HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 vel 2025, 09:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: ˝Četnički Božić˝ u Slavoniji
PostPostano: 07 sij 2012, 21:52 

Ernani je napisao/la:
Danas im je onaj mitropolit kako se već to zove poslao poruku da ne napuštaju vekovna ognjišta na Kosovu, koriste svaku priliku nema što.
Poziv na opstanak, sta je tu cudno, vidim da neki zale sto nijedan mitropolit SPC nije pozvao Bosnjake na nestanak.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 21:52 

Vladimir RUS je napisao/la:
[
Ako neko nosi oruzije ili na bilo koji tome slican nacin ugrozava bezbjednost drugih, takvu osobu pod hitno treba privesti u zatvor pez pogovora, bez obzira na nacionalnost, no medjutim hapsiti nekoga ko nosi obiljezlja koja se ocigledno nekom ne svidjaju je sasvim sumanuto, posto vidim da su vecina ovih uhapseni uglavnom radi nosenja zastave Srbije i slicno. Zamisli situaciju da ti odes sa hrvatskom zastavom u Banja Luku, bilo bi mrkih pogleda, ali sve bi se zavrsilo na tome, sto nazalost nije slucaj u Vukovaru, gdje se nosenje zastave i drugih slicnih obiljezija kaznjava i i to cak i krivicno sto je tipikum za neke druge zemlje koje se ne nalaze na evropskom kontinentu i koje ne pretenduju da budu jednog dana budu clanice Evropske Unije, ali iz ovog slucaja vidimo da i u Hrvatskoj, barem kada je rijec o Vukovaru vaze ista, demokratiji nepoznata pravila, sto je isto za svaku osudu, dont you think.

Tko je uhićen zbog zastave??
Policija kaže da nije već da je samo oduzimala zastave i kape. Što je i logično.
Druga je stvar sa oružjem.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 21:56 

Ernani je napisao/la:
Koju pičku materinu će mu crvena beretka sa dvoglavim orlovima i pištolj na Božić ?
Zasta oruzije sluzi kada su proslave, oh da, zaboravio sam, sluze za to da jedni pucaju u druge i da se medjusobom ubijaju. :smijeh

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 21:56 

Ernani je napisao/la:
Koju pičku materinu će mu crvena beretka sa dvoglavim orlovima i pištolj na Božić ?

Očito oni tako proslavljaju Božić.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:01 

Ne znam ja to u životu nisam vidio, eventualno na seljačkim svadbama ali tu u crkvu od mene 200 metara da je netko išao sa pištoljem i kapom sa raznim slovima još nisam. To mi je primitivizam bez obzira na naciju i vjeru.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:07 

Bobovac je napisao/la:
[
Ako neko nosi oruzije ili na bilo koji tome slican nacin ugrozava bezbjednost drugih, takvu osobu pod hitno treba privesti u zatvor pez pogovora, bez obzira na nacionalnost, no medjutim hapsiti nekoga ko nosi obiljezlja koja se ocigledno nekom ne svidjaju je sasvim sumanuto, posto vidim da su vecina ovih uhapseni uglavnom radi nosenja zastave Srbije i slicno. Zamisli situaciju da ti odes sa hrvatskom zastavom u Banja Luku, bilo bi mrkih pogleda, ali sve bi se zavrsilo na tome, sto nazalost nije slucaj u Vukovaru, gdje se nosenje zastave i drugih slicnih obiljezija kaznjava i i to cak i krivicno sto je tipikum za neke druge zemlje koje se ne nalaze na evropskom kontinentu i koje ne pretenduju da budu jednog dana budu clanice Evropske Unije, ali iz ovog slucaja vidimo da i u Hrvatskoj, barem kada je rijec o Vukovaru vaze ista, demokratiji nepoznata pravila, sto je isto za svaku osudu, dont you think.

Policija kaže da nije već da je samo oduzimala zastave i kape. Što je i logično.

