|
|
Stranica: 3/10.
|
[ 228 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 15:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ako ti misliš da je JNA na samrti (koja jedva da je bila vojska, inače joj ne bi trebale paravojne jedinice da popunjavaju ljudstvo koje je falilo) bila jača od VJ onda je rasprava i više nego besmislena.
Dodaj na to i tvoje potpuno logično pitanje u vezi taktičkih zbivanja "a tko je bacao cvijeće na tenkove?" (hint: garant oni koji su išli u borbu), onda je rasprava ne samo besmislena, nego još i besmisleno raspravljam sa vojnim genijem.
A sad nastavite u revijalnom tonu, više vas stvarno neću ometati. VJ je bila jedan od fragmenata bivše JNA nakon raspada. Iako ste pokupili većinu opreme opet je ta VJ bila dosta oslabljena u odnosu na JNA. Kojom to logikom VJ koja je tek jedan od djelova na koje se raspala JNA može biti jača od JNA u cjelini? Netko je prespavao satove matematike kad su se učili razlomci. Polovina ili trečina su manje od jednog cijelog. Za razliku od sugovornika nikad nisam tvrdio da sam vojni geniji niti toliko često govorim o ratnim sukobima.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 17:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ako ti misliš da je JNA na samrti (koja jedva da je bila vojska, inače joj ne bi trebale paravojne jedinice da popunjavaju ljudstvo koje je falilo) bila jača od VJ onda je rasprava i više nego besmislena.
Dodaj na to i tvoje potpuno logično pitanje u vezi taktičkih zbivanja "a tko je bacao cvijeće na tenkove?" (hint: garant oni koji su išli u borbu), onda je rasprava ne samo besmislena, nego još i besmisleno raspravljam sa vojnim genijem.
A sad nastavite u revijalnom tonu, više vas stvarno neću ometati. Zašto bi bilo razlike? Tehnika je ista bila i 1991. i 1995., a ljudstvo još motiviranije ako uzmemo u obzir da se radilo o teritorijalcima i dragovoljcima. Ista zapovjedna struktura sve isto, osim uniformi, presli ste na maskirne. Baš bi vi predali onakav dobar komad zemlje bez ispaljenog metka u zamjenu za šumetine i brda oko Šipova i Mrkonjića. Aj da ste dobili nešta tamo neku garanciju, ali ništa, vratio se Vukovar pod hrvatsku vlast ko da nikad nije ni bilo rata.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 17:58 |
|
|
Ne kontaš, oni su svašta mogli da su htjeli, samo eto nisu htjeli.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 18:39 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.
Taj je dio prijepljen uz Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.
A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 18:39 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Btw da ne idemo u offtopic previše imam mišljenje o samoj detuđmanizaciji ali poslije napišem.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 19:05 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.
Taj je dio nakeljen na Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.
A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska. Nije pitanje da li bi se VJ uključila, Vj je bila svo vreme rata raspoređena u istočnoj Slavoniji. SVK nije tamo ni postojala, jer od onoliko malo lokalaca ne možeš da formiraš vojsku. Udarili bi direktno na VJ jer nije bilo nikog drugog na srpskoj strani tamo. Šta mislim da bi bio epilog? Manja i lošije opremljna vojska napada veću (a za ofanzivna dejstva ti treba velika brojna superiornost, minimun tri prema jedan na otvorenom (u urbanim sredinama 10:1)). Šta bi mogao da bude epilog, ne verujem da bi napredovali jedan metar. Napadati i braniti se su skroz dva različita sporta, pa kad još uzmeš u obzir odnos u brojnosti i kvalitetu tehnike (doduše, kvalitet je bio marginalno bolji, ali bi ipak imali avijaciju, gde je razlika u kvalitetu bila za klasu bolja (a o razlici u brojevima da ne pričam) i jer vaša ne bi smela da priđe i zbog PVO) I ovaj post pišem samo zato što se razumeš u tematiku, ovi ostali nek nastave sa mitomanijom, nastavljam da ih ne ometam u tome.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 19:09 |
|
|
Da objasnim, pošto sam malo nesretno sročio - mislim "ako" bi se uključila kao pod tim "da smo to išli vojno rješavat" Tj znam da bi se nužno uključila kad je i bila tamo kako kažeš. Inače bio je 11. korpus SVK tamo, ali je koliko shvaćam bio više-manje integriran u VJ i samo na papiru neka jedinica druge vojske? Ne znam točno, nije mi vojna povijest najjača strana i sve se to zasebno proučava na nekim drugim studijima ili eventualno površnije izbornim predmetima.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: DETUĐMANIZACIJA Postano: 13 stu 2019, 19:19 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
weasel je napisao/la: horus je napisao/la: Iskustvo iz Bljeska i Oluje kažu suprotno. Vrlo vjerojatno bi pružali otpor prvi dan ili dva dok ne pođu pucati linije, nakon čega bi nastala još jedna traktorijada.
Kao drugo, najjača srpska vojska vrs u Domovinskom ratu, a vidili smo kako su se proveli.
VJ je zanemariv, slomljeni u Vukovaru. Bez ljudskih kapaciteta i resursa za konfrontaciju s HV-om iz 1995. Uostalom, nisu se trznuli kad smo razbili četničke teroriste iz tzv. "rsk" niti kad smo razbijali vrs po protektoratu.
Bez amnestije danas bi broj Srba u RH bio ispod 1%. Ali ok, doći ćemo opet na taj postotak za par godina.
Još malo oko pomoći mujama odnosno Bihaća. Mislim da je velika taktička pogrješka spašavanje muja u Bihaći 1995. nakon što smo zavladali Dinaraom i doveli Knin u poluokruženje. Mogli smo pustit da vrs odradi džihadlije, nakon toga nogirat Srbe, te se riješit klina za sva vremena.
Samo smo se trebali ugledati na druge na pr Izrael.
Bljesak i Oluja su druga prića koja se ne bi mogla usporediti s ovom operacijom. Zapadna Slavonija u Bljesku i ostatak RSK u Oluji su bili daleko od Srbije i jednostavno im oni nisu ni stigli pomoči. Srbi su iz tih područja bježali jer se nisu osječali sigurno i 95’tu je tamo dočekao tek dio stanovništva. VRS ni Vojska Jugoslavije nisu imali vremena premjestiti trupe do tamo a i same linije obrane rsk su bile preduge i preisturene za bilo kakvu uspješnu obranu. Što se tiće VRS mi smo njih gazili jer sh operacije pomno pripremane i HV je bio u zamahu nakon Oluje, Srbi se nisu imali vremena pripremiti, ukopati, uspostaviti dubinu obrane i slično. Istočna slavonija je ostala zabetonirana od prosinca 91’ i Srbi su tamo bili naoružani spremljeni i ukopani. I što je najvažnije nakon nestanka većine rsk u Oluji oni nisu očekivali da će se morati vratiti u Hrvatsku. Bili su priljepljeni za Srbiju, teritorijalno blizu i osječali su se sigurno. Oni su mislili to što su osvojili to ostaje srpsko. Ljudi ponekad podcjenjuju Srbe previše, nisu oni toliko nesposobni. Sjetite se samo akcije Una kako je močan HV prošao protiv VRS-a kada smo se za*ebavi i krenuli forsirati rijeku i napadati brže bilje bez ikakva plana. Srbi su nas natamburali pošteno tada ruku na srce. Dakle oko istočne slavonije bi nastao pakao. Hv bi se borio direktno s snagama vojske Jugoslavije i nastala bi klaonica. Mi bi njih tu dobili i izbili na Dunav međutim Bog zna koliko bi žrtava bilo i bi li rat eskalirao dalje. Druga stvar da smo pustili Srbe da rješe muje u Bihaću, stvorio bi se čisti srpski teritorij od Beograda do Knina, drugo sve srpske snage koje su bile angažirane oko Bihaća bi bile premještene dalje i dobar dio bi sigurno poslali protiv Hrvatske a i ostatku muja bi postalo puno teže. Hv bi posljedično imao puno teži posao u Oluji uz puno više žrtava. Srbi su malo prije oluje planirali operaciju Vaganj gdje bi vratili Grahovo, Glamoč , i nastavili prema Sinju i Livnu. Takvo kockanje nam se potencijalno moglo jako odbiti o glavu i dobro je da smo krenuli kada jesmo, ne zbog muja u Bihaću već radi Hrvatske same. Pa naravno, sve sto radite, radite u vlastitom interesu. Ne bi vi prst digli da vam nije islo u korist olaksavanje Bihacu, ne bi izbjeglice iz BiH primili da arapski svijet nije razrijesio kesu i platio. I jos mnogo toga.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: DETUĐMANIZACIJA Postano: 13 stu 2019, 19:19 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
weasel je napisao/la: horus je napisao/la: Iskustvo iz Bljeska i Oluje kažu suprotno. Vrlo vjerojatno bi pružali otpor prvi dan ili dva dok ne pođu pucati linije, nakon čega bi nastala još jedna traktorijada.
