|
|
Stranica: 552/582.
|
[ 14534 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 07 vel 2024, 23:39 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Jahač apokalipse je napisao/la: To je jasno kao dan. Želi se zatući male obrte, trgovine, poljoprivrednike silnim porezima i nametima, silnim regulacijama, inflacijom, izostanskom potpora, (a kod nas i zabranom rada), tobože radi trgovkinja, a u biti sve za korist velikih korporacija koje prodaju proizvode upitne kvalitete i potencijalno opasne za zdravlje.
Evo jednog takvog primjera.
Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama i to upravo zahvaljujući najnovijoj akviziciji.
Jesu li zatukli u Njemačkoj i Austriji ili će se to samo dogoditi u Hrvatskoj?? U Njemačkoj su veliki lanci zatvoreni nedjeljom, a iznimke pogoduju malima (npr. cvjećare i pekare površine manje od 100 kvadrata). Znači sve suprotno nego u Hrvatskoj gdje su veliki otvoreni svake nedjelje a mali zatvoreni. I ti si našao isticati Njemačku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 05:13 |
|
|
Jahač apokalipse je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Odluka o neradnoj nedjelji je združeni udar velikih kapitalista, moćnika, crkve i dijela radničke klase na male poduzetnike i obrtnike. Zapravo nedjelja uopće nije neradna za neku firmu ako ima 4 poslovnice ili više.
Mogao je Plenki biti baja pa dati kvote radnih nedjelja po firmama, a ne centrima. Tako da npr. Plodine ili Lidl imaju 16 nedjelja i svejedno hoće li raditi svi centri ili samo jedan, njihova stvar. To je jasno kao dan. Želi se zatući male obrte, trgovine, poljoprivrednike silnim porezima i nametima, silnim regulacijama, inflacijom, izostanskom potpora, (a kod nas i zabranom rada), tobože radi trgovkinja, a u biti sve za korist velikih korporacija koje prodaju proizvode upitne kvalitete i potencijalno opasne za zdravlje. Evo jednog takvog primjera. Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama i to upravo zahvaljujući najnovijoj akviziciji. Najviše tko je radio nedjeljom su bili veliki trgovački centri i eventualno neke pekare, tako da ne vidim neku logiku u tvom upisu. Uglavnom, zahvaljujući neradnoj nedjelji trgovcima uobće nije pao promet, jerbo su očito ljudi iste količine kupovali u subotu i petak, a ne u nedjelju. Država je zapravo napravila uštedu trgovcima na način da sad u manjoj mjeri moraju plaćati skuplji rad nedjeljom. Također, tih par postotaka blagajnica koje žele raditi nedjeljom imaju tu mogućnost da se razporede kroz 16 radnih nedjelja. Ja sam čak razočaran da ova Vlada ima preblag i preliberalan odnos prema nedjelji. Osobno bih zatvorio i trgovine i restorane nedjeljom čak i u vrieme turističke sezone, ter bih tako prisilio obitelji i ljude da malo uživaju i druže se ili doma ili negdje u prirodi. Ako nam u životu bude glavni prioritet trčanje za čim više novaca, onda nemojmo pričat o nekoj budućnosti ljudi niti sretnom životu. Kad će čovjek moć živit od tog novca? Sa 70 godina?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 05:14 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Jesu li zatukli u Njemačkoj i Austriji ili će se to samo dogoditi u Hrvatskoj??
U Njemačkoj su veliki lanci zatvoreni nedjeljom, a iznimke pogoduju malima (npr. cvjećare i pekare površine manje od 100 kvadrata). Znači sve suprotno nego u Hrvatskoj gdje su veliki otvoreni svake nedjelje a mali zatvoreni. I ti si našao isticati Njemačku. Ako se ne varam, nešto slično kad je bilo kod nas je srušio Ustavni sud. Inače, male trgovce i obrtnike ruši naš narod koji većinom gleda samo cienu, a tu mali trgovac ne može konkurirat velikom. Slično je sa svime. Isto tako, obćenito europske tvornice su srušili Europljani, koji radije vole kupovat jeftinu kinesku robu...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 11:46 |
|
|
|
Ukoliko sve to ima neku vjersku pozadinu, ovaj Sabor, Vlada i US, podržavaju pobačaj (ne može biti gore), a sada na pitanju nedjelje pokušavaju dokazati pravovjernost. Satnica bi nedjeljom trebala biti 2X veća + jedan slobodan dan u tjednu. I sigurno ima dovoljno onih, koji bi pod tim uvjetima rado radili (oni kojima to nije važno, ateisti, muslimani, subotari). Naravno, nikoga se ne bi smjelo siliti da radi taj dan, ako to ne želi. Također i trgovci, neka sami odluče - isplati li im se to. Nekada je u industriji radila masa radnika, to su upropastili, a sada izgleda žele upropastiti i trgovinu. Osobito što se tiče turističke sezone.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 11:48 |
|
|
|
Poanta je i da se ustavni sud stavio na stranu velikih trgovaca. Ne vide problem u tome da oni koji imaju 200 prodajnih mjesta mogu svake nedjelje u godini imati otvoreno njih 50. A imam poznanike muž i žena drže trgovinu, sami rade , oni ne mogu raditi više od 16 nedjelja. Država ih spašava od samih sebe?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 12:55 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Poanta je i da se ustavni sud stavio na stranu velikih trgovaca. Ne vide problem u tome da oni koji imaju 200 prodajnih mjesta mogu svake nedjelje u godini imati otvoreno njih 50. A imam poznanike muž i žena drže trgovinu, sami rade , oni ne mogu raditi više od 16 nedjelja. Država ih spašava od samih sebe? Koliko ima tako malih trgovaca koji su ujedno i blagajnici? Uglavnom, treba se žalit na Ustavni sud prije nego na Vladu. Uglavnom, očito je jedino Sanader htio pogodovat malim trgovcima. Doduše i Račana treba spomenut.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 13:26 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Poanta je i da se ustavni sud stavio na stranu velikih trgovaca. Ne vide problem u tome da oni koji imaju 200 prodajnih mjesta mogu svake nedjelje u godini imati otvoreno njih 50. A imam poznanike muž i žena drže trgovinu, sami rade , oni ne mogu raditi više od 16 nedjelja. Država ih spašava od samih sebe? Koliko ima tako malih trgovaca koji su ujedno i blagajnici? Uglavnom, treba se žalit na Ustavni sud prije nego na Vladu. Uglavnom, očito je jedino Sanader htio pogodovat malim trgovcima. Doduše i Račana treba spomenut. …pa majku mu zar i taj muz i zena nebi tribali nediljom otic na misu spremit svečaniji rucak i na kraju odmorit se s najbližim …ovako ispada da je profit motiv i malim i velikim …cemu licemjere kolega…ja ih znam desetinu koji rade u velikim trgovačkim lancima i sretni su za tu nedilju…il da zaključimo nije se rodio ko bi nama ugodio…al ovaj moj post je amen na temu..amen..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 15:34 |
|
|
|
Koji mali trgovci? Svi su propali zbog Plodina, Konzuma i sličnih. U Rijeci ne postoje mali dućani više
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 19:16 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Koji mali trgovci? Svi su propali zbog Plodina, Konzuma i sličnih. U Rijeci ne postoje mali dućani više U Rijeci ne postoje pekare, mesnice, cvjećare na grobljima itd? Očito ti roditelji idu u kupovinu dok ti igraš Playstation. U krugu kilometar oko mene ima barem 6-7 takvih malih trgovina i poslovnice 4 velika centra i svaku nedjelju netko od velikih je otvoren i narod navaljuje u kolonama, dok su ovi mali uglavnom zatvoreni. Znači veliki ubiru ekstraprofite taj dan. Na kraju krajeva kriv je i narod koji mahnito glavinja po dućanima nedjeljom. Da nitko ne ide, oni bi se svi sami zatvorili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 19:21 |
|
|
laganini je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Koliko ima tako malih trgovaca koji su ujedno i blagajnici? Uglavnom, treba se žalit na Ustavni sud prije nego na Vladu. Uglavnom, očito je jedino Sanader htio pogodovat malim trgovcima. Doduše i Račana treba spomenut.
…pa majku mu zar i taj muz i zena nebi tribali nediljom otic na misu spremit svečaniji rucak i na kraju odmorit se s najbližim …ovako ispada da je profit motiv i malim i velikim …cemu licemjere kolega…ja ih znam desetinu koji rade u velikim trgovačkim lancima i sretni su za tu nedilju…il da zaključimo nije se rodio ko bi nama ugodio…al ovaj moj post je amen na temu..amen.. Nekima je smisao života imati što više novaca, a ne slobodno vrieme i propitivanje samog sebe da ćeš jednog dana umrieti unatoč novcu. Tko sam ja da tjeram ljude da im bavljanje obitelji bude važnije od trčanja za novcem. Neki misle da je novac jedino čime mogu pridonieti svojoj obitelji...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 19:28 |
|
|
|
Toliko trče za parama da u prosjeku samo 18% novoosnovanih firmi dočeka 5. obljetnicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 19:31 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Koji mali trgovci? Svi su propali zbog Plodina, Konzuma i sličnih. U Rijeci ne postoje mali dućani više U Rijeci ne postoje pekare, mesnice, cvjećare na grobljima itd? Očito ti roditelji idu u kupovinu dok ti igraš Playstation. U krugu kilometar oko mene ima barem 6-7 takvih malih trgovina i poslovnice 4 velika centra i svaku nedjelju netko od velikih je otvoren i narod navaljuje u kolonama, dok su ovi mali uglavnom zatvoreni. Znači veliki ubiru ekstraprofite taj dan. Na kraju krajeva kriv je i narod koji mahnito glavinja po dućanima nedjeljom. Da nitko ne ide, oni bi se svi sami zatvorili. Cvjećari baš i ne ulaze u konkurenciju trgovačkim centrima. Skoro jednako si mogao spomenut primjer kafića ili frizera... Što se tiče mesnica, one ne ovise toliko o trgovačkim centrima, jerbo tamo većinom idu oni ljudi kojima je sumnjivo meso iz trgovačkih centara. Takav sam i ja, u trgovačkom centru mogu svašta kupiti, ali friško meso nikad. Pekare također po meni ne konkuriraju toliko trgovačkom centru, jerbo tamo kupim kruh jedino za silu da mi je uzput i da mi samo to treba, jerbo mi je kruh puno bolji i kvalitetniji u trgovačkim centrima. Pekara mi više služi kano neki brzogriz za burek, pizzu ili slanac. Znači, te radnje (za mene to ni nisu trgovine) koje si naveo preživljavaju samo zato što su više nadopuna trgovačkim centrima, nego su im konkurencija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 20:08 |
|
|
|
Mislio sam na obične trgovine, pekara kod mene koliko znam još uvijek radi i nedjeljom ali do 13, mesnica nije nikad ni radila nedjeljom. U cvjećare zaista mislim da nikada nisam ušao ali mislim da ni one nisu nedjeljom radile ni prije ovog zakona
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 20:11 |
|
|
|
Kad sam bio dijete je kod mene bilo par dućana malih, jedan odmah ispred kuće. Teta Nada u dućanu mi je ako treba i na dug davala kad idem u školu ako nemam džeparac što god treba. Bile priče "kako baka", "pozdravi mamu i tatu" itd. Naravno propala zbog Plodina i zatvorila kao i svi mali dućani i sad moram ić dalje u mrske Plodine stajat u dugom redu kod nervoznih prodavačica makar kupujem samo mlijeko. O tome ja pričam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 08 vel 2024, 20:33 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kad sam bio dijete je kod mene bilo par dućana malih, jedan odmah ispred kuće. Teta Nada u dućanu mi je ako treba i na dug davala kad idem u školu ako nemam džeparac što god treba. Bile priče "kako baka", "pozdravi mamu i tatu" itd. Naravno propala zbog Plodina i zatvorila kao i svi mali dućani i sad moram ić dalje u mrske Plodine stajat u dugom redu kod nervoznih prodavačica makar kupujem samo mlijeko. O tome ja pričam. U Plodinama su uveli one brze blagajne gdje si sve sam odradiš bez blagajnice. Tako da sve odradim za čas. Od manjih butiga se dosta dobro drži ona Birota.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jahač apokalipse
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 16:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 16:55 |
|
|
Jahač apokalipse je napisao/la: Znam da nije vijest iz Hrvatske, no tiče se Lijepe naše još više nego Španjolske. Da ne duljim - ukratko serem ti se na turizam! https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... %2bprometaDobra infrastruktura i povezanost sa zaleđem i problem riješen. Tko ne može neka se izvlači na periferiju ili zaleđe. Pa iz Trilja ili ovog dijela Imotske općine stigneš za manje od pol h u Split. No problem je što su svi fine guzice i htjeli bi i centar i male stanove. Manje obveze,ulaganja,brige,žiža,to je moderno itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 19:11 |
|
|
|
…ja bi diga cijenu stana u Zagrebu Splitu Dubrovniku na duplo ubod toga subvencira stanove u manjim sredinama tako da ne moze svaka guba u velike centre…nije vise opravdanje kako nema posla u manjim sredinama jer nije istina..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jahač apokalipse
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 vel 2024, 09:02 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jahač apokalipse
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 20 vel 2024, 09:43 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 vel 2024, 22:46 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 01 ožu 2024, 17:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46773 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Možemo traži da Hrvatska prizna Palestinu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 01 ožu 2024, 18:19 |
|
|
|
…he najbolja u EU po stopi nezaposlenosti…hvala najboljem svih vremena…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 01 ožu 2024, 19:27 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8342 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
laganini je napisao/la: …he najbolja u EU po stopi nezaposlenosti…hvala najboljem svih vremena… Pa logično da će biti najmanja stopa nezaposlenosti kad je sve otišlo vani.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 01 ožu 2024, 19:36 |
|
|
kiler je napisao/la: laganini je napisao/la: …he najbolja u EU po stopi nezaposlenosti…hvala najboljem svih vremena… Pa logično da će biti najmanja stopa nezaposlenosti kad je sve otišlo vani. …logicno je sa izbjegavaš teme di triba mozga.:: 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|