HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 23:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ivan Penava osvježenje i rješenje!?
PostPostano: 15 lis 2021, 19:43 

Nemojte očekivat više od 5 % glasova na spiki:

Srbi-komunisti-partizani-Soroš.

Nema tu više kruha.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 21:32 

Ovo nema direktne veze sa Penavom, ali ima veze sa situacijom u Hrvatskoj o kojoj se ovdje komentira.

'Obranili smo se pod simbolom hrvatskog grba, a ne crvene zvijezde'

U četvrtak, 14.10.2021 predstavljena je nova knjiga: "JUNAČKA I SVETA HRVATSKA", koja je i nagrađena, kao najbolja ovogodišnja knjiga o Domovinskom ratu.

slika

Autorima Generalu Ivanu Tolju i sisačkom biskupu Vladi Košiću svečano su uručene Velike zlatne plakete, koji su napisali ovu knjigu pod sloganom:
'Obranili smo se pod simbolom hrvatskog grba, a ne crvene zvijezde'
Mladen Pavković je primijetio kako je već tiskano do 5000 knjiga o Domovinskom ratu, ali ih nema u knjižarama, pa ni u školskim knjižnicama.
Da su ovakve knjige nedostupne javnosti, potvrdio je i književnik Đuro Vidmarović, koji je takav odnos prema hrvatskoj povijesti nazvao diverzijom. Predložio je kako bi trebalo uključiti mlade literate da istražuju i pišu o Domovinskom ratu. U domaćim filmovima se, kaže, nerijetko branitelje sramoti. Kritiku je Vidmarović uputio i političarima, rekavši kako koalicijski odnosi političara ne smiju biti na štetu nacionalne povijesti.

slika

"Ovom su knjigom Tolj, kao prvi hrvatski general književnik i sisački biskup Košić uputili zajedničku poruku. Osim toga, prvi se puta u knjizi govori o ratnim i poratnim stradanjima hrvatskih svećenika. Svako poglavlje ove knjige, zaslužuje posebnu knjigu, jer današnja Hrvatska još nije riješila mnoga pitanja. Ova knjiga je inspirativna", rekao je, uz ostalo, Vidmarović.
Zahvaljujući na priznanju, general Tolj je napomenuo kako se predstavljanjem knjige odaje počast Hrvatskoj. Knjiga je, kako je dodao izrasla iz njegovog 40-godišnjeg prijateljstva s Košićem.
Biskup Košić je konstatirao kako je Hrvatska opstala 1991. godine zahvaljujući zajedništvu, a da se to nije dogodilo, danas je ne bi bilo.
"Ljubavlju prema Bogu i domovini ostvarili smo svoj cilj. Obranili smo se pod simbolom hrvatskog grba, a ne crvene zvijezde", rekao je biskup Košić.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 22:18 

Rika sv Vida je napisao/la:

U pravu je Junuz.
Ne govori on Srbi Srbi Srbi Srbi već DP samo to priča Srbi Srbi Srbi Srbi pa Junuz to komentira.
I kao što je rekao jedini program DPa je ''nećemo u koaliciju sa Srbima''. Klauni.
Iako Penavu jako cijenim jer je revitalizirao Vukovar

I Junuz i ti glasate za stranku koja je lider sorošizma i kako kaže divizija globohomo pokreta.

Ali vi to ne želite priznati pa se tješite da se ojropejci i da branite Srbe od zlih ustaša iz DP-a.

Eto ti neki dan Pupovac kmeči kad je hasanbeg spomenuo ilegalne migrante, i to vaš šef sve podržava.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 22:22 

Šporet je napisao/la:

Ma kakvi 100, igrao sam se malo s tim brojevima rođenih Srba u HR, kad bi uzeli sve općine u HR sa srpskom većinom i dali im da u 2020 imaju rođenih u tim općinama u jednakom udjelu kao na popisu 2011 (što je smiješno) dobivaš da se u takvim općinama 2020 rodilo oko 120 Srba, ostale općine gdje Srbi imaju značajniji udio kao manjina su gotovo sve u krajini i slično su groblje. Dajem ruku u vatru da su najmanje 50% ako ne i 60% od ovih 550 hrvatsko - srpski brakovi po Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Karlovcu, Sisku...

ali nije nikad u Hrvatskoj nakon rata bilo 1600 rođenih Srba, 2010. je taj broj bio 900.

stvarno radit nekakvu prijetnju od hrvatskih Srba je malo reć smiješno, druga je stvar što hrvatska vlast (uglavnom HDZ) izigrava debile pa ne zna stat na kraj provokacijama po Vukovaru.

