|
|
Stranica: 60/61.
|
[ 1501 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 svi 2025, 19:18 |
|
|
Od "uskoro" se ne živi. Pola tog još nije potpisano, a daleko je to sve od nabave i konkretnog datuma isporuke, a nije da nam vrijeme ide u prilog.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 01:39 |
|
|
Kome vrijeme ide u prilog? Zasto si uvijek takav pesimist?
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 13:47 |
|
|
zet je napisao/la: Kome vrijeme ide u prilog? Zasto si uvijek takav pesimist? Zato što smo mi donji u hranidbenom lancu. Tko zna kad ćemo šta dobiti, ako još nismo ni potpisali niti se odlučili točno za šta smo. Može se zaratiti 100 puta, a mi smo još u procesu donošenja odluka. Isto tako važe se oko podizanja izdvajanja za vojsku. Pitanje jesmo li uopće dosegli i 2% ili smo i to malo frizirali?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:35 |
|
|
Noname01 je napisao/la: zet je napisao/la: Kome vrijeme ide u prilog? Zasto si uvijek takav pesimist? Zato što smo mi donji u hranidbenom lancu. Siris paniku i defetizam. Pokazi mi drzavu u ovom dijelu svijeta koja je gornja u tom lancu. Srbija? Slovenija? Bosnjakistan? Crna Gora? Madjarska? Austrija? Italija? Albanija? Tko? Nismo mi jedini koji nisu desetljecima investirali u vojsku. To je bio opci trend svugdje u Europi. Eto, nesto su Srbi kao fol turirali malo mehanizaciju tu i tamo da ko fol zaprijete Kosovu ali ako ti mislis da su Srbi gornji u odnosu na RH onda si u zabludi. Ako mislis da su Madjari onda si u jos vecoj. Ili mislis da ce Talijani izvrsit desant na Zadar? Jedna stvar je objektivno kritizirat i raspravljat ali druga stvar je prikazivat stvari visestruko gorima nego jesu.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:39 |
|
|
Kako se to zna ko je gornji, a ko donji u regionu, na osnovu kojih objektivnih parametara, zete? Pitam, ne bih da zivim u zabludi 
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:43 |
|
|
zet je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Zato što smo mi donji u hranidbenom lancu.
Siris paniku i defetizam. Pokazi mi drzavu u ovom dijelu svijeta koja je gornja u tom lancu. Srbija? Slovenija? Bosnjakistan? Crna Gora? Madjarska? Austrija? Italija? Albanija? Tko? Nismo mi jedini koji nisu desetljecima investirali u vojsku. To je bio opci trend svugdje u Europi. Eto, nesto su Srbi kao fol turirali malo mehanizaciju tu i tamo da ko fol zaprijete Kosovu ali ako ti mislis da su Srbi gornji u odnosu na RH onda si u zabludi. Ako mislis da su Madjari onda si u jos vecoj. Ili mislis da ce Talijani izvrsit desant na Zadar? Jedna stvar je objektivno kritizirat i raspravljat ali druga stvar je prikazivat stvari visestruko gorima nego jesu. Ne širim paniku nego realno sagledavam situaciju. Ovo rat sam eto tako provukao ne zbog tog što mislim da će biti, nego hipotetski koliko se sporo naoružavamo, donosimo odluke. Evo i odluka o služenju vojnog roka je prolongirana za najmanje pola godine. I tako kad je u pitanju sve što se tiče obrane. Sve nešto s odgađanjem, rezervom, masovnim preispitivanjem. I što se tiče ovog po pitanju hranidbenog lanca. Nisam mislio u smislu da smo mi plijen nego po više po pitanju nabave, isporuke i ostalog.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:46 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: Kako se to zna ko je gornji, a ko donji u regionu, na osnovu kojih objektivnih parametara, zete? Pitam, ne bih da zivim u zabludi  Vojska, ekonomija, industrija, ljudstvo, geografija, stanje nacije (moral, spremnost prosjecnog stanovnika nekog podrucja da uzme pusku i zasjedne u rov itd.), savezi i asocijacije, geopoliticka moc itd...
