|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 87 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 18:25 |
|
|
divizija je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: De si bre proročice Kleopatra.
Rusi se ne plaše muslimana kao što se Hrvati plaše. Drugačiji mentalni sklop je u pitanju. Nije evropsko-unijatski.
Ne postoji nijedna grupa građana (Hrvati) koja se više plaši od muslimana. Rusima je doslovce zabranjeno govorit ružno o islamu. Ne da se plaše, nego su usrani do grla. Mentalni sklop je tatarskojaramski. Bilo nekad i sada je opet. Projektuješ svoj strah na druge konstantno. Po vascijeli dan ti *** ispadaju iz usta koliko si preplašen i koliko se treseš. Bukvalno đubriš forum. Sad ćeš da dobiješ još materijala u mekom trbuhu. I pazi na ulici da ti neka srpska baba ne iščupa zulufe.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 21:20 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Projektuješ svoj strah na druge konstantno. Po vascijeli dan ti *** ispadaju iz usta koliko si preplašen i koliko se treseš. Bukvalno đubriš forum.
Sad ćeš da dobiješ još materijala u mekom trbuhu. I pazi na ulici da ti neka srpska baba ne iščupa zulufe. Nemam ja što projicirat, Rusi NE SMIJU govoriti ružno o islamu. Ovaj bi forum bio zabranjen u Rusiji.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 21:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
EU i Brisel su čisto zlo sa svojim ideološkim sudovima. Je dat će ti nekad za pravo u nekim banalnim pravnim natezanjima koji mogu ljudima izgledati kao velika pravna stvar. Onda ti ga podmuklo zavale sa presudom da "migrant" može odbijati doživotno ponude za posao, ne smiješ mu prestati plaćati stan i socijalu. To je jebena diskriminacija jer domaće stanovništvo takve privilegije ne može uživati.
Brisel i jest odgovoran za ove terorističke napade u Europi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 22:07 |
|
|
Nebitno divizija, skoncentriši se na temu. Pitanje je da li Hrvatska poseduje odgovarajuće mehanizme za izlazak iz EU, sve i kad bi većina građana to htela. El znate vi šta su vaši politički predstavnici potpisali uopšte? Nisam ispratio proces sa VB i slabo poznajem EU zakone i pravila... Zato palim na USA teme da bodrim Trunpma narandžastoga!
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 22:35 |
|
|
divizija je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Projektuješ svoj strah na druge konstantno. Po vascijeli dan ti *** ispadaju iz usta koliko si preplašen i koliko se treseš. Bukvalno đubriš forum.
Sad ćeš da dobiješ još materijala u mekom trbuhu. I pazi na ulici da ti neka srpska baba ne iščupa zulufe. Nemam ja što projicirat, Rusi NE SMIJU govoriti ružno o islamu. Ovaj bi forum bio zabranjen u Rusiji. Ne smeju ni o hrišćanstvu, budizmu, hinduizmu, šintoizmu, tengrizmu, animizmu.... Zabranjeno je vređati verska osećanja ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 03 stu 2020, 23:23 |
|
|
divizija je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Projektuješ svoj strah na druge konstantno. Po vascijeli dan ti *** ispadaju iz usta koliko si preplašen i koliko se treseš. Bukvalno đubriš forum.
Sad ćeš da dobiješ još materijala u mekom trbuhu. I pazi na ulici da ti neka srpska baba ne iščupa zulufe. Nemam ja što projicirat, Rusi NE SMIJU govoriti ružno o islamu. Ovaj bi forum bio zabranjen u Rusiji. Nema veze, smiju YouTube i Google i cijeli internet. Islam propada i to treba zahvaliti salafistima. Salafisti podbacili TNT u temelje Islama i vikali Alahu snackbar kad je eksplodiralo.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 01:56 |
|
|
Ono kad na temi o RH u EU vise od pola postova od Srba koji niti ne govore o topicu vec tu nesto brane Rusiju i rugaju se. Moderatori nista ne reagiraju. Katastrofa.
Mi moramo izac iz EU, i siguran sam da hocemo. Siguran sam i da ova plijesanj na vlasti nece uvesti Euro kad je reka jer se diga dug na 90% i jos ce rast a prije se smanjiva a samo da udes u ERM 3 moras imat -60%. Uzet u obzir da se dug u ovim dobrim godinama 2012-2019 kad su istocne clanice EU rasle rekordno nas dug smanjivao 2 do 3% godisnje. Anemicna plijesan nema manevarskog prostora da ostvari sta hoce hvala Bogu. Bog je spricia i demone u hdzu da uvezu 103,000 stranaca ovom krizom.
@pomocnik kuhara @burbon @brane
Vi niste za Hrvatsku stvar. Vi ne pokazujete nista drugo vec kozmopoliski mentalitet a to je subverzivno za Hrvatsku stvar. Hrvatska stvar je, u sustini, nacija i drzava iznad svega, kozmopoliti su ekvivalent sala na tilu nase nacije kojeg se i bolje rjesit, isto ka sta su liberalni Izraelci koji su, suoceni s pravom naravi ozbiljne etnodrzave, odlucili je napustit jer je zivot u njoj nekompatibilan s liberalizmom i tim subverzivnim sustavima.
"ja drzim da hrvatska ne moze sama a jebeni Island moze"
kme kme mOj StAnDaRd DiZu EuR0PsKi F0nDoVy
ne dizu. Slavonija je propala ZBOG eu.
Hrvatska moze sama, mogla je i prije 2013, a tek nakon ulaska nas kolaps pocinje, od kako smo usli, Hrvatska stvar u demografskom, ekonomskom, politickom smislu je nikad gora.
Sad ce doc sa izlikama ali ali Island ima... ali ali Izrael ima... ali ali. Jadno! Hrvat ne kmeci i ne smislja izlike da bude manji Hrvat.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 08:56 |
|
|
Velebit, kažeš da nisam za hrvatsku stvar? Pa jebem mu vraga, Hrvatska će, koliko sam pročitao, godišnje uplaćivati 600+milijuna eura u EU proračun, a slijedećih 7 godina dobiti 22 milijarde eura, od kojih cca 75% nepovratno. To otprilike znači da ćemo u slijedećih godišnje plaćati 600+ m, a dobivati 3+ milijarde godišnje. Plus ovog imamo nekoliko stotina milijuna eura za sanaciju potresa u Zagrebu + 500 (400+100) m Macronovog bonusa za Rafale. A što nam je zauzvrat EU multikulturalno nametnula? Da prihvatimo 50 ili 100 izbjeglica, ne sjećam se više, koje ćemo kasnije sprašiti u tu EU ili će oni sami sprašiti tamo, a mi ni krivi ni dužni. Jest da EU ima svoje propise koje nas diskriminiraju jer smo slabiji, manji i mnogo toga nam je neisplativo certificirali, ali: i mi se možemo snalaziti pa smo na natječaju sa svojim uvjetima spizdili sve konkurente Končara za vlakove, a od EU dobili lovu za Pelješki most i izabrali Kineze.
EU je win-win za Hrvatsku. A sa stanovišta balkanske politike, također je win-win. Pa jbt, samo treba zbrojiti 2 i 2. Imamo brutto najveći BDP od istočnih suparnika, dvostruko veći BDP po glavi, imamo zaleđe EU i NATO i zapadnih civilizacijskih vrijednosti, a oni sirotinja sa istočnjačkim pravoslavnim i islamskim zaleđem. Moje projekcije budućnosti sam već rekao, trebamo cvjećariti prema zapadnim, mentalitetom nama bližim Srbima koji su enklava (njima mrkva i batina), a mentalitetom daleke Bošnjake izolirati i gušiti i u USŽ i u trokutu (njima ni mrkva ni batina). Sve ufino i prijateljski, bez dizanja tenzija.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 08:57 |
|
|
Brane je napisao/la: Razmišljo sam o tome dosta...
Osim ove invazije koju nisam predvidio, naš razvoj je ubiti očekivan, da nije bilo ove pandemije mi bi imali opet rekordnu sezonu...
EU nam treba za obrazovanje kadra jer od okupacije 1918g mi nismo imali prilike pratiti vrhunske trendove u svijetu. Uzmimo koliko se samo mladih obrazovalo putem ovih fondova...znači naučili su raditi elaborate, projekcije i realne mikro-makro planove za business itd.
Jednostavno ne vidim neku perspektivu van EU osim komunističke Kine (koja je vjerovatno namjerno uzrokovala pandemiju) siromašne Rusije (pogledajte malo te njihove regije van Moskve i St.Petersburga, ovi jazavci Poljaci, Mađari ubiti nikad nisu ni imali neko svoje JA, sjetite se kako su se turci proštali kroz Mađarsku il rusi kroz Poljsku. Južna Njemačka, Sjeverna Italija još uvijek su svjetski top u businessu, istina ameri sa Silicon Valey napadaju, al otom-potom Švica bankarski top of the world i Austria ko neka socialna-primjer država...
Nemamo mi kapaciteta nacionalnog za bolje, imamo briljantene pojedince, al nema još veće progresivne mase za neki hrvatski nacionali new deal. Dobro si razmišljao, EU ne proživljava svoje najsvjetlije dane, to je i opći trend. Prije svega financijski. Ali malenoj Hrvatskoj je još uvijek bolje u tom klubu nego u društvu oko zapaljenog bureta, aka Mali Šengen. Što smo sve prošli kao narod da uopće dobijemo pravo odlučivat o sudbini Hrvatske, neka se sjete oni zaboravniji. Svijet je postao iznimno neprijateljsko mjesto za male države i male narode, negdje se moramo prikloniti. To smo na koncu svih konaca dobro znali i 1991. Za razliku od vatrenih komunista. Nisam ProEU pristaša iz slijepog entuzijazma već jednostavnog biranja jednog od dva moguća zla za Hrvatsku. Srećom, izabrali smo to manje zlo. Valja ga se držati.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 09:45 |
|
|
Pa kad su Franji Tuđmanu predložili 1991. tu Višegradsku skupinu, on ih je posprdno odbio jer da je nama mjesto na zapadu, a ne s tim jadnicima.
Većina vas na forumu se kune u Tuđmana, a želite skrenuti s njegovog puta?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 11:10 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Pa kad su Franji Tuđmanu predložili 1991. tu Višegradsku skupinu, on ih je posprdno odbio jer da je nama mjesto na zapadu, a ne s tim jadnicima.
Većina vas na forumu se kune u Tuđmana, a želite skrenuti s njegovog puta? Zapad je skrenuo s Tuđmanova puta.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 11:56 |
|
|
Imate li neki ozbiljniji razlog za izlazak iz EU ili samo "muslimani"? Jasno mi je kad se muslimana toliko boje recimo ruralni Finci koji su vidjeli samo nacrtanog muslimana, ali kako se bojite 5% muslimana u Europi, a posprdno komentirate 55% muslimana u BiH kao nesposobne za samostalan život?
Objasnite mi samo kojim će to mehanizmima 5% muslimana preuzeti Europu, recimo do 2050 godine?
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Imate li neki ozbiljniji razlog za izlazak iz EU ili samo "muslimani"? Jasno mi je kad se muslimana toliko boje recimo ruralni Finci koji su vidjeli samo nacrtanog muslimana, ali kako se bojite 5% muslimana u Europi, a posprdno komentirate 55% muslimana u BiH kao nesposobne za samostalan život?
Objasnite mi samo kojim će to mehanizmima 5% muslimana preuzeti Europu, recimo do 2050 godine? Prosječna dob muslimana u EU je 20 , a u BiH 50, to je bitna razlika. I muslimani mogu postati većina 2050. jednostavno čekajući i ne radeći ništa, osim pravljenja djece. Ali to sad nema veze s izlaskom iz unije, Švicarska i Norveška nisu u EU pa imaju više muslimana od barem 10-ak članica. Švicarska reprezentacija je Kosovo 2. Isto tako baštine svu liberalnu politiku zapada. Unija je savez u kojem trebamo biti dok imamo interesa.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:14 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Prosječna dob muslimana u EU je 20 , a u BiH 50, to je bitna razlika. I muslimani mogu postati većina 2050. jednostavno čekajući i ne radeći ništa, osim pravljenja djece. To jednostavno nije istina, nema načina kako da muslimani u Europi s fertilitetom oko 2.6 dođu s 5% do većine u 30 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:15 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Unija je savez u kojem trebamo biti dok imamo interesa. Amen. Samo, ima jedan mali problem - dala baba dinar da uđe u kolo, sada bi dala sto da izađe ali ne može...
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:40 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Prosječna dob muslimana u EU je 20 , a u BiH 50, to je bitna razlika. I muslimani mogu postati većina 2050. jednostavno čekajući i ne radeći ništa, osim pravljenja djece. To jednostavno nije istina, nema načina kako da muslimani u Europi s fertilitetom oko 2.6 dođu s 5% do većine u 30 godina. Pitanje je da li je tih 5% točno. Koliko znam u većini zapadnih zemalja pitanje o vjeroispovijesti na popisu stanovništva nije ni uobičajeno. Kako znaš da se većina muslimana u Francuskoj ne deklarira Francuzima. Ako sada imaju negdje većinu među novorođenima, vrlo jednostavno je zaključiti da će imati među 30-godišnjacima za 30 godina. Ako i ne bude ukupna većina, što ti znači da domicilno stanovništvo još uvijek ima većinu, a prosječno 70 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:50 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: To jednostavno nije istina, nema načina kako da muslimani u Europi s fertilitetom oko 2.6 dođu s 5% do većine u 30 godina. Pitanje je da li je tih 5% točno. Koliko znam u većini zapadnih zemalja pitanje o vjeroispovijesti na popisu stanovništva nije ni uobičajeno. Kako znaš da se većina muslimana u Francuskoj ne deklarira Francuzima. Ako sada imaju negdje većinu među novorođenima, vrlo jednostavno je zaključiti da će imati među 30-godišnjacima za 30 godina. Ako i ne bude ukupna većina, što ti znači da domicilno stanovništvo još uvijek ima većinu, a prosječno 70 godina. Jedina zemlja koja ne popisuje vjersku i etničku pripadnost je Francuska, sve ostale pedantno popisuju. Ako te zanima, tu su neki scenariji: https://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/Uglavnom, u najcrnjem scenariju (s visokom migracijom) mogli bi doći do 14% u Europi do 2050
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 12:58 |
|
|
Dobro I da bude 14% ako je 40% u populaciji do 50 godina, a 4% u staračkim domovima, to je faktički prevlast. Ili se ti nadaš ustanku starčića sa štapovima?
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 14:24 |
|
|
divizija je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Pa kad su Franji Tuđmanu predložili 1991. tu Višegradsku skupinu, on ih je posprdno odbio jer da je nama mjesto na zapadu, a ne s tim jadnicima.
Većina vas na forumu se kune u Tuđmana, a želite skrenuti s njegovog puta? Zapad je skrenuo s Tuđmanova puta. Je, Europa naroda postala je Europa korporativne elite, a nepoželjan plebs se sustavno uništava naseljavanjem. Franjo Tuđman je bio Orban prije Orbana, i imao obvezu prema svome narodu kakvu Orban vjerojatno nikad neće imati. Mada, ne lezi vraže... vidjet ćemo.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 15:07 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Pa kad su Franji Tuđmanu predložili 1991. tu Višegradsku skupinu, on ih je posprdno odbio jer da je nama mjesto na zapadu, a ne s tim jadnicima.
