|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 14:56 |
|
|
Već prema prvim anketama, Dragan Primorac dobiva puno manje, možda i upola manje glasova nego HDZ, stranka koja ga je kandidirala. S obzirom na njegov katastrofalno loš javni nastup, psihopatske ispade, nevješto laganje kojim se još više ukopava, te prije svega nesigurnost i gubitništvo koje isijava, tko su ti HDZ-ovci koji će mu bez obzira na sve dati svoj glas? Primorac kao da sam sabotira svoju kampanju: prvo pušta u javnost slike s Mesićem i Nobilom, na dnevnoj bazi daje antologijski glupe i iritantne izjave, kmeči da ga medijski proganjaju i namještaju mu afere (a on kandidat stranke koja kontrolira sve u državi). Plus sve ono otprije poznato: kandidat medicinskog fakulteta za gradski komitet saveze komunista u Splitu, za vrijeme rata pobjegao u Ameriku, tuče ženu, ukrao stan, za vrijeme ministrovanja izabran na profesorsku katedru, vlasnik privatne zdravstvene ustanove koja siše državu.  Čini mi se da na ovom forumu ima dosta glasača HDZ-a i nekih bliskih političkih opcija, hoće li bar jedna osoba biti dovoljno hrabra i javno napisati da će zaokružiti Dragana Primorca na predsjedničkim izborima?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61193 Lokacija: DAZP HQ
|
On je izmišljen kao kandidat da bi Milanović pobjedio.
Potkapacitiran.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:08 |
|
|
Mislim da je to svima jasno od kad su ga prijavili. Ne samo protiv Milanovića. Ne bi imao šanse ni da ostane u drugom krugu protiv ostalih manje poznatih kandidata.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1201 of 2558 - 46.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da je to svima jasno od kad su ga prijavili. Ne samo protiv Milanovića. Ne bi imao šanse ni da ostane u drugom krugu protiv ostalih manje poznatih kandidata. To je svima jasno, samo njemu samom nije jasno, na trenutak mi ga bude žao. Plenki i ekipa su iskoristili to što Primorcu ego zamagljuje sliku samog sebe i svojih mogućnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:30 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4851 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Mislim da je nama iz BiH korisno glasati za Primorca iako je jasno da će biti gubitnik.
Plenković nam je valjao, pa bar da se pokaže kako mu je baza u Herceg-Bosni jaka.
Zamisli da sad 40% glasova dadnemo Milanoviću, koji nam je propagirao Komšića svojedobno.
Može se vlast u Hrvatskoj zapitati, čemu da se trude ako smo mi prevrtljivi.
Da glasam iz Hrvatske bilo bi mi svejedno, u prvom krugu bih glasao za nekog s manje izgleda da prođe, a u drugom tko zna, možda čak i za Milanovića jer održava nekakav neovisni put i ne daje da se previše mješamo u sukob u Ukrajini. Tko zna, možda nađe i put do Trumpa.
Međutim, kada glasamo iz BiH trebamo biti svjesni da dobiješ što daš, nama nikada stranke koje okuplja Milanović neće biti naročito sklone, SDP nema čak ni listu za dijasporu pa je izbor jasan - daj glas onima koji su vlast i koji nam mogu više pomoći a to je HDZ, volio ga/ne volio.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:32 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2068 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Istina da je Milanović svojedobno bio uz Komšića, ali shvatio je da je bio u zabludi.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:36 |
|
|
Možda imaju rezervnog kandidata kao u vrijeme kad su sabotirali Hebranga
#Zoki2024
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:38 |
|
|
Flamel je napisao/la: Istina da je Milanović svojedobno bio uz Komšića, ali shvatio je da je bio u zabludi. Ukopao nas je duboko dok je to shvatio. Nije to nešto preko čega ću mu ikada prijeći, jedino kada bi vojno intervenirao u BiH da nas pomogne na neki način, e onda tek! I dalje stoji ovo, da njegovi sutra da uzmu vlast, ukidaju većinu projekata za hrvate iz BiH. Ne treba izazivati stranu koja nas pomaže, a ujedno i drži vlast. Naročito kada Primorac lako gubi i sa nama i bez nas.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:40 |
|
|
Od mene crveni nikad i ni u kojoj varijanti glas neće dobiti, ali kakve smo imali predsjednike s te strane Milanović je dobar.
Ostajem otvoren za druge neke kandidate s desna, ali sve izgleda kao namještaljka Milanoviću, nitko mu nije dorastao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:41 |
|
|
Zoki je danas totalno HB orjentiran, a Plenki je uveo SDA u vlast.
On je bar reka Komšić je moja greška.
Dragan se osramotio kad je bubnio da je dobrovoljac i kad su ga poltroni iz generalskog zbora primili tamo ko da je i on general. Lik je bio dobrovoljac kad rat još nije počeo i ratova je protiv stanova u Splitu 1990te. Nije ga bilo ni blizu krajiških barikada. Kad je 91e krenilo otvoreno uteka je i iz policije i države.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:43 |
|
|
dudu je napisao/la: Od mene crveni nikad i ni u kojoj varijanti glas neće dobiti, ali kakve smo imali predsjednike s te strane Milanović je dobar.
Ostajem otvoren za druge neke kandidate s desna, ali sve izgleda kao namještaljka Milanoviću, nitko mu nije dorastao. “Crveni” ? Pa nema vecih crvenih od hdz-ovaca  Sve odreda djeca skojevaca, sekretara, udbaša i komunističkih vlastodržaca SDP se moze posramiti koliko malo komunista imaju u odnosu na HDZ
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:45 |
|
|
Imota je napisao/la: Zoki je danas totalno HB orjentiran, a Plenki je uveo SDA u vlast.
On je bar reka Komšić je moja greška.
Dragan se osramotio kad je bubnio da je dobrovoljac i kad su ga poltroni iz generalskog zbora primili tamo ko da je i on general. Lik je bio dobrovoljac kad rat još nije počeo i ratova je protiv stanova u Splitu 1990te. Nije ga bilo ni blizu krajiških barikada. Kad je 91e krenilo otvoreno uteka je i iz policije i države. Eh da je samo on takav, čitava politička vrhuška nam je minhen bojna. I za to smo si sami krivi. A ratnike i generale umirovili , izbacili iz politike
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:46 |
|
|
weasel je napisao/la: Možda imaju rezervnog kandidata kao u vrijeme kad su sabotirali Hebranga
#Zoki2024 Gle ovog profesionalnog preletača, s Milanovićem možda prvi put u životu ne budeš na gubitničkoj strani, nije to mala stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:48 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Od mene crveni nikad i ni u kojoj varijanti glas neće dobiti, ali kakve smo imali predsjednike s te strane Milanović je dobar.
Ostajem otvoren za druge neke kandidate s desna, ali sve izgleda kao namještaljka Milanoviću, nitko mu nije dorastao. “Crveni” ? Pa nema vecih crvenih od hdz-ovaca  Sve odreda djeca skojevaca, sekretara, udbaša i komunističkih vlastodržaca SDP se moze posramiti koliko malo komunista imaju u odnosu na HDZ Mani me se tih seoskih fora, zna se na što mislim.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 15:52 |
|
|
dudu je napisao/la: Od mene crveni nikad i ni u kojoj varijanti glas neće dobiti, ali kakve smo imali predsjednike s te strane Milanović je dobar.
Ostajem otvoren za druge neke kandidate s desna, ali sve izgleda kao namještaljka Milanoviću, nitko mu nije dorastao. Jedini crveni prije Milanovića je bio Josipović, u drugom krugu je pobijedio drugog crvenog Bandiča.
|
|
Vrh |
|
 |
Revizija
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:04 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Možda imaju rezervnog kandidata kao u vrijeme kad su sabotirali Hebranga
#Zoki2024 Gle ovog profesionalnog preletača, s Milanovićem možda prvi put u životu ne budeš na gubitničkoj strani, nije to mala stvar. Bakzus je to ,ne bi čudilo da Primorac pobedi.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:06 |
|
|
Revizija je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Gle ovog profesionalnog preletača, s Milanovićem možda prvi put u životu ne budeš na gubitničkoj strani, nije to mala stvar. Bakzus je to ,ne bi čudilo da Primorac pobedi. 
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Možda imaju rezervnog kandidata kao u vrijeme kad su sabotirali Hebranga
#Zoki2024 Gle ovog profesionalnog preletača, s Milanovićem možda prvi put u životu ne budeš na gubitničkoj strani, nije to mala stvar. O cemu ti pricas? Tamo 2019. Sam isto glasao za Milanovica
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:09 |
|
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: “Crveni” ? Pa nema vecih crvenih od hdz-ovaca  Sve odreda djeca skojevaca, sekretara, udbaša i komunističkih vlastodržaca SDP se moze posramiti koliko malo komunista imaju u odnosu na HDZ Mani me se tih seoskih fora, zna se na što mislim. Ne znam na sto mislis, na mamu lekarku ili na tatu kosovca? Nema vecih komunista i crvenih od HDZa Folklor za Oluju, i busanje u rvacka prsa ne racunam
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:23 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Gle ovog profesionalnog preletača, s Milanovićem možda prvi put u životu ne budeš na gubitničkoj strani, nije to mala stvar. O cemu ti pricas? Tamo 2019. Sam isto glasao za Milanovica Naravno: weasel je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Izgubi li Kolinda izbore on (Škoro) će biti optužen kao kukavičje jaje ljevice ubačeno da razbije i dezorjentira desno biračko tijelo. Inače nedavna povijest nas uči kako je ljevičar uvijek postajao predsjednik kad smo imali sukob na desnicu kao ovaj aktuelni između Kolinde i Škore. Samo uz pomoć metode zavadi desnicu pa vladaj ljevičar postaje predsjednik. Uostalom, kakav je danas politički kapital Milanu Bandiću 900k glasova sa izbora 2010.? Može se s njima slikati u najbližem foto studiju. Nakon novih izbora kreće novo miješanje karata i nova utakmica, te je vrlo moguće da se ovaj Škorin "politički kapital" istopi kao slodoled na suncu. Posebno pobjedi li Milanović. Što se tiče Plenkovićeve ostavke ne vjerujem kako će on žuriti s tim. On se pokazao dosad kako ima politički instinkt za vlastito preživljavanje, a možda mu čak više odgovara Milanovićeva pobjeda jer se tako rješava Kolinde kao opasnog konkurenta u vrhu stranke, slično kao Milanović Josipovića 2015. godine. Isto tako, ne sjećam se kako je Ivo Sanader dao ostavku 2005. kad je Jadranka Kosor izgubila predsjedničke izbore ili ona kad je ista sudbina zadesila Andriju Hebranga 2010. godine. Ako imamo jednog kandidata koji dokazano ne može pobjediti i drugog koji dokazano može pobjediti, zna se tko je kukavičje jaje. KGK kao kandidat HDZ-a gubi u drugom krugu zbog razjedinjene desnice. Umjesto optužbi i podvala trebaju se zapitati zašto su izgubili potporu desnice. Sve te podvale više ne pale, nije narod glup. Dosta je više manipulacija i laži. Mogli su imati pravog desnog kandidata na pantovčaku, umjesto toga su izabrali barbiku. Škori je svejedno tko pobjedi. Ako dobije KGK on samo nastavlja s kritikom HDZ-a i samo će kupiti glasove, ako Milanović dobije Škoro ih napada s pričom o velikoj koaliciji. Samo je važno povući pravi potez, odnosno smisliti na koji način izaći na parlamentarne izbore, sa suverenistima, s nekom svojom strankom ili nekom širokom platformom. Spominje se i suradnja s Ružom Tomašić...
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 13 stu 2024, 16:30 |
|
|
prvi krug škoro drugi krug zoki , pronasao si toplu vodu
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 14 stu 2024, 10:42 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne znam na sto mislis, na mamu lekarku ili na tatu kosovca?
Nema vecih komunista i crvenih od HDZa
Folklor za Oluju, i busanje u rvacka prsa ne racunam Franjo Tuđman je bio komunista. Baš si pametan što si nam toplu vodu otkrio. Bilo je vrijeme takvo, bez komunizma nisi bio u vlasti, nisi bio blizu ničega, i za mene je to mračno doba hrvatske prošlosti. Ako netko, i pored slobode da to sve odbaci, i dalje se učlani u stranku koja u svom imenu ima riječ "partija" a proizašla je iz Saveza komunista, i redovno hvali taj mračni period iz kojeg smo izašli, onda taj nema šta da od mene očekuje glasove. Realan sam ja, i znam da me nikoji ljevičari neće primamiti, jer nisam takav, ali da nam tu opravdavaš SDP i njihovu jugonostalgiju jer eto ima takvih u HDZ-u, promašio si posve. To su ljudi koji vuku na pogrešnu stranu i kada ne moraju. Milanović je njihov, koliko god on nešto sada lijepo rekao za nas u Herceg-Bosni, ta strana su mu korijeni. Ja mogu i shvatiti da je nekome sada on i primamljiv jer ima razvezanu jezičinu, ali to ne znači da je on ono što nam treba, naročito nama koji smo u BiH. Ne voliš HDZ pa si spreman prihvatiti nešto gore od njih, zamračen si vlastitom mržnjom i željom da budeš pametniji. Lijepo ti kažem, bez neke zlobe, nisi toliko pametan. Pri tom ne mislim da si glup, ali ti je rasuđivanje zamućeno u ovoj temi. Uvijek se nakačiš na to da ne voliš HDZ i onda idu konstantne mentalne i verbalne vratolomije da dokažeš kako je tvoje rasuđivanje bolje. Kakav god da je HDZ to je hrvatska stranka dok su ljevičari i SDP nešto osnovano izvan nas, i svojedobno nametnuto nama. Ako je HDZ nesavršen, korumpiran, svaki koji dođe na vlast nešto krade, pa kada ga smjenjuju to ne završi dobro nego prijetnje zatvorom, izopćenje i sl. e to je zato jer smo mi kao narod isto takvi. Da smo bolji bolja bi nam bila i vladajuća stranka. Kad se popravimo kao narod popravljat će se i HDZ. Da postaviš MOST recimo na poziciju HDZ-a sve bi se isto dešavalo što se događa sa njima i ubrzo bi postali kao HDZ. Nije do imena stranke ni do trenutnih ljudi, nego općenito je do mentaliteta, proizvedemo sebi vlast onakvu kakvi smo. Zato je bošnjacima najjača stranka ona koja je zavela nasljedni običaj u svojem funkcioniranje jer je tako u islamističkim zemljama, redom su to diktature, i vlast se nasljeđuje. Kakav je mentalitet naroda takva im i je i najjača stranka.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 14 stu 2024, 11:11 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2068 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
potocnj je napisao/la:
Kakav god da je HDZ to je hrvatska stranka dok su ljevičari i SDP nešto osnovano izvan nas, i svojedobno nametnuto nama.
Daleko sam od ljevice, ali pretjerano je lijepiti ovakve etikete, već 30 godina se nikome ništa ne nameće u Hrvatskoj pa opet 1/2 Hrvata glasa za SDP i bliske stranke. Ne kažem da treba vući ljevicu za rukav da podržava Hrvate u BiH, neki prihvatljivi cilj bi bio postići da ne budu protiv HB interesa, ako ne mogu otvoreno podržavati. Ne treba sva jaja držati u istoj košari, potrebno je imati otvorene kanale svugdje.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 14 stu 2024, 13:34 |
|
|
Flamel je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Kakav god da je HDZ to je hrvatska stranka dok su ljevičari i SDP nešto osnovano izvan nas, i svojedobno nametnuto nama.
Daleko sam od ljevice, ali pretjerano je lijepiti ovakve etikete, već 30 godina se nikome ništa ne nameće u Hrvatskoj pa opet 1/2 Hrvata glasa za SDP i bliske stranke. Ne kažem da treba vući ljevicu za rukav da podržava Hrvate u BiH, neki prihvatljivi cilj bi bio postići da ne budu protiv HB interesa, ako ne mogu otvoreno podržavati. Ne treba sva jaja držati u istoj košari, potrebno je imati otvorene kanale svugdje. Mislim da nisi razumio što hoću reć. Komunizam nije naše djelo, nije ideja hrvata, nego nekakav val na kojeg smo se nakačili, formalno osnivač ideje Karl Marx, realno nama došlo od istoka. Kada povučeš nit SDP-a i njihovog osnutka doći ćeš do ovoga da su nam njihove ideje donesene preko tog komunističkog vala. Naravno da sada ima hrvata koji to podržavaju, a i to je rezultat zaostavštine komunizma koja presporo crkava. Sada se taj SDP povezuje i sa nekim novijim valom ljevičarenja ali uvijek je fabricirano izvana, kao nekakav globalistički moment. HDZ, sa svim svojim manama, je naš proizvod. I proizveden da pronađe nama, konkretno hrvatima, put u svijetu kako je najbolje za nas, ne da prodaje neku nadnacionalnu priču globalnog pokreta. Ne kažem da su oni jedini sposobni ili da su najbolji da nama hrvatima ostvare nacionalne snove, ali činjenica je da vladaju i da su najbolje pozicionirani za to. SDP dok dođe na vlast odmah zatomljuje nacionalni identitet, priča se o građanstvu više, o naciji manje. Milanović je "sada dobar" jer je valjda okrenuo ploču. Ali ja mu ne vjerujem.
|
|
Vrh |
|
 |
maradot
|
Naslov: Re: Hoće li HDZ-ovci glasati za gubitnika Dragana Primorca? Postano: 14 stu 2024, 15:41 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 67 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|