|
|
Vrh |
|
 |
VizantijskoPlavo
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:49 |
|
|
zet je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Kako se to zna ko je gornji, a ko donji u regionu, na osnovu kojih objektivnih parametara, zete? Pitam, ne bih da zivim u zabludi  Vojska, ekonomija, industrija, ljudstvo, geografija, stanje nacije (moral, spremnost prosjecnog stanovnika nekog podrucja da uzme pusku i zasjedne u rov itd.), savezi i asocijacije, geopoliticka moc itd... Dobro, dobro, sad mi to uporedi sa zemljama koje si naveo (o moralu nemamo napismeno nista).. Pretpostavljam da aludiras na savez Srb-Madj i Hrv-Alb.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 14:49 |
|
|
zet je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la: Kako se to zna ko je gornji, a ko donji u regionu, na osnovu kojih objektivnih parametara, zete? Pitam, ne bih da zivim u zabludi  Vojska, ekonomija, industrija, ljudstvo, geografija, stanje nacije (moral, spremnost prosjecnog stanovnika nekog podrucja da uzme pusku i zasjedne u rov itd.), savezi i asocijacije, geopoliticka moc itd... Pod tim sam mislio na nabavu, isporuku, a ne stavljanje u nas u poziciju "plijena". Evo preformulirati ću. Mi ćemo sigurno biti donji po pitanju isporuke jer još nismo ni ugovore potpisali, a sigurno nećemo uzeti mjesto nekoj većoj NATO članici koja je prije potpisala, više naručila i koja je solventnija.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 15:01 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: zet je napisao/la: Vojska, ekonomija, industrija, ljudstvo, geografija, stanje nacije (moral, spremnost prosjecnog stanovnika nekog podrucja da uzme pusku i zasjedne u rov itd.), savezi i asocijacije, geopoliticka moc itd...
Dobro, dobro, sad mi to uporedi sa zemljama koje si naveo (o moralu nemamo napismeno nista).. Pretpostavljam da aludiras na savez Srb-Madj i Hrv-Alb. Ma kakav vrazji savez s Albancima  Govorim o NATO, EU, Three Sees Initiative. Bas bi volio vidjet nekoga tko nije dio tih saveza/asocijacija kako napada drugu drzavu koja jest. VizantijskoPlavo je napisao/la: Dobro, dobro, sad mi to uporedi sa zemljama koje si naveo (o moralu nemamo napismeno nista)..
Svaka drzava je prica za sebe, ima dobrih i losih strana. Ali relano jedino je Italija visa kategorija. Iako, ovo je skroz idiotski, ovako pausalno komentirati. U cijeloj Madjarskoj ces tesko naci vise od 50 ljudi koji su spremni uzeti pusku i ici u "oslobadjanje" Rijeke  .
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 07 svi 2025, 15:03 |
|
|
Inace, o moralu i motivaciji imamo i napismeno i zvucno i vizualno sve dokumentirano. Vidjeti pod: Vukovar.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 09 svi 2025, 20:04 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 09 svi 2025, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61153 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 00:10 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18138 Lokacija: Drina je na granici!
|
Lijepo, lijepo.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 17:33 |
|
|
Veseli se hrvatski rode Na naroužanje 5 milijardi ode Dodao je da će uskoro na samitu NATO-a u Hagu biti donesen zaključak o povećavanju iznosa za obranu na pet posto s time da bi tri i pol posto trebalo biti za modernizaciju, opremanje i naoružavanje, a jedan posto za sigurnosnu infrastrukturu.Upitan je li Hrvatska spremna za povećanje izdvajanja za obranu, Anušić je odgovorio da Hrvatska tu dinamiku može pratiti bez ikakvih problema jer su vizije i strategije i Vlade i ministarstva i Oružanih snaga usklađene. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 69343.aspxIzdvajat će se za obranu 5% BDPa, a na opremanje 3,5%. Hrvatska iduće godine prebacuje BDP od 100 milijardi eura, dakle jednostavno je 5 milijardi za obranu, 3.5 milijarde eura za opremanje. Godišnje. I svake godine malo više kako raste BDP. Dajte mi komad zemlje svete Zemlja je i mati i dijete 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 17:49 |
|
|
dudu je napisao/la: 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 17:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26498 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Živila Rvacka!!
Gledaj ih na 0:33 i 1:50 (svršš)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 17:56 |
|
|
Čuda izvode danas na nebu s Rafalima. Simulirali su dogfight.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 17:59 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18138 Lokacija: Drina je na granici!
|
dudu je napisao/la: Veseli se hrvatski rode Na naroužanje 5 milijardi ode Dodao je da će uskoro na samitu NATO-a u Hagu biti donesen zaključak o povećavanju iznosa za obranu na pet posto s time da bi tri i pol posto trebalo biti za modernizaciju, opremanje i naoružavanje, a jedan posto za sigurnosnu infrastrukturu.Upitan je li Hrvatska spremna za povećanje izdvajanja za obranu, Anušić je odgovorio da Hrvatska tu dinamiku može pratiti bez ikakvih problema jer su vizije i strategije i Vlade i ministarstva i Oružanih snaga usklađene. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 69343.aspxIzdvajat će se za obranu 5% BDPa, a na opremanje 3,5%. Hrvatska iduće godine prebacuje BDP od 100 milijardi eura, dakle jednostavno je 5 milijardi za obranu, 3.5 milijarde eura za opremanje. Godišnje. I svake godine malo više kako raste BDP. Dajte mi komad zemlje svete Zemlja je i mati i dijete  Velesila
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Veseli se hrvatski rode Na naroužanje 5 milijardi ode Dodao je da će uskoro na samitu NATO-a u Hagu biti donesen zaključak o povećavanju iznosa za obranu na pet posto s time da bi tri i pol posto trebalo biti za modernizaciju, opremanje i naoružavanje, a jedan posto za sigurnosnu infrastrukturu.Upitan je li Hrvatska spremna za povećanje izdvajanja za obranu, Anušić je odgovorio da Hrvatska tu dinamiku može pratiti bez ikakvih problema jer su vizije i strategije i Vlade i ministarstva i Oružanih snaga usklađene. https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 69343.aspxIzdvajat će se za obranu 5% BDPa, a na opremanje 3,5%. Hrvatska iduće godine prebacuje BDP od 100 milijardi eura, dakle jednostavno je 5 milijardi za obranu, 3.5 milijarde eura za opremanje. Godišnje. I svake godine malo više kako raste BDP. Dajte mi komad zemlje svete Zemlja je i mati i dijete  E to je već posao, a ne ono s metiljavih pol posto po godini i to sve pod "ako".
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:24 |
|
|
5 milijardi eura za obranu. To je više nego što sada izdvajaju Mađarska, Portugal, Sjeverna Koreja, Malezija Egipat. Skoro pa isto koliko izdvaja Grčka (Grčka ejjj!!) I nekih 2.5x više od Srbije. Doduše možda i oni povećaju izdvajanja za obranu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:25 |
|
|
Povećat će sve članice NATOa.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:33 |
|
|
treba bit razuman s tim troškovima, mi smo mala i siromašna zemlja. Ne treva postat amerika gdje se milijarde ulupuja s upitnim rezultatom.
Vise od sve te tehnike je vazno pokrenut vojni rok a to se ocito ne usude i dalje.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:44 |
|
|
weasel je napisao/la: treba bit razuman s tim troškovima, mi smo mala i siromašna zemlja. Ne treva postat amerika gdje se milijarde ulupuja s upitnim rezultatom.
Vise od sve te tehnike je vazno pokrenut vojni rok a to se ocito ne usude i dalje. U dugoročnom smuslu da, ali Hrvatskoj zbog propusta u prošlosti i zanemarivanja oružanih snaga upravo i treba jedan period do npr 2030. godine da popuni sve one praznine koje su joj neophodne popuniti. Nakon tog perioda treba smanjiti na npr 2,5%. To će biti dovoljno. Pa da vidiš za 10 godina, Hrvatska BDP -180 milijardi eura, 2,5% = 4.5 milijardi eura. ( bez inflacije)
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 10 svi 2025, 18:45 |
|
|
dudu je napisao/la: Povećat će sve članice NATOa. To je jasno. Dvojba je bila glede ne-NATO država.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|