Većina vas na forumu se kune u Tuđmana, a želite skrenuti s njegovog puta? Puno se stvari pripisuje Tudmanu, a da ih on nije upravo tako rekao kako se citira i interpretira. Mi smo prisase naseg prvog predsjednika u globalu, i ne moramo biti pristase po svakom pitanju. I ja sam sam se nekoliko puta zestoko snjim posvadao, jer je tvrdio ono sto nije tacno.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 15:09 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dobro I da bude 14% ako je 40% u populaciji do 50 godina, a 4% u staračkim domovima, to je faktički prevlast. Ili se ti nadaš ustanku starčića sa štapovima? Ja sam spreman date sve od sebe.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 15:26 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Dobro I da bude 14% ako je 40% u populaciji do 50 godina, a 4% u staračkim domovima, to je faktički prevlast. Ili se ti nadaš ustanku starčića sa štapovima? Oh to je dobro. Napujdati nas stariju generaciju protiv ovih dosljaka da ih pobijemo, pa ako pocnemo gubiti onda se ukljuci policija i vojska da nas brani. Pa ako zaglavimo u bajboku treba nam samo internet, pored stana i hrane koji ce nam drzava obezbjediti. Ako nas pobiju i nas dvojica smaknemo jednog doslju i pri tome stradamo, to bi trebao onda da bude zeljeni rezultat idealan cak da je nemoguce bolje rjeselje naci. Otarasimo se nepozeljnih dosljaka i nas samih i postizemo sljedeci rezultat: -rasterecivanje socijalnih fondova, -rasterecivanje penzionih fondova -rasterecivanje zdravstvenih kasa, u prosjeku svaki od nas starijih ima barem 6 ( sest) kronicnih bolestiju. -Mlade generacije, also nasa djeca nas nasljeduju prije nego sto su ocekivali, -smanjenje poreza kao rezulta svih ovih prethodnih prednosti. Mislim da bi se lista mogla jos produziti.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 04 stu 2020, 19:29 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Velebit, kažeš da nisam za hrvatsku stvar? Pa jebem mu vraga, Hrvatska će, koliko sam pročitao, godišnje uplaćivati 600+milijuna eura u EU proračun, a slijedećih 7 godina dobiti 22 milijarde eura, od kojih cca 75% nepovratno. To otprilike znači da ćemo u slijedećih godišnje plaćati 600+ m, a dobivati 3+ milijarde godišnje. Plus ovog imamo nekoliko stotina milijuna eura za sanaciju potresa u Zagrebu + 500 (400+100) m Macronovog bonusa za Rafale. A što nam je zauzvrat EU multikulturalno nametnula? Da prihvatimo 50 ili 100 izbjeglica, ne sjećam se više, koje ćemo kasnije sprašiti u tu EU ili će oni sami sprašiti tamo, a mi ni krivi ni dužni. Jest da EU ima svoje propise koje nas diskriminiraju jer smo slabiji, manji i mnogo toga nam je neisplativo certificirali, ali: i mi se možemo snalaziti pa smo na natječaju sa svojim uvjetima spizdili sve konkurente Končara za vlakove, a od EU dobili lovu za Pelješki most i izabrali Kineze.
EU je win-win za Hrvatsku. A sa stanovišta balkanske politike, također je win-win. Pa jbt, samo treba zbrojiti 2 i 2. Imamo brutto najveći BDP od istočnih suparnika, dvostruko veći BDP po glavi, imamo zaleđe EU i NATO i zapadnih civilizacijskih vrijednosti, a oni sirotinja sa istočnjačkim pravoslavnim i islamskim zaleđem. Moje projekcije budućnosti sam već rekao, trebamo cvjećariti prema zapadnim, mentalitetom nama bližim Srbima koji su enklava (njima mrkva i batina), a mentalitetom daleke Bošnjake izolirati i gušiti i u USŽ i u trokutu (njima ni mrkva ni batina). Sve ufino i prijateljski, bez dizanja tenzija. Nije win po nicem jer je kontra svemu sta je bitno za Hrvatsku stvar. Sta je bitno za Hrvtsku stvar? 1) zadrzat stanovnistvo 2) oduprit se globo homo 3) imat smrtnu kaznu 4) imat kompetitivnu poreznu politiku da privucemo kapital 5) radit na tehnoloskim nisama poput regenerativne medicine i genetici 6) imat edukaciju koja potice etnocentrizam 7) imat jako selo bazirano na organskoj i radno intenzivnoj aktivnosti 8) vrlo tradicionalno, cak i reakcionarno drustvo 9) americke zakone o slobodi vlasnistva oruzja 10) struktura ekonomija sa svim strateskim djelatnostima iako su "nekonkurentna" 11) fiskalna i zakonodavna suverenost
u doti jednoj od ovih EU radi hard stop 1 uzima vise Hrvata od najvecih ratova 2 namece 3 ne da 4 ne da ispod 10% 5 ne da zbog "etike" 6 "far right regime" 7 "kohezijska i poljopriverdna politika" tj poticaji za zemlju a ne za proizvodnju, skroz unisti male obiteljske farme 8 protiv "slobode medija", "europskih vrijednosti"... "danasnja je godina"... "na pravoj strani povijesti" 9 ne da 10 "slobodno trziste" 11 bye bye ti bi proda sve ovo tako da birokracija raspolaze s teoretskim novcem kojeg dobiju ako rade sta EU zeli? Nisi za Hrvatsku stvar onda. Bit Hrvat nije samo zvat se Branimir i mahat zastavom i "bit ponosan". Nije. To je povrsno. Hrvatstvo nije gajit macho rivalstvo s Srbima i Bosnjacima. To je samozavaravanje i bedastoca. Nadmeni stav spram Visegradskih zamalja? To je vec macho preseravanje. btw Madari vec razmisljaju o izlasku iz EU https://rmx.news/article/commentary/sho ... ave-the-eu
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 05 stu 2020, 17:02 |
|
|
Definitivno ljudi koji vide prednosti EU moraju vidjeti da sve te prendosti mogu isčeznuti, a mane postati još gore.
Zasad se slažem s Orbanom, koji kaže da treba pokušavati "osvojiti Bruxelles" i promijeniti ideološke trendove na razini EU. Ali ako to neće ići, srednja Europa i Italija se iz toga trebaju maknuti.
Ionako će svi iz tog područja, osim Hrvatske naravno, u buduće biti neto uplatitelji u EU proračun i čak i to će biti negativna strana EU.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Hrvatska - je li moguć izlazak iz EU u bliskoj budućnosti? Postano: 05 stu 2020, 20:01 |
|
|
divizija je napisao/la: Definitivno ljudi koji vide prednosti EU moraju vidjeti da sve te prendosti mogu isčeznuti, a mane postati još gore.
Zasad se slažem s Orbanom, koji kaže da treba pokušavati "osvojiti Bruxelles" i promijeniti ideološke trendove na razini EU. Ali ako to neće ići, srednja Europa i Italija se iz toga trebaju maknuti.
Ionako će svi iz tog područja, osim Hrvatske naravno, u buduće biti neto uplatitelji u EU proračun i čak i to će biti negativna strana EU. Italija ti je u banani, kaže mi ovaj iz Lombardije da je puna arapa, crnaca, mazelmana itd., da nisu bolji od ostatka zapadne europe. A jugom hara mafija. S tim da i dole imaju svačega, arapa, šipaca itd. I organski se ne podnose jug i sjever. Ostale su mi u glavi Robbijeve riječi da smo sklepana nacija, a šta bi se tek onda moglo reći za Talijane? Oni su prvi kandidat za raspad.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|