|
|
Stranica: 80/142.
|
[ 3530 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:03 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Postanak 1,27 Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih. Postanak 1,28 I Bog ih blagoslovi, i reče im Bog: "Rađajte se i množite se, napunite zemlju i podvrgnite je sebi! Vladajte nad ribama morskim, nad pticama nebeskim i nad svakim živim bićem, što se miče na zemlji!" Ajd, OK. Ali sve jedno to ljudi ne shvaćaju tako doslovno ni u zemljama s visokim natalitetom. Jednostavno nemaju ništa drugo raditi. Država bi trebala još snažnije financijski poticati rađanje, kao što rekoh.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:40 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Ja se ne slažem. Neki ljudi su sretni bez djece. I ne razumijem uopće kako bi religija pomogla. Pa ne piše pobogu, "Isus ti kaže da štancaš djecu od jutra do sutra".
Ja mislim da bi moglo ići kroz prizmu nekog domoljublja, ali nikako religije. Neki ljudi su sretni i kad se nadrogiraju. Neke ljude sretnim čini zlostalvjanje male djece, neke dok kleptomanski kradu... Religija bi pomogla jer uči ljude da postoje važnije stvari od hedonizma. Da se vrijedi žrtvovati odricati. Domoljublje bi pomoglo, ali rijetko postoji domoljublje bez religije, jer zašto bi itko vjerovao u važnost kolektiva i njegove budućnosti, ako inače ne vjeruje u ništa osim svog želudca?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:42 |
|
|
Gdje smo došli ako se nekome mora objašnjavati prednosti razmnožavanja, bolje onda neka propadnemo. Iza nas će evoluirati ljudi gušteri, neće biti planet prazan.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:43 |
|
|
Ovom ideologijom libtarda i green zebre koji tvrde i razmišljaju da je jedina sreća tj mjerilo sreće i uspjeha u životu novac je najbolje da ni prijatelja nemaju da ih ne moraju počastit pićem nikad. Najbolje zaključat se sam u stan i gomilat novac bez kontakta s drugim ljudima osim poslovnih, a kamoli djecu imat.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:44 |
|
|
Naši paranoični desničari opet čitaju stvari koje ja nisam napisao.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:45 |
|
|
Što bih se objašnjavao, kad znam da ćete mi vi ionako sve paranoično izokrenuti?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:46 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Bolje biti napredan i imati bolji život nego imati djecu. Ništa mi ne moramo izokretat. Sve si jasno napisao. Na nama ostaje smanjivat utjecaj takvih kao ti na našu djecu koliko god je to moguće, a teško je.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:46 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Naši paranoični desničari opet čitaju stvari koje ja nisam napisao. Napisao si, samo nisi ni svjestan šta si napisao i što zastupaš. Važno ti je da pljuješ po desničarima, to ti je neki virtue signaling.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:47 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Bolje biti napredan i imati bolji život nego imati djecu. Ništa mi ne moramo izokretat. Sve si jasno napisao. Na nama ostaje smanjivat utjecaj takvih kao ti na našu djecu koliko god je to moguće, a teško je. ... Nikad nisam rekao da trebamo izumrijeti.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:48 |
|
|
divizija je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Naši paranoični desničari opet čitaju stvari koje ja nisam napisao. Napisao si, samo nisi ni svjestan šta si napisao i što zastupaš. Važno ti je da pljuješ po desničarima, to ti je neki virtue signaling. Pa je. Isto kao što ja vama virtue signaling uzdizanje religije i tradionalizma.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:56 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Nikad nisam rekao da trebamo izumrijeti. Jesi, i nazvao si to naprednim. Ali tebi je to eto tako, besmisleno citirati.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 13:57 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Pa je. Isto kao što ja vama virtue signaling uzdizanje religije i tradionalizma. Samo što je to naše stvarna vrlina, ovo tvoje je trendovsko preseravanje.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 14:23 |
|
|
divizija je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Pa je. Isto kao što ja vama virtue signaling uzdizanje religije i tradionalizma. Samo što je to naše stvarna vrlina, ovo tvoje je trendovsko preseravanje. To je subjektivno. :) Ajmo se prestat svađat, kad je Plenki rekao da će biti ta njihova studija i nove mjere?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 14:26 |
|
|
Nije subjektivno. Vi kojima je neimat djecu napredno ne može bit vrlina. Najbolja mjere vrline je kad bi svi ljudi na svijetu prihvatili taj način razmišljanja bili bilo dobro? Nebi jer bi ljudska vrsta izumrla u jednoj generaciji. Tvoj način razmišljanja je nakaradan i samoubilački a ne napraden i tu nije ništa subjektivno. S tim da ti ideš i korak dalje i pljuješ po ljudima koji se ne slažu s tobom nazivajući ih desničarima, religioznima i tradicionalistima u kontekstu da je to nešto loše.
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 14:33 |
|
|
Pa ja mislim da je loše. Ne znači da sam u pravu. Vi mene isto stalno vrijeđate.
Kad će biti nove Plenkijeve mjere?