Nije problem broj Srba nego što Hrvatska vlast radi, uvodi zasebne popisivaće na popisu stanovništva za Srbe, popisat će sada pola vojvodine

i onda će sisati naš proračun. Pored novaca, autobus lasta glasači će dizati tenzije u Hrvatskim sredinama i preglasavati Hrvate u Ličkim i Dalmatinskim selima.

Rika to dobro zna na primjeru Kistanja ali se pravi blesav i botuje za HDZ.

Čede su isto pokušali u Vukovaru ali ih je gotovo dvotrećinska podrška Hrvata Ivanu Penavi pomela.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:02 

Osvježenje a te pravaške opcije postoje otkad je Hrvatske i demokracije. To je kao ono kad komunjare tvrde da samo nisu dobili pravu šansu. :sega

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:07 

weasel je napisao/la:
Nije problem broj Srba nego što Hrvatska vlast radi, uvodi zasebne popisivaće na popisu stanovništva za Srbe, popisat će sada pola vojvodine

i onda će sisati naš proračun. Pored novaca, autobus lasta glasači će dizati tenzije u Hrvatskim sredinama i preglasavati Hrvate u Ličkim i Dalmatinskim selima.

Čede su isto pokušali u Vukovaru ali ih je gotovo dvotrećinska podrška Hrvata Ivanu Penavi pomela.

Pa no to i ja kažem, znači problem je blagonaklona hrvatska vlast ne Srbi, čemu onda toliko kidisanje da hrvatske Srbe i toliko stavljanje istih u prvi plan, te Pupovac ovo, te Pupavac ono...pa Pupovac je dar s neba, čovjek je 30 godina na čelu hrvatskih Srba ni jednu lipu nije uložio u njihov opstanak, svaka mu čast rastjero ih bolje nego Mile Martić, isključivo služi da dođe u nedjeljom u 2 i zajebava Hrvate ili priča o Jasenovcu a koga boli k za to

da, trenutno zbog takvih rezultata izbora je došao u poziciju da drži većinu vladi, bilo je puno vlada prije gdje manjinci nisu bili prevaga, u ovoj jesu, možda u sljedećoj neće bit ako se složi drugačija većina ili koalicija, jbg. takav je izborni zakon da ih je 8 od toga 3 Srbina, ni meni se to ne sviđa ali nije da ću zbog toga rezat vene.

Gledaj ovako, da je okupacijska vlast u Zapadnoj Njemačkoj nekoliko godina nakon WW2 dopustila i tolerirala nekakvim Njemcima u nekom njemačkom gradiću "nacistovanje" i neodustajanje od Hitlerove ideologije ona bi u tom xy gradiću živjela i dalje, jer Njemci si ne bi mogli pomoć, isto kao što si Srbi ne mogu pomoć u četnikovanju jednostavno su takvi, zato su Njemci 50 godina imali okupaciju i zapravo je imaju do dana današnjeg sve dok zadnji koji se sjećao nacizma nije umro i dok im se te ideje nisu izbile iz glave. Da Hrvatska iskoristi jedan od milijun soft power načina da opali Srbe u istočnoj Slavoniji po labrnji i tamo bi prestale te stvari. A što se tiče dizanja tenzija pa rekao bi da to čak više paše Hrvatima, drži domoljublje na razini, ono "drži te budnim" :zubati .

Ali očito hrvatske vlasti (HDZ) procjenjuju da to nije toliko big deal jer i nije, neš ti četnikovanje srpskih baba, glasanje autobusima, iako se slažem da bi to trebalo rješit, al stavljanje tog problema uopće u istu galaksiju s pitanjem Hrvata u BiH spram muslimana je jednostavno nemoguće.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:11 

Po milijunti put nitko problem oko BiH ne stavlja u znak jednakosti ali ako pereci nešto mrze to je onda ignoriranje

četnikovanja. Neki od vas misle da je to bezazleno i ok jer ih kao nema a neki na to gledaju jednako kao i mi.

