|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 125 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar18
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 13:19 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ko sad ne da poso ? Srbi više nisu direktori,ni na rukovodećim položajima ! Bogu hvala da nisu. Ne vidim koja je svrha tvog upisa? 90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 13:29 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Bogu hvala da nisu.
Ne vidim koja je svrha tvog upisa?
90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno. Ti što su to govorili su prvi pokrali firme.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 13:33 |
|
|
weasel je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: 90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno. Ti što su to govorili su prvi pokrali firme. Sve mi jasno,al me čovjek pito za svrhu mog prethodnog posta,pa sam mu moro pojasnit.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 14:14 |
|
|
90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno. Ko kaže da nema posla? Posla ima viška. U 2023. smo godini, a ne u 2010.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 15:06 |
|
|
90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno. Pomješao si malo stvari ali dobro shvaćam guzobolnu poantu. Imamo mi više problema, a Srbi su bili jedan od problema. Problem Srba smo riješili, a sad rješavamo ove druge. I ne pratiš toliko što je razumljivo ali posla u Hrvatskoj ima za sve. Fali nam radnika, a ne da nema posla. Ali molim te nemoj uništavati temu. Ako hoćeš otvori drugu.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 15:13 |
|
|
90-te su govorili pred rat kad Srbi više ne budu direktori i na rukovodećim mjestima da će Hrvatska bit druga Švicarska. Sad kažu da nema posla,pa mi malo čudno. Pretvorbu u bivšem poduzeću (u Zagrebu) mog pokojnog oca, pokrenuo je direktor (ne Srbin nego Crnogorac, postavljen po partijskoj liniji još za Jugoslavije - nitko ga nije potjerao) i tada kreću svinjarije (prenisko su je u startu procijenili na samo 4.500.000,00 DEM, ali ubrzo izmislili su novu procjenu na smiješnih 1.500.000,00 DEM). Izvodili su tako razna čuda, ali nisu je uspjeli dotući sve do 2008., kada je preuzima novi vlasnik (ovaj put baš Srbin) otkupljujući je za smiješan iznos od PIF-a, pa onda on izvodi neke akrobacije, gura ju u hipoteku za svoje poduhvate i konačno u stečaj. Ne tvrdim kako su naši "heroji" pretvorbe bili bolji, ali ovu je dokrajčio - Srbin. A ja izgubio dionice.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 23:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60728 Lokacija: DAZP HQ
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Pa netko tko je kmečavac će svakako odseliti.
A što da rade ovi na Banovini ? Nemaju ni kuće a kamo li posao. nek se jave u Applied Ceramics u Sisku, stalno zapošljavaju. stiže im i investicija u peradarstvo za 1500 radnih mjesta na 7 lokacija po Banovini.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 23:53 |
|
|
..lasica je teški neradnik..il invalid..ako je oprošteno mu je.:
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 10 vel 2023, 23:58 |
|
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: A što da rade ovi na Banovini ? Nemaju ni kuće a kamo li posao. nek se jave u Applied Ceramics u Sisku, stalno zapošljavaju. stiže im i investicija u peradarstvo za 1500 radnih mjesta na 7 lokacija po Banovini. Lijepo za čuti, nadajmo se da će to popuniti naši
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:11 |
|
|
10 razloga zašto je Hrvatska per capita najveća sila na svijetu.
1. Imamo suvremeno nadzvučno zrakoplovstvo, najmanja država na svijetu u kombinaciji s ponajmanjim ukupnim BDPom, naših 12 Rafala je ekvivalent američkih 800 aviona. 2. Imamo pored sebe državu nad kojom možemo imperijalno djelovati, nametati, rovariti, raditi štogod želimo, takav prostor za djelovanje u susjednim državama nema ni Amerika. 3. Držimo s Janafom za jaja Mađarsku, Srbiju i Slovačku, otprilike 5 puta više ljudi nego nas je samih, kao da Amerika drži energetski za jaja Kinu ili Indiju. Uz to stvaramo nove ovisnike, ovaj put o plinu i LNGu i širimo broj zemalja u ovisnosti. 4. Držimo bezobrazno puno kilometara obale na toplom moru i jednom od povjesno najvažnijih svjetskih mora- Mediteranu. Tu nam samo Grčka parira, Turska, Francuska, Egipat gledaju sa zavišću koliko je to kilometara i koliki je akvatorij. 5. Narod smo koji povjesno pripada svojim identitetom najmoćnijoj Crkvi na planeti, tu je prestiž na maksimumu. 6. Zadnji narod na planeti koji je jasno i u potpunosti vojnički dobio totalni rat, sa zavišću nas gleda pola planete, dive se i maštaju o vlastitim pothvatima te vrste. 7. Koristimo članstvo u EU i NATOu da na Balkanu nametnemo kroatosferu, pucamo na kontrolu prostora od 20tak milijuna ljudi, kao da Amerika upravlja s Indijom. 8. U 20 godina srebro i dvije bronce na SP, tu nemaš što gledati per capita, spadamo u elitu, kremu čistu, u najvažnijoj igri ljudske povijesti mi smo kraljevi. 9. Vatikan je priznao da se Hrvatima Gospa ukazala na hrvatskom jeziku nekoliko puta, mi mislimo da se Gospa i danas javlja na hrvatskom jeziku i da smo jedini koji imamo izravnu vezu s nebom već 40 godina. 10.Imamo dijasporu po cijelom svijetu, uglavnom u ključnim zemljama, utjecaj posvuda, malo nas je al smo dobro raspoređeni, igramo u ligi iznad svoje kao patuljci u LOTRu, mali, ali jaki.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:28 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Croato je napisao/la: Kod nas se ne slave krsna imena. Kod nas se slave sveci određenog mista ili grada. Kao u Španjolskoj, Italiji, Portugalu, Francuskoj itd. Ili ako živiš u Austriji ili Njemačkoj, onda ćeš znati. I kod njih je isto tako. Nije točno. Pouzdano znam da mnoge hrvatske obitelji u južnoj hercegovini imaju "obiteljske zaštitnike" koje posebno štuju. ;) Čudno kako ja to u Hercegovini nisam primijetio, u što gledam ne znam.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Konj
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:29 |
|
|
Dosta mitomanije. Demografski kolaps se ubrzava, globalisti vode državu, pola oporbe deklarirani antiHrvati i subverzivci, okruženi neprijateljima s svih strana, ulazimo u proces zamjene stanovništva, katastrofalno loša dubina čini nas lako ranjivima, glavni mediji u rukama stranog kapitala konstantno djeluju protiv naših interesa.
U lošoj smo poziciji, toliko posla čak i kad bi sutra neki čudom novi Tuđman došao na vlast spreman obračunati se s subverzivnim elementima.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:30 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
Naša Kvačica je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Nije točno. Pouzdano znam da mnoge hrvatske obitelji u južnoj hercegovini imaju "obiteljske zaštitnike" koje posebno štuju. ;)
Čudno kako ja to u Hercegovini nisam primijetio, u što gledam ne znam. Izađi malo iz te zapadnomostarske izabulevarske kotline. Dovoljno ti je u Čapljinu, Neum i neumsko zaleđe, Stolac i Ravno. Pitaj dole župnike kojeg sveca štuje neka obitelj.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:33 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čudno kako ja to u Hercegovini nisam primijetio, u što gledam ne znam. Izađi malo iz te zapadnomostarske izabulevarske kotline. Dovoljno ti je u Čapljinu, Neum i neumsko zaleđe, Stolac i Ravno. Pitaj dole župnike kojeg sveca štuje neka obitelj. Zašto župnika, imam rodbine u svim nabrojanim mjestima osim Ravnog. Znam i par svećenika, pa i naš bivši biskup Ratko je sa Rotimlje.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:34 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čudno kako ja to u Hercegovini nisam primijetio, u što gledam ne znam. Izađi malo iz te zapadnomostarske izabulevarske kotline. Dovoljno ti je u Čapljinu, Neum i neumsko zaleđe, Stolac i Ravno. Pitaj dole župnike kojeg sveca štuje neka obitelj. Nema tog u BIH, koliko znam opstalo je u nekoj mjeri samo u Hrvatskoj, oko Vrgorca, Metkovića, Opuzena, u BIH nikad čuo za taj običaj.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:34 |
|
|
dudu je napisao/la: 10 razloga zašto je Hrvatska per capita najveća sila na svijetu.
1. Imamo suvremeno nadzvučno zrakoplovstvo, najmanja država na svijetu u kombinaciji s ponajmanjim ukupnim BDPom, naših 12 Rafala je ekvivalent američkih 800 aviona. 2. Imamo pored sebe državu nad kojom možemo imperijalno djelovati, nametati, rovariti, raditi štogod želimo, takav prostor za djelovanje u susjednim državama nema ni Amerika. 3. Držimo s Janafom za jaja Mađarsku, Srbiju i Slovačku, otprilike 5 puta više ljudi nego nas je samih, kao da Amerika drži energetski za jaja Kinu ili Indiju. Uz to stvaramo nove ovisnike, ovaj put o plinu i LNGu i širimo broj zemalja u ovisnosti. 4. Držimo bezobrazno puno kilometara obale na toplom moru i jednom od povjesno najvažnijih svjetskih mora- Mediteranu. Tu nam samo Grčka parira, Turska, Francuska, Egipat gledaju sa zavišću koliko je to kilometara i koliki je akvatorij. 5. Narod smo koji povjesno pripada svojim identitetom najmoćnijoj Crkvi na planeti, tu je prestiž na maksimumu. 6. Zadnji narod na planeti koji je jasno i u potpunosti vojnički dobio totalni rat, sa zavišću nas gleda pola planete, dive se i maštaju o vlastitim pothvatima te vrste. 7. Koristimo članstvo u EU i NATOu da na Balkanu nametnemo kroatosferu, pucamo na kontrolu prostora od 20tak milijuna ljudi, kao da Amerika upravlja s Indijom. 8. U 20 godina srebro i dvije bronce na SP, tu nemaš što gledati per capita, spadamo u elitu, kremu čistu, u najvažnijoj igri ljudske povijesti mi smo kraljevi. 9. Vatikan je priznao da se Hrvatima Gospa ukazala na hrvatskom jeziku nekoliko puta, mi mislimo da se Gospa i danas javlja na hrvatskom jeziku i da smo jedini koji imamo izravnu vezu s nebom već 40 godina. 10.Imamo dijasporu po cijelom svijetu, uglavnom u ključnim zemljama, utjecaj posvuda, malo nas je al smo dobro raspoređeni, igramo u ligi iznad svoje kao patuljci u LOTRu, mali, ali jaki.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:36 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: 10 razloga zašto je Hrvatska per capita najveća sila na svijetu.
1013 of 2558 - 39.6%
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:45 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
dudu je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Izađi malo iz te zapadnomostarske izabulevarske kotline. Dovoljno ti je u Čapljinu, Neum i neumsko zaleđe, Stolac i Ravno.
Pitaj dole župnike kojeg sveca štuje neka obitelj.
Nema tog u BIH, koliko znam opstalo je u nekoj mjeri samo u Hrvatskoj, oko Vrgorca, Metkovića, Opuzena, u BIH nikad čuo za taj običaj. Pouzdano znam da postoji u neumskom zaleđu.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:52 |
|
|
Ima svetac zaštitnik župe.
1013 of 2558 - 39.6%
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:53 |
|
|
Amiđa je napisao/la: dudu je napisao/la: Nema tog u BIH, koliko znam opstalo je u nekoj mjeri samo u Hrvatskoj, oko Vrgorca, Metkovića, Opuzena, u BIH nikad čuo za taj običaj.
Pouzdano znam da postoji u neumskom zaleđu. Što je to neumsko zaleđe? Iseljena sela? Uostalom zašto je to uopće bitno pa ne slave svetog Muhameda nego katoličke svece što je kod nas normalna stvar?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 13:54 |
|
|
dudu je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Pouzdano znam da postoji u neumskom zaleđu.
Što je to neumsko zaleđe? Iseljena sela? Uostalom zašto je to uopće bitno pa ne slave svetog Muhameda nego katoličke svece što je kod nas normalna stvar? Nije problem ni da slave, nije zabranjeno, samo ja to jednostavno nisam primijetio.
1013 of 2558 - 39.6%
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 14:06 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2444 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Naša Kvačica je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Nije točno. Pouzdano znam da mnoge hrvatske obitelji u južnoj hercegovini imaju "obiteljske zaštitnike" koje posebno štuju. ;)
Čudno kako ja to u Hercegovini nisam primijetio, u što gledam ne znam. I ja se uvijek ibretim kad me amiđa ili onaj kreten dalmatinski nauče neke nove stvari o mom kraju
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 15:44 |
|
|
U rafineriji Urinj (kod Rieke) prava gungula od posla. Radnici sa svih strana svieta. Nakon što je propala rumunjska tvrdka Krištof koja je radila strojarske poslove, ovi z K.T. (nositelj radova u rafineriji) je molila Đuro Đaković Montažu da preuzme posao, ali ovi su jednostavno izjavili da nemaju ni ljudi ni strojeva za sve to radit. Nakon toga je postignut dogovor da nešto ipak preuzme Đuro, a drugi dio su dali nekoj poljskoj tvrdki . Tamo uviek nedostaje građevinara, strojara, zavarivača, tesara, zidara, armirača, sigurnjaka...
Uglavnom u rafineriji čuješ sve žive jezike. Englezki, talijanski, portugalski, poljski, ukrajinski, bugarski, rumunjski, srbski, mađarski, indijski, arabski, nepalski, filipinski, njemački...
Tko dođe u riečku rafineriju, ne treba ići po svietu da upozna druge narode. Glasine govore da će tako biti još najmanje 2 godine.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 15:47 |
|
|
Još dvije godine radova? Zar dio neće uskoro biti gotov?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvatska Broj 1 Postano: 11 vel 2023, 15:53 |
|
|
dudu je napisao/la: Još dvije godine radova? Zar dio neće uskoro biti gotov? Ako misliš na održavanje i rekonstrukciju postojećih pogona, rafinerija će počet s radom najkasnije početkom svibnja. Ovo za dvie godine govorim za novu morsku luku i postrojenje za koks (Coke drum), ter za povećanje proizvodnosti i veće izkoristivosti sirovina. Vezano za to će samo betonski radovi trajati još najmanje godinu dana, a strojarski najmanje 2 godine. Uviek nešto neplanski upadne i odgađa radove (prvo je bila korona, zatim ovaj rat, pa onda propadne tvrdka poput Krištofa...).
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|