|
|
Stranica: 2/11.
|
[ 254 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
limpus
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 12:50 |
|
|
S malim zakašnjenjem mu želim sretan devedeseti rođendan i zahvaljujem mu se na svemu.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 14:21 |
|
|
DIDAK je napisao/la: Mislim da je Franjo jedini pravi hrvatski državnik, sve ostalo je bilo šaka jada..Kad se govori o odnosu prema Herceg-Bosni mislim da je i onakav washintogonski sporazum kakav je već bio dobar u odnosu na ono što je danas, a sve promjene u tom sporazumu dogodile su se nakon njegove smrti, a dok je on bio živ i financijska pomoć bila je 20-tak puta veća nego što je to danas, tako da mislim da nije fer što neki na ovakav način ko gasol govore o franji..A uostalom postavlja se pitanje šta bi bilo sa srednjom Bosnom da nije potpisan washintognski sporazum, jer prema nekim svjedočenjima ljudi koji su tamo bili stanje baš i nije bilo briljantno za naše interese.. Ovako županije su ipak tu i kad tad doći će do federalne jedinice sa našom večinom.. Ah, ne znam. Nisam protiv Franje, no sporazum o kojem pričaš je katastrofa. BiH Hrvatima se lagalo u oči s odredbama o konfederaciji. Za to se znalo da nikad neće zaživjeti. Nije se trebalo pristati na takve ovlasti visokog predstavnika i staviti klauzulu da se odredbe Ugovora mogu mijenjati samo suglasnošću svih strana. Također, nije se smjelo vjerovati da je za mir u BiH dovoljno pobijediti Srbe i da s obzirom na to neće doći do konfrotacije s Bošnjacima jer ipak imamo zajedničke interese. Ukratko, nismo smjeli dopustiti da dođe do današnjeg stanja.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 14:24 |
|
|
Snow
to izgleda dijelom tako no mi smo tada bili primorani na neki nacin potpisati taj sporazum. Vrijeme je radilo protiv nas. Da nismo izgubili bismo cijelu Srednju Bosnu. Mozda i za sva vremena.
|
|
Vrh |
|
|
DIDAK
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 15:22 |
|
|
Snow prvo oko konfederacije, njega se tu može najmanje krivit. mate Granić je sam rekao da je on navukao i prevario Tuđmana, kao i još neki.. Dok je bio živ tuđman je stalno spominjao konfederaciju.. A što se tiće washintgonskog sporazuma, može se reći da smo mi kroz nju ugasili herceg bosnu, ali opet da je taj sporazum poštivan i da je ostao danas nijedna odluka ne bi bila donesena bez Hrvata, a petricevi amandmani došli su kasnije i oni su naš najveći poraz..
|
|
Vrh |
|
|
DIDAK
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 15:25 |
|
|
A ovo mi nije jasno šta si htio reći oko ovoga da se nije smjelo pristat da se ugovor može mjenjati samo uz sugalsnost sve 3 strane??..Po meni je to ok, samo što to nije poštovano upravo kod nametnutih petricevih amandmana...
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 16:51 |
|
|
Ibar je napisao/la: Snow
to izgleda dijelom tako no mi smo tada bili primorani na neki nacin potpisati taj sporazum. Vrijeme je radilo protiv nas. Da nismo izgubili bismo cijelu Srednju Bosnu. Mozda i za sva vremena. Ok. Ti vjerojatno znaš bolje nego ja. Ali, ako 94 vrijeme nije radilo za nas zašto se 95., kad su stvari bile bolje nije pokušalo nešto?
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 17:02 |
|
|
DIDAK je napisao/la: Snow prvo oko konfederacije, njega se tu može najmanje krivit. mate Granić je sam rekao da je on navukao i prevario Tuđmana, kao i još neki.. Dok je bio živ tuđman je stalno spominjao konfederaciju.. A što se tiće washintgonskog sporazuma, može se reći da smo mi kroz nju ugasili herceg bosnu, ali opet da je taj sporazum poštivan i da je ostao danas nijedna odluka ne bi bila donesena bez Hrvata, a petricevi amandmani došli su kasnije i oni su naš najveći poraz.. Mate Granić je ljiga, to da bude jasno. Ali, on nije imao vlast niti je političar Tuđmanova kalibra. Ja nisam politički analitičar, ne razumijem politiku nešto posebno, ali konfederacija je oduvijek fikcija. Kako ćeš ostvariti konfederaciju s entitetom, i to tek osnovanim, u kojem većina stanovništva tu konfederaciju ne želi. To je neizvedivo. Poraz jesu amandmani, ali bili bi spriječeni da je uveden princip koncnzusa ili da je veto prenesen na konstitutivne narode.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 17:59 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
|
DIDAK
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 18:28 |
|
|
Pa u ustavu piše da se on može mjenjati samo uz konsenzus sva 3 konstitutivna naroda, zar ne?? druga je stvar što ivsoki predstavnik ima takve dikataorske ovlasti, a tu je trebala hrvatska vlast uskočit i kroz međunarodnu diplomaciju nešto napravit. Moje je mišljenje da je on ostao živ da to ne bi dopustio, ili bi se barem protiv toga borio..
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:20 |
|
|
snowflake je napisao/la: Ibar je napisao/la: Snow
to izgleda dijelom tako no mi smo tada bili primorani na neki nacin potpisati taj sporazum. Vrijeme je radilo protiv nas. Da nismo izgubili bismo cijelu Srednju Bosnu. Mozda i za sva vremena. Ok. Ti vjerojatno znaš bolje nego ja. Ali, ako 94 vrijeme nije radilo za nas zašto se 95., kad su stvari bile bolje nije pokušalo nešto? Dobro, ako znaš bolje kako kažeš daj argumente tj protuargument na ono što sam rekao. Amerikanci su odlučili da će se rat završit 95.-e. U neke akcije i oslobadanja se moglo dalje ic al to ne bi bilo politicki pametno.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:26 |
|
|
Prvi hrvatski predsjednik, a umro prije 10tak godina...toliko o bogatoj povijesti.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:27 |
|
|
Prije su bili poglavnici, kraljevi, banovi..
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:31 |
|
|
Ibar je napisao/la: Prije su bili poglavnici, kraljevi, banovi.. kmetovi
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:35 |
|
|
Beč, Budimpešta, Beograd, danas Brisel, ima nešto u tom Bako ćemo pogađati budućnost, hrvatska deca će raditi a Bejžing će se graditi
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 15 svi 2012, 23:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pol, ti si počeo pravo srati bezveze zadnjih mjesec dana.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 16 svi 2012, 00:39 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
BBC je napisao/la: Pol, ti si počeo pravo srati bezveze zadnjih mjesec dana. Prije tog je srao preko veze. Isto sranje, drugo pakovanje.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 16 svi 2012, 12:37 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Ibar je napisao/la: Prije su bili poglavnici, kraljevi, banovi.. kmetovi I oni .. dok su u Bosni bile samo Turske sluge i niko više
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 16 svi 2012, 12:39 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Beč, Budimpešta, Beograd, danas Brisel, ima nešto u tom Bako ćemo pogađati budućnost, hrvatska deca će raditi a Bejžing će se graditi Moždaa Bukurešt ili Berlin
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 16 svi 2012, 12:51 |
|
|
Na kioscima se prodaje Tuđmanova biografija od Jamesa Sadkovicha, naše gore list preko bare, povjesničar. Samo 29 kuna.
Ono što sam pročitao je dobro. Dosta se bavi zapadnim viđenjem Hrvata koje je totalno prosrpsko tako da je zanimljivo za pročitati. Uglavnom objektivno pisano od profesionalnog povjesničara kako je on to shvatio gledajući sa strane. Bavi se razdobljem do 1989.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 16 svi 2012, 21:06 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: BBC je napisao/la: Pol, ti si počeo pravo srati bezveze zadnjih mjesec dana. Prije tog je srao preko veze. Isto sranje, drugo pakovanje. Ajd dobro skuzili smo Pustite decka neka ga a i nekad je fakat duhovit ima stila
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 19 svi 2012, 10:13 |
|
|
Titov Učenik Đilasov Mučenik Antin Nasljednik
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 20 svi 2012, 17:04 |
|
|
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 21 svi 2012, 06:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dragi naš Franjo!
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 19 vel 2013, 05:40 |
|
|
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Dr. Franjo Tuđman - Prvi Hrvatski Predsjednik Postano: 19 vel 2013, 06:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Osobno mi se čini kako su F.T. navukli tadašnji vođe bh. Hrvata da zagrize Banovinu, iako nisu ozbiljno to ni mislili ostvarit, niti imali čime.
Kad je F.T. skužio što mu se nudi odjebucnuo je ekipu. Bar se meni tako čini. Mislim da su njegove zasluge za opstanak LD velike.
No, tuđmanizam danas spominjat je malo demode.
Kasapovićka je lijepo opisala neki dan što je tuđmanizam:
Ukidanje komunizma i uvođenje demokracije, stvaranje RH...
E sad, to nam definitivno više nije potrebno. Citat: Ukidanje komunizma i uvođenje demokracije, stvaranje RH... E sad, to nam definitivno više nije potrebno???
- Uvodjenjem silom Zdravstveno-pedofilskog odgoja u osnovne škole!- Izabir Lore Vidović nove je pučke pravobraniteljica, kršenjem Ustava, Demokracije i Zakonskih prava gradjana RH u Hrvatskom Saboru! - Postavljanjem G. Radmana za glavnog ravnatelja HRT! - Uklanjanje nepodobnih na HRT (Vidović Krišto, ...) a povratak podobnih ( Šprajc, ...) - ... i td. To tebi znači Demokracija? Tako se ne stvara, nego ruši RH!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|