Neće vama u BiH pomoći ako Hrvatsku vlast trenutno drži Srbin bez kojeg nema većine.

Jel vi uopće shvaćate koliko je to prvenstveno sigurnosni problem?

I eto ponovit ću opet, problem je HDZ , na njih sam bjesan.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:16 

Lasica reži na Srbe kojih se ne rađa dovoljno za populaciju od 40,000 u cijeloj zemlji, tj ne samo na njih nego i na sve Hrvate koji ne reže na Srbe i smatra ih izdajnicima a u isto vrijeme zagovara aneksiju 1,2 milijuna Muslimana koji 30 god pokušavaju uništit Hrvate i to aneksirat ih protiv njihove volje :ucelo

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:19 

weasel je napisao/la:

U Kistanju su Srbi još uvijek većina jer imaju veliki broj staračke populacije.
Hrvati su ogromna većina maloljetnih i ne znam čemu proganjat te starce? Vremenom će Hrvati postat većina kako god, a tko četnikuje ga se hapsi i sada.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:22 

Penava je lik za rasfriškat političku pozornicu. Ima petlje. Zamiria se moćnoj stranci iz čijih je redova poteka, HDZ-u, i iša samostalno, i uspia je. Nije se da' u uhlibničke poslušničke šeme, nego je iša u politički rizik, boreći se za svoj grad. Vrlo je malo judih koji se odreknedu političke sigurnosti i dobro plaćenega dužnosničkog mista.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:24 

Penavi svaka čast jer je mnogo učinio za Vukovar. Rezultati su vidljivi. Ja nisam stranački ostrašćen kao neki. Gledam što je najbolje za Hrvatsku(po mom mišljenju) na svakom komadiću zemlje.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2021, 23:29 

weasel je napisao/la:
Po milijunti put nitko problem oko BiH ne stavlja u znak jednakosti ali ako pereci nešto mrze to je onda ignoriranje

četnikovanja. Neki od vas misle da je to bezazleno i ok jer ih kao nema a neki na to gledaju jednako kao i mi.

Neće vama u BiH pomoći ako Hrvatsku vlast trenutno drži Srbin bez kojeg nema većine.

Jel vi uopće shvaćate koliko je to prvenstveno sigurnosni problem?

I eto ponovit ću opet, problem je HDZ , na njih sam bjesan.

Čoviče ja živim u Hrvatskoj, 100% perec (jedino što mi je dida rođen i živio 100 metara od granice s BiH :zubati )

Budi bez brige neće propast hrvatska država i hrvatski geopolitički planovi zbog Pupovca u vlasti, čak bi prije reko da više Plenković njega drži za jaja nego što on Plenkoviću drži većinu.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 00:03 

Rika sv Vida je napisao/la:
weasel je napisao/la:

U Kistanju su Srbi još uvijek većina jer imaju veliki broj staračke populacije.
Hrvati su ogromna većina maloljetnih i ne znam čemu proganjat te starce? Vremenom će Hrvati postat većina kako god, a tko četnikuje ga se hapsi i sada.

Ajde već shvati da nije u pitanju problem srpskih baba, nego autobus lasta glasova?

HDZ je na dan izbora ukinio PCR test sa Srbijom, svojim očima sam vidio kolone na granici na dan izbora.

Dođu u Hrvatsku glasati i pravac preko u Vojvodinu.

I tako u brdo nekoć miješanih ili okupiranih općina. Oni možda odu u Srbiju i nema ih ali njihovi glasovi ostaju u obliku vijećnika

koji imaju realnu vlast.

Jel ti shvaćaš da je to maltretiranje izborne volje i silovanje demokracije?

HDZ sve to radi zbog vlasti, bolje im sa Srbima u kolo nego s MOST ili DP pa da moraju zaista raditi i reformirati državu.

E zato smo mi bijesni a ne zbog baba, kog briga za njih.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 00:03 

Šporet je napisao/la:

Čoviče ja živim u Hrvatskoj, 100% perec (jedino što mi je dida rođen i živio 100 metara od granice s BiH :zubati )

Budi bez brige neće propast hrvatska država i hrvatski geopolitički planovi zbog Pupovca u vlasti, čak bi prije reko da više Plenković njega drži za jaja nego što on Plenkoviću drži većinu.

Znamo mi da je Pupi i ekipa etnobiznismena šaka jada i da je HDZ realna vlast, zato smo i bijesni.

To nije nikakvo opravdanje, ova vlast bi i bez toga bila štetna, loša i poželjna da propadne što prije.

HDZ je jednostavno trulež, a kad nadodaš tome izdaju koju rade kod nas na istoku gdje Srbi glasaju za HDZ, normalno da

mi počnemo pjeniti kao šumeća tableta.

P.S mea culpa mislio sam da si iz BiH

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 08:28 

Daj nam alternativnu vladu iz DP-a. Čisto da vidim imena, tj. lijekove za trulež. :D

Imaju li program? Samo molim bez Partizani-komunisti-Srbi-Soroš?

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 12:52 

weasel je napisao/la:
Šporet je napisao/la:

Znamo mi da je Pupi i ekipa etnobiznismena šaka jada i da je HDZ realna vlast, zato smo i bijesni.

To nije nikakvo opravdanje, ova vlast bi i bez toga bila štetna, loša i poželjna da propadne što prije.

HDZ je jednostavno trulež, a kad nadodaš tome izdaju koju rade kod nas na istoku gdje Srbi glasaju za HDZ, normalno da

mi počnemo pjeniti kao šumeća tableta.

P.S mea culpa mislio sam da si iz BiH

Kratko i jasno, Plenkovićeva vlada je najbolja vlada u povijesti Hrvatske. Pa vi pjenite i dalje. A Penava je redikul i dodrinaš, koji bi kupio bodove na stvarima koje skoro nikoga ne zanimaju.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 13:07 

pomocnik kuhara je napisao/la:

Kratko i jasno, Plenkovićeva vlada je najbolja vlada u povijesti Hrvatske. .

Po kojem parametru?

BDP nam šepa 2-3% naprijed, ljudi i dalje iseljavaju, zemlja je prezadužena,

velikih i prijeko potrebnih promjena poput modernizacije državnog aparata, zdravstva, školstva, također nema.

Nema nikakvih velikih značajnih investicija.

Druga stvar što ste vi popušili takiju o nekim EU novcima, to bi dobili taman ja vodio vladu.

Ne ide to po "jaranskom" principu plenkijevih poznanstava nego prema kvotama i parametrima razvijenosti.

Vi se ponosite što smo jadni i bijeni pa nam šalju sadaku.

I vama je to najbolja vlada.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 13:45 

weasel je napisao/la:

Po kojem parametru?

velikih i prijeko potrebnih promjena poput modernizacije državnog aparata, zdravstva, školstva, također nema.

Druga stvar što ste vi popušili takiju o nekim EU novcima, to bi dobili taman ja vodio vladu.

Ne ide to po "jaranskom" principu plenkijevih poznanstava nego prema kvotama i parametrima razvijenosti.

Iseljavanje je stalo samo zbog epidemije.Kada se još malo situacija smiri,bit će juriš na Austriju (A i dio ovih što su u Njemačkoj će se prebaciti tamo)

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 13:55 

weasel je napisao/la:

Po kojem parametru?

Ja bih se nekad vjerojatno bio složio s tobom, ali godinama gledam koliko desnici nedostaje sposobnosti i inteligencije. Samo prevara za prevarom.
I uvijek iste teme: Srbi, partizani, bla bla bla. U ekonomskoj politici se ne razlikuju od dominantnih stranaka.
Želim im 0 mandata na sljedećim izborima.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 14:03 

Flamel je napisao/la:

Iseljavanje je stalo samo zbog epidemije.Kada se još malo situacija smiri,bit će juriš na Austriju (A i dio ovih što su u Njemačkoj će se prebaciti tamo)

Naravno, 2020. upravo u vrijeme pandemije je isteklo 7 godina moratorija za rad Hrvata u Austriji.

Sad kada se smiri krenut će opet barem 50k do 100k put zapada. Pogotovo ovi što žive tamo pored granice s Slovenijom.

Ali objasni to HDZ botovima. :smajl052

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 14:05 

Harezm je napisao/la:

Ja bih se nekad vjerojatno bio složio s tobom, ali godinama gledam koliko desnici nedostaje sposobnosti i inteligencije. Samo prevara za prevarom.
I uvijek iste teme: Srbi, partizani, bla bla bla. U ekonomskoj politici se ne razlikuju od dominantnih stranaka.
Želim im 0 mandata na sljedećim izborima.

Kad je to HSP ili DP oformio vladu i vodio zemlju?

Nikada.

Dakle ne znaš kako bi je vodili, jedno je oporba drugo je kad imaš udze vlasti.

Ono što sigurno znaš, HDZ je kriminalna ogranizacija, presudio sud prije koji dan, znaš da su lopovi i da su nesposobni.

I da 20 godina stagniramo i gledamo kako nas svi prestižu.

Glasajte za bilo koga, al doslovno za bilo koga samo da se ovi maknu.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 14:19 

weasel je napisao/la:

Kad je to HSP ili DP oformio vladu i vodio zemlju?

Nikada.

Dakle ne znaš kako bi je vodili, jedno je oporba drugo je kad imaš udze vlasti.

Ono što sigurno znaš, HDZ je kriminalna ogranizacija, presudio sud prije koji dan, znaš da su lopovi i da su nesposobni.

I da 20 godina stagniramo i gledamo kako nas svi prestižu.

Glasajte za bilo koga, al doslovno za bilo koga samo da se ovi maknu.

Upravo to. Nisu je nikad formirali jer su nesposobni, niskog IQ, nekarizmatični i posvađaju se oko 20 kuna. Marine Le Pen od 17% 2012. došla nadomak pobjede 2022.
Hrvatski se desničari dijele brže nego protestanti.

HDZova vladavina je loša ali ni izbliza loša kao eventualna Možemo vlada. Vidiš što se događa u Zagrebu otkad je Miki vrisno.
A to za bilo koga je luđačka izjava, ja ti kažem koji nikada nisam glasao za HDZ.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 14:24 

Harezm je napisao/la:

HDZova vladavina je loša ali ni izbliza loša kao eventualna Možemo vlada. Vidiš što se događa u Zagrebu otkad je Miki vrisno.
A to za bilo koga je luđačka izjava, ja ti kažem koji nikada nisam glasao za HDZ.

HDZ-ova vladavina ubija Hrvatsku, guši je i ne da joj živjeti i meni je strašno žao što to ljudi ne razumiju.

Svi su se usrali možemo da će žariti i paliti i što se sada događa, prošlo tri mjeseca već su propali.

Oni nemaju infrastrukturu, i da dođu na vlast vidiš da se ne znaju i nemogu održati. Nemaju uhljebe.

A HDZ ima horde uhljeba. A kad imaš horde uhljeba tada ne paziš što radiš već te baš briga, znaš da će uvijek glasati za tebe.

To je jako opasno, nemaju način kazne za svoja djela.

Rade što žele, kradu, ponašaju se jaranski, nepotizam cvjeta, država propada a njih boli qurac.

Bilo tko, ali doslovno bilo tko osim njih samo da ih počisti iz svih pora sustava.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2021, 14:58 

Kako da pričaju o ekonomiji kad ta priča puku nije pitka tj nije sasvim razumljiva.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2021, 09:43 

weasel je napisao/la:

Po kojem parametru?

Da najbolja, sve ono što si nabrojao je neistina, a za ono o "jaranskim" poznanstvima ne znam, nemam u to uvida.
Pa ako ćemo o tom po kom kriteriju, evo samo primjer Rafale, kojim se tako ponosite. Nabavit će ga usred korona krize i nakon dvaju velikih potresa. I to bez ikakvog utjecaja na državni proračun, jer će svu lovu za njega dobiti preko dodatnih kompezancijskih europskih sredstava.
A Penavino uspješno vođenje Vukovara se također može pripisati pomoći vlade i EU sredstvima, on kao takav, zarobljen u prošlosti, uopće mi ne djeluje sposoban za bilo kakav napredak.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Cro-realizam i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: