HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 07:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ] 

Za koga bi glasovali na idućim predsjedničkim izborima
Zoran Milanović 88%  88%  [ 29 ]
Kandidat HDZ-a 3%  3%  [ 1 ]
Netko treći 9%  9%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 33
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Crvena Herceg-Bosna
PostPostano: 15 ruj 2022, 15:35 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Otkud samo vade takve opskurne likove, kakav Vanđelić, da je on takav superuspješan i ostvaren menadžer kakvim se predstavlja, ne bi tražio instant političku karijericu.

Nemam pojma tko je on, ali bio je u srpskom logoru 6 mjeseci i kasnije nekakav šefić u Croatia Osiguranju, mora biti materijal za predsjednika...

A isusati... Ne znam kakav je desničarski mentalni sklop, ali uvijek nalaze baš tako čudnovate likove neke koji među općom populacijom nemaju nikakve šanse. Kakav kurčev Vanđelić, tek sam danas saznao da postoji. Ako ga ne znam ja, ne zna ga ni moja baba 200 posto. Odjebi tog lika.

Čuj veće šanse od Škore... Ko je normalan iz HB glasovao za Škoru bilo gdje?

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 15:39 

Naša Kvačica je napisao/la:
Crvena, crna, to su danas gluposti. Ne postoji više podjela lijevo-desno.

Omiljena zabava ovih lažljivih vremena je lažno se predstavljati. Ni desničari nisu desno, niti su liberali liberalni.

Divim se onim koji HDZ smatraju za desnu ili kršćansku stranku nakon podržavanja LGBT, uvoza imigranata, gradnje islamskih centara itd. Što bi još trebali uraditi? Ne vidim nikakvu ideološku razliku u odnosu na tzv ljevičare koji isto tako nisu ljevičari.

Da samo podela na suvereniste i globaiste
HDZ je Globo "desnica".

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 15:41 

storarare je napisao/la:
Crvena, crna, to su danas gluposti. Ne postoji više podjela lijevo-desno.

Omiljena zabava ovih lažljivih vremena je lažno se predstavljati. Ni desničari nisu desno, niti su liberali liberalni.

Divim se onim koji HDZ smatraju za desnu ili kršćansku stranku nakon podržavanja LGBT, uvoza imigranata, gradnje islamskih centara itd. Što bi još trebali uraditi? Ne vidim nikakvu ideološku razliku u odnosu na tzv ljevičare koji isto tako nisu ljevičari.

Da samo podela na suvereniste i globaiste
HDZ je Globo "desnica".

Hvala na lekciji iz političkih znanosti, ali ne govorim o tome.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 17:45 

Zokijeva baza u Hrvatskoj su pre svega bili crveni. Pitanje je, oce li ih izgubiti zbog aktuelne politike.

U Bosnjakistanu se protiv njega vodi prava hajka, a crveni u Hrvatskoj su osetljivi na poruke muslimana.

Osim toga, Zoki prima udarce i sa desne strane. Kradem od Inkvija link i komentar mu:
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ja-1223416

Citat:
Sve sam uvjereniji da su Milanoviću Hrvati samo krinka u borbi za srpske interese. Vele, tri sata se družili on i Laktaški međed u nekoj međedevoj privatnoj spilji.

S druge strane, Zoki je dobio podrsku s neocekivane strane. Prkacin cak ima razumevanje za njegovo partnerstvo sa Dodikom. Podrska naravno dolazi i iz Herceg-Bosne! Pitanje je, je li sve to dovoljno za jos jednu pobedu?

PS. U najavi je i nekakva kolaboracija sa MOST-om!

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 17:48 

Otkud samo vade takve opskurne likove, kakav Vanđelić, da je on takav superuspješan i ostvaren menadžer kakvim se predstavlja, ne bi tražio instant političku karijericu.

Nemam pojma tko je on, ali bio je u srpskom logoru 6 mjeseci i kasnije nekakav šefić u Croatia Osiguranju, mora biti materijal za predsjednika...

:zubati
Pa čovjek se sam aktiviro politički, ja sam samo naveo da je realan kao kandidat...
Uostalom ko bi bio treća opcija po vama dvojici ??

Milanović - vjerovatno nezavisni kandidat
Kolinda - HDZ
Vanđelić - Most i dr.

Mada treba uzet u obzir da Milanović uđe u tal s Vanđelićem i podrži ga za kancelara, a on Milanovića za predsjednika.
To bi definitivno bila najopasnija kombinacija za HDZ.

Tuta je napisao/la:
A isusati... Ne znam kakav je desničarski mentalni sklop, ali uvijek nalaze baš tako čudnovate likove neke koji među općom populacijom nemaju nikakve šanse. Kakav kurčev Vanđelić, tek sam danas saznao da postoji. Ako ga ne znam ja, ne zna ga ni moja baba 200 posto. Odjebi tog lika.

Privitak/ci:
Screenshot 2022-09-15 at 17-35-37 Arhiva izbora Republike Hrvatske.png
Screenshot 2022-09-15 at 17-35-37 Arhiva izbora Republike Hrvatske.png [ 47.63 KiB | Pogledano 1207 put/a. ]

PostPostano: 15 ruj 2022, 18:35 

Brane je napisao/la:
Vanđelić - Most i dr.

Ma kakav Vanđelić, kakvi bakrači
On je neki "as" iz rukava HDZ-a, kao neki nasljednik Plenkovića. Samo ga guraju u prvi plan, vidiš da gostuje u medijima svim

Isto ono kad nije htio bit kandidat.
Razlog toga što ne želi koalirat s Bandićem nije bilo što se ne slaže s korupcijom, kriminalom, Pripuzom itd.
NE!
Naime, 1986.-e je Bandić kao sekretar u mjesnom odboru na Pešćenici poslao mladog Vanđelića godinu dana u Peć, umjesto da krene studirat
To je osobni animozitet
Jedino što vidim je prazninu u tom čovjeku
Plenković 2

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 18:48 

Glasa san i prvi put za Milanovica.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 18:54 

…kremeljenko je budaletina koristi naivnost bas hercegbosanske populacije radi rejtinga…recite jednu dobru stvar koju je napravio za njih osim sto baca viceve o muslimanima a i to je zbog dodika…putinov igrac špijun bolje receno..konobe svatit svatove ko nece nek zivi u zabludi..on predsjednik majko mila…najgori premijer a jos gori predsjednik..baj..

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 20:08 

laganini je napisao/la:
…kremeljenko je budaletina koristi naivnost bas hercegbosanske populacije radi rejtinga…recite jednu dobru stvar koju je napravio za njih osim sto baca viceve o muslimanima a i to je zbog dodika…putinov igrac špijun bolje receno..konobe svatit svatove ko nece nek zivi u zabludi..on predsjednik majko mila…najgori premijer a jos gori predsjednik..baj..

On vam je novi Tuđman - .

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 20:46 

storarare je napisao/la:
laganini je napisao/la:

..on je *** od ovce tudjman bi se sramio njegovog ponašanja ..mozda tudjman za sirotinju..sirotinju mentalnu naravno..

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2022, 21:04 

Koliko moraš mentalno biti jadan da pljuješ po hrvatskom predsjedniku samo što nije iz tvoje stranke.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 08:49 

laganini je napisao/la:
storarare je napisao/la:

..on je *** od ovce tudjman bi se sramio njegovog ponašanja ..mozda tudjman za sirotinju..sirotinju mentalnu naravno..

Dok diljem svijeta pada komunizam Plenković proučava Kardelja (na kraju mu se to isplatilo). Nije se učlanio u HDZ, niti otišao u DR. Kao mladi djelatnik MVP izrugivao se Tuđmanu. Nećkao se između učlanjenja u HDZ i SDP (toliko o njegovoj ideologiji). Od dana početka svoje premijerske karijere, gura Hrvatsku i HDZ u lijevo, koalira sa SDSS-om, te donosi čudnovate novotarije (IK, "Marakeš", vijenac na "Sutjesci", proslave u Srbu, potpora Veljači, udomljavanje djece kod LGBT-a, upropaštavanje HV-a, iseljavanje Hrvata, doseljavanje koječega, IGP koji ne vrijedi za Talijane i Slovence, ukidanje kune, deindustrijalizacija....). Članovi njegove stranke kradu.

Da li bi se njega Tuđman sramio?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 09:33 

Kako IGP ne vrijedi za talijane i slovence?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 14:22 

HHerceg je napisao/la:
Kako IGP ne vrijedi za talijane i slovence?

IGP kakvog imaju Malta ili Island (i ostale normalne zemlje - onako kako ga definira UN), znači da u tom području strani brodovi ne smiju ribariti (istraživati naftu, vaditi rude...), naravno ukoliko im to zemlja čiji je to IGP ne dozvoli (naplati).
RH je kanila uspostaviti nešto slično (ZERP), ali su se Slovenci i Talijani usprotivili, jer im je odgovarala dotadašnja situacija u kojoj su radili što ih volja. Ili jednostavnije, pelješili badava ribe u vrijednosti nekoliko stotina milijuna € godišnje. Naravno, iskoristili su to kao ucjenu oko ulaska RH u EU rupu i "hrvatski" političari eurofili su popustili. Unesena je promjena u ZERP-u, u smislu kako se on ne "odnosi na EU članice". U praksi Talijane i Slovence (došli bi pelješiti i drugi, ali im je daleko pa im se ne isplati). Zanimljivo je kako naši eurofili (političari, MSM, aktivisti, udruge), kada se odmjerava korist-šteta ulaska RH u EU, to nikada ne spominju (kao npr. i EU članarinu i ostala davanja). Tj. npr. kroz EU članarinu RH pokloni EUniji 1 Pelješki most svake godine, a kroz poklonjene ribe 1 Pelješki most svake 2 godine...... Imamo mi još bisera "dogovorenih" sa našim EU susjedima. Npr. Slovenci smiju loviti do ~ 1/2 Istre u našim teritorijalnim vodama, dok istovremeno prave probleme oko Savudrijske vale. Sa Crnogorcima isto neki bizarni dogovor... Ukratko - "hrvatski" MVP u svom punom sjaju. Inače, dodatna bizarnost, dok su Talijani i Slovenci ribarili u "hrvatskom" ZERP-u, to isto RH je branila našim ribarima (ne sjećam se s kojim "obrazloženjem"), tj. ZERP se nad Hrvatima - provodio. Bila je i neka pričica o tome, kako ćemo mi, nakon ulaska u EU, kada nas kao više neće ucjenjivati, promijeniti nešto, ali od toga (očekivano) nije bilo ništa.
Prije nekoliko godina, pojavio se problem ribara Albanaca koji love u području koje bi bilo u zoni talijanskog IGP (tada još neproglašenog). I Talijani su (gle čuda) zaključili kako to nije u njihovom interesu i da im se to ne sviđa. No da bi potjerali Albance, treba im pravna podloga - proglašenje IGP-a. Jedna od "argumenta" kojima su Talijani tražili da RH ne proglasi IGP, bio je "pa i mi ga nismo proglasili", kao mogu Hrvati ribariti i u talijanskom djelu Jadrana, iako u praksi, nije hrvatskim ribarima bilo stalo ići u talijanski (opustošeni) dio, niti bi im se to isplatilo. I tako, sada je ispalo kako nas Talijani pozivaju da proglasimo IGP, ali uz "sitnicu", da nam oni definiraju kako će "hrvatski" IGP funkcionirati prema talijanskim ribarima. U tom se javljaju i Slovenci, kako se oko toga i njih treba nešto pitati.... I zaista, "hrvatski" IGP je proglašen, HDZ je to slavio kao uspjeh. Ali je kroz medije i politiku "ispod radara" prošlo, kako se u onom najbitnijem (talijanski i slovenski ribolov) nije promijenilo NIŠTA. Opet smo izvisili mi, ali fora, ovaj put i Albanci.

https://www.youtube.com/watch?v=PTVuH64WtP4

https://www.youtube.com/watch?v=k4xU_jdZvAQ

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 14:31 

daramo je napisao/la:
Koliko moraš mentalno biti jadan da pljuješ po hrvatskom predsjedniku samo što nije iz tvoje stranke.

…on je jad sve je sveo na osobnu razinu bez stava i bez učinka..jednu dobru stvar koju je napravio za RH poklonicu se javno…šteti hr a najviše Hrvatima iz bih..ruski špijun koji se do prije para dana ruga i okolazava ukrajinski vojsku…stvara napetost izmedju Hrvata i bosnjaka ka pravi ruski igrac..sto bi jos ..zaklinja se da nece podržat Finsku i Švedsku.:.uvlači se u supak erdoganu sto nije utjeca na njega u vezi iz..kako da ne..javno sramoti RH na medjunarodnom planu..daj jednu jaku il moćnu drzavu di on lobira za RH..izd Itd..necu potvrdit da je narkoman jer nisam policajc al pomsvemu izgleda je..politička karikatura koja zivi od svoje elokvencije i nista vise..

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 14:47 

laganini je napisao/la:
daramo je napisao/la:

…on je jad sve je sveo na osobnu razinu bez stava i bez učinka..jednu dobru stvar koju je napravio za RH poklonicu se javno…šteti hr a najviše Hrvatima iz bih..ruski špijun koji se do prije para dana ruga i okolazava ukrajinski vojsku…stvara napetost izmedju Hrvata i bosnjaka ka pravi ruski igrac..sto bi jos ..zaklinja se da nece podržat Finsku i Švedsku.:.uvlači se u supak erdoganu sto nije utjeca na njega u vezi iz..kako da ne..javno sramoti RH na medjunarodnom planu..daj jednu jaku il moćnu drzavu di on lobira za RH..izd Itd..necu potvrdit da je narkoman jer nisam policajc al pomsvemu izgleda je..politička karikatura koja zivi od svoje elokvencije i nista vise..

Bez trolanja. Napetost između Hrvata i bosanskih muslimana je nastala puno prije Milanovića, zbog islamističke politike Sarajeva.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 14:50 

laganini je napisao/la:

Bez trolanja. Napetost između Hrvata i bosanskih muslimana je nastala puno prije Milanovića, zbog islamističke politike Sarajeva.

..ja trolam a odgovaram na post darama ..jebi se nemas ti sposobnost prosuđivanja aj špici mi ban i miran a ne vadit se na trolanje..il ste ti indaramo uigrani par on navuče jer zna da cubodgovorit..boli me kita za te vaše igre..

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 15:03 

laganini je napisao/la:

..ja trolam a odgovaram na post darama ..jebi se nemas ti sposobnost prosuđivanja aj špici mi ban i miran a ne vadit se na trolanje..il ste ti indaramo uigrani par on navuče jer zna da cubodgovorit..boli me kita za te vaše igre..

Ok.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 15:22 

goran2hr je napisao/la:
Slovenci i Talijani usprotivili, jer im je odgovarala dotadašnja situacija u kojoj su radili što ih volja. Ili jednostavnije, pelješili badava ribe u vrijednosti nekoliko stotina milijuna € godišnje.
De malo smanji ribu, ukupan hrvatski ulov plave ribe je 2020 bio 67 tisuća tona plave ribe ili 70 milijuna eura. To je ukupno u unutarnim morskim vodama i teritorijalnom moru (gdje strani ribari nemaju pristup), te u gospodarskom pojasu (gdje strani ribari imaju pristup). Ostali ulov (bijela riba, glavonošci itd.) je manja količina (18 tisuća tona), ali veća vrijednost, to je još 100 milijuna eura.

Ukupni talijanski ulov (ne samo Jadransko more, nego i Jonsko, Tirensko, Ligursko i Sredozemno) iznosi oko 200 tisuća tona, nema šanse da netko izvlači "nekoliko stotina milijuna eura godišnje" iz hrvatskog gospodarskog pojasa, toliko vrijedi ukupni talijanski ulov, a oni imaju puno veće teritorijalno more i puno veći gospodarski pojas.

slika

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 22:41 

goran2hr je napisao/la:
Slovenci i Talijani usprotivili, jer im je odgovarala dotadašnja situacija u kojoj su radili što ih volja. Ili jednostavnije, pelješili badava ribe u vrijednosti nekoliko stotina milijuna € godišnje.
De malo smanji ribu, ukupan hrvatski ulov plave ribe je 2020 bio 67 tisuća tona plave ribe ili 70 milijuna eura. To je ukupno u unutarnim morskim vodama i teritorijalnom moru (gdje strani ribari nemaju pristup), te u gospodarskom pojasu (gdje strani ribari imaju pristup). Ostali ulov (bijela riba, glavonošci itd.) je manja količina (18 tisuća tona), ali veća vrijednost, to je još 100 milijuna eura.

Ukupni talijanski ulov (ne samo Jadransko more, nego i Jonsko, Tirensko, Ligursko i Sredozemno) iznosi oko 200 tisuća tona, nema šanse da netko izvlači "nekoliko stotina milijuna eura godišnje" iz hrvatskog gospodarskog pojasa, toliko vrijedi ukupni talijanski ulov, a oni imaju puno veće teritorijalno more i puno veći gospodarski pojas.

slika

Prvo, vidim kako se zapravo u svemu slažemo, osim u vrijednosti, tj. količinama. Podatak (iznos) iznesen je davno (vrijeme proglašavanja ZERP-a) u SD. Sličan podatak tada iznose i ceh ribara i u Zadarskom listu. Nemam živaca to ponovno tražiti (ako ti podaci nakon toliko godina uopće postoje na internetu), pa ćete mi vjerovat ili ne. Od samog iznosa koji je astronomski, kako ga god okrenuli i ekološke štete, veći problem vidim u samoj činjenici da je to moguće, kako je to netko (HDZ, SDP) prihvatio. Maltežani nisu sebi tako ispregovarali, Islanđani se ribaricama zalijeću u EU ratne brodove, ali mi zato kooperativni do bola...

Naravno kako je to (i ovo zadnje proglašavanje čudnovatog IGP-a) još jedan hrvatski poraz i sramoćenje. Naravno, na Vama kao HDZ-ovcu, je pak da to slavite kao uspjeh i dostignuće Plenkovićeve vlade. Kao eto nešto "nebitno i zanemarivo", "nemamo za čim žaliti", a evo "baš super", proglasili mi (besmisleni i beznačajni) IGP. Neće nam ovdje više ribariti Iranci ili Japanci! I još postali simpatični našim susjedima.... Bingo!
Pa bi u tom smislu za Vas i ja imao neka pitanja:

1. Koliki je iznos HDZovcima prihvatljiv? Znači, neka Slovenci i Talijani opelješe toliko i toliko u "hrvatskom" IGP, a to je za HDZ (sutra možda SDP ili Možemo, pa ćemo onda pitati njih), baš onako OK? Prava mjera.. I uopće zašto? Ako je to cijena pristupanja i daljnjeg članstva u EU, zašto to HDZ (SDP i ostali eurofili), tako javno i ne kažu? Tko i kako, Talijane i Slovence uopće može kontrolirati u hrvatskom IGP? Možda nepostojeći hrvatski ophodni brodovi?! Tko će se iskrcat na te talijanske ribarice, popisati i izvagati ribu?

2. Neki primjer, gdje zapadnjaci besplatno ustupaju Hrvatskoj neki svoj resurs? Npr. Slovenci planine, pa da mi po zimi tamo nešto naplaćujemo? Talijani, neke voćnjake da ih Hrvati sebi oberu? ...? Čemu se Talijani i Slovenci otimaju za tu "siću"?

3. Talijani su za razliku od Vas, tvrdili kako im je mogućnost daljnjeg korištenja IGP (tada ZERP-a) od suštinske važnosti za njihove ribare i gospodarstvo. Pa ako i dalje inzistirate kako je to neka sitnica, pa zašto "hrvatska" vlada ne proglasi IGP u punom značaju, potjera Slovence i Talijane i objasni im kako to i nije nešto vrijedno njihovog uzbuđivanja? Biste li to predložili u središnjici HDZ-a?

Vrh

PostPostano: 16 ruj 2022, 23:23 

Znači, Hrvatska bi trebala izaći iz EU i odreći se reda veličine milijardu eura godišnje (koliko povuče više nego što uplati) zato da bi hrvatski ribari mogli uhvatiti dodatnu količinu ribe reda veličine 20 milijuna eura?

Island može imati ekskluzivni gospodarski pojas i isključivati sve vanjske ribare zato što je izvan EU.
Malta još nije proglasila gospodarski pojas, ima neku zaštitnu ribolovnu zonu od 25 milja koja je otvorena EU ribarima pod istim uvjetima kao i domaćim ribarima. U postupku su proglašenja gospodarskog pojasa, koji će opet biti otvoren EU ribarima pod istim uvjetima kao i domaćima.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2022, 01:27 

Zamislite da je Škoro pobijedio umjesto Milanovića. Jeza mi prođe niz kralježnicu.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2022, 21:46 

Brane je napisao/la:

:zubati
Pa čovjek se sam aktiviro politički, ja sam samo naveo da je realan kao kandidat...
Uostalom ko bi bio treća opcija po vama dvojici ??

Milanović - vjerovatno nezavisni kandidat
Kolinda - HDZ
Vanđelić - Most i dr.

Mada treba uzet u obzir da Milanović uđe u tal s Vanđelićem i podrži ga za kancelara, a on Milanovića za predsjednika.
To bi definitivno bila najopasnija kombinacija za HDZ.

Tuta je napisao/la:

Mene ne možeš navuć na te sofističke fore.

Dakle mizerija od 25 posto je glasovala za Škoru. Dakle 1/4 HB nije normalno.

Privitak/ci:
Bez naslova.png
Bez naslova.png [ 38.3 KiB | Pogledano 844 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 17 ruj 2022, 21:47 

Velebit je napisao/la:
Glasa san i prvi put za Milanovica.

I ja sam. Doduše ja sam i za Josipovića zadnje izbore.

Vrh

PostPostano: 17 ruj 2022, 21:48 

Pacifikator je napisao/la:
Zamislite da je Škoro pobijedio umjesto Milanovića. Jeza mi prođe niz kralježnicu.

Lele...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: