|
|
Stranica: 566/567.
|
[ 14166 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 16 srp 2025, 10:33 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 16 srp 2025, 10:46 |
|
|
Živnuo Miletić, jedno vrijeme smarao nekim temama koje su graničile sa teorijama zavjere.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 21 srp 2025, 14:02 |
|
|
Grlić Radman u Kini pričao o Hrvatima u BiH i naglasio da je Tajvan neodvojivi dio Kine Nakon službenog posjeta Mongoliji i Svjetskoj izložbi u japanskoj Osaki, hrvatski šef diplomacije stigao je u službeni posjet susjednoj Kini neposredno pred sastanak na vrhu Europske unije i Kine 24. srpnja u Pekingu. Grlić Radman se u kineskoj prijestolnici sastao s Wang Yijem, kineskim šefom diplomacije i političkim veteranom, poručivši mu da Hrvatska podržava daljnji razvoj odnosa EU-a i azijske zemlje. Hrvatska kao članica Unije i NATO-a, nastavio je hrvatski ministar, „posvećena je suradnji s Kinom koja donosi konkretne rezultate”. „Hrvatska želi privući kineska ulaganja i razvoj usluga te povećati promet kineske robe, ali u isto vrijeme, naravno, povećati izvoz hrvatskih proizvoda na kinesko tržište”, izjavio je Grlić Radman. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ranije je na platformi X objavilo da bi kineske investicije bile usredotočene na zelenu energiju i infrastrukturu, a hrvatski izvoz na poljoprivredne i visokotehnološke proizvode. Grlić Radman je izrazio zadovoljstvo povećanjem broja kineskih turista u Hrvatskoj, a obojica su se složila o važnosti uspostave izravne avionske linije između dviju zemalja. Dvojica ministara razgovarali su o geopolitičkim temama, a hrvatski šef diplomacije naglasio je da je s kolegom iz Kine, stalne članice Vijeća sigurnosti, razgovarao o važnosti stabilnosti Bosne i Hercegovine te ravnopravnosti Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda. Kineska državna novinska agencija Xinhua prenosi Wangove riječi da su se Hrvatska i Kina međusobno uvijek odnosile „ s poštovanjem”. Xinhua piše da je Grlić Radman Wangu naglasio da Hrvatska poštuje politiku 'jedne Kine' odnosno da je Tajvan neodvojivi dio kineskog teritorija. Grlić Radman je prema pisanju kineske agencije naglasio da Hrvatska Kinu smatra nezaobilaznim i važnim trgovinskim partnerom Europe te da Zagreb pridaje veliku važnost koju Peking ima u promicanju svjetskog mira.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 21 srp 2025, 17:17 |
|
|
MiB je napisao/la: Živnuo Miletić, jedno vrijeme smarao nekim temama koje su graničile sa teorijama zavjere. I lijepo je sročio sve 
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 21 srp 2025, 21:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 21 srp 2025, 22:33 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 28 srp 2025, 09:00 |
|
|
Često sam znao HDZovce upitati, zašto su obnovili spomenik u Srbu i plaćaju tamošnje proslave - bez suvislog odgovora. Kad ono, pronađem članak u kojem njihov pobratim to tako "lijepo" objašnjava - https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... _refresh=1Dakle, nije to ništa "loše", dapače. HDZovci bi ovu interpretativnu izjavu trebali dati umnožiti, pa poslati svim podružnicama.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 31 srp 2025, 18:26 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7901 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 01 kol 2025, 15:28 |
|
|
Dakle, ne znam jeste li svjesni sto se dogodilo u Hrvatskoj ovaj mjesec? 1. Organiziran koncert za pola milijuna domoljuba - besprijekorna izvedba, mirno i bez izgreda 2. Organiziran vojni mimohod - besprijekorna izvedba, predstavljeno novo mocno naoruzanje, apsolutna i jedinstvena podrska gradjana, medija i politicara Ja sam iznimno sretan kako su oba dogadjaja organizirana i kako je sve proslo. Pokazali smo velicinu i moc. Pazi, tko se moze ovakvim stvarima pohvaliti? Tko to ima takav nacionalni naboj i ponos? Tko slavi pobjede ciste ko suza i lijepe ko grijeh? Cija djeca s ponosom nose nacionalne boje i masu nacionalnim zastavama? Tko to ima u Europi danas? I kao cherry on top, sve to u trenucima kada raste industrijska prozivodnja i potrosnja, a na obali se brcka milijun turista u lijepom plavom Jadranu  Ala gusta.     
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 02 kol 2025, 21:30 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 2693 Lokacija: Gora Romanija
|
Desilo se jos to da je Sanader izasao na slobodu iako je odslužio tek pola svoje kazne
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 02 kol 2025, 22:15 |
|
|
Sanader je nebitan lik kojeg se nitko vise ne sjeca.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 02 kol 2025, 23:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43449 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Patriota je napisao/la: Desilo se jos to da je Sanader izasao na slobodu iako je odslužio tek pola svoje kazne I šta sad? Takav je zakon, prijevremeni otpust u hrvatskom zatvorskom sustavu može se tražiti već nakon polovine izdržane kazne. Sanader je odležao 9,5 godina, čovjeku su 72 godine. Pušten uvjetno zbog starosti i narušenog zdravlja, inače se obično otpust prakticira nako odslužene 2/3 kazne.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 03 kol 2025, 00:57 |
|
|
Suština je da ste vi isti kurac ko i mi. Barem sto se obicnog covjeka tice.
Plate i penzije vam vece,ali i cijene isto tako. A lopovi slabo dodirljivi. Par igracki ne mijenja realnost
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 03 kol 2025, 13:06 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 03 kol 2025, 13:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62604 Lokacija: DAZP HQ
|
zet je napisao/la: Dakle, ne znam jeste li svjesni sto se dogodilo u Hrvatskoj ovaj mjesec? 1. Organiziran koncert za pola milijuna domoljuba - besprijekorna izvedba, mirno i bez izgreda 2. Organiziran vojni mimohod - besprijekorna izvedba, predstavljeno novo mocno naoruzanje, apsolutna i jedinstvena podrska gradjana, medija i politicara Ja sam iznimno sretan kako su oba dogadjaja organizirana i kako je sve proslo. Pokazali smo velicinu i moc. Pazi, tko se moze ovakvim stvarima pohvaliti? Tko to ima takav nacionalni naboj i ponos? Tko slavi pobjede ciste ko suza i lijepe ko grijeh? Cija djeca s ponosom nose nacionalne boje i masu nacionalnim zastavama? Tko to ima u Europi danas? I kao cherry on top, sve to u trenucima kada raste industrijska prozivodnja i potrosnja, a na obali se brcka milijun turista u lijepom plavom Jadranu  Ala gusta.      Jedinstven narod na svijetu, posebni, bogomdani, najbolji po svemu, produhovljeni, narod s višim poslanjem, temeljni narod i preteča. To kakvu mi imamo energiju nemaju ostali zajedno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 03 kol 2025, 17:28 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7901 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
dudu je napisao/la: zet je napisao/la: Dakle, ne znam jeste li svjesni sto se dogodilo u Hrvatskoj ovaj mjesec? 1. Organiziran koncert za pola milijuna domoljuba - besprijekorna izvedba, mirno i bez izgreda 2. Organiziran vojni mimohod - besprijekorna izvedba, predstavljeno novo mocno naoruzanje, apsolutna i jedinstvena podrska gradjana, medija i politicara Ja sam iznimno sretan kako su oba dogadjaja organizirana i kako je sve proslo. Pokazali smo velicinu i moc. Pazi, tko se moze ovakvim stvarima pohvaliti? Tko to ima takav nacionalni naboj i ponos? Tko slavi pobjede ciste ko suza i lijepe ko grijeh? Cija djeca s ponosom nose nacionalne boje i masu nacionalnim zastavama? Tko to ima u Europi danas? I kao cherry on top, sve to u trenucima kada raste industrijska prozivodnja i potrosnja, a na obali se brcka milijun turista u lijepom plavom Jadranu  Ala gusta.      Jedinstven narod na svijetu, posebni, bogomdani, najbolji po svemu, produhovljeni, narod s višim poslanjem, temeljni narod i preteča. To kakvu mi imamo energiju nemaju ostali zajedno. Jedinstveni i po činjenici da financiramo i uzgajamo iste one koji su bili okupirali trećinu države, porušili, pokrali, poubijali i još im Hrvatska povezala radni staž, a još uvijek živim vođama pobune isplaćuje mirovine i izdaje putovnice.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 03 kol 2025, 23:17 |
|
|
Patriota je napisao/la: Suština je da ste vi isti kurac ko i mi. Ipak ima par sitnih razlika. Za 48 sati mi slavimo Dan pobjede. Vi to uopce nemate, vama je to stran koncept, poput npr. drzavnog svemirskog programa. A tek nacin slavlja, mi to radimo na svakom pedlju nase drzave, visoko masuci najdrazom zastavom i pjevajuci najdrazeg nam domoljubnog pjevaca. Vi i kad bi imali sto slaviti, morali bi jako paziti u kojem dijelu kojeg entiteta i kojeg kantona se nalazite.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 04 kol 2025, 16:43 |
|
|
Pobiše sve svinje u Jagodnjaku. Kako na to gledaju oni koji su za bolesti i epidemije životinja tvrdili da ih organiziraju srpske službe da napakoste Hrvatskoj, a Jagodnjak srpska općina? Očito iza toga stoje neki veći igrači, a srpski seljak je žrtva kao i hrvatski.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 04 kol 2025, 16:54 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 2542 Lokacija: Dridska Župa
|
Niti prva niti zadnja epidemija među prascima
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:40 |
|
|
zet je napisao/la: Patriota je napisao/la: Suština je da ste vi isti kurac ko i mi. Ipak ima par sitnih razlika. Za 48 sati mi slavimo Dan pobjede. Vi to uopce nemate, vama je to stran koncept, poput npr. drzavnog svemirskog programa. A tek nacin slavlja, mi to radimo na svakom pedlju nase drzave, visoko masuci najdrazom zastavom i pjevajuci najdrazeg nam domoljubnog pjevaca. Vi i kad bi imali sto slaviti, morali bi jako paziti u kojem dijelu kojeg entiteta i kojeg kantona se nalazite. Nema potrebe za pazit. Svaki urbani dio je Bošnjački. Bukvalno. Nije niko ni mislio slavit na nekom kamenjaru ili po šumama RS-a.
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:41 |
|
|
Eto bas ce Bošnjaci nešto slavit u pripizdinama ispod 20k stanovnika.
Kakanj ispade metropola
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:45 |
|
|
Pa eto, to je ta razlika. Mi slavimo i u gradovima i u najzabacenijim sumskim zaseocima, npr. ona koja se zovu Srb. Zapravo, tamo nam je najdraze, osjecaj je fantastican.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:48 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43449 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vaša urbana Banja Luka i Bijeljina, vaših 90% urbanog Mostara? Možete slaviti po zagađenim čaršijama i brdskim vukojebinama. Možete slaviti na onoliko teritorija koliko je harmija oslobodila.
Zamišljam da Knin nije oslobođen i da slavimo Dan pobjede u Okučanima i dok se na kninskoj tvrđavi vijori zastava RSK govorimo Srbima hehe svaki urbani dio je hrvatski, ne mislimo slaviti po kamenjaru Dalmatinske Zagore i močvarama Baranje.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:51 |
|
|
zet je napisao/la: Pa eto, to je ta razlika. Mi slavimo i u gradovima i u najzabacenijim sumskim zaseocima, npr. ona koja se zovu Srb. Zapravo, tamo nam je najdraze, osjecaj je fantastican. Nijedan Hrvat komadić domovine neće nazvati kamenjarom ili šumskom, jer je to njegov kamen i njegova šuma. Bošnjaku je to stran i tuđinski krajolik, zato i mrzi većinu teritorija BiH. Oni i nemaju Dan pobjede jer nisu niti pobjedili, nemaju šta niti slaviti. Čak niti sav urbani dio Sarajeva nisu oslobodili nego dobili na račun Oluje.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 06 kol 2025, 14:56 |
|
|
daramo je napisao/la: zet je napisao/la: Pa eto, to je ta razlika. Mi slavimo i u gradovima i u najzabacenijim sumskim zaseocima, npr. ona koja se zovu Srb. Zapravo, tamo nam je najdraze, osjecaj je fantastican. Nijedan Hrvat komadić domovine neće nazvati kamenjarom ili šumskom, jer je to njegov kamen i njegova šuma. Bošnjaku je to stran i tuđinski krajolik. Pa naravno. Lik samo potvrdjuje tezu da muslimani mediternasku Hercegovinu ne dozivljavaju kao svoju. Isto kao ona Sarajka koja uziva kao prase na Makarskoj rivijeri ili Splitu, voli dalmatinsko vino, kamens, krs i maslinu ali ne moze smislit hercegovacki kamenjar  Ali gle, to je ok. Sto vise razlika i distance izmedju nas i njih, to bolje.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|