|
|
Stranica: 22/99.
|
[ 2463 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
elit star
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Aj sad, sjecas li se ijednog rata ovdje koji je zavrsen lako? Hocu reci, nikad niko nije bio glup da se kaci sa 10x jacim od sebe i bude porazen u 3 dana. Ako dodje do rata, on ce biti tezak svakome. Nije niko siso vesla. Ajde budi razuman. Možete: 1. Potpisati izborni zakon. 2. Predložiti 3. entitet. 3. Ratovati. Ne znam čemu se nadate. Da će netko zbog straha od rata pristati na centralizaciju? Opcija 3 Jeli ti stvarno misliš da nekakvih 12 aviona ostavlja utisak na Mujgure?Da se prođemo ovih majmunisanja i kreveljenja po forumu u vezi Rafala. ? Na njih može da ostavi utisak jedino SAD.I niko više. I ja mislim da ćeš se kao zreo i racionalan čovek složiti sa tim. Da.Pokušaće ratom još nešto da izvuku pre raspada.A Rafali ako ne budete pazili šta radite im mogu poslužiti da se prikažu žrtvama. Naravno.Tu postoji i opcija da podelite njihov Trokutistan sa nama.I time se trajno reši izvor nestabilnosti ali mi zaista nemamo motiva za to.Ništa nam ne znači još puste zemlje.Više nam vredi živ trokutistan za prodaju naših proizvoda nego pola pustog spaljenog ∆.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:14 |
|
|
|
Mislim da isto ovo važi i za Hrvatsku.Valjda tamo u saboru ima pametnijih nego na forumu ovde.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:20 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Jao jadna Bosno suverena zbog Bakira postat ćeš razorena
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:22 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: To je samo 12 zrakoplova. Mislim moramo se malo spustiti na zemlju. Po mom mišljenju trebalo je kupiti jeftinije zrakoplove, ali da ih je više. Kvantiteta bi trebala imati prednost. Svi koji su ikada uzeli Rafale vratili su se po još tako da ako na vlasti budu pametni ljudi 2030. ćemo dočekati sa 24 ili 28 zmajeva, većina civila promatra borbenu avijaciju kroz perspektivu WW2 i masovne upotrebe avijacije u direktnom sukobu ali to više nije realnost pogotovo ne u Europi. U našem okruženju sama prisutnost Rafala je dovoljna da drži njihovu kompletnu avijaciju na zemlji, neće Rafale bezveze letati okolo kao ww2 lovci... on kada polijeće par sati kasnije sa druge strane nekoga oplakuju i brišu tehniku iz registra. Sa PZO koji se sastoji od Aster 15/30 i Crotale ili Patriot i NASAMS uz jednu ili dvije eskadrile Rafala naši helikopteri, dronovi i mogući mlazni trenažeri mogu roštiljati svaku vojnu formaciju koja prijeđe granicu jer ih njihova avijacija ne može pratiti.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:27 |
|
|
DrMag je napisao/la: sta reci, koridor korektan
Gomila nabacanih gluposti, informacije koje iznosi o Rafalu su besmislene lazi, ali nisam ni ocekivao nekakvu realnu postavku stvari. Mig 29 ne moze u istu recenicu sa Rafalom, ovaj ga naznacio kao boljeg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:27 |
|
|
elit star je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ajde budi razuman. Možete:
1. Potpisati izborni zakon. 2. Predložiti 3. entitet. 3. Ratovati.
Ne znam čemu se nadate. Da će netko zbog straha od rata pristati na centralizaciju?
Opcija 3 Jeli ti stvarno misliš da nekakvih 12 aviona ostavlja utisak na Mujgure?Da se prođemo ovih majmunisanja i kreveljenja po forumu u vezi Rafala. ? Na njih može da ostavi utisak jedino SAD.I niko više. I ja mislim da ćeš se kao zreo i racionalan čovek složiti sa tim. Da.Pokušaće ratom još nešto da izvuku pre raspada.A Rafali ako ne budete pazili šta radite im mogu poslužiti da se prikažu žrtvama. Naravno.Tu postoji i opcija da podelite njihov Trokutistan sa nama.I time se trajno reši izvor nestabilnosti ali mi zaista nemamo motiva za to.Ništa nam ne znači još puste zemlje.Više nam vredi živ trokutistan za prodaju naših proizvoda nego pola pustog spaljenog ∆. Koga briga jesu li oni impresionirani, mi radimo svoj posao. Ali gledaj živ trokutistan ne postoji. Oni su sami od sebe na pragu katastrofe i do 2030. su bivši narod. Jedan post je malo za nabrojati sve faktore koji im smanjuju broj bez da mi išta uradimo. Sami sebe najbolje uništavaju.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Pogledao sam video.
Nije realan, nego je sve najniže pretpostavke za Rafal stavljao, i zatrpao video podacima koji su nebitni.
Jedino je bitno u čitavoj priči da Mig29 ne može ni vidjeti Rafal.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:30 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Šporet je napisao/la: O čemu ti? 1878 smo vas prepišali za par dana.
U ovom ratu, ako ga započnete, može biti samo vaše potpuno uništenje. Nije bilo par dana, izgubili ste nekoliko bitaka i kao so vidis niste nas unistili. Prepustena vam je BiH zbog dobre zaledjine. Ja ne kazem nista, samo da ce se sve iskalkulisati, te ako dođe do rata to ce znaciti da on nece biti lak za vas. Ako nas pak porazute bez toga, to je znacilo da smo izabrali mir a ne bespotrebno stradanje. Ono sto mozes zaboraviti je da ces se izivljavati na Bošnjackim civilima kao Srbi prije 30 godina. Nije ni cilj bio vaše uništavanje, nego vojna pobjeda. I ona je ostvarena. Nešto je duže trajalo nego planirano, ali to nikad nije bilo upitno. Od tada do danas ste vi sami sebi prepušteni jer vas je vaša zaleđina izdala i 1909. unovčila. Danas joj se klanjate. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: elit star je napisao/la: Opcija 3 Jeli ti stvarno misliš da nekakvih 12 aviona ostavlja utisak na Mujgure?Da se prođemo ovih majmunisanja i kreveljenja po forumu u vezi Rafala. ? Na njih može da ostavi utisak jedino SAD.I niko više. I ja mislim da ćeš se kao zreo i racionalan čovek složiti sa tim. Da.Pokušaće ratom još nešto da izvuku pre raspada.A Rafali ako ne budete pazili šta radite im mogu poslužiti da se prikažu žrtvama. Naravno.Tu postoji i opcija da podelite njihov Trokutistan sa nama.I time se trajno reši izvor nestabilnosti ali mi zaista nemamo motiva za to.Ništa nam ne znači još puste zemlje.Više nam vredi živ trokutistan za prodaju naših proizvoda nego pola pustog spaljenog ∆. Koga briga jesu li oni impresionirani, mi radimo svoj posao. Ali gledaj živ trokutistan ne postoji. Oni su sami od sebe na pragu katastrofe i do 2030. su bivši narod. Jedan post je malo za nabrojati sve faktore koji im smanjuju broj bez da mi išta uradimo. Sami sebe najbolje uništavaju. Ne znam.Nama taj njihov deo ni ne treba.Ne znam realno ni šta će vama.Nemamo ni jedni ni drugi stanovništva da to oživimo.Jedino da bude nacionalni park.I tako da zvrji prazno. Nemamo bre Kvačice dece.Ni mi ni vi.I to KiM kada budemo oslobodili će isto zvrjati prazno.I sada se samo od sebe ubrzano prazni. Nemamo dece čoveče.Treba decu rađati i stvarati.Okreni se oko sebe.To je problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 26 stu 2021, 23:57 |
|
|
elit star je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Koga briga jesu li oni impresionirani, mi radimo svoj posao.
Ali gledaj živ trokutistan ne postoji. Oni su sami od sebe na pragu katastrofe i do 2030. su bivši narod. Jedan post je malo za nabrojati sve faktore koji im smanjuju broj bez da mi išta uradimo. Sami sebe najbolje uništavaju.
Ne znam.Nama taj njihov deo ni ne treba.Ne znam realno ni šta će vama.Nemamo ni jedni ni drugi stanovništva da to oživimo.Jedino da bude nacionalni park.I tako da zvrji prazno. Nemamo bre Kvačice dece.Ni mi ni vi.I to KiM kada budemo oslobodili će isto zvrjati prazno.I sada se samo od sebe ubrzano prazni. Nemamo dece čoveče.Treba decu rađati i stvarati.Okreni se oko sebe.To je problem. Treba radi sigurnosti, da ne bude tu terorističko ostrvo. Evo vidiš kako je Sandžak riješen, pola Srbiji, pola Crnoj Gori, crta po sredini. I riješen problem. Pa znam da vam ne treba, ne treba ni nama, ali vidiš da su neuračunljivi, morate pokazati odgovornost. Insistiram. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1609 of 2558 - 62.9%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Marko80
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:11 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: DrMag je napisao/la: sta reci, koridor korektan
Gomila nabacanih gluposti, informacije koje iznosi o Rafalu su besmislene lazi, ali nisam ni ocekivao nekakvu realnu postavku stvari. Mig 29 ne moze u istu recenicu sa Rafalom, ovaj ga naznacio kao boljeg. Neusporedivo je to. Kao da usporedjujes Ficu i BMW. Jedino gdje je MIG-29 bolji je to sto je ljepsi avion.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:13 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12303 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Pogledao sam video.
Nije realan, nego je sve najniže pretpostavke za Rafal stavljao, i zatrpao video podacima koji su nebitni.
Jedino je bitno u čitavoj priči da Mig29 ne može ni vidjeti Rafal. Napisao sam da je korektan (za jednog srpskog youtubera)
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:16 |
|
|
|
Saljemo 80 ljudi od koji ce dosta njih biti friski sa faksa u francusku na godinu dana "ausbildunga" u zrakoplovnoj industriji.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: elit star je napisao/la: Ne znam.Nama taj njihov deo ni ne treba.Ne znam realno ni šta će vama.Nemamo ni jedni ni drugi stanovništva da to oživimo.Jedino da bude nacionalni park.I tako da zvrji prazno. Nemamo bre Kvačice dece.Ni mi ni vi.I to KiM kada budemo oslobodili će isto zvrjati prazno.I sada se samo od sebe ubrzano prazni. Nemamo dece čoveče.Treba decu rađati i stvarati.Okreni se oko sebe.To je problem. Treba radi sigurnosti, da ne bude tu terorističko ostrvo. Evo vidiš kako je Sandžak riješen, pola Srbiji, pola Crnoj Gori, crta po sredini. I riješen problem. Pa znam da vam ne treba, ne treba ni nama, ali vidiš da su neuračunljivi, morate pokazati odgovornost. Insistiram.  Bar da preuzmu 70% "odgovornosti". 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90300 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Treba radi sigurnosti, da ne bude tu terorističko ostrvo. Evo vidiš kako je Sandžak riješen, pola Srbiji, pola Crnoj Gori, crta po sredini. I riješen problem. Pa znam da vam ne treba, ne treba ni nama, ali vidiš da su neuračunljivi, morate pokazati odgovornost. Insistiram.  Bar da preuzmu 70% "odgovornosti".  Htjeli su Sarajevo i Tuzlu, eto im.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: Bar da preuzmu 70% "odgovornosti".  Htjeli su Sarajevo i Tuzlu, eto im. I Gorazde kao bonus
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 00:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64287 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Hrvatska već od ranije, ali vidljivo od jučer, igra francusku igru oko Rafale, ne otkriva se gotovo ništa, malo misterij oko aviona, osim poruke da je najbolji od Njemačke do Grčke.
naši će se s vremenom susresti i sa Spectrom i znati tajnu o tome. koji je to moćan avion, još ne mogu vjerovati.
pilotima će biti relativno lako, Francuzi su već procijenili da imamo sposobne ljude i da im nakon Miga nikakav problem neće biti upravljati s Rafalom koji je pjesma u usporedbi s trenutnim. daleko veći problem je s tehničarima koji će morati ogromna znanja usvojiti i to je razlog zašto će gotovu godinu dana ranije na edukaciju od pilota.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 01:09 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 01:34 |
|
|
dudu je napisao/la: Hrvatska već od ranije, ali vidljivo od jučer, igra francusku igru oko Rafale, ne otkriva se gotovo ništa, malo misterij oko aviona, osim poruke da je najbolji od Njemačke do Grčke.
naši će se s vremenom susresti i sa Spectrom i znati tajnu o tome. koji je to moćan avion, još ne mogu vjerovati.
pilotima će biti relativno lako, Francuzi su već procijenili da imamo sposobne ljude i da im nakon Miga nikakav problem neće biti upravljati s Rafalom koji je pjesma u usporedbi s trenutnim. daleko veći problem je s tehničarima koji će morati ogromna znanja usvojiti i to je razlog zašto će gotovu godinu dana ranije na edukaciju od pilota. Slat će u francusku vjerojatno FERovce. Rafale je čudo elektroničke i senzorske tehnologije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 08:49 |
|
|
Ljudi i buduci instruktori leta koji ce dovesti prve Rafale u HR, dva dvosjeda i 4 jednosjeda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 27 stu 2021, 14:11 |
|
|
|
Uz svaki avion doci ce po 4 MICA RF i pod dva Meteora. No sa cica micama nece biti zavrsena prica, biti ce vjerojatno uvrstene u buduci PZO kroz VL MICA sustav laniranja i navodjenja sa zemlje i brodova.
Prevedeno 24 Meteora i 48 cica mica
Tu je i hrpa navodjenih bombi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 29 stu 2021, 11:28 |
|
|
|
Citam zadnjih par dana kako pojedini u RH i susjedstvu brinu hoce li hrvatska imati novaca da Rafali lete. Kao argument navode slabo letenje migova, usput zanemarujuci cinjenicu kako je glavni razlog slabog letenja migova cuvanje njihovih ionako losih resursa.
Podjimo od pretpostavke kako ce svaki pilot godisnje letjeti 180 sati, gdje su operativni troskovi po satu oko 15.000 eura, to ce biti oko 2,7 milijuna eura. Kako cemo prosjecno imati 24 pilota, to znaci godisnji trosak oko 65 milijuna eura, uz napomenu da ce najvise sati godisnje imati instruktori u dvosjedima, tj prva grupa pilota koja ide na obuku.
65 milijuna eura grad Zagreb sa aktualnom vlascu potrosi na gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Th1950
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 29 stu 2021, 11:36 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 17:22 Postovi: 5651 Lokacija: Herceg-Bosna
|
DrMag je napisao/la: Uz svaki avion doci ce po 4 MICA RF i pod dva Meteora. No sa cica micama nece biti zavrsena prica, biti ce vjerojatno uvrstene u buduci PZO kroz VL MICA sustav laniranja i navodjenja sa zemlje i brodova.
Tu je i hrpa navodjenih bombi. Odakle infor kad vlada nije objavila ništa ?
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 29 stu 2021, 11:41 |
|
|
Th1950 je napisao/la: DrMag je napisao/la: Uz svaki avion doci ce po 4 MICA RF i pod dva Meteora. No sa cica micama nece biti zavrsena prica, biti ce vjerojatno uvrstene u buduci PZO kroz VL MICA sustav laniranja i navodjenja sa zemlje i brodova.
Tu je i hrpa navodjenih bombi. Odakle infor kad vlada nije objavila ništa ? Vlada ima svoje proxye
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 29 stu 2021, 12:00 |
|
|
DrMag je napisao/la: Uz svaki avion doci ce po 4 MICA RF i pod dva Meteora. No sa cica micama nece biti zavrsena prica, biti ce vjerojatno uvrstene u buduci PZO kroz VL MICA sustav laniranja i navodjenja sa zemlje i brodova.
Tu je i hrpa navodjenih bombi. Dassault Rafale je ozbiljan aparat, sa tim raketama ako je tacno se menja odnos snaga u regionu.Cije nebo cete da radite air policing, HR, CG, BIH?
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|