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 14:37 |
|
|
Koje mjere?
|
|
Vrh |
|
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 14:59 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Koje mjere? Mislim da planiraju novu studiju o demografiji, i preporučiti mjere. Tako nešto.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 15:09 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: To je subjektivno. :) nije subjektivno, bolje je opstati nego propasti, muško je muško, žensko je žensko, nema tu subjektivnosti.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 28 vel 2021, 15:11 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Pa ja mislim da je loše. Ne znači da sam u pravu. Vi mene isto stalno vrijeđate. Ne vrijeđamo te, redikulziiram otvoje stavove. To što ti i ja nešto mislimo je enbitno, mišljenje je ko i guzica, svi ga imaju. Poanta je da su stavovi i mišljenja MJERLJIVI prema rezultatima koje produciraju. Rezultati tvog svjetonazora u zapadnom svijetu su takvi da isti izumire i biva zamijenjen nečim drugim.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 00:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 02:01 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: Bolje biti napredan i imati bolji život nego imati djecu. Rika ti je to savršeno objasnio, nije stvar u idealima, mišljenju, religioznosti, napretku itd. Već o rezultatu koji dobiješ, ja sam osobno(kao i većina) tradicionalni(folklorni) vjernik, a u većini stvari kao npr. pobačaji, ******** sam liberal, ponajviše jer mi puca k. Čak i ako se radi o mom najbližem, ali kad uzmem prostu matematiku i izračunam šta će se dogotii za 20, 30g, dođem do rezultata koji je vrlo jednostavan, i ne radi se tu više ni o nekom domoljublju i nacionalizmu to je stvar i održivosti , pa samim tim i tvoje mogućnosti za lagodnijim životom opadaju, šta misliš koliko će ti biti lagodno za 20 30g kad ne bude adekvatne zdravstvene njege zbog prevelike starosti populacije, a malog broja zdravstvenih djelatnika, pa stanje kakvo je sada u koroni biti će stalno, a evo vidimo da je smrtnost povećana ponajviše jer ljudi nisu u mogućnosti otići na obične preventivne preglede, pa umiru u dobi u kojoj prije par godina ne bi(nije slučajno da Cico, Bandić itd ljudi koji su dobrostojeći umiru u godinama koje su smiješne za 21st i to naizgled u savršenom fizickom stanju, ja se osobno ne mogu sjetiti da je ikad ovoliko ljudi umiralo iz "čista mira"). Isto tako imati puno djece i imati lagodan život nije u konfrontaciji to je jedino nespojivo klošarima i lijenčinama.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 09:24 |
|
|
divizija je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Pa je. Isto kao što ja vama virtue signaling uzdizanje religije i tradionalizma. Samo što je to naše stvarna vrlina, ovo tvoje je trendovsko preseravanje. The Green Zebra je napisao/la: To je subjektivno Ne, nije. Objektivna je cinjenica da su ziva bica karakterizirana genima, da su replikatori tih gena i da je pojacana replikacija karakterizirana adaptivnim ponasanjima i stavovima. Objektivno je kad imas psa koji umisto da se zeli mnoziti se licka i ugladuje i samo trci za lopticom i zeli samo njusiti egzoticne mirise da nesto s njim nije u redu. No isto to kod ljudi je 'slobodna dusa', 'boemski tip osobe', 'osebujna licnost', 'individualista', 'karijerist', 'trazi se jos', 'cijeni osobnu slobodu', 'voli putovati', 'ne voli biti vezan'... I slicne lazi i obmane te mentalna gimnastika kojom subnormalni relativiziraju svoje stanje.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 09:37 |
|
|
Neko je pita ima li dokaza da desnicari imaju vise dice, ima. Izvor: Fielder M, Huber S 2018, Political attitude and fertility. Ovo je prema sustavi vridnosti. Dakle koliko te privlace vridnosti poput 'jednakost, sloboda, bratstvo, jedinstvo' nasuprot 'vjera, domovina, red, odanost' Izvor: WVS, World Values Survey. Dakle ono sta se moze vidit to je da su najvise maladaptivni social liberals. Evolucijski je najadaptivnije bit far right, pa right wing, pa commie. Najgore je bit ovi neki hippie.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 09:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 02 ožu 2021, 09:57 |
|
|
Jedan odlican komentar Stacy je napisao/la: The early 20th century was a mixed world (it had conservative and liberal morality bubbling down the surface) but a predominant conservative culture and thereby even liberal women had the same reproductive rates as moderate or conservative types. We now live in a secular liberal modern world. Ironically, in a liberal modern world conservatives outbreed liberals and a secular culture may even spell the death of such liberals that created it. If conservatives don’t push liberals to procreate, they just don’t do it. Ergo, you can’t compare early 20th century to early 21st century. Liberals aren’t forced to procreate by their conservative brothers and sisters anymore. Meni nije stalo da 'stitim' gene liberala, hedonista, makijavelista i sociopata. To je jedan od razloga zasto me borba protiv pobacaja ne motivira puno. Nebi tribalo ali mozda bolje da se sami filtriraju.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|