HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 05:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 14053 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 563  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 23 stu 2012, 11:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46
Postovi: 6610
Lokacija: kašeta brokava
limpus je napisao/la:
Ja NE VJERUJEM!!!!

Citat:
Manolić smatra da bez obzira na različata stajališta sudionika u stvaranju i obrani hrvatske države, Hrvatska više nije mogla dati Vukovaru nego što je dala.

„Da smo svu vojsku usredotočili na vukovarsko područje uništili bi nas“, rekao je dodavši da je to i bio cilj JNA.


http://www.politikaplus.com/novost/6675 ... s-unistili

Joža ujkane!!!

Snimka tribine bi trebala biti objavljena ovdje (ali iz nekog razloga još nije):

http://www.youtube.com/udrugaistina


Budući da su Jožu optuživali za izdaju Vukovara, logično je da on to može najbolje rasvijetliti.

_________________
Čast svakome, veresija nikome.

zabranjeni list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 23 stu 2012, 12:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
Nek ta ˝bagra˝ pokazuje svoje pravo lice.. Za ono malo Hrvata koji još (nakon svega) ne shvaćaju s kim imamo posla..

Uglavnom sljedeće slavlje Oluje u Kninu i Čavoglavama će bit epsko samo nam nabrijavaju feštu :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 23 stu 2012, 14:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ožu 2012, 07:39
Postovi: 1695
SDB je napisao/la:

Budući da su Jožu optuživali za izdaju Vukovara, logično je da on to može najbolje rasvijetliti.


Što nisu bili to Tuđman, Merčep i Šušak? A Joža, kao nije bio optužen za izdaju, ali je za batinjanje Jastrebova?

_________________
Neću NATO
Hoću na te


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 24 stu 2012, 06:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
slika

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 24 stu 2012, 13:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
=))

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 04:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
KRIVNJE VIŠE NEMA, ŠTO ĆEMO SAD?

Vlasti su htjele osudu Gotovine da mogu živjeti od nečije krivnje

Svojedobno se odnos prema Gotovini poimao kao svjetonazor, pa je, na primjer, Mesićev savjetnik Tomislav Jakić po tom odnosu Hrvatsku dijelio na ruralnu i urbanu, naprednu i natražnjačku.

Piše: Milan Ivkošić

Račanov i Budišin Sabor izglasovao je nadležnost Haaga za Bljesak i Oluju, Carla del Ponte ustoličena je za vladara Hrvatske, a dokumente je dobivala šakom i kapom. Kolumnist Večernjeg lista Milan Ivkošić u Tjednoj inventuri analizira tjedan u kojem je dominirala oslobađajuća presuda generalima.

SUB 17. STUDENOG 2012

Premijer Zoran Milanović bio je u pravu kad je na predavanju u Njemačkoj rekao kako je hrvatska država nevjerojatan paradoks i kako njene goleme regionalne i druge suprotnosti nije lako držati na okupu. Pokazala je to i anketa poslije osobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču. Zamislite, čak nevjerojatnih 0,3 posto drži da je ta presuda nepravedna a samo 96 posto smatra je pravednom. Doista, kako jedna tako mala država može izdražiti tu silnu razliku između onih koji su raširenih ruku generale dočekali u Hrvatskoj i onih koji bi radije da su ostali iza brave u Sheveningenu!? Ali pustimo Milanovića, on je ionako nevjerojatno paradoksalna, slučajna i prolazna politička pojava. Sjetimo se godina u kojima se odnos prema Gotovini poimao kao svjetonazor, pa je, na primjer, Mesićev savjetnik Tomislav Jakić po tom odnosu Hrvatsku dijelio na ruralnu i urbanu, naprednu i natražnjačku. Danas možemo reći - ma je li moguće da nas je samo 0,3 posto urbanih i naprednih a 96 posto ruralnih i natražnjačkih!? Ali sličan je omjer bio i u tim godinama Gotovinina bijega, u televizijskim emisijama, pa je na “referendumsko pitanje” koje je glasilo “Gotovina ili Europa?” u jednoj HTV-ovoj sjedeljci za legendarnog generala bilo 90 posto gledatelja koji su sudjelovali u anketi. Okorjeliji ljevičari su baš nekako tada pokrenuli hajku na “referendumska pitanja” na televizijama, naravno, zato što im nisu po volji bili odgovori, odnosno činjenica da velika većina naroda misli drukčije od njih. Ali nije pljuske dobivala samo Hrvatska televizija niti je Gotovinu i druge hrvatske generale sotonizirao samo probeogradski “Feral Tribune” - u koji poslije Oluje dolaze neki novinari iz krajinskih četničkih medija. Uoči izricanja prvostupanjske presude Stjepan se Mesić obrušio na biskupsku komisiju Iustitia et pax zato što je pozivom građanima da se mole za pravednu presudu “dovela u pitanje Haaški sud”. Prije te presude trojica “vrsnih novinara” pišu opanjkavalačku knjigu “Gotovina, stvarnost i mit”, a jedne tiražne novine šalju u Francusku cijelu ekipu da istraži Gotovinin “kriminal” i teške “zatvorske kazne” koje je dobio u toj zemlji (sve je poslije demantirano u istoj novinskoj kući kao montaža Mitterrandovih obavještajaca!). Kad tome dodamo kako je Račanov i Budišin Sabor izglasovao nadležnost Haaga za Bljesak i Oluju, zatim ustoličenje Carle del Ponte za vladara Hrvatske, ustupanje tužiteljstvu svih dokumenata koje je tražilo, a i onih koje nije tražilo i koji se zbog tajnosti i državnih interesa nisu smjeli dati, lako zaključujemo kako su i hrvatske vlasti i neki mediji htjeli i očekivali osudu Gotovine. A preko nje i Tuđmana, kako bi još desetljećima politički živjeli od nečijih krivnji iz prošlosti kao što su desetljećima živjeli komunisti u Titovoj Jugoslaviji. Unatoč volji 96 posto građana “nevjerojatno paradoksalne” Hrvatske!

NED 18. STUDENOG, 2012

Ogorčeni su slični onima s Miloševićevih mitinga

U Srbiji ogorčenje zbog haaških presuda. Tko je ogorčen? Oni prosvjednici koji na beogradskim ulicama pale hrvatsku zastavu jako su slični sudionicima fašističkih Miloševićevih mitinga na kojima se uzvikivalo “Hoćemo oružje!” dok Tuđamana i drugih vođa “zločinačkog pothvata” još nema ni u politici, ni u javnosti, ni u vojnim i policijskim hijerarhijama. Jako su slični i onima koji su cvijećem zasipali tenkove koji su iz Srbije išli prema Hrvatskoj. I kako ne bi bio ogorčen srbijanski predsjednik, četnički vojvoda Tomislav Nikolić, koji ni do danas nije odustao od velikosrpskih posezanja za dijelovima Hrvatske!? Ili Ivica Dačić, u stranci nasljednik ratnoga zločinca Slobodana Miloševića!? Gotovo sva ogorčenja u Srbiji dolaze od ljudi kakvi su velik broj Srba tijekom “Oluje” naveli ili natjerali na odlazak iz Hrvatske.

PON 19. STUDENOG, 2012

Zahvaljujući Documenti agresija još traje

Oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču ne bi smjela zaustaviti raspravu o ratnim zločinima i suđenja, kaže Vesna Teršelič iz Documente. Ali ni ona ni Milorad Pupovac ni drugi koje je u Hrvatskoj šokirala haaška presuda pa sada panično nastavljaju kriminaliziranje “Oluje” i Tuđmana, baš nikad se, na primjer, nisu zauzeli za suđenja Srbima koji su u UNPA zonama ubili 600 Hrvata, što je mnogo više od broja Srba stradalih u hrvatskoj oslobodilačkoj akciji. Ni za taj zločin ni za 700 ubijenih u vukovarskom Veleprometu ni za pokolj u Škabrnji ni za mnoge druge nitko nije odgovarao! Tako, zahvaljujući Teršelički, Pupovcu i sličnima, agresija još traje.

UTO 20. STUDENOG, 2012

Kad je na vlasti, SDP se protivI opstrukciji vlasti

Laburisti predlažu da se 400.000 potpisa građana potrebnih za referendum prepolovi, ali se tome žestoko usprotivio SDP, jer bi to omogućilo “stalnu opstrukciju vlasti”. Godine 2010. isti je prijedlog iznijela jedna velika stranka. Pogodite koja! Naravno, SDP. Ali SDP je tada bio u oporbi i odgovarala mu je “stalna opstrukcija vlasti”, kao što mu je odgovarao i savez sa sindikatima oko istih pitanja oko kojih se danas s njima krve do istrebljenja. Dakako, na čelu svih tih oporbenih napada na vlast, bio je Zoran Milanović koji slične napade danas najteže podnosi. Po načelu - nema te obmane na koju nisam spreman da bih se dokopao vlasti, kao što nema te moje vlastite riječi koju ne bih pogazio da bih vlast zadržao. Marljivi učenik vlastohlepnika iz svih revolucija - Francuske, Oktobarske, Titove...

SRI 21. studenog, 2012

Presuda Sanaderu Milanoviću nije dobitak

Presuda Sanaderu bila bi za Hrvatsku mnogo važniji događaj kad bi krivnju bivšega premijera građani mogli mjeriti dobrim stanjem u društvu. Ali upravo je obratno: Milanoviću i njegovim ministrima ona nije dobitak nego dobro im došao javni spektakl koji će neko vrijeme skinuti pozornost s njihove krivnje za sve veću nezaposlenost i sve veće siromašenje stanovništva. U Hrvatskoj postoji trajno nastojanje da se nemoral, nepoštenje, kriminal, korupcija... javnosti nametnu kao uzroci svih nevolja u državi. Ali to nije istina, tako se samo prikriva nesposobnost. Novac stečen kriminalom i korupcijom što su ga otkrili ili nisu otkrili policija, tužitelji i suci zanemariv je u usporedbi s novcem koji se gubi lošim vođenjem zemlje i gospodarstva. Neusporedivo je veća Sanaderova krivica što za gospodarstvo u šest godina gotovo ništa nije učinio, što je Hrvatsku enormno zadužio, što je dopustio razmah stranih profitera, što se odrekao ZERP-a i nastavio rasprodaju hrvatskih nacionalnih bogatstava nego što je za svoj račun državu eventualno oštetio stotinjak ili dvjestotinjak milijuna kuna. A sve loše u Sanaderovu vođenju Hrvatske nastavio je Milanović, pa na trijumfalizam koji se nakon presude Sanaderu osjeća kod esdepeovaca oni najmanje imaju pravo!

ČET 22. studenog, 2012

Vukovar je još u moralnim ruševinama

Novinar Radio Vukovara Siniša Glavašević jedan je od najtragičnijih i najplemenitijih simbola Domovinskoga rata. Ubijen je na Ovčari. U povodu obljetnice toga zločina čuli smo kako se čuva uspomena na Glavaševićev radio. A čuva se tako da je gradu koji mu je vlasnik (uz neke tvrtke) - posljednja briga. Novinari se otpuštaju, plaće su sve manje, a posljednju su djelatnici legendarnoga Radio Vukovara primili u kolovozu. Ispod tolikoga zaklinjanja u grad-heroj i njegove žrtve i kraj tolikih afera gradonačelnika Saba, Vukovar je još u moralnim ruševinama, a ratne granate zamijenile su mirnodopske koje padaju po Glavaševićevoj ostavštini.

PET 23. studenog, 2012

Prijave za Gotovinu na tel. 000 000 0000

Podsjetio me jedan čitatelj kako su svojedobno neke novine pitale poznate ljude bi li Gotovinu, koji je tada bio u bijegu, prijavili policiji kad bi ga gdje spazili. Većina je odgovorila da ne bi. Ja pak sad molim Zorana Pusića, Žarka Puhovskoga, Radimira Čačića, Danielu Trbović, Damira Kajina i druge koji su rekli da bi ga prijavili neka mi se jave, jer mi se čini da sam Gotovinu negdje vidio. Javite mi se na broj telefona koji ćete lako upamtiti jer vam sliči, dakle, na 000 000 0000.

http://www.vecernji.hr/vijesti/vlasti-s ... nak-479086


Privitak/ci:
0.3 % protiv, a 96 % za ovu pravednu presudu.jpg
0.3 % protiv, a 96 % za ovu pravednu presudu.jpg [ 123.42 KiB | Pogledano 6395 put/a. ]

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 19:15 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
U ĐEVRSKAMA kod Knina međunacionalni incident! Pola sata prije podneva dvojica Janjevaca autom su uletjeli u dvorište kafića Tera! Nije se radilo o prometnoj nezgodi, već o namjeri! Izašli su iz BMW-a i napali 57-godišnjaka, koji je pio kavu. Čovjek je domaći, ali inače živi u Poreču. Napali su ga i izudarali.

Janjevci su, inače, sami otkrili zbog čega su svratili. "Ima li ovdje četnika?", povikali su čim su stigli.

Repetirali pištolj i udarali po prometnom znaku?

Dvojica su se udaljila, no policija ih je ubrzo uhvatila. Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor potvrdila nam je da su uhićeni i sprovedeni na kriminalističko istraživanje zbog napada na 57-godišnjaka.

Glasnogovornicu Kosor pitali smo jesu li kod uhićenika pronašli kakvo oružje, budući da su Indexu neki svjedoci kazali kako su repetirali pištolj i njime udarali po prometnom znaku. Policija zasad nema takvih informacija, no više će znati nakon očevida, kazala nam je glasnogovornica šibenske policije.

Uhićeni su, inače, 19-godišnjak iz Kistanja te 30-godišnjak s adresom prijavljenom u Kninu. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o prognanicima s Kosova i Bosne.

Načelnik Kistanja najoštrije osuđuje incident

Index je razgovarao sa načelnikom Općine Kistanje Goranom Reljićem, koji se došao na lice mjesta vidjeti što se dogodilo

"Policija je sada tu, napravit će očevid, popričati sa svjedocima. Ovdje se stalno nešto događa, ali dosad nismo nikada imali nešto ovako ozbiljno", kaže načelnik Reljić.

Kakve su "četnike" Janjevci tražili u kafiću, pitali smo ga. "A njima su svi Srbi četnici. Žalosno je da se ovakve stvari događaju. Ovo je 2012. godina", komentirao nam je Reljić incident.

Kada budu raspolagali svim podacima, svakako će se očitovati o ovom incidentu, kojeg načelnik Kistanja najoštrije osuđuje.

index.hr

Kakav dvojac...
Kamo sreće da su pokrenuli neki biznis. I vi svašta tamo u Hrvatskoj primate... :kava
Sad će najebati neki Hrvat ili prozor u Vojvodini, poznat scenarij.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 19:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
Mi ih ne smatramo Hrvatima...

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 19:38 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
volvoks je napisao/la:
Mi ih ne smatramo Hrvatima...


Ne krivim vas. To su prije svega bitange.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 20:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
volvoks je napisao/la:
Mi ih ne smatramo Hrvatima...


:confused1

Ne seri...

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 20:27 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
Junuz Djipalo je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Mi ih ne smatramo Hrvatima...


:confused1

Ne seri...


Bilo je svakakvih komentara na račun Janjevaca, nevezano za ovu dvojicu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 20:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

:confused1

Ne seri...


Bilo je svakakvih komentara na račun Janjevaca, nevezano za ovu dvojicu.


Ne znam kakvih, ja ih više uopće ne razlikujem, ove mlađe, bar ne u Zg...

Uostalom, ne mislim da im ne treba prigovorit ovo-ono, ali ih ekskludat od Hrvata je bezobrazno.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 20:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Treba ih naučiti pameti da se u Hrvatskoj Srbi ne tuku zbog Kosova. Samo zbog Hrvatske se smiju Srbi tući.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 20:51 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
Junuz Djipalo je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Bilo je svakakvih komentara na račun Janjevaca, nevezano za ovu dvojicu.


Ne znam kakvih, ja ih više uopće ne razlikujem, ove mlađe, bar ne u Zg...

Uostalom, ne mislim da im ne treba prigovorit ovo-ono, ali ih ekskludat od Hrvata je bezobrazno.


Besmisleno je davati državljanstva ljudima koji nisu dobrodošli u to društvo. Nešto bi se trebalo promjeniti, ili kriteriji za domovnicu ili percepcija hrvatstva u matičnoj državi. Nazivati Hrvata "četinkom" ili "Šiptarom" je uber debilno... pa bio i bitanga.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Ne znam kakvih, ja ih više uopće ne razlikujem, ove mlađe, bar ne u Zg...

Uostalom, ne mislim da im ne treba prigovorit ovo-ono, ali ih ekskludat od Hrvata je bezobrazno.


Besmisleno je davati državljanstva ljudima koji nisu dobrodošli u to društvo. Nešto bi se trebalo promjeniti, ili kriteriji za domovnicu ili percepcija hrvatstva u matičnoj državi. Nazivati Hrvata "četinkom" ili "Šiptarom" je uber debilno... pa bio i bitanga.


Ono su balavci kojima je bilo malo dosadno očito,nisu očekivalo da će ovo završit u medijima.
Nije prvi put da čujem da neki Hrvat naziva Hrvata "Četnikom" . Ja sam osobno imao problema jer su lokalci kad sam doselio mislili da sam Srbin i to zbog riječi koje sam upotrebljavao u BiH (tačno,lična,voz i sl..) ,i još kad imaš prezime koje nose i Srbi i Hrvati.. To je formula za uspjeh.

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:20 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
mario_cro je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Besmisleno je davati državljanstva ljudima koji nisu dobrodošli u to društvo. Nešto bi se trebalo promjeniti, ili kriteriji za domovnicu ili percepcija hrvatstva u matičnoj državi. Nazivati Hrvata "četinkom" ili "Šiptarom" je uber debilno... pa bio i bitanga.


Ono su balavci kojima je bilo malo dosadno očito,nisu očekivalo da će ovo završit u medijima.
Nije prvi put da čujem da neki Hrvat naziva Hrvata "Četnikom" . Ja sam osobno imao problema jer su lokalci kad sam doselio mislili da sam Srbin i to zbog riječi koje sam upotrebljavao u BiH (tačno,lična,voz i sl..) ,i još kad imaš prezime koje nose i Srbi i Hrvati.. To je formula za uspjeh.


Znači, svatko je sumnjiv? Istina prezime mi je izrazito hrvatsko, katolik sam prosječan, ali otme se tu i tamo po koji "voz". Ekavsko okruženje, neizbježno je...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Znači, svatko je sumnjiv? Istina prezime mi je izrazito hrvatsko, katolik sam prosječan, ali otme se tu i tamo po koji "voz". Ekavsko okruženje, neizbježno je...


U Slavoniji ,ovaj dio gdje sam ja su definitivno osjetljivi na riječi tipa "voz, lična i sl" ,to ti mogu sa sigurnošću reći i to je činjenica.
Nemora značit da će ti se nekakva neugodnost desit zbog toga ,no postoji mogućnost i da se desi.

Recimo sjećam se jednog primjera u gradu kad su klinci potrgali registracijske tablice od Subotice. Vlasnik tog auta iz Subotice je došao u posjet svojoj familiji u Vinkovce koji su prognani 90-ih iz Vojvodine.Kućni prijatelj sam sa ljudima ,pa znam pozdano.

Vinkovci su prepuni izbjeglica iz Vojvodine no ti ljudi to kriju ko zmija noge,jednostavno ih je sramota reć to.Držim da je razlog tomu to što lokalni ljudi jednostavno nemaju pojma da u Vojvodini žive i ima Hrvata.

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:42 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
mario_cro je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Znači, svatko je sumnjiv? Istina prezime mi je izrazito hrvatsko, katolik sam prosječan, ali otme se tu i tamo po koji "voz". Ekavsko okruženje, neizbježno je...


U Slavoniji ,ovaj dio gdje sam ja su definitivno osjetljivi na riječi tipa "voz, lična i sl" ,to ti mogu sa sigurnošću reći i to je činjenica.
Nemora značit da će ti se nekakva neugodnost desit zbog toga ,no postoji mogućnost i da se desi.

Recimo sjećam se jednog primjera u gradu kad su klinci potrgali registracijske tablice od Subotice. Vlasnik tog auta iz Subotice je došao u posjet svojoj familiji u Vinkovce koji su prognani 90-ih iz Vojvodine.Kućni prijatelj sam sa ljudima ,pa znam pozdano.

Vinkovci su prepuni izbjeglica iz Vojvodine no ti ljudi to kriju ko zmija noge,jednostavno ih je sramota reć to.Držim da je razlog tomu to što lokalni ljudi jednostavno nemaju pojma da u Vojvodini žive i ima Hrvata.


