|
|
Stranica: 22/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 06 kol 2012, 21:54 |
|
|
limpus je napisao/la: Džakula u Kninu Gotovina u Haagu. Odličan potez Zorane i Predraže  . tko ono locira, uhiti i transferira gotovinui markača u hag...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 07 kol 2012, 11:49 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
osa je napisao/la: limpus je napisao/la: Džakula u Kninu Gotovina u Haagu. Odličan potez Zorane i Predraže  . tko ono locira, uhiti i transferira gotovinui markača u hag... Točno, nitko ne amnestira Šeksa i njegovo lizanje guzice Sanaderu, ali ne trebamo zaboraviti ni to da je danas marginaliziran u stranci, dok naprotiv drugi političari koji su sjedili u Vijeću za nacionalnu sigurnost danas imaju itekako visoke funkcije u svojim strankama i u Vladi (hint: jedna ministrica, jedan ministar, mislim čak još jedan ministar), a treba napomenuti da su oni za takvu odluku bili odavno  . Nego da nastavimo : http://www.vecernji.hr/biznis/iz-recesije-depresiju-pad-potrosnje-5-1-posto-clanak-439503Citat: Iz recesije u depresiju - pad potrošnje 5,1 posto! Citat: Lovrinčević: Hrvatska je u potpuno negativnoj spirali i sljedeća godina donijet će još dublju depresiju jer nezaposlenost neće padati, novca neće biti više... A stižu i više trošarine i više neće biti nulte stope PDV-a.
Hrvatska više nije u recesiji, sada je na pragu otvorene depresije i socijalne krize. Tvrdi to Željko Lovrinčević, ekonomski analitičar, temeljem procjene o prometu trgovine na malo koju je jučer objavio Državni zavod za statistiku, a koja kaže da je u lipnju promet pao realno 5,1 posto spram lanjskog lipnja, a nominalno je pak pao 1,9 posto. Promašeni koncept Nakon što je u prva dva mjeseca ove godine promet u trgovini na malo porastao, u posljednja četiri neprekidno je padao, što je posljedica sve veće nezaposlenosti i manjeg raspoloživog dohotka kojim potrošači mogu manevrirati. Podaci pokazuju da su Hrvati jednostavno prestali kupovati i trošiti opterećeni brojnim poskupljenjima. – Vlada je odabrala potpuno krivi koncept u borbi protiv recesije. Pouzdala se u veće porezno opterećenje i dodatno opterećenje kućanstava višim cijenama, i to fiksnih troškova. Podaci o trgovini na malo to dokazuju. Opterećena kućanstva do kraja godine trpjet će pad životnog standarda između 4 i 5 posto, dok će bruto domaći proizvod pasti 1,5 posto. Inflacija bi trebala biti do četiri posto. Konkurentnost tvrtki nije povećana, posebice izvoznika koji su trebali biti rasterećeni, a nisu to ni osjetili i troškovi su im ostali isti. Samim time nema investicija i ekonomija je na gubitku – smatra Lovrinčević te dodaje da državna poduzeća, od kojih se očekuju investicije, ne mijenjaju konkurentnost privatnog sektora. Minus proračuna Proračun, pak, smatra Lovrinčević nije na dobitku, podaci sakupljenog PDV-a za svibanj, lipanj i srpanj pokazat će da se uopće nije profitiralo. Radi se o sasvim suprotnim učincima koji su već do dna dotjerali Italiju, Portugal, Španjolsku i Grčku. Svi su oni pokušali s ovim ili sličnim modelima i sada se koprcaju u dubokoj krizi, odnosno na granici su očuvanja osnovnog ekonomskog okvira, ističe Lovrinčević. – Hrvatska je u negativnoj spirali i sljedeća godina donijet će još dublju depresiju jer nezaposlenost neće padati, novca neće biti više budući da su fiksni troškovi i dalje na snazi. Usto će se trošarine povećati i nestaje nulta stopa PDV-a. A takav porezni udar osjetit će se dodatno na osobnoj potrošnji – kaže Lovrinčević. – Vlada je radikalno pogriješila i promašila koncept jer Hrvatska je introvertirana ekonomija. Investicije državnih poduzeća koje se temelje na kreditima samo stvaraju sve veće troškove bez pravog učinka. Zdravi javni sustavi trebali su financiranje tražiti zasebno po projektima i uz strateške partnere, a ne kreditnim iscrpljivanjem – smatra Lovrinčević i dodaje kako će iduća godina polučiti rast BDP-a, dok će standard ostati na ovogodišnjoj razini jer više nema mjesta za dramatično rezanje troškova.
Europljani sve više štede, potrošnja pada Kriza je natjerala na stezanje remena i stanovnike članica eurozone, koji su u drugom tromjesečju trošili manje nego u prvom za 0,2 posto. Povjerenje potrošača, prema podacima Europske komisije, na najnižim je razinama od 2009. godine. Sada se očekuje da će podaci pokazati da će kućanstva zapadne Europe potrošiti 2,7 posto manje u ovoj godini kada se radi o trgovini živežnim namirnicama. Smanjili su i potrošnju na automobile te je novih vozila u prvoj polovici ove godine registrirano 6,8 posto manje nego lani.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 07 kol 2012, 22:12 |
|
|
|
ma tko ono bijaše ravnatelj agencije, koja je locirala gotovinu, da nije crnimarko...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 07 kol 2012, 22:33 |
|
|
osa je napisao/la: ma tko ono bijaše ravnatelj agencije, koja je locirala gotovinu, da nije crnimarko... Zapravo je bio ovaj : Lluís Àngel Ramis de Ayreflor  I Joan Mesquida  Mada možemo samo nagađati tko je bio predsjednik i premijer RH u to vrijeme koji je imao potpunu vlast nad tajnim službama (a ovaj prvi i nad obavještajnim podzemljem)  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 11:40 |
|
|
Jebo majku saga ludosti se nastavlja. Stavili ženu koja je bila 12 godina na bolovanju kao načelnicu porezne uprave u Zadru (jasno članica SDPa), a za zamjenicu ova uzela osobu koja je pod istragom skupa sa mužem  . Isto je indikativno kako je prije izbora htjela ići u mirovinu, nakon pobjede Kukuriku na izborima odjednom povukla zahtjev za mirovinom  : http://www.vecernji.hr/vijesti/na-bolovanju-12-godina-a-sad-je-sefica-zadarskim-poreznicima-clanak-440184Citat: Na bolovanju 12 godina, a sad je šefica zadarskim poreznicima Citat: Nova šefica Porezne uprave u Zadru bila je pretučena, a njezina zamjenica unajmila je privatnog detektiva da otkrije tko joj smješta Premlaćivanje, angažiranje privatnih detektiva, policijske istrage u kojima su praćeni signali mobitela i uspoređivani računi za režije, to je samo dio prave krimi-priče u koju su uključeni djelatnici i šefovi Područnog ureda Porezne uprave Zadar, a koja se odvija zadnjih 12 godina. Bez ocjene Sve je počelo 2000. godine kada je tadašnja načelnica Odjela za nadzor zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji brutalno pretučena kad se s posla vraćala kući. Gospođa Mučaji je, nažalost, teško ozlijeđena i otišla na bolovanje. Na bolovanju je, tvrde naši sugovornici iz zadarske Porezne uprave, bila 12 godina, a onda je prije nekoliko mjeseci imenovana šeficom Područnog ureda Porezne uprave u Zadru. Prema tvrdnjama nekih kolega Stoje Mučaji, ona je od veljače 2000. godine do ove godine bila na bolovanju s prekidima unutar 42 dana, i to po nekoliko dana ili tjedana, pa bi opet otišla na bolovanje. Uredno je, kažu, cijelo vrijeme koristila i godišnje odmore. Na glasu kao poštena U kratkim razdobljima kad bi se vratila na posao, tvrde zadarski poreznici, ne bi odradila nijedan predmet pa tako u posljednjih 12 godina nije nijednom bila ocijenjena. Stoga se čude kako je moguće da osoba koja 12 godina nije radila, sad postane šefica zadarskog ureda Porezne uprave. Pri tome ističu da je Mučaji članica SDP-a i da je potkraj prošle godine podnijela zahtjev za odlazak u mirovinu jer ispunjava zakonom propisane uvjete, ima navršene 62 godine života. No taj je zahtjev povukla u siječnju ove godine, nakon što je Kukuriku koalicija pobijedila na izborima. Mučaji pak slovi u Zadru kao poštena osoba. Tu joj vrlinu priznaju i njezini osporavatelji za funkciju šefice Porezne uprave u Zadru, no sumnjaju u njezinu sposobnost da obnaša tu funkciju. Zamjeraju joj i što je za svoju zamjenicu postavila Irenu Anić, koja je do promjene vlasti bila načelnica Odjela ovrhe u Poreznoj upravi Zadar, a sad je, prema novoj sistematizaciji radnih mjesta, načelnica službe ovrhe u tom uredu. Naime, Anić i njezin suprug Šime Anić, koji također radi u Poreznoj upravi kao inspektor u odjelu nadzora, bili su predmet istrage unutarnje kontrole Porezne uprave pa i policije i Državnog odvjetništva zbog sumnji da su varali državu na porezima. Njih se sumnjičilo da su imali fiktivno prebivalište u Kruševu, iako žive u Zadru, te da su od 2002. do 2009. godine na osnovi olakšica za osobe koje žive na području od posebne državne skrbi dobivali povrat poreza, Irena Anić ukupno oko 60.000 kuna, a njezin suprug oko 27.000 kuna. Nema rezultata
Pri tome su optuženi i da su naplaćivali putne troškove za prijevoz na relaciji Kruševo - Zadar, i to svaki otprilike 65.280 kuna u tih osam godina. Kako doznajemo od dobro upućenih, u istrazi pod kojom su se našli Anići kako bi se utvrdilo gdje točno žive policija je provjeravala njihove telefonske pozive. Osim toga, uspoređivala je koliko su mjesečno potrošili električne energije u Kruševu, a koliko u Zadru, ne bi li došli do zaključka gdje zaista žive. Kako bi pak doznala tko joj podmeće, kažu nam upućeni, Irena Anić je unajmila privatnog detektiva. On joj je potom otkrio da se radi o poreznom obvezniku kojem se zamjerila, a koji je pak isto tako angažirao jednog drugog, privatnog detektiva koji je trebao pronaći kompromitirajuće stvari o njoj. Detektiv Irene Anić saznao je i da je taj porezni obveznik angažman svog detektiva navodno platio 60.000 kuna. Iako se cijela istraga i detektivska priča odvijala u posljednje dvije godine, zasad se još ne znaju njezini službeni rezultati. Prema tvrdnjama osoba bliskih Anićima, kaznena prijava protiv njih je odbačena. Ni Stoja Mučaji ni Irena Anić nisu htjele ništa reći o svojim slučajevima, pravdajući se da kao državne službenice ne mogu javno istupati i da se obratimo Poreznoj upravi u Zagrebu sa svim pitanjima. Mučaji nam je samo rekla da je bila na bolovanju 12 godina, ali da se dobro zna zašto je bila, da svi to znaju u Zadru, te dodala da zna otkud ti vjetrovi pušu. Irena Anić pak nije htjela ništa reći o istrazi, samo nam je poručila da je istraga o njoj okončana i da i dalje radi u Poreznoj upravi na istom radnome mjestu.
Porezni dug dovoljan razlog za smjenu pročelnika ureda Na pitanja zašto je Stoja Mučaji imenovana za šeficu zadarskog ureda, u Poreznoj upravi su nam rekli da je porezni dug od 52 milijarde kuna dovoljan razlog za promjene čelnih ljudi područnih ureda jer pročelnici odgovaraju za njihov rad, pa i za naplatu poreza. Tvrde da je i promjena pročelnika u Zadru izvršena kako bi ured bolje funkcionirao. O bolovanju Mučaji, kao i slučaju Anić, nisu se očitovali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 11:43 |
|
|
http://www.vecernji.hr/zagreb/covicu-novi-cetverogodisnji-mandat-celu-zg-holdinga-clanak-440259Nego da se osvrnemo malo na Zagreb, Holding je u višemilijunskim dugovima, najviše zahvaljujući ovom čovjeku, ali pošto je Zokyev intimus mjesto mu je osigurano: Citat: Čoviću novi četverogodišnji mandat na čelu ZG Holdinga Citat: Predsjedavajući skupštine Zvane Brumnić (SDP) naglasio je da su svi članovi skupštine ovom odlukom pokazali visoku razinu odgovornosti te dali veliki doprinos izbjegavanju krize upravljanja Holdingom
Na sjednici skupštine Zagrebačkog holdinga Ivo Čović jednoglasnom odlukom članova skupštine, a na temelju zaključka Gradske skupštine, dobio je novi četverogodišnji mandat za mjesto predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga. Predsjedavajući skupštine Zvane Brumnić (SDP) naglasio je da su svi članovi skupštine ovom odlukom pokazali visoku razinu odgovornosti te dali veliki doprinos izbjegavanju krize upravljanja Holdingom. Ivo Čović naglasio je da je svjestan goleme odgovornosti i opravdanih očekivanja građana Zagreba te da će uprava s njim na čelu u novom mandatu okončati proces restrukturiranja tvrtke, nastaviti s racionalizacijom poslovanja te unapređivanja kvalitete usluga Holdinga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 11:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
U taj SDP bježi samo neka bagra koja nema nikakve kvalitete za voditi jednu državu. Čast ponekim izuzecima.
Toliku podršku medija i javnosti oni nisu znali iskoristiti za reforme i u svoju korist. Obama, Sarkozy i Merkel bi ubili nekoga za takvu medijsku podršku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 12:13 |
|
|
BBC je napisao/la: U taj SDP bježi samo neka bagra koja nema nikakve kvalitete za voditi jednu državu. Čast ponekim izuzecima.
Toliku podršku medija i javnosti oni nisu znali iskoristiti za reforme i u svoju korist. Obama, Sarkozy i Merkel bi ubili nekoga za takvu medijsku podršku. To stoji, mada je također važno napomenuti da su ti isti mediji koji su njih propagirali toliko, danas stvorili i takvu socijalnu situaciju u RH da je nemoguće izvesti veće rezove bez pobuna bar jedne skupine. Odnosno stvorili su atmosferu gdje je svatko nabrušen na svakoga, u pregovorima nitko ne odustaje ni milimetar od nekih bitnih prava čije bi rezanje proizvelo neki željeni efekt (dakle ne ovo što Mrsić radi jer tip nema pojma o pregovorima, najbolji primjer jest kako ga je preveslao predsjednik sindikata prosvjetara osnovnih i srednjih škola), odnosno sve je drž-nedaj. To im ne omogućava lako vladanje i to je pravi backfire effect koji su oni sami proizveli i što je uredu da se nose sa posljedicama istog. Problem je što su oni očekivali da će kada dođu na vlast doći u vrijeme blagostanja , kada brzi potezi (i pametni) ne će biti potrebni. Koliko su se prevarili vidimo u ekonomskim projekcijama za 2012.g. i 2013.g.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 12:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Nemoj ih amnestirati. Zakonski mehanizmi i poluge su na njihovoj strani ako žele praviti rezove i reforme. Ako žele gladiti public image onda je druga stvar, nitko ih ne tjera na to.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 12:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Nemoj ih amnestirati. Zakonski mehanizmi i poluge su na njihovoj strani ako žele praviti rezove i reforme. Ako žele gladiti public image onda je druga stvar, nitko ih ne tjera na to. Ne krivo si isčitao gornji post, ali da ti ga sažmem u jednu poslovicu : "Kako siješ tako ćeš i žnjeti." Odnosno dok je HDZ bio na vlasti stvarali su društvenu netrpeljivost raznih društvenih grupa kako bi vlasti bilo teže napraviti kompromis. Sada kada su oni došli na vlast vide do čega su doveli i neka sada riješavaju svoja sranja koja su stvarali ovih 9 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 12:49 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
|
Meni je fascinantno kako vladajuća koalicija ni ne pokušava da popravi ono o čemu se trubi već godinama, a to je spora birokracija. Kao što smo spomenuli na onoj temi latinskoj Americi, vlast je ta koja se treba pobrinuti da se može koliko toliko raditi i poslovati. Ali ne, stvari su i dalje iste. Malom poduzetništvu je nepodnošljivo u ovoj zemlji i država i dalje dere kožu sa njega, a da ne pričam oni koji bi tek nešto htjeli napraviti.
Mislim sramotno. Kao da nema nekih primjera administracije iz Europe ili npr. Kanada u kojoj se za sat vremena pokrene biznis da ne kažeš. Imali su 8 godina da razrade plan za to, ali to nisu uradili. Štoviše, uglavnom se priča o tome kako bi Čačić privuko neke investitore, o nekakvoj sezoni koja je kakti "odlična" i naravno neizostavni partizani i ustaše. Mislim da bi Karamarko itekako se trebao posvetit tom problemu jer je preočito da desni blok preuzima vlast iduće izbore.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 12:59 |
|
|
|
Inače malo je poznata stvar da RH putem e-tvrtke ima najbržu registraciju d.o.o.-a na svijetu i jednu od najbržih registracija d.d. u svijetu. Problem ide kada hoćeš pokrenuti proizvodnju ili obrt tj. stvoriti bilo što osim holding kompanije. Onda krenu sve one idiotske dozvole sa sporim inspekcijama, pogotovo onoga što se tiče ekološke prihvatljivosti itd....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 13:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Zadar1993 je napisao/la: Inače malo je poznata stvar da RH putem e-tvrtke ima najbržu registraciju d.o.o.-a na svijetu i jednu od najbržih registracija d.d. u svijetu. Problem ide kada hoćeš pokrenuti proizvodnju ili obrt tj. stvoriti bilo što osim holding kompanije. Onda krenu sve one idiotske dozvole sa sporim inspekcijama, pogotovo onoga što se tiče ekološke prihvatljivosti itd.... Problem je u tome što upravo to većina stanovništva hoće. Dakle nastranu što ima dosta onih koji bi radili u klimatiziranim kancelarijama, ali ipak Hrvatska ima stanovništvo koje je spremno da radi obrte bilo da je riječ o građevini, auto-radnjama, ili nekim drugim oblicima proizvodnje. I upravo njima država sjeda za vrat i ne da im disati. Nije ni čudo što je građevinski sektor strašno pogođen i propao. Ako nema gradnje, nema ničeg više. PS naravno tu još i dolazi nelikvidnost ali otom potom.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 13:13 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Inače malo je poznata stvar da RH putem e-tvrtke ima najbržu registraciju d.o.o.-a na svijetu i jednu od najbržih registracija d.d. u svijetu. Problem ide kada hoćeš pokrenuti proizvodnju ili obrt tj. stvoriti bilo što osim holding kompanije. Onda krenu sve one idiotske dozvole sa sporim inspekcijama, pogotovo onoga što se tiče ekološke prihvatljivosti itd.... Problem je u tome što upravo to većina stanovništva hoće. Dakle nastranu što ima dosta onih koji bi radili u klimatiziranim kancelarijama, ali ipak Hrvatska ima stanovništvo koje je spremno da radi obrte bilo da je riječ o građevini, auto-radnjama, ili nekim drugim oblicima proizvodnje. I upravo njima država sjeda za vrat i ne da im disati. Nije ni čudo što je građevinski sektor strašno pogođen i propao. Ako nema gradnje, nema ničeg više. PS naravno tu još i dolazi nelikvidnost ali otom potom. Ma i oni koji pokrenu građevinsku industriju rade u klimatiziranim uredima, nije problem u samoj gradnji negi ishođenju svih nužnih dozvola. Građevisnki sektor je najsnažnije pogođen jer je od tamo i krenula kriza (građevinski sektor Kalifronije) skupa sa neskladom ponude i potražnje , shit bondsima i bolesnim kreditima . Imaš na wikipediji dobar članak : http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%9310_California_budget_crisis
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 13:17 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: NoviSeer je napisao/la:
Problem je u tome što upravo to većina stanovništva hoće. Dakle nastranu što ima dosta onih koji bi radili u klimatiziranim kancelarijama, ali ipak Hrvatska ima stanovništvo koje je spremno da radi obrte bilo da je riječ o građevini, auto-radnjama, ili nekim drugim oblicima proizvodnje. I upravo njima država sjeda za vrat i ne da im disati. Nije ni čudo što je građevinski sektor strašno pogođen i propao. Ako nema gradnje, nema ničeg više.
PS naravno tu još i dolazi nelikvidnost ali otom potom. Ma i oni koji pokrenu građevinsku industriju rade u klimatiziranim uredima, nije problem u samoj gradnji negi ishođenju svih nužnih dozvola. Građevisnki sektor je najsnažnije pogođen jer je od tamo i krenula kriza (građevinski sektor Kalifronije) skupa sa neskladom ponude i potražnje , shit bondsima i bolesnim kreditima . Imaš na wikipediji dobar članak : http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%9310_California_budget_crisisS prvim dijelom rečenice ne bih se u potpunosti složio jer to nije slučaj kod svih. Znam to i sam, pošto ipak mi Bosanci smo od rođenja kvalificirani za rad na mješalici te sam zato i upućen.  . Sa ovim drugim dijelom se slažem i upravo na to sam ukazivao. Nakon svih tih gluposti na kraju dolazi nelikvidnost u kojoj prednjači sama država! Vjerojatno si upućen, i vjerojatno i sam u svom privatnom životu poznaješ primjere u kojima država duguje nekome lovu, ali istu tu osobu svaki mjesec dobro ljušti sa porezom premda je riječ o nekome ko ima manju građevinsku firmu sa trojicom (pa ako i toliko) prijavljenih radnika. Toga imaš na svakom ćošku danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 13:20 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ma i oni koji pokrenu građevinsku industriju rade u klimatiziranim uredima, nije problem u samoj gradnji negi ishođenju svih nužnih dozvola. Građevisnki sektor je najsnažnije pogođen jer je od tamo i krenula kriza (građevinski sektor Kalifronije) skupa sa neskladom ponude i potražnje , shit bondsima i bolesnim kreditima . Imaš na wikipediji dobar članak : http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%9310_California_budget_crisis S prvim dijelom rečenice ne bih se u potpunosti složio jer to nije slučaj kod svih. Znam to i sam, pošto ipak mi Bosanci smo od rođenja kvalificirani za rad na mješalici te sam zato i upućen.  . Sa ovim drugim dijelom se slažem i upravo na to sam ukazivao. Nakon svih tih gluposti na kraju dolazi nelikvidnost u kojoj prednjači sama država! Vjerojatno si upućen, i vjerojatno i sam u svom privatnom životu poznaješ primjere u kojima država duguje nekome lovu, ali istu tu osobu svaki mjesec dobro ljušti sa porezom premda je riječ o nekome ko ima manju građevinsku firmu sa trojicom (pa ako i toliko) prijavljenih radnika. Toga imaš na svakom ćošku danas. Što se tiče nelikvidnosti tu ti je najbolji primjer nedavni "stup srama" ministra financija. Kada pogledaš bolje mnogim ljudima na tom popisu država duguje više nego oni njoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 09 kol 2012, 13:24 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: S prvim dijelom rečenice ne bih se u potpunosti složio jer to nije slučaj kod svih. Znam to i sam, pošto ipak mi Bosanci smo od rođenja kvalificirani za rad na mješalici te sam zato i upućen.  . Sa ovim drugim dijelom se slažem i upravo na to sam ukazivao. Nakon svih tih gluposti na kraju dolazi nelikvidnost u kojoj prednjači sama država! Vjerojatno si upućen, i vjerojatno i sam u svom privatnom životu poznaješ primjere u kojima država duguje nekome lovu, ali istu tu osobu svaki mjesec dobro ljušti sa porezom premda je riječ o nekome ko ima manju građevinsku firmu sa trojicom (pa ako i toliko) prijavljenih radnika. Toga imaš na svakom ćošku danas. Što se tiče nelikvidnosti tu ti je najbolji primjer nedavni "stup srama" ministra financija. Kada pogledaš bolje mnogim ljudima na tom popisu država duguje više nego oni njoj. My point exactly. Sjećam se pričao mi je ćaća kako je nekad za vrijeme rata ili odmah poslije ne znam sad točno bila jedna politička emisija i tako sjede neki politički baje i raskokodakali se kako ovaj duguje toliko ovaj onoliko i nedugo nakon toga jedan od njih nazove i prizna "da ja dugujem upravo toliko i toliko, ali država meni duguje toliko i toliko (uglavnom više nego što on duguje njima.) i nakon toga muk i tišina da se ta tema nikad više nije ni spominjala. A naravno takvih primjera ima i dalje gomila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 10 kol 2012, 10:27 |
|
|
Dakako, državna nelikvidnost je u konačnici ono što usporava uvelike hrvatski oporavak i izlazak iz krize. Inače da navedem još jednu odluku Vlade RH koja bi se mogla naći na Europski sud za ljudska prava: Citat: Branitelji: Vlada krši naša ustavna prava, naša je stvar koga ćemo politički podupirati! http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/novi_zakon_o_udrugama_rezultat_je_straha_vladajucih_od_prijevremenih_izbora/939367.htmlCitat: 'S obzirom na obećanja koja su dali, a nisu ih ispunili već su postavili nove namete, imaju opravdane razloge bojati se bijesa hrvatskog puka. Pametno je da razmišljaju o prijevremenim izborima jer narodu je ovoga dosta' - oštar je bio koordinator Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996 RH, Mario Maks Slaviček. Najavljeni Zakon o udrugama, koji će udrugama koje se financiraju iz državnog proračuna uskratiti novac ukoliko na izborima podrže određenu političku opciju, rezultat je straha vladajuće koalicije od prijevremenih parlamentarnih izbora, smatraju predstavnici nekih braniteljskih udruga. - Slijede nam lokalni izbori, a strah ih je i prijevremenih parlamentarnih izbora, smatra Slavica Hruškar, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski, poznate po tome što je na prošlim parlamentarnim izborima podržala HDZ. Hruškar smatra da, iako su udruge prema svojim statutima apolitične, moraju stati u obranu nacionalnih interesa. Novi zakon naziva protuustavnim i nelegitimnim. - Nema šansi da ćemo nešto mijenjati dok sam ja predsjednica, bez obzira na to što će se desiti. Demokratskim načinima ćemo se boriti protiv zakona, najavljuje Hruškar i dodaje kako nije članica HDZ-a. Boje se bijesa hrvatskog puka Da se financira iz državnog proračuna, u složenoj situaciji bila bi Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH. No, oni su krenuli alternativnom rutom. - Mi smo kao udruga shvatili da politika manipulira braniteljima i stvorili smo vlastitu političku stranku. U Akciji za bolju Hrvatsku i Udruzi hrvatskih branitelja 1990-1996 RH sjede isti čelnici, kaže nam Mario Maks Slaviček, koordinator UHB 1990-1996 RH i dopredsjednik ABH. On također smatra kako je vladajuća garnitura u strahu od prijevremenih parlamentarnih izbora. - S obzirom na obećanja koja su dali, a nisu ih ispunili već su postavili nove namete, imaju opravdane razloge bojati se bijesa hrvatskog puka. Pametno je da razmišljaju o prijevremenim izborima jer narodu je ovoga dosta, oštar je Slaviček. Dodaje i kako zakon smatra protuustavnim: - Odluka koga ćemo politički podupirati je naše ustavno pravo, ovdje je riječ o kršenju ustavnih sloboda. I podobne i nepodobne kažnjavati jednako S obzirom da su braniteljske udruge na izborima često pristajale uz desn(ij)e političke opcije, postavlja se i legitimno pitanje koliko će vlast biti konzistentna u kažnjavaju udruga, posebice ako neka od udruga na ovaj ili onaj način podrži vladajuću opciju. Trebat će definirati i što uopće znači "podrška"; je li to prijateljski razgovor predsjednika udruge i predsjednika stranke ili kandidata na izborima? Ili javni poziv od strane predsjednika udruge članovima udruge i populacije koju zastupaju da glasaju za tu političku opciju? U većini će slučajeva problem političke podrške udruge nekoj političkoj opciji vjerojatno biti rješavan odlukom vladajućih. U tom ćemo se slučaju morati uzdati u poštenje političke opcije na vlasti da će se prema svima postupati jednako i da će se novac poreznih obveznika uskraćivati svim "grešnicima" zbog istih grijehova. A svi znamo kako uzdanje u poštenje političara obično završi.
I da navedemo jedan od glavnih razloga zbog čega nam je danas ovako koji često ponavljam : Citat: Ima li Hrvatska samosvjesnu nacionalnu elitu? Nema! http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/ima_li_hrvatska_samosvjesnu_nacionalnu_elitu_nema/940304.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 10 kol 2012, 13:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo vas i u FT-u: Citat: Croatia’s tax name-and-shameAugust 9, 2012 4:56 pm Croats may not know much about Benjamin Franklin, one of America’s most influential founding fathers, but they are certainly getting to know about one of his most famous quotations: “but in this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.”That, at least, is the hope of the Croatian inland revenue, which last week – to the consternation of some, and the delight of many – published lists of 102,000 tax debtors. The list includes construction giants, high-profile business personalities, humble craftsmen and rock stars who, so the authority claims, owe the state some 52bn kuna (€6.9bn) in total. For now the inland revenue are chasing some 30bn kuna of this total – but that is still a hefty 40 per cent of annual general tax revenues, or some 23 per cent of all general government revenues, according to Sandra Svaljek, senior research associate at Zagreb’s Institute of Economics. “There are expectations that the government will be able to collect half of this tax debt, but that is still 1.5 times the size of this year’s expected deficit. In any case, the size of the tax debt is extremely high and in my opinion the issue of tax debt should have been tackled long ago,” she says. The media is generally supportive. The billions accumulated over the past 15 years is “hard to explain by any rational process,” wrote the popular daily Vecerni List. Nada Cavlovic Smiljanec, who took over as head of the Croatian tax office since the ruling centre-left coalition took power last December, blamed the former government of the Croatian Democratic Union (HDZ) for the fiasco. She excused the tax office staff, saying the sums involved were too large for individual revenue inspectors to make decisions. “These [tax debtors] were very close to the former Government, which allowed them to avoid their tax obligations, while at the same time, these entrepreneurs… were conducting lucrative business operations with the state,” Cavlovic Smiljanec said, according to business daily Poslovni Dnevnik. A look at the top debtors would appear to support her point. Tempo, a construction company, tops the list with 292m kuna (€39m) owed. It is 95 per cent in state ownership, while second slot is occupied by Croatian Radio and Television (HRT), the state-owned broadcaster, with 223m kuna in languishing payments. But the accusations have led to a flurry of counter claims: both Tempo and HRT, for example, say they are in legal dispute with the tax office, and insist the sums supposedly owed are greatly exaggerated, while many companies and individuals argue that they are behind with payments because state-owned institutions have failed to pay their invoices. Vecernji List also noted the absence from the 102,000 names of both individuals and companies close to any member of the government. “This is not because they do not have tax debts, but because they were able to ‘re-programme’ their debts in time,” the paper reasoned. Meanwhile, the entrepreneur and individual lists contains a staggering 95,000 names in a country with a total population of 4.5m, including singers, well-known business and sports personalities and a former minister of defence. Many dispute the tax office claims. With Croatia set to enter the EU in less than a year, and desperate to shore up state finances, it’s clear that reform of the tax collection system is long-overdue. “There are many who risked not paying taxes [in the past] believing that, because of political sponsorship or inefficient enforcement, they would go unpunished, and that their tax debt would eventually be written off,” says Svaljek. But while many applaud the authorities for finally clamping down on often rampant tax evasion, others fear honest businesses suffering cash-flow problems are likely to suffer from over-zealous inspectors applying the letter, rather than the spirit of the law. In Croatia, entrepreneurs say they face a barrage of costly, and time-consuming red tape; in a country facing economic stagnation this year, and with unemployment at 18 per cent, visits by tax inspectors keen to meet targets set by civil servants who have never worked in the private sector is the last thing the economy needs.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 13:55 |
|
|
Citat: Dončić: Moji pomoćnici su dobri, ali nemaju političkog iskustva http://www.vecernji.hr/vijesti/doncic-moji-pomocnici-su-dobri-ali-nemaju-politickog-iskustva-clanak-441164Citat: Hajdaš Dončić je potvrdio da je Krunoslav Šams požurio mailom obavijestiti Zračnu luku Zagreb o svom imenovanju na mjesto za koje je natječaj raspisan prije dva dana.
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, potvrdio je za Novu TV da je Krunoslav Šams požurio mailom obavijestiti Zračnu luku Zagreb o svom imenovanju na mjesto za koje je natječaj raspisan prije dva dana. - Mail je autentičan i ja tu nemam što skrivati, meni je žao što su moji pomoćnici, ja ću reći, dobri dečki, ali nemaju političkog isustva. Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom. Nažalost, istrčao je malo pred rudo - rekao je Hajdaš Dončić za Novu TV. Hajdaš je naglasio da natječaj još uvijek traje te tako još nije određeno tko će biti imenovan na spomenuto mjesto. Kako je rekao, ako se javi netko bolji od Šamsa, bit će izabran. Ministar je rekao da je Šams osoba koja je cijelo vrijeme bila implementirana u provođenje samog konceijskog ugovora i osoba uz možda dvije ili tri osobe u Hrvatskoj koja najviše zna o koncesijama. Hajdaš Dončić kaže da se radi o vrlo složenom projektu i da za njega mora biti odgovorna osoba imenom i prezimenom. Ako u Hrvatskoj postoji još neka osoba koja ima dobre reference kao što imaju ljudi u ministarstvu koji su radili na tom projektu, kaže ministar, javit će se na natječaj i bit će izabran najbolji.
Sve luđe od luđeg . Jebo majku ovakvo što nisam očekivao, jedno je mail Mirele Holy, ovo je već 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 16:25 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
|
Zadre moj, ne može to nadmašiti gospodina Sanadera, on je usrao HDZ za sva vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 16:35 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Zadre moj, ne može to nadmašiti gospodina Sanadera, on je usrao HDZ za sva vremena. Čuješ tom logikom je Račan svojim napuštanjem Sabora 1990.g. zasrao SDP za sva vremena, a tome ne će pridonijeti nikakvo busanje u prsa druga Zokija, mobilisanog dobrovoljac Matić i ekipe. P.S. Pošto je Jaca sada ništa u stranci, kao i svi velikani Sanaderove ere, moglo bi se reči da SDP trenutno ima u sebi više utjecaja Sanadera nego HDZ. Naime gorespomenutog Matića je Sanader instalirao na određene pozicije u braniteljskim udrugama odakle ga je pokupio SDP  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 16:51 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Čuješ tom logikom je Račan svojim napuštanjem Sabora 1990.g. zasrao SDP za sva vremena, a tome ne će pridonijeti nikakvo busanje u prsa druga Zokija, mobilisanog dobrovoljac Matić i ekipe. Ja sam rekao više puta da je Račan bio katastrofa, a tada su u njegovu obranu obično stajali pravi Rvatine i desničari... Citat: P.S. Pošto je Jaca sada ništa u stranci, kao i svi velikani Sanaderove ere, moglo bi se reči da SDP trenutno ima u sebi više utjecaja Sanadera nego HDZ. Naime gorespomenutog Matića je Sanader instalirao na određene pozicije u braniteljskim udrugama odakle ga je pokupio SDP  . I Sanader je ponekad napravio nešto pametno, nemoj biti tako strog prema svom bivšem stranačkom lideru 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 17:08 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Čuješ tom logikom je Račan svojim napuštanjem Sabora 1990.g. zasrao SDP za sva vremena, a tome ne će pridonijeti nikakvo busanje u prsa druga Zokija, mobilisanog dobrovoljac Matić i ekipe. Ja sam rekao više puta da je Račan bio katastrofa, a tada su u njegovu obranu obično stajali pravi Rvatine i desničari... Neznam baš tko je Račana od Rvatina i desničara branio, prije su mu htjeli šiju skinuti sa NATO kalibrom  , a to što si govorio da je katastrofa ne umanjuje tvoju pogriješku u logici  . pozitivac je napisao/la: Citat: P.S. Pošto je Jaca sada ništa u stranci, kao i svi velikani Sanaderove ere, moglo bi se reči da SDP trenutno ima u sebi više utjecaja Sanadera nego HDZ. Naime gorespomenutog Matića je Sanader instalirao na određene pozicije u braniteljskim udrugama odakle ga je pokupio SDP  . I Sanader je ponekad napravio nešto pametno, nemoj biti tako strog prema svom bivšem stranačkom lideru  Je, stvarno imaš pravo turnuo je lažnog dobrovoljca, niskointeligentnog tipa, koji se ne može pojaviti na proslavi "svoje" brigade jer bi ga ubili tamo prisutni, SDPu zbog čega ćete tek imati problema u budućnosti  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 12 kol 2012, 18:18 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Neznam baš tko je Račana od Rvatina i desničara branio, prije su mu htjeli šiju skinuti sa NATO kalibrom  , a to što si govorio da je katastrofa ne umanjuje tvoju pogriješku u logici  . Neki Rvatine misle da Bobetko nije izručen zato što Račan nije htio, pa mu to uzimaju kao zaslugu. Citat: Je, stvarno imaš pravo turnuo je lažnog dobrovoljca, niskointeligentnog tipa, koji se ne može pojaviti na proslavi "svoje" brigade jer bi ga ubili tamo prisutni, SDPu zbog čega ćete tek imati problema u budućnosti  . Ne znam mnogo o njemu, ako je to istina onda sramota za stranku. Mogli su pronaći nekoga sa boljom reputacijom kod branitelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|