Pa da, neka pucaju, nije problem sto pucaju, vec je problem u tome sto nose srpske zastave. To je isto kao u Holandiji, marihuanu mozes pusiti i u kaficu, pa cak i ispred skolske ustanove, ali nedao bog ako te inspekcija uhvati kako u kaficu pusis duvan ili skolski policajci uhvate kako pusis duvan ispred skolske ustanove, jer kazne su, u slucaju da pusis duvan zestoke. E isti je slucaj i sa Hrvatskom, kada je u pitanju, za sav normalan svijet jako cudno rezonovanje, dakle, slobodno rokaj, samo nemoj nikom reci da si Srbin, jer to je u Hrvatskoj ocigledno krivicno djelo. Nazalost takvi rezoni vladaju danas u Hrvatskoj, a narocito u Vukovaru.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:10 

Ernani je napisao/la:
Ne znam ja to u životu nisam vidio, eventualno na seljačkim svadbama ali tu u crkvu od mene 200 metara da je netko išao sa pištoljem i kapom sa raznim slovima još nisam. To mi je primitivizam bez obzira na naciju i vjeru.
Ocigledno je to da ti i ja zivimo u dva sasvim razlicita kraja, ja na planeti zemlji, a ti ko zna gdje. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:13 

Steta sto tako nesto ne probaju u zadru, ili malo promarsiraju kroz bibinje ili pakostane. :D

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:15 

Ernani je napisao/la:
Ocigledno je to da ti i ja zivimo u dva sasvim razlicita kraja, ja na planeti zemlji, a ti ko zna gdje. :zubati

Da, u normalnoj civilizaciji blagdan nije opravdanje za pucanje iz vatrenog oružja, te nošenje istog u javnosti, osim ako nisi murijak.

Što se tiće teme, Slavonci su me razočarali. U Kninu interventna policija svaki vikend oštro i temeljito reagira na razne provokacije, pa su zadnjih godina svedene na minimum. Pričao mi je rođak kako tamo lijepo treniraju neposlušnike. :D :D

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:17 

Bobovac je napisao/la:

Pa da, neka pucaju, nije problem sto pucaju, vec je problem u tome sto nose srpske zastave. To je isto kao u Holandiji, marihuanu mozes pusiti i u kaficu, pa cak i ispred skolske ustanove, ali nedao bog ako te inspekcija uhvati kako u kaficu pusis duvan ili skolski policajci uhvate kako pusis duvan ispred skolske ustanove, jer kazne su, u slucaju da pusis duvan zestoke. E isti je slucaj i sa Hrvatskom, kada je u pitanju, za sav normalan svijet jako cudno rezonovanje, dakle, slobodno rokaj, samo nemoj nikom reci da si Srbin, jer to je u Hrvatskoj ocigledno krivicno djelo. Nazalost takvi rezoni vladaju danas u Hrvatskoj, a narocito u Vukovaru.
aha, znaci hv i hvo su "castili" banja luku kao jna i cetnici vukovar.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:19 

Bobovac je napisao/la:

Pa da, neka pucaju, nije problem sto pucaju, vec je problem u tome sto nose spske zastave. To je isto kao u Holandiji, marihuanu mozes pusiti i u kaficu, pa cak i ispred skolske ustanove, ali nedao bog ako te inspekcija uhvati kako u kaficu pusis duvan ili skolski policajci uhvate kako pusis duvan ispred skolske ustanove, jer kazne su, u slucaju da pusis duvan zestoke. E isti je slucaj i sa Hrvatskom, kada je u pitanju, za sav normalan svijet jako cudno rezonovanje, dakle, slobodno rokaj, samo nemoj nikom reci da si Srbin, jer to je u Hrvatskoj ocigledno krivicno djelo. Nazalost takvi rezoni vladaju danas u Hrvatskoj, a narocito u Vukovaru.