Što bi razuman čovjeka mogao reći... tuga. Ali Slavonija mi nije ni interesantna. Što bliže Trstu! :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Što bi razuman čovjeka mogao reći... tuga. Ali Slavonija mi nije ni interesantna. Što bliže Trstu. :D

Upravo to ,tuga.. i buga. :zubati

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:44 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
Ja san u zivotu upozna samo jednu janjevsku obitelj, ima nekih godina unazad, iz Njemacke se vozija kip djevice Marije doli, ljudima za novoizgradjenu crkvu, dosli smo u sri noci, a ljudi su bili izrazito ljubazni, nudili nas odma izisti i popiti, a prvo sto mi se zapelo za oko je bila cila divizija postoli na hodniku. :D :scared Ovi su bili cestiti ljudi, i ne valja generalizirati.

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:47 
Offline

Pridružen/a: 20 pro 2011, 19:02
Postovi: 8531
mario_cro je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:

Što bi razuman čovjeka mogao reći... tuga. Ali Slavonija mi nije ni interesantna. Što bliže Trstu. :D

Upravo to ,tuga.. i buga. :zubati

Mos' ti kukati, opet si HB Slavoncek, ne bizi od toga.... :001_tongue ; )

_________________
Oj Hrvati, svi na desno krilo....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 21:59 
Offline

Pridružen/a: 24 lis 2011, 13:53
Postovi: 2140
puntar2.0 je napisao/la:
Ja san u zivotu upozna samo jednu janjevsku obitelj, ima nekih godina unazad, iz Njemacke se vozija kip djevice Marije doli, ljudima za novoizgradjenu crkvu, dosli smo u sri noci, a ljudi su bili izrazito ljubazni, nudili nas odma izisti i popiti, a prvo sto mi se zapelo za oko je bila cila divizija postoli na hodniku. :D :scared Ovi su bili cestiti ljudi, i ne valja generalizirati.


Nisam imao čast. Ali koliko sam o njima čitao, nisu se puno mješali s Albancima i Srbima kroz stoljeća. A potomci su dubrovačkih trgovaca, na Kosovu su od 13 stoljeća.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 22:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
puntar2.0 je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Upravo to ,tuga.. i buga. :zubati

Mos' ti kukati, opet si HB Slavoncek, ne bizi od toga.... :001_tongue ; )


Žešći bućkuriš sam ja ,čorba točnije.. . :laugh

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 22:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
puntar2.0 je napisao/la:
Ja san u zivotu upozna samo jednu janjevsku obitelj, ima nekih godina unazad, iz Njemacke se vozija kip djevice Marije doli, ljudima za novoizgradjenu crkvu, dosli smo u sri noci, a ljudi su bili izrazito ljubazni, nudili nas odma izisti i popiti, a prvo sto mi se zapelo za oko je bila cila divizija postoli na hodniku. :D :scared Ovi su bili cestiti ljudi, i ne valja generalizirati.


Ja znam jedne u Vinkovcima.Neznam kad su doselili ,no uglavnom 13-ero djece imaju.Glava obitelji završio u zatvoru jer je ubio nekog Srbina u Mirkovcima(bar mislim) ,zbog verbalne svađe poslije rata.
Čovječe da je HB Hrvatima takav natalitet..

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 stu 2012, 22:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 pro 2011, 21:58
Postovi: 9127
Lokacija: Zagreb
BBC je napisao/la:
Treba ih naučiti pameti da se u Hrvatskoj Srbi ne tuku zbog Kosova. Samo zbog Hrvatske se smiju Srbi tući.


Janjevci su sa Srbima na Kosovu bili u čist ok odnosu(pogotovo u zadnje vrijeme i pogotovo naspram Albanaca). Ovo nema veze s Kosovom nego s RH.

To su neka dva budalaša koja su napravila glupost. Netreba generalizirati odma. Iako Janjevci su često znali doć u sukob sa Hrvatima(Bosanci) u Kninu. Dobri su, pobožni, obiteljski nastrojeni, pomažu si, drže se skupa no ima tu i ona druga strana. Ukratko neki od njih(a ovi koji žive u Kistanju su zadnji otišli iz Janjeva) su još u nekom ˝Kosovo˝ điru. 700 godina muslimanskog terora te ponekad četničkog. Trebalo je to izdržat. Zato i jesu malo nabrijani tako :zubati

Al šta reko Junuz bude se to sredilo. Gledam samo u Dubravi zadnjih 20-ak godina koliko su evoluirali. Prije nisi mogo vidt Janjevku da se nije udala za Janjevca. Sad je prije obratno :zubati


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14053 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 563  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO