|
|
Stranica: 34/97.
|
[ 2412 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
weasel
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 02 ožu 2023, 14:13 |
|
|
Eminencija je napisao/la: krka gluposti
to uopce nije zastario avion Najbolji su ti kvazistrucnjaci koji tvrde da je sve osim ekstremno skupih tehnologija bacanje novca. Kad je to lupio ugasio emisiju 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 02 ožu 2023, 22:48 |
|
|
|
Al nevjerojatnomi je koliko je to naše novinarstvo živi papanluk! pa ako si tetka i neznas nista o avionima br začepi,jebote gledo sam 3 ivanjekova videa i citao maga i znam više od kalinica.
sta neodjebe koji k??
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 02 ožu 2023, 23:14 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Al nevjerojatnomi je koliko je to naše novinarstvo živi papanluk! pa ako si tetka i neznas nista o avionima br začepi,jebote gledo sam 3 ivanjekova videa i citao maga i znam više od kalinica.
sta neodjebe koji k?? Nisu samo nestručni u tome, nego i u temama o gospodarstvu, sportu, financijama... Pišu samo da nešta napišu ili copy/paste. Ako se o nečemu želiš informirati izbjegavati novine, ako želiš znati s kim je Danijela Martinović u vezi onda si na pravom mjestu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 14:31 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Dečki su prvi puta na obuci letjeli u Rafalu. Simulator im ide kao PlayStation. Šteta što je zabranjeno fotkanje i snimanje sa obuke, da uživamo.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 14:46 |
|
|
|
zanima me dali bi prosjecan covjek mogao bar simulator proci?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 14:49 |
|
|
Eminencija je napisao/la: zanima me dali bi prosjecan covjek mogao bar simulator proci? da, imas i DCS za komp... kad se sastave svi delovi, bude blizu simulatora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 14:54 |
|
|
|
jer nesta razmisljam oko onih 2-3% populacije koja je ao sposobna proc ta testiranja za pilote,dali je to nuzda ili da si max sposobn ili oni samo vrse rigoroznu selekciju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 14:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63150 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Ovisi do koje mjere simulator oponaša G sile.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 15:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Ovisi do koje mjere simulator oponaša G sile. Mislim da ne oponaša G sile, za to sluzi centrifuga. Simulator je tu za upoznavanje avionike, reakcije na desavanja.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 15:15 |
|
|
|
Ne oponasa G silu nista, to jedan monitor sa dzoistikom haha
svakako pilotima strada kicma nakon 10-15 godina...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 15:25 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 2387 Lokacija: Trokut ZGŽ-KZŽ-MŽ
|
DrMag je napisao/la: Dečki su prvi puta na obuci letjeli u Rafalu. Simulator im ide kao PlayStation. Šteta što je zabranjeno fotkanje i snimanje sa obuke, da uživamo. Baš sam si o tome razmišljao neki dan. Ako dečki mogu letiti na onim Mig-21 kantama, onda će im Rafali biti kao video igrica jer 4+ generacija borbenih aviona ima napredni Fly-by-wire sustav.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 15:32 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: DrMag je napisao/la: Dečki su prvi puta na obuci letjeli u Rafalu. Simulator im ide kao PlayStation. Šteta što je zabranjeno fotkanje i snimanje sa obuke, da uživamo. Baš sam si o tome razmišljao neki dan. Ako dečki mogu letiti na onim Mig-21 kantama, onda će im Rafali biti kao video igrica jer 4+ generacija borbenih aviona ima napredni Fly-by-wire sustav. Rafale je baš dizajniran za lako letenje, to je bio jedan od inicijalnih ciljeva vezano za projekt, prvi kojem je palica s desne strane, a ne na sredini.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 15:32 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Ne oponasa G silu nista, to jedan monitor sa dzoistikom haha
svakako pilotima strada kicma nakon 10-15 godina... Onda je to igrica, neš ti, pogotovo mlađariji kakvi su piloti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 12 ožu 2023, 16:34 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 13 ožu 2023, 23:33 |
|
|
Izvadak iz francuskog strateškog plana i njihov pogled na ovo područje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 20:53 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 20:56 |
|
|
Sto bi se divio? Srbija vec uveliko ima modernu eskadrilu lovaca...a takodje kupujemo rafale, za 3 milijarde. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 21:54 |
|
|
|
Kad uskladite vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji, možda. Iako je i onda idiotizam dati 3 milijarde za avione prošle generacije. PS mig-29 nikako nisu moderni, pogotovo ovi vaši.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:15 |
|
|
|
nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:23 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali. Mig-29 nije "moderni lovac" kao što si tvrdio, to je mig 21 na steroidima, a vaši uglavnom i koriste isto naoružanje kao i mig-21. Rafale ćete moći kupiti kada uskladite vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji, što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome. Naravno da avioni četvrte generavije nisu gamechanger, da imamo ogromni rat na tlu Europe gdje avioni nemaju neku ulogu, te da je upitno davati tri milijarde eura za aparate četvrte generacije nakon 2026-e godine kad većina europskih zemalja koristi petu generaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:23 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali. Mig-29 nije "moderni lovac" kao što si tvrdio, to je mig 21 na steroidima, a vaši uglavnom i koriste isto naoružanje kao i mig-21. Rafale ćete moći kupiti kada uskladite vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji, što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome. Naravno da avioni četvrte generavije nisu gamechanger, da imamo ogromni rat na tlu Europe gdje avioni nemaju neku ulogu, te da je upitno davati tri milijarde eura za aparate četvrte generacije nakon 2026-e godine kad većina europskih zemalja koristi petu generaciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali. Kad potpišete ugovor kojim se obvezujete dati,( koliko reče, 3 milijarde), onda se javite. Do tada stay silent.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:30 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Sibinjanin Janko je napisao/la: nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali. Kad potpišete ugovor kojim se obvezujete dati,( koliko reče, 3 milijarde), onda se javite. Do tada stay silent. Nije to dovoljno, moraju i uskladiti vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji. Što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:36 |
|
|
|
Pade mi sad napamet. Ugovorena cijena hrvatskih Rafala je cirka milijardu eura (bez PDVa).
Ali zbog inflacije stvarna cijena je trenutačno oko 800 milijuna. Ušteda od 20%. Do 2025. godine kada bude isplaćena zadnja rata vjerojatno će spasti za bar još 10-20%. Minimum uštede je 30%.
Ej da se znalo, pa da se ugovorio još koji komad. Dobili bi ih gratis.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:37 |
|
|
Clint Eastwood je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Kad potpišete ugovor kojim se obvezujete dati,( koliko reče, 3 milijarde), onda se javite. Do tada stay silent.
Nije to dovoljno, moraju i uskladiti vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji. Što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome. Pa to se podrazumijeva. Neće im dati da ugovor na stol bez toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|