|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 09:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62638 Lokacija: DAZP HQ
|
weasel je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Bitno je koliko poreza plaća. Radije to nego hrvatsko brodogradilište koje ne plaća porez a još ga se mora obilato subvencionirat.
Vi ste baš komunjare u glavama što se skonomije tiče.
Porez je kap u moru, stranci izvlače milijarde od turizma, više zarade nego mi sami. A ti im aplaudiraš i vićeš bolje Njemački hotel nego RH brodogradilište.  Turizam da, ali ne kao glavna grana ekonomije i ne stihijski i neregulirano kao sad. Fulao si, kod nas je zapravo premalo stranog kapitala u hotelskom smještaju, još uvijek nedostaju investicije i dominiraju domaći vlasnici. Koji njemački hoteli? Ne znam nijedan poznat hotel da je njemački.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 09:45 |
|
|
dudu je napisao/la: weasel je napisao/la: Porez je kap u moru, stranci izvlače milijarde od turizma, više zarade nego mi sami. A ti im aplaudiraš i vićeš bolje Njemački hotel nego RH brodogradilište.  Turizam da, ali ne kao glavna grana ekonomije i ne stihijski i neregulirano kao sad. Fulao si, kod nas je zapravo premalo stranog kapitala u hotelskom smještaju, još uvijek nedostaju investicije i dominiraju domaći vlasnici. Koji njemački hoteli? Ne znam nijedan poznat hotel da je njemački. Neka tako i ostane, što manje stranaca po Hrvatskoj obali to bolje.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 09:47 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
Sad odjednom ništa ne smeta kad su naši vlasnici u pitanju. 
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 12:41 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38412 Lokacija: Gl. grad regije
|
Treba omogućit lako otvaranje malih hotela strancima kako bi imali doseljavanje iz cijele Europe i povećali udio hotelske usluge i produljili sezonu.
Trenutno su tome brana lokalne kabadahije u našim mjestima bez kojih se ne može ništa ali uskoro će se to razbucat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 13:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pozitivno. Ti aktivniji i mobilniji penzići (samo takvi sele) će prije kupiti nešto u zaleđu i mjestima kojima ionako treba revitalizacija. Zbog takvih ćeš imati razloga za osnovnu infrastrukturu (Dom Zdravlja, trgovina), što može predstavljati jezgro i za ostanak i dolazak i mlađih.
Dakle ili otoci ili zaleđa većih gradova, neće se natjecati s mlađim za iste nekretnine. Naravski, mogli bi reći da porast potražnje od tih penzića diže cijenu apsolutno svemu, ali mislim da Hrvatske nekretnine nisu toliko iznivelirane i da će dugo biti ekstremnih razlika između regija i gradova.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Istin
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:06 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1460 Lokacija: Mareva Ljut
|
divizija je napisao/la: Istin je napisao/la: Većina hotela je u rukama Hrvata, a 80% noćenja ne čine hoteli nego privatni smještaj koji je skoro u potpunosti u rukama domaćih ljudi. Korisnici na ovoj temi nisu baš upućeni, možda pišu iz dijaspore. isto tako 90% Hrvata nema ništa od toga i zbog toga iseljavaju iz mjesta gdje je turizam napucao cijenu nekretnina u nebo. Mislim da malo više od 10% ljudi u turističkim mjestima ima apartmane. Da ne spominjem ostale popratne sadržaje koji se plasiraju u turizmu, kafiće, restorane, suvenirnice, klubove, rentanje glisera, ture s brodovima, nautički turizam, ljudi koji istima prodaju hranu, suvenire, malu brodogradnju koja većinom ide u turizam etc. Iseljavanje je najveće u onim djelovima države gdje turizma nema, a iz središta gradova se u većini svijeta mlade obitelji sele u predgrađa nije to samo kod nas slučaj.
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:14 |
|
|
Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Da su cijene nekretnina i 10 puta veće, velika većina ih je u vlasništvu naših ljudi. Dotle će Slavonci kroz nekoliko godina sve prodati Mađarima po niskoj cijeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:16 |
|
|
Ove sezone ćemo bome skupo platit smještaj. Dobro su dignuli cijene. Za 20 € najmanje po apartmanu, po danu. Nekih 30 %. Bit će rasta BDP-a. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Trebalo bi svako jednu generaciju izvršit zamjenu stanovništva Hercegovina-Slavonija. Prvi da uberu plodove teškog rada na plodnim njivama a drugi da nauče radit.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:24 |
|
|
Nije to tako. Imamo problem malih obradivih površina u komadu. Da imamo poreze na nekretnine i nekoga da riješi posjede procvast će Slavonija.
Mnogi se boje da će liberalizacija prodaje strancima koja dolazi 2023. bit loša stvar. Bit će super jer će oni pokupovat i ukrupnit posjede, privest hrpu toga max svrsi.
Još će falit radnika i za dobro plaćena mjesta.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 21:30 |
|
|
Ne možeš imat manje površine nego one u Hercegovini. Osim toga radnika neće tribat. Samo strojeva.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 22:19 |
|
|
Prednost Eranije je cjelogodišnja sadnja a na tim malim površinama se danas samo možeš patit.
Nema ništa bez strojeva i tehnologije. A tu tehnologiju treba netko znati primjenjivat a strojeve popravljat i održavat. Bit će posla za obrazovane ljude, konkretno obrazovane, ne politologija i socijalni rad.
Imam ja prijatelja koji imaju zg plaće u Slavoniji i još im treba ljudi. Slavonci naprosto nisu obrazovani kako treba i koliko treba. Dobar inženjer je i u Slavoniji dobro plaćen. Jbga, dostavljač nije...
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 12 vel 2022, 22:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Prednost Eranije je cjelogodišnja sadnja a na tim malim površinama se danas samo možeš patit.
Nema ništa bez strojeva i tehnologije. A tu tehnologiju treba netko znati primjenjivat a strojeve popravljat i održavat. Bit će posla za obrazovane ljude, konkretno obrazovane, ne politologija i socijalni rad.
Imam ja prijatelja koji imaju zg plaće u Slavoniji i još im treba ljudi. Slavonci naprosto nisu obrazovani kako treba i koliko treba. Dobar inženjer je i u Slavoniji dobro plaćen. Jbga, dostavljač nije... ..točno nikad bolje vrime za poljoprivredu a manje poduzetnika...al struka znanje i ideja i ti rasturaju..
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 01:52 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Da su cijene nekretnina i 10 puta veće, velika većina ih je u vlasništvu naših ljudi. Dotle će Slavonci kroz nekoliko godina sve prodati Mađarima po niskoj cijeni. Što Dalmatinac može na kršu i kamenu smo vidjeli prije pojave masovnog turizma. Mogu biti siromašni i zaostali kraj koji iseljava, ništa više. Njih je digao turizam, a ne radišnost. Slična priča kao i Arapi prije nafte, nije meni krivo neka imaju ljudi, ali nećemo se praviti mutavi da su se prebili od posla. I da, Slavonske općine su i dalje med i mlijeko naspram Dalmatinskih općina koje nisu uz more. Deset metara u unutrašnjosti, ima više kojota nego ljudi. Hercegovcima se može priznati jedinima da su od ničega napravili nešto, govorim specifično o ZHŽ, ostali krajevi nisu ništa posebno, štoviše debelo su ispodprosječni, da nisu ne bi iselili ovako kako jesmo od 2013. do danas. Što je to posebno sa ZHŽ pa su toliko demografski i ekonomski jaki je pitanje za ozbiljan znanstveni rad, ali u međuvremenu nije se lijepo kititi tuđim perjem. 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 01:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ove sezone ćemo bome skupo platit smještaj. Dobro su dignuli cijene. Za 20 € najmanje po apartmanu, po danu. Nekih 30 %. Bit će rasta BDP-a.  Kad ti švabo bude naplaćivao pišanje 2€,možeš misliti kolko će te koštat smještaj. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:12 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Da su cijene nekretnina i 10 puta veće, velika većina ih je u vlasništvu naših ljudi. Dotle će Slavonci kroz nekoliko godina sve prodati Mađarima po niskoj cijeni. krš i kamen izvan obale su u 10 puta goroj situaicji nego Slavonija i odavno bi bili rasprodani da ima kupaca
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:33 |
|
|
divizija je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Da su cijene nekretnina i 10 puta veće, velika većina ih je u vlasništvu naših ljudi. Dotle će Slavonci kroz nekoliko godina sve prodati Mađarima po niskoj cijeni. krš i kamen izvan obale su u 10 puta goroj situaicji nego Slavonija i odavno bi bili rasprodani da ima kupaca ...ima kupaca kolko ti duša hoće problem prodaje je legalizacija i vlasnčki list...a zagora cvita od poljoprivrede do turizma...ulja smokava povrća fali za poludit....jebiga samo triba zasukat rukave..realno sve se proda naravno ako imaš kvalitet
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:41 |
|
|
laganini je napisao/la: ...ima kupaca kolko ti duša hoće problem prodaje je legalizacija i vlasnčki list...a zagora cvita od poljoprivrede do turizma...ulja smokava povrća fali za poludit....jebiga samo triba zasukat rukave..realno sve se proda naravno ako imaš kvalitet ajde u razmaku između dva konjaka odi pogledaj rezultate popisa stanovnitva u Zagori. Ma šta pričat o Zagori, pa Split je yebena favela gdje se nakobosovi ubijaju po ulicama. Slavonski gradovi su oaza civiliziranosti za Split. Dalmacija ima yebenu prednost klime, nema ušljivu zimu pola godine s maglom i računom za grijanje do neba, ali van toga parametra ništa kvalitetnije nije u dalmatinskim graodvima nego u slavonskim.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:45 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ...ima kupaca kolko ti duša hoće problem prodaje je legalizacija i vlasnčki list...a zagora cvita od poljoprivrede do turizma...ulja smokava povrća fali za poludit....jebiga samo triba zasukat rukave..realno sve se proda naravno ako imaš kvalitet ajde u razmaku između dva konjaka odi pogledaj rezultate popisa stanovnitva u Zagori. Ma šta pričat o Zagori, pa Split je yebena favela gdje se nakobosovi ubijaju po ulicama. Slavonski gradovi su oaza civiliziranosti za Split. Dalmacija ima yebenu prednost klime, nema ušljivu zimu pola godine s maglom i računom za grijanje do neba, ali van toga parametra ništa kvalitetnije nije u dalmatinskim graodvima nego u slavonskim. ..ja ne znam di ti živiš jebome pas imam osjećaj negdi u šumadiji...kad nemaš argumenata da me pobiješ onda spinješ migracije koje su normalne u većini zemalja a pogotovo u tranzicijskim...daj mi misto di živiš i naćuti di ljudi od svog rada dobro žive...dosta je toga u fušu al novac je novac...mislim akogovorimo o novcu a druge prednosti dalmacije da ne pišem..
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:50 |
|
|
laganini je napisao/la: ..ja ne znam di ti živiš jebome pas imam osjećaj negdi u šumadiji...kad nemaš argumenata da me pobiješ onda spinješ migracije koje su normalne u većini zemalja a pogotovo u tranzicijskim...daj mi misto di živiš i naćuti di ljudi od svog rada dobro žive...dosta je toga u fušu al novac je novac...mislim akogovorimo o novcu a druge prednosti dalmacije da ne pišem.. opet niz nabacanih rečenica bez suvislog značnje u hrvatskom jeziku. odi pogledaj rezultate popisa kad se strijezniš
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:52 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ja ne znam di ti živiš jebome pas imam osjećaj negdi u šumadiji...kad nemaš argumenata da me pobiješ onda spinješ migracije koje su normalne u većini zemalja a pogotovo u tranzicijskim...daj mi misto di živiš i naćuti di ljudi od svog rada dobro žive...dosta je toga u fušu al novac je novac...mislim akogovorimo o novcu a druge prednosti dalmacije da ne pišem.. opet niz nabacanih rečenica bez suvislog značnje u hrvatskom jeziku. odi pogledaj rezultate popisa kad se strijezniš ...pogledaj ekonomske pokazatelje a i pročitaj naslov teme... 
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:56 |
|
|
laganini je napisao/la: ...pogledaj ekonomske pokazatelje a i pročitaj naslov teme...  ajde ti pogledaj moj post na koji si replicirao i ako ti se ne sviđa rasprava koju su drugi sudionici pokrenuli, nemoj učestvovati u njoj
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 11:58 |
|
|
divizija je napisao/la: laganini je napisao/la: ...pogledaj ekonomske pokazatelje a i pročitaj naslov teme...  ajde ti pogledaj moj post na koji si replicirao i ako ti se ne sviđa rasprava koju su drugi sudionici pokrenuli, nemoj učestvovati u njoj ...ti se drži teme...i zahvali plenkiju da smo postali oaza mira i ugopdnog života...i boga moli svaki dan d poživi... 
|
|
Vrh |
|
 |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 12:19 |
|
|
divizija je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Slavonac ne može od najplodnije zemlje u Europi napraviti ni 10% onoga što Dalmatinac i Hercegovac mogu na kršu i kamenu. Da su cijene nekretnina i 10 puta veće, velika većina ih je u vlasništvu naših ljudi. Dotle će Slavonci kroz nekoliko godina sve prodati Mađarima po niskoj cijeni. krš i kamen izvan obale su u 10 puta goroj situaicji nego Slavonija i odavno bi bili rasprodani da ima kupaca Nitko nije u goroj situaciji nego Slavonija. Povučete najviše love od poticaja za poljoprivredu, a Dalmacija ostvaruje veću dobit na poljoprivrednim proizvodima. Čak su vam i ceste grbavije iako ih na ravnom gradite. Bolji ste samo u čišćenju snijega.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska se našla na popisu najpoželjnijih destinacija za preseljenje u mirovini... Postano: 13 vel 2022, 12:50 |
|
|
laganini je napisao/la: divizija je napisao/la: ajde ti pogledaj moj post na koji si replicirao i ako ti se ne sviđa rasprava koju su drugi sudionici pokrenuli, nemoj učestvovati u njoj
...ti se drži teme...i zahvali plenkiju da smo postali oaza mira i ugopdnog života...i boga moli svaki dan d poživi...  Hvala Plenkiju . . . . . . šta je iselio tvoje potomke. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|