|
|
Stranica: 7/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Flamel
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 15:13 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2279 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
weasel je napisao/la: Druga stvar europske socijalne države su u punom smislu nastale nakon ww2 i to baš zato što je narod preživio dva rata i ogromnu gospodarsku depresiju.
50-ih godina si imao penzije, zdravstveno osiguranje, bolnice, školstvo dok si 30-ih imao crkni magarče dok trava naraste. Sustavi socijalne skrbi su postojali i prije 1945. u Europi, samo nisu bili koordinirani i sastojali su se od niza ad-hoc mjera. Postojala je npr. i masovna socijalna stanogradnja, u Britaniji je između dva rata sagrađeno oko pola milijuna "council flats".
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 15:21 |
|
|
|
Nije samo "socijala", nego kakvi su to desničari koji vjeruju u parlamentarnu demokraciju, trodiobu vlasti i osobne slobode umjesto poslušnosti autoritetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 15:26 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3798 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Fašisti i Nacisti imaju više ekonomskih sličnosti sa srednjovjekovnim gildama nego nekakvim socijalizmom, pogotovo fašisti, dok su nacisti više išli prema kartelizaciji ekonomije kao i Japan recimo.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 16:36 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije samo "socijala", nego kakvi su to desničari koji vjeruju u parlamentarnu demokraciju, trodiobu vlasti i osobne slobode umjesto poslušnosti autoritetu. Na ljevom spektrui imaš isto koliko hoćeš takvih koji preziru demokraciju, stoga ta podjela i nije neka osnova po kojoj bi sudio tko je demokrat.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 16:44 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije samo "socijala", nego kakvi su to desničari koji vjeruju u parlamentarnu demokraciju, trodiobu vlasti i osobne slobode umjesto poslušnosti autoritetu. Na ljevom spektrui imaš isto koliko hoćeš takvih koji preziru demokraciju, stoga ta podjela i nije neka osnova po kojoj bi sudio tko je demokrat. Čemu taj whatabaoutizam? Zašto se ne izjasniš jesi li ti sam čvrsti desničar koji očekuje i priželjkuje čvrstu ruku ili folklorni koji svoje desničarske potrebe zadovoljava odlaskom na thompsonov koncert i biranjem desnih žetona koji se uvijek priklone HDZ-u?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 17:31 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Na ljevom spektrui imaš isto koliko hoćeš takvih koji preziru demokraciju, stoga ta podjela i nije neka osnova po kojoj bi sudio tko je demokrat. Čemu taj whatabaoutizam? Zašto se ne izjasniš jesi li ti sam čvrsti desničar koji očekuje i priželjkuje čvrstu ruku ili folklorni koji svoje desničarske potrebe zadovoljava odlaskom na thompsonov koncert i biranjem desnih žetona koji se uvijek priklone HDZ-u? Što bih se ja imao potrebu izjašnjavati? Tebe prvog ne mogu definirat, vonja za tobom trag ljubitelja komunista a opet glumiš buržuja. Kad smo već kod suprotnosti 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ćacizacija Hrvatske: tko stoji iza serije incidenata, Vučić ili Plenković? Postano: Danas, , 18:24 |
|
|
Citat: Rajko Lozo poginuo je herojski – 05. listopada 1991. godine na Bokanjcu, jurišajući ručnom bombom na tenkove zločinačke JNA. Zadar je došao braniti iz Imotskog, a ploču u čast palog hrvatskog viteza podigla je na mjestu junačke pogibije njegova obitelj, zajedno sa prijateljima i suborcima. Jedan od mnogih Imoćana koji izginiše za naš Zadar i Hrvatsku.
Ovo je težak udarac za Imotski, Zadar, cijelu Hrvatsku i sve branitelje.
Težak udarac za mene je da mene SDP proziva imenom, u strahu od odmazde da moji istomišljenici stoje iza ovoga. Ove svijeće i cvijeće palimo mi ovom palom branitelju. Oštro osuđujem ovaj čin, a počinitelj ili više njih očito su nisu previše pameti jer ovaj spomenik je okružen bitnim državnim institucijama i mnoštvom kamera.
Branitelji se i jesu borili za demokraciju i slobodu, da su htjeli komunizam ostali bi onda u bivšoj državi i danas bi Rajko bio živ kao i tisuće drugih.
Tužno i žalosno. https://www.facebook.com/share/p/16WUe7jczP/Citat: KONTROVERZNA PLOČA Tko je razbio kontroverznu spomen ploču? Gradski vijećnik uvjeren da su desničari, a postoje i druge teorije
Uvjeren sam da su ploču u Vruljici razbili desničari, isti oni koji danima izvještavaju o sutrašnjem “skupu jugoslavena u Zadru” – napisao je na svom Facebook profilu gradski vijećnik Erol Gaši (SDP) nakon što je jutros odjeknula u medijima vijest da je netko preko noći razbio spomen ploču branitelju i “ustaškom sinu” Rajku Lozi u Vruljici ispred županijske zgrade.
– Ja sam spreman ovog trenutka otići na policiju na detektor laži s Matom Lukićem i ostalim zadarskim radikalnim desničarima kako bi se potvrdilo da nemam nikakvih saznanja o razbijanju ove ploče, nastavio je Gaši i dodao.
“Uvjeren sam kako će se na istom tom ispitivanju pokazati kako netko od vođa radikalne desnice i ostalih njihovih sljedbenika ima saznanja ili je sudjelovao u ovom činu.
Na kraju svega, nadam se kako će Rajko Lozo konačno dobiti spomenik vrijedan životu koji je dao za Hrvatsku.
Pravi hrvatski spomenik u njegovom hrvatskom, a ne ustaškom Zadru!” https://ezadar.net.hr/politika/3552019/ ... desnicari/
| Privitak/ci: |

FB_IMG_1764346861072.jpg [ 83.86 KiB | Pogledano 6 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|