Kao drugo, najjača srpska vojska vrs u Domovinskom ratu, a vidili smo kako su se proveli.
VJ je zanemariv, slomljeni u Vukovaru. Bez ljudskih kapaciteta i resursa za konfrontaciju s HV-om iz 1995. Uostalom, nisu se trznuli kad smo razbili četničke teroriste iz tzv. "rsk" niti kad smo razbijali vrs po protektoratu.
Bez amnestije danas bi broj Srba u RH bio ispod 1%. Ali ok, doći ćemo opet na taj postotak za par godina.
Još malo oko pomoći mujama odnosno Bihaća. Mislim da je velika taktička pogrješka spašavanje muja u Bihaći 1995. nakon što smo zavladali Dinaraom i doveli Knin u poluokruženje. Mogli smo pustit da vrs odradi džihadlije, nakon toga nogirat Srbe, te se riješit klina za sva vremena.
Samo smo se trebali ugledati na druge na pr Izrael.
Bljesak i Oluja su druga prića koja se ne bi mogla usporediti s ovom operacijom. Zapadna Slavonija u Bljesku i ostatak RSK u Oluji su bili daleko od Srbije i jednostavno im oni nisu ni stigli pomoči. Srbi su iz tih područja bježali jer se nisu osječali sigurno i 95’tu je tamo dočekao tek dio stanovništva. VRS ni Vojska Jugoslavije nisu imali vremena premjestiti trupe do tamo a i same linije obrane rsk su bile preduge i preisturene za bilo kakvu uspješnu obranu. Što se tiće VRS mi smo njih gazili jer sh operacije pomno pripremane i HV je bio u zamahu nakon Oluje, Srbi se nisu imali vremena pripremiti, ukopati, uspostaviti dubinu obrane i slično. Istočna slavonija je ostala zabetonirana od prosinca 91’ i Srbi su tamo bili naoružani spremljeni i ukopani. I što je najvažnije nakon nestanka većine rsk u Oluji oni nisu očekivali da će se morati vratiti u Hrvatsku. Bili su priljepljeni za Srbiju, teritorijalno blizu i osječali su se sigurno. Oni su mislili to što su osvojili to ostaje srpsko. Ljudi ponekad podcjenjuju Srbe previše, nisu oni toliko nesposobni. Sjetite se samo akcije Una kako je močan HV prošao protiv VRS-a kada smo se za*ebavi i krenuli forsirati rijeku i napadati brže bilje bez ikakva plana. Srbi su nas natamburali pošteno tada ruku na srce. Dakle oko istočne slavonije bi nastao pakao. Hv bi se borio direktno s snagama vojske Jugoslavije i nastala bi klaonica. Mi bi njih tu dobili i izbili na Dunav međutim Bog zna koliko bi žrtava bilo i bi li rat eskalirao dalje. Druga stvar da smo pustili Srbe da rješe muje u Bihaću, stvorio bi se čisti srpski teritorij od Beograda do Knina, drugo sve srpske snage koje su bile angažirane oko Bihaća bi bile premještene dalje i dobar dio bi sigurno poslali protiv Hrvatske a i ostatku muja bi postalo puno teže. Hv bi posljedično imao puno teži posao u Oluji uz puno više žrtava. Srbi su malo prije oluje planirali operaciju Vaganj gdje bi vratili Grahovo, Glamoč , i nastavili prema Sinju i Livnu. Takvo kockanje nam se potencijalno moglo jako odbiti o glavu i dobro je da smo krenuli kada jesmo, ne zbog muja u Bihaću već radi Hrvatske same. Pa naravno, sve sto radite, radite u vlastitom interesu. Ne bi vi prst digli da vam nije islo u korist olaksavanje Bihacu, ne bi izbjeglice iz BiH primili da arapski svijet nije razrijesio kesu i platio. I jos mnogo toga.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:10 |
|
|
Amidja bosnjacki Vujadin.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:11 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.
Taj je dio nakeljen na Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.
A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska. Nije pitanje da li bi se VJ uključila, Vj je bila svo vreme rata raspoređena u istočnoj Slavoniji. SVK nije tamo ni postojala, jer od onoliko malo lokalaca ne možeš da formiraš vojsku. Udarili bi direktno na VJ jer nije bilo nikog drugog na srpskoj strani tamo. Šta mislim da bi bio epilog? Manja i lošije opremljna vojska napada veću (a za ofanzivna dejstva ti treba velika brojna superiornost, minimun tri prema jedan na otvorenom (u urbanim sredinama 10:1)). Šta bi mogao da bude epilog, ne verujem da bi napredovali jedan metar. Napadati i braniti se su skroz dva različita sporta, pa kad još uzmeš u obzir odnos u brojnosti i kvalitetu tehnike (doduše, kvalitet je bio marginalno bolji, ali bi ipak imali avijaciju, gde je razlika u kvalitetu bila za klasu bolja (a o razlici u brojevima da ne pričam) i jer vaša ne bi smela da priđe i zbog PVO) I ovaj post pišem samo zato što se razumeš u tematiku, ovi ostali nek nastave sa mitomanijom, nastavljam da ih ne ometam u tome. Za razliku od vas mi ne bi bili ludi pa se uvlačili u gradske borbe, planirane su 4 vatrene linije po kojima bi se kretala akcija i gdje bi se slila masa vojske i tehnike i blitzkriegom izašla na Dunav. HV je koristio modernan modularni pristup ratovanju plus obavještajnu i detaljnu pripremu i analizu. Koliko ja znam vaši su i dalje koristili stari sovjetski pristup organizaciji. Pitanje je bi li vi stigli poslati pojačanja dovoljno brzo da zaustavite HV. Ako ste se osjećali tada toliko jaki i nadmočni što ste se predali bez ispaljenog metka i vratili oteto Hrvatskoj? Ovo je klasičan primjer kako od Srpskog vojnog poraza nastaje mit o nekakvoj izdaji.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:19 |
|
|
weasel je napisao/la: Ako ste se osjećali tada toliko jaki i nadmočni što ste se predali bez ispaljenog metka i vratili oteto Hrvatskoj? Ovo je klasičan primjer kako od Srpskog vojnog poraza nastaje mit o nekakvoj izdaji. Zato što je to bio politički dogovor (sa Amerikancima) još u Dejtonu. Ljudi nam predali pola BiH i mi smo sada trebali još da se ciganimo oko tri njive kod Dunava. Da smo to uradili, dobili bi (sasvim opravdano) odgovor "A da vam ne bude malo mnogo?". I ne možeš da osvajaš samo prazno područje, bez da zauzimaš gradove i sela. Ukrajinci su to probali 2015., pa ih se hiljade vratilo u kesama. Isto ni mi nismo mogli jednostavno da zaobiđemo Vukovar i nastavimo dalje, nego smo morali da ga zauzmemo. Mogu sad da ti objašnjavam zašto je to tako, ali to bi bio post od dve strane koji me stvarno mrzi da pišem. Imaš na netu literaturu o taktici, pa nađi tu temu i čitaj.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:24 |
|
|
K tome je to područje bilo u SRH pa ga vi nikako ni niste mogli zadržati jer se gledalo da ostanu avnojevske granice.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:29 |
|
|
Nije bio ni promil šanse da nam iko prizna aneksiju, nego sam mislio da tražimo za to područje neki status mikro RS.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 20:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Ako ste se osjećali tada toliko jaki i nadmočni što ste se predali bez ispaljenog metka i vratili oteto Hrvatskoj? Ovo je klasičan primjer kako od Srpskog vojnog poraza nastaje mit o nekakvoj izdaji. Zato što je to bio politički dogovor (sa Amerikancima) još u Dejtonu. Ljudi nam predali pola BiH i mi smo sada trebali još da se ciganimo oko tri njive kod Dunava. Da smo to uradili, dobili bi (sasvim opravdano) odgovor "A da vam ne bude malo mnogo?". I ne možeš da osvajaš samo prazno područje, bez da zauzimaš gradove i sela. Ukrajinci su to probali 2015., pa ih se hiljade vratilo u kesama. Isto ni mi nismo mogli jednostavno da zaobiđemo Vukovar i nastavimo dalje, nego smo morali da ga zauzmemo. Mogu sad da ti objašnjavam zašto je to tako, ali to bi bio post od dve strane koji me stvarno mrzi da pišem. Imaš na netu literaturu o taktici, pa nađi tu temu i čitaj. Naravno da je bio politički dogovor, koji je rješen u paketu kad se pregovaralo u daytonu. Ali ti opet bježiš od pitanja zašto se pregovaralo, pregovaralo se jer ste znali da ste slabiji, Srbi nikada ne pregovaraju kad su jači. Imali ste šansu s Z4 koju ste propustili na našu sreću i nakon toga je zatvorena šansa za bilo kakvu čak i najmanju Srpska autonomija unutar RH. Zato i je Slobo napravio ono što je jedino mogao, koristio je taj istok Hrvatske za ucjenjivanje pri pregovorima u daytonu. To je odgovaralo i Amerikancima jer su preko toga mogli utjecati na Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: DETUĐMANIZACIJA Postano: 13 stu 2019, 21:01 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Pa naravno, sve sto radite, radite u vlastitom interesu. Ne bi vi prst digli da vam nije islo u korist olaksavanje Bihacu, ne bi izbjeglice iz BiH primili da arapski svijet nije razrijesio kesu i platio. I jos mnogo toga.
A što smo trebali? Ginuti i ratovati za vaše interese? To je samo vama čudno da se svatko brine samo za svoje interese. Imate sreće što je nama isto odgovralo očuvati Bihać, pomogli smo vam a nikako tu pomoć niste zaslužili pogotovo nakon svega što ste napravili Hrvatima srednje Bosne.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 21:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zato što je to bio politički dogovor (sa Amerikancima) još u Dejtonu. Ljudi nam predali pola BiH i mi smo sada trebali još da se ciganimo oko tri njive kod Dunava. Da smo to uradili, dobili bi (sasvim opravdano) odgovor "A da vam ne bude malo mnogo?".
I ne možeš da osvajaš samo prazno područje, bez da zauzimaš gradove i sela. Ukrajinci su to probali 2015., pa ih se hiljade vratilo u kesama. Isto ni mi nismo mogli jednostavno da zaobiđemo Vukovar i nastavimo dalje, nego smo morali da ga zauzmemo. Mogu sad da ti objašnjavam zašto je to tako, ali to bi bio post od dve strane koji me stvarno mrzi da pišem. Imaš na netu literaturu o taktici, pa nađi tu temu i čitaj. Naravno da je bio politički dogovor, koji je rješen u paketu kad se pregovaralo u daytonu. Ali ti opet bježiš od pitanja zašto se pregovaralo, pregovaralo se jer ste znali da ste slabiji, Srbi nikada ne pregovaraju kad su jači. Imali ste šansu s Z4 koju ste propustili na našu sreću i nakon toga je zatvorena šansa za bilo kakvu čak i najmanju Srpska autonomija unutar RH. Zato i je Slobo napravio ono što je jedino mogao, koristio je taj istok Hrvatske za ucjenjivanje pri pregovorima u daytonu. To je odgovaralo i Amerikancima jer su preko toga mogli utjecati na Tuđmana. A otkud znaš da ga nije koristio za ucenjivanje? Ja npr, ne znam, mogu samo da nagađam. A i nismo dobili pola BiH na lepe oči, a i vi verovatno niste jedini koji ste vraćali teritorije da bi se ispoštovao procentualni odnos samo zato što vas je učiteljica mrzela i favorizovala Muslimane.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 22:04 |
|
|
Dobro vas Tuđman onda zajebo ak ste vi nama dali Baranju i Podunavlje za Mrkonjić i Šipovo.
Da je neko predo komad hrvatske zemlje puškom osvojen bio bi ubijen i u povijesti zapisan kao najveći izdajnik u povijesti Hrvata.
Dakle po Carmellu, mi vama dali 1900 km2 šume i kamena, a vi nama 2500km2 Vukovara, Dunava, vinograda, Drave, šume (dobre šume), najplodnijeg tla itd. itd.
Dobra trampa.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 22:07 |
|
|
Pa drugi dogovor nije bio na stolu. Delila se BiH, nismo mogli da biramo između tih teritorija, samo da obećamo da ćemo se mirno povući ako i vi obećate da ćete se mirno povući.
Mada su ovo čiste spekulacije, niko ovde nije bio tamo i prava istina će se saznati kad Ameri otvore arhive, a možda ni tad.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 22:45 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa drugi dogovor nije bio na stolu. Delila se BiH, nismo mogli da biramo između tih teritorija, samo da obećamo da ćemo se mirno povući ako i vi obećate da ćete se mirno povući.
Mada su ovo čiste spekulacije, niko ovde nije bio tamo i prava istina će se saznati kad Ameri otvore arhive, a možda ni tad. Pravu 100% istinu nećemo nikada saznati jer se to nikad ne zna, eventualno kad umru svi koji su tamo bili. Očigledno je da se to rješavalo u paketu. E sad tko je šta vratio za šta ne znamo. Razmjena je bila između nas i vas jer muslimani ni nisu imali što dati kad ste ih vi nabili na tri metra kvadratna. Podunavlje ste vi vratili za mogučnost pregovora u daytonu, to je neka moja spekulacija. Da nije tog podunavlja rat u BiH ne bi stao nakon Južnog poteza već bi se sigurno barem još 6 mjeseci napucavali. Mi bi gotovo sigurno pokušali Posavinu nazad uzeti.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 23:30 |
|
|
weasel je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pa drugi dogovor nije bio na stolu. Delila se BiH, nismo mogli da biramo između tih teritorija, samo da obećamo da ćemo se mirno povući ako i vi obećate da ćete se mirno povući.
Mada su ovo čiste spekulacije, niko ovde nije bio tamo i prava istina će se saznati kad Ameri otvore arhive, a možda ni tad. Pravu 100% istinu nećemo nikada saznati jer se to nikad ne zna, eventualno kad umru svi koji su tamo bili. Očigledno je da se to rješavalo u paketu. E sad tko je šta vratio za šta ne znamo. Razmjena je bila između nas i vas jer muslimani ni nisu imali što dati kad ste ih vi nabili na tri metra kvadratna. Podunavlje ste vi vratili za mogučnost pregovora u daytonu, to je neka moja spekulacija. Da nije tog podunavlja rat u BiH ne bi stao nakon Južnog poteza već bi se sigurno barem još 6 mjeseci napucavali. Mi bi gotovo sigurno pokušali Posavinu nazad uzeti. Prava istina je da je područje Mrkonjića i Šipova vraćeno u zamjenu za Sarajevo jer su Muslimanska i naša delegacija djelovale zajedno, a mi ionako nismo imali interesa od tog područja. Time se i podmirilo 51:49. Naša dobra volja. Ostatak ostataka tzv. RSK je vraćen jer je Hrvatska bila i vojno i politički moćnija i drugog izlaza za Srbe nije bilo. Vidilo se šta se dogodilo Kninu i naravno da su htjeli izbjeći još jedan poraz. Teza o tome kako bi se umješala VJ ne stoji jer se ona komotno mogla umješati u Oluji kao i VRS. Naravno da bi bilo žrtava puno više i mi smo isto to htjeli izbjeći. Jedini drugi razlog ne mješanja VJ u ljeto 1995. osim što ste nas se bojali je taj da su Milošević i kompletno vodstvo bili hrvatski agenti koji su radili za nas.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 23:35 |
|
|
1986 je napisao/la: weasel je napisao/la: Pravu 100% istinu nećemo nikada saznati jer se to nikad ne zna, eventualno kad umru svi koji su tamo bili. Očigledno je da se to rješavalo u paketu. E sad tko je šta vratio za šta ne znamo. Razmjena je bila između nas i vas jer muslimani ni nisu imali što dati kad ste ih vi nabili na tri metra kvadratna. Podunavlje ste vi vratili za mogučnost pregovora u daytonu, to je neka moja spekulacija. Da nije tog podunavlja rat u BiH ne bi stao nakon Južnog poteza već bi se sigurno barem još 6 mjeseci napucavali. Mi bi gotovo sigurno pokušali Posavinu nazad uzeti. Prava istina je da je područje Mrkonjića i Šipova vraćeno u zamjenu za Sarajevo jer su Muslimanska i naša delegacija djelovale zajedno, a mi ionako nismo imali interesa od tog područja. Time se i podmirilo 51:49. Naša dobra volja. Ostatak ostataka tzv. RSK je vraćen jer je Hrvatska bila i vojno i politički moćnija i drugog izlaza za Srbe nije bilo. Vidilo se šta se dogodilo Kninu i naravno da su htjeli izbjeći još jedan poraz. Teza o tome kako bi se umješala VJ ne stoji jer se ona komotno mogla umješati u Oluji kao i VRS. Naravno da bi bilo žrtava puno više i mi smo isto to htjeli izbjeći. Jedini drugi razlog ne mješanja VJ u ljeto 1995. osim što ste nas se bojali je taj da su Milošević i kompletno vodstvo bili hrvatski agenti koji su radili za nas. To što smo mi muslimanima besplatno poklonili 5% BiH za Sarajevo a nazad nismo dobili ništa je naša velika glupost. Trebao je Tuđman zahtjevati da se svako sa svojim razmjenjuje. Mogli smo za taj prostor vratiti koji dio posavine, što nas briga za Sarajevo...
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 23:45 |
|
|
1986 je napisao/la: Teza o tome kako bi se umješala VJ ne stoji jer se ona komotno mogla umješati u Oluji kao i VRS.
Objašnjeno ti je već da je bila raspoređena tamo. Napadalo bi se VJ, a ne neki jadni 11. korpus nestale SVK.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 13 stu 2019, 23:56 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.
Taj je dio prijepljen uz Srbiju, za razliku od ostatka RSK. Bio je praktički integriran sa SRJ. Ako bi se uključila vojska SRJ pročitao sam negdje podatak da je samo njihova Prva armija imala tenkova koliko čitava HV. Bilo je i puno bijesnih krajišnika koji su htjeli osvetu. K tome, sada se oni brane, a ne mi. Moglo je biti više poginulih no u cijelom ratu do tada.
A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska. Nemam običaj koristit ad homineme, ali koji si ti diverzant i infiltrator...
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Detuđmanizacija Postano: 14 stu 2019, 00:08 |
|
|
Purger111 je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Nije to što vam Karmelo govori baš bezveze i bliži sam njegovoj strani, iako mislim da nije napisao što on misli da bi bio konačni epilog.
A oko razlike JNA/VJ JNA je bila u stanju raspadanja, puna dezertera itd, no ovo je bila baš njihova vojska. Nemam običaj koristit ad homineme, ali koji si ti diverzant i infiltrator... Ma kako da ne, plaća me tko zna tko da pisanjem po forumu od 30 ljudi o tome da možda ne bi bilo pametno vodit neku bitku koja se nikad nije ni dogodila za područje koje smo ionako vratili rasturam... ne znam ni sam koga ili što, to ti znaš u svojoj glavi. A nisam ni jedini Hrvat koji je na ovoj temi pisao slično. Koristi argumente protiv ovoga što sam napisao ili se makni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|