O čemu pričaš čovječe? Jesi to popio koju čašicu više za Božić? ;)
Druga je stvar sa oružjem jer je to ozbilnija stvar pa su oni koji su ga imali valjda uhićeni, a ne da se to tolerira.
Čuj mu priče - Holandija i marihuana, pobrkao si malo lončiće rista.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:21 

Kao sto rekoh svaki oblik ugrozavanja tudje bezbjednosti treba kaznjavati ali hapsenje nekoga, ma ko da on bio, zbog njegovog licnog okusa je meni smjesno.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:28 

Bobovac je napisao/la:
Pa da, neka pucaju, nije problem sto pucaju, vec je problem u tome sto nose spske zastave. To je isto kao u Holandiji, marihuanu mozes pusiti i u kaficu, pa cak i ispred skolske ustanove, ali nedao bog ako te inspekcija uhvati kako u kaficu pusis duvan ili skolski policajci uhvate kako pusis duvan ispred skolske ustanove, jer kazne su, u slucaju da pusis duvan zestoke. E isti je slucaj i sa Hrvatskom, kada je u pitanju, za sav normalan svijet jako cudno rezonovanje, dakle, slobodno rokaj, samo nemoj nikom reci da si Srbin, jer to je u Hrvatskoj ocigledno krivicno djelo. Nazalost takvi rezoni vladaju danas u Hrvatskoj, a narocito u Vukovaru.

O čemu pričaš čovječe? Jesi to popio koju čašicu više za Božić? ;)
Druga je stvar sa oružjem jer je to ozbilnija stvar pa su oni koji su ga imali valjda uhićeni, a ne da se to tolerira.
Vidim ja da ti mene nisi bas dobro shvatio, ali nema veze. Nadam se da si do sad shvatio da osudjujem svako nasilje u kojem je umijesano oruzije, ali nije mi jasno zasto policija hapsi one koje nose zastave, pa nije zastava napravljena od eksploziva, majku mu. Nadam se da si sad shvatio o cemu pricam, a ako nisi, onda ti ja tu nista ne mogu pomoci.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:32 

Citat:
Vidim ja da ti mene nisi bas dobro shvatio, ali nema veze. Nadam se da si do sad shvatio da osudjujem svako nasilje u kojem je umijesano oruzije, ali nije mi jasno zasto policija hapsi one koje nose zastave, pa nije zastava napravljena od eksploziva, majku mu. Nadam se da si sad shvatio o cemu pricam, a ako nisi, onda ti ja tu nista ne mogu pomoci.
[/quote]

Gdje piše da su oni koji su nosili zastavu uhićeni? Piše samo da im je oduzeta zastava.
Drugim riječima - daj link.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2012, 22:37 

Onda dobro, ukoliko nije bilo hapsenja zbog zastave, onda OK.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 00:08 

Zadar1993 je napisao/la:
Borovo je inače poznato po ovakvim stvarima , tako da me to ne čudi više. Malo neka ohlade u MUPovoj postaji , ionako im dobro dođe neka hladovina za otrijezniti se .

Borovo je za Hrvatsku sto su Chicago's Southside ili South Bronx za Ameriku :)

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:17 

Borovo i ta Srpska sela su uvijek bila svijet za sebe . Al nikad ,baš nikad ne izlaze nigdje gdje su Hrvati ,jedino u Vukovaru . Imaju svoje kafane ili izlaze u Srbiju i to je to.
A i onako je to pustoš ,nemaš šta vidjeti kad prođeš kroz Borovo selo (jedino što je podugačko) ,i ostala sela,bijeda i sirotinja jednom riječju.
Mene čudi da se vi čudite što se nosaju ta četnička obilježlja . Pa ja sam navikao kad prolazim kroz Bršadin ,malo malo vidim jednog Arkanovca u onoj uniformi ,šeta po selu. I nikom ništa,već koju godinu.A kolko takvih slučajeva ima? Bolje da neznate...
A policija neće ništa poduzet jer je 50 % zaposlenika Srpske nacionalnosti ,znam pouzdano. Prolaziš kroz Vukovar ,zaustave te ,otvoriš prozor kad ono policajac na ekavici brblja. Ništa čudno,to je za Vukovarce svakodnevnica.
Eto jedino Vinkovačka policija je nešto poduzela čini mi se, jer su Mirkovci dio grada Vinkovaca ,ovo ostalo ništa.
Već rekoh da su Mirkovci faktički dio grada,sada je situacija pola naši pola njiovi. Al bez obzira na to što ih tamo ima podosta,ja znam u vrh glave 2-3 Mirkovačka Srbina.Eto tolko su se izolirali i to je normala.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:19 

Zona sumraka kao što smo i rekli.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:24 

Treba to natamburat da im nikad vise na padne na pamet.. Kratko i jasno

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:27 

Badnjak 2008. u Borovu, od 48. sekunde. primjetite zastave. :D

2010. godine od 1:28.

2011. od 3:30.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:32 

Tulkas je napisao/la:

Tulkaš bi tamburo?! =)) , idi pa tamburaj u Borovo niko te ne sprečava.

E onda će te uhapsiti milicija za izazivanje međuetničke mržnje i strpaće te u zatvor na određeno vreme.
I onda ti postaneš hrvatski mučenik!! :punk , ono štrajkuješ glađu,režeš se nožem... , jer jebeš državu gde ne možeš nekog k'o čovek natamburati a da ti ova komunjarska milicija ne diše za vratom. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:34 

Borat 2 lol. Interesantno kolika pažnja za jedno jebeno drvo a jučer taj isti grad srušen do temelja i ubijeno 2000 ljudi od istih.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 19:44 

joe enter je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Tulkaš bi tamburo?! =)) , idi pa tamburaj u Borovo niko te ne sprečava.

E onda će te uhapsiti milicija za izazivanje međuetničke mržnje i strpaće te u zatvor na određeno vreme.
I onda ti postaneš hrvatski mučenik!! :punk , ono štrajkuješ glađu,režeš se nožem... , jer jebeš državu gde ne možeš nekog k'o čovek natamburati a da ti ova komunjarska milicija ne diše za vratom. :zubati

Policija treba odraditi svoj poso i cetnickoj zgadiji pokazat šta mere a šta ne. Polako al sigurno kulturno i to će se zatrt

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 20:12 

dudu je napisao/la:

Badnjak 2008. u Borovu, od 48. sekunde. primjetite zastave. :D

2010. godine od 1:28.

2011. od 3:30.

Ovaj video je dokaz da su Hrvati ili extremno tolerantni ili radikalne pichkice kojima se moze kakiti na glavu kako hoces!
Nisam protiv religijskih sloboda i proslava praznika manjinskih naroda,ali ovoliko kúrchenje je cista provokacija ,nabrojao sam oko desetak srpskih zastava u koloni plus chetnicka obiljezja (shubara s kokardom) e sad ovo je snimano 2011 znachi poslije svih strahota,a ovakvo nesto je potpuno nemoguce recimo u Sarajevu,znamo da je tamo pala glava zbog jedene jedine srpske zastave i to 1992-e sto znachi prije rata...da vidite kako recimo pravoslavci i katolici slave svoje praznike u SAarajevu mirno ,tiho, onako kako dolikuje pravim hriscanima ,bez puno galame ,buke ,kurchenja ,mimohoda,sve tiho,skromno da ne kazem pomalo bojazljivo :zubati to je kultura bosanskih hriscana,a ne ovaj cirkus :zivili

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 21:00 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
,bez puno galame ,buke ,kurchenja ,mimohoda,sve tiho,skromno da ne kazem pomalo bojazljivo :zubati to je kultura bosanskih hriscana,a ne ovaj cirkus :zivili

Čuo sam i ja da muslimani u Banjaluci za bajram ne galame puno, sve nešto tiho i bez heretičkih ljiljana i sličnih nakarada! :wub

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: