovićev "bijeg" iz BH je vjerovatno zato što im je "tikva pukla" u raspodjeli plijena, a ne što mu je dosadilo pilati šumu i skupljati lovu.

A kao prijatelj Dikobraza ne sumnjam da će biti toplo dočekan u HR medijima i slavljen kao RobinHud.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 10:14 

bumbar92 je napisao/la:
A kao prijatelj Dikobraza ne sumnjam da će biti toplo dočekan u HR medijima i slavljen kao RobinHud.

ali nije on pobjegao sada. on odavno ima firmu u čabru. i iz čabra je došao u HB, a ne obrnuto.

e jedino ako mu nije "pukao" dotok sirovine. samo nemojte se zavaravati, on je firmu prenio na zakladu, a ne na radnike.

a zakladom upravlja on. moguće je da je to i zbog poreza i sl.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 12:48 

bumbar92 je napisao/la:
ma njegova stvar je ako je na pošten način stekao lovu i bogatsvo, ali NIJE!!!

Jel treba puno pretresati ako je u samom poraću sjekao šumu po Drvaru, Glamoču, Kupresu... , jel to netko misli da je to tada bilo gdje u BH, pa i u Hvatskoj bilo u okvirima zakona. Ni blizu, to su bile obične "šumokradice", kako ih narod zove, dotjeraju stroj, tzv. "šticar" kamion, ekipu iz Bosne sa motorkama i ožeži redom po šumi. Ne samo on, cijela plejada "drvosječa iz Hercegovine" sa skoro identičnom šemom samo što su njihove pilane trajale godinu-dvije, dok ne pođu reketari iz Vlasti da ih obilaze. Onda kidnu u drugu baru kao ovaj.

E, to... I ja sam to procitao, pa zato... Al opet ko ce znati je l ili nije krao i izvlacio pa nisam htio kvariti ovako fin trenutak.

Znam da ih je jako puno kralo, da l je ovaj, ne znam.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 05 pro 2012, 13:48 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Ako je prijatelj Steve onda je za mene kao i mrtav. Ne mozes biti blizak s govnom a da i ti ne smrdis.
Na kraju opet jos jedno izvlacenje kapitala iz Herceg Bosne i njegovo plasiranje u Pereciju. :kava Ja tu ne vidim nista dobro.

Oprosti, ali ovo što si napisao je glupost i netočno, kao što ti je Jozo pokazao (uz to, on je većinu svog kapitala i stekao u Hrvatskoj). A sve i da je točno, ne vidim u čemu je problem, valjda sa svojim parama može raditi što hoće, sam ih je zaradio. Da je ulagao u Njemačku, Italiju, Austriju itd. ne bi bilo problem, ali kad je riječ o mrskoj "Pereciji" onda jest?

A zašto je gospodin Filipovic ostao dužan 14 mil. km zupaniji Herceg-Bosanskoj te šumama Herceg-Bosne :neznam , lako se bogatit na tuđoj grbaci

Vrh

PostPostano: 06 pro 2012, 22:12 

Senad Avdić, Slobodna Bosna.

Citat:
SUBOTA, 1. DECEMBAR

Neprikosnoveni medijski heroj u Hrvatskoj danas je tajkun-dobročinitelj MARIJAN FILIPOVIĆ, vlasnik drvoprerađivačke tvrtke FINVEST iz Gorskog Kotara, koji je kršćanski milosrdno značajan dio svoje imovine i firme poklonio radnicima.

Sitan je taj “socijalno odgovoran” filantropski dar tajkuna Filipovića u poređenju sa poklonom-milodarom koji mu je u prvim godinama mira uručio HDZ Livanjskog kantona: čitavu tvornicu Šipad Grmeč u Drvaru dobio je besplatno Filipović, plus slobodne ruke da može sjeći milione i milione stabala najkvalitetnije šume u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. “Zbrinuo sam svoju obitelj i potomke, red je da vratim dug ovim divnim ljudima”, ponavlja drveni filozof Filipović…

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2013, 19:28 

Ipak je opustosio HB... Znam iz prve ruke da mu radnici danas nemaju sta jesti (jer su svi dobili nogu, firma zatvorena) a u mirovinu ne mogu jer im godinama nisu uplacivani doprinosi... Fuj... A on tamo kao nesto poklanja...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2013, 22:51 

Molio bih promjenu topica iz "bosanski hrvat poklonio tvrtku" u "supak uvalio gubitasa budalama"

Vrh

Naslov: Re: Bosanski Hrvat "poklonio" tvrtku vrijednu nekoliko desetaka milijuna kuna radnicima u Hrvatskoj
PostPostano: 14 ožu 2013, 00:23 

Ipak ima nesto u onoj da prije svakog velikog bogatstva ima veliki zlocin.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: