HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ruj 2025, 09:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja 2013.
PostPostano: 13 ožu 2013, 12:12 

Pessimus dux je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
:smijeh
Dobri stari perci, kako bi se nasmijali da nam nije pereca Herceg Bosne. :smijeh

U slast! :smajl020
slika

Citat:
čvrsto stojim i držim gard!

:smijeh

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2013, 16:17 

Što se tiče HDZ-ove liste, lako je Karamarku i ekipi drobit kojekakve neodređene, maglovite i potrošene frazetine na izvještajnim i motivacijskim saborima, kad se u ovakvim konkretnim situacijama pokazuje da uopće unutar stranke nema isprofiliranog kadra koji bi internacionalizirao problematiku Hrvata u BIH, odnosno volje da se takav kadar s vremenom isprofilira.

Očekujem sad napad nekog od dežurnih odvjetnika HDZ-a na forumu, čvrsto stojim i držim gard! :zubati

Dopuna: Kakvo teško brukanje Karamarkovog HDZ-a, tek sad čujem da im je Mamko Zdravić bio zapažen tamo na saboru i pravio cirkus uz "Garavušu garavu". :clap :w00t

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2013, 20:57 

Perci HB :smijeh

Sad bi se neupućen promatrač ,logično, zapitao što je to teško brukanje u tome da se ustane i zapjeva na uživo nastup Zlatka Pejakovića i teško bi došao do razumnog odgovra, ali fala Bogu zato imamo perece Herceg Bosne koji i na to nude kvalitetan odgovor, dakle pjevanje na koncertu Zlatka Pejakovića je brukanje jer su tako rekli na televiziji.

A evo kad smo kod toga, HDZovi kandidati su daleko najbolji što se vidi iz životopoisa , pogotovo su najpotkovaniji za pitanja HB, zamislite samo komedije da su Pereci HB izgurali svoje kandidate koji bi u eoroparlamentu lupali šakom od stol i borili se za nacionalni ponos... Uglavnom HDZovi kandidati jedini nešto vrijede,a slična stvar je i na forumu jedino HDZovci kuže politiku , ovo ostalo veze nema.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2013, 01:07 

zaba1111 je napisao/la:
Sad bi se neupućen promatrač ,logično, zapitao što je to teško brukanje u tome da se ustane i zapjeva na uživo nastup Zlatka Pejakovića i teško bi došao do razumnog odgovra, ali fala Bogu zato imamo perece Herceg Bosne koji i na to nude kvalitetan odgovor, dakle pjevanje na koncertu Zlatka Pejakovića je brukanje jer su tako rekli na televiziji.

Na kojoj televiziji? :neznam

Teško brukanje je u stranci koja se poziva na nekakvu unutarstranačku demokratizaciju i mjesecima bruji o tome imati osobu koja dokazano ne poštuje minimalne standarde demokratske procedure u tijelima u kojima obnaša ili je obnašala dužnosti.

Teško brukanje je u stranci koja se poziva na nekakvo demokršćansko profiliranje imati osobu koja redovito šmrče bijelo, bludniči, izvodi striptiz u javnosti i kočijaški prostači.

Teško brukanje je u stranci koja se poziva na nekakvo antijugoslavenstvo i antikomunizam imati osobu koja javno žali za propalom jugokomunističkom nakazom i zalaže se za ex-yu regionalne projekte, poput regionalne lige.

Teško brukanje je u stranci koja se poziva na nekakav nacionalni ponos imati osobu koja od nacionalnog ponosa, poput nogometne reprezentacije, pravi privatnu prćiju te izlog za pumpanje cijene i prodaju vlastitih eksponata, čak i kad je zemlja porijekla tih eksponata daleki Brazil.

Teško brukanje je u stranci koja se deklarativno zalaže za punu ravnopravnost Hrvata u BIH imati osobu koja je spremna u pokušaju uništenja navijačkog pokreta stupiti u koaliciju s HHO-om, organizacijom čiji su čelnici godinama redovito nastupali kao bošnjački lobisti u RH.

Teško brukanje je u stranci koja se želi riješiti utega lopovluka, korupcije i nepotizma imati osobu koja predstavlja sinonim svega toga i uz koju se vezuju mnoge afere povezane s tim pojavama.

Itd.

Međutim, ako zabalonci smatraju da je dotični gospodin uveličao predstavu, spremno im se pridružujem. :aleale

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2013, 16:52 

HSS i HSLS zajedno na izbore za Europarlament, don Grubišić odustao

Hrvatska seljačka stranka (HSS) i Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) na izbore za Europski parlament izlaze sa zajedničkom listom, objavili su danas na konferenciji za novinare predsjednici stranaka Branko Hrg (HSS) i Darinko Kosor (HSLS) i najavili kako očekuju izbor najmanje jednog zastupnika.Prvi na zajedničkoj listi HSS-a i HSLS-a za EU parlament je Miroslav Rožić, a na njoj se nalaze šest predstavnika HSS-a, četiri HSLS-a i dva neovisna.

Predsjednik HSS-a istaknuo je kako su procijenili da zajedno s HSLS-om mogu dobiti zastupnika za Europarlement. Na listi su zastupljeni svi slojevi društva - od seoskog do građanskog, mladi i žene, kazao je te izrazio uvjerenost da će kvalitetno zastupati njihove interese.

Hrg se kritički osvrnuo na odluku predsjednika Republike da izbore za Europarlament raspiše prije lokalnih izbora čime je, kako tvrdi, stvoren nepotreban trošak i onemogućena kvalitetna kampanja, no izrazio je uvjerenost da će lista HSS-HSLS ipak ostvariti dobar rezultat.

Podsjetio je da je HSS sudjelovao u prethodnoj Vladi, koja je zaključila pristupne pregovore s Europskom unijom.

I predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izrazio je žaljenje zbog Predsjednikove odluke da se izbori za Europarlament održe odvojeno od lokalnih, no da ju ipak poštuju. Dodao je da ne očekuje velik odaziv birača.

"HSS i HSLS zajedno imaju više od 75.000 članova i vjerujem da ćemo u Europarlamentu imati najmanje jednog, a možda i dva predstavnika", kazao je Kosor. Procijenio je da će zbog male izlaznosti presudnu odluku na izborima imati stranačko članstvo.

Prvi na izbornoj listi HSS-a i HSLS-a za EU Parlament Miroslav Rožić kazao je kako će lista biti predana u ponedjeljak i da se na njoj nalazi šest predstavnika HSS-a, četiri HSLS-a i dva neovisna. Među njima je i pravnica i poljoprivredni proizvođač Ružica Vukovac koja ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i vjeruje da svojim znanjem iskustvom može kvalitetno zastupati interese seljaka u Europskom parlamentu.

Na zajedničkoj se listi također nalaze sveučilišni profesor i stručnjak za međunarodno pravo, međunarodne odnose i diplomaciju Goran Bandov te politologinja/europeologinja Renata Šeperić Petak.

Više na: http://www.ipress.hr/hrvatska/hss-i-hsls-zajedno-na-izbore-za-europarlament-don-grubisic-odustao-26616.html

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2013, 16:57 

Ništa od HSLSa dok je tamo Darinko Kosor. Njegov kukavičluk i nepromišljenost ga je već stajala na parlamentarnim izborima.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2013, 17:01 

Kandidati HDSSB-a predstavili se kombinirajući tri jezika

Doktor znanosti S. Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao "isusovački student"

Stjepan Ribić i Boris Antunović, kandidati za Europski parlament HDSSB-a, HDSSD-a i Zelenih hrvatske, predstavili su se danas kombinirajući hrvatski, engleski i talijanski, jezike koje tečno govore. Doktor znanosti Stjepan Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao "isusovački student". Studirao je u Rimu na papinskom sveučilištu Gregoriani, ima talijansko državljanstvo i direktor je Regionalne razvojne agencije i voditelj predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu.

– Najuspješniji smo u dobivanju potpore iz pretpristupnih fondova. Odobreno nam je 253 projekta vrijednih 114 milijuna eura, a još trebamo potpisati ugovore vrijedne 15 milijuna eura – kazao je Ribić. Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku Boris Antunović, savjetnik u Europskoj agenciji za sigurnost hrane, doktorsku je disertaciju također branio u Rimu. Hrvoje Tomasović, šef HDSSD-a, kazao je da mu je draga koalicija s HDSSB-om i zato da pokažu novi smjer regionalnog djelovanja, dok je Zdravko Peko, ispred Zelenih hrvatske, istaknuo dobru suradnju s HDSSB-om u Slavoniji. Vladimir Šišljagić, šef HDSSB-a, kazao je da su u koaliciji proeuropske, ali i eurorealistične stranke.

Danas je listu za Europski parlament predstavila i koalicija HSS – HSLS kojoj je na prvom mjestu Miroslav Rožić. Branko Hrg, šef HSS-a, kazao je da je njihova stranka bila u Vladi koja je izborila ulazak Hrvatske u Europsku uniju. I on i Darinko Kosor, šef HSLS-a, kritizirali su predsjednika Republike zbog izbora datuma za izbore za Europski parlament (14. travnja) jer je premalo vremena za kampanju te predviđaju da će izlaznost biti niska.

Više na: http://www.vecernji.hr/vijesti/kandidati-hdssb-a-predstavili-se-kombinirajuci-tri-jezika-clanak-524949

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2013, 17:19 

Zadar1993 je napisao/la:
Ništa od HSLSa dok je tamo Darinko Kosor. Njegov kukavičluk i nepromišljenost ga je već stajala na parlamentarnim izborima.

U stranku je dovukao ljude poput Velimira Sriće koji je izjavio da se divi SKOJ-evskom mentalitetu.

Koji oksimoron, liberal kojemu su uzor komunisti.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2013, 12:30 

Iznenađujuće obrazovani i kvalitetni kandidati za jednu marginalnu stranku radikalne retorike i ekstremističkih stavova... :neznam

Lista HČSP-a:
1. Prof. dr. sc. Tomislav Sunić – Zagreb
2. Krešimir Mihajlović, prof. – Zagreb
3. Jasenka Haleuš, novinar – Ivanić Grad
4. Ksenija Musa, dipl. soc./dipl. cro. – Dubrovnik
5. Ivan Lozo, bacc. Iur. – Koln
6. Prof. dr. sc. Dražen Pehar – Mostar
7. Mate Bekavac, dipl. oec. – Velika Gorica
8. Ivan Pavić, mag. geol. – Zagreb
9. Daria Lončarević, bacc. iur. – Novska
10. Marin Perković, mag. oec. – Konavle
11. Dinko Putnik, dipl. iur. – Vukovar
12. Dr. sc. Zlatko Šram – Zagreb

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 10:03 

Ima li nekog kandidata na bilo kojoj listi koji bi primarno ili u znatnoj mjeri artikulirao interese Hrvata u BIH? :neznam

Evo o ženi koju je Glazbenik spomenuo.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=100

Na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu (EP) 14. travnja ove godine Hrvatska će birati 12 svojih predstavnika u EP. Među kandidatima je i Željana Zovko, aktuelna savjetnica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande te nekadašnja veleposlanica BiH u Španjolskoj i i Francuskoj, koju je na svoju listu, kao predstavnika Hrvata u BiH, predložila Hrvatska demokratska zajednica.

Zovko u razgovoru za sarajevski Dnevni Avaz otkriva kako je i sama bila iznenađena, ali i počašćena što se našla među kandidatima za ulazak u Europski parlament.

- Ja ću se boriti za interese Hrvatske, kao građanin BiH. To su dvije polovine jednog srca, to se ne može dijeliti. Svoju kandidaturu doživljavam i kao jednu vrstu pomoći Hrvatske da se čuje glas odavde, da se ne dižu zidovi nego, ustvari, da se prave mostovi. Uvijek sam nastojala graditi mostove među ljudima i ovo je samo nastavak te misije - kaže Zovko.

Ističe da će u Europskom parlamentu biti predstavnica hrvatskih državljana koji žive u BiH.

- Uvijek sam radila i radit ću za dobrobit BiH i mislim da sam to pokazala i dokazala. Ako dobijem podršku birača i uđem u Europski parlament, osim interesa Hrvatske, naravno da ću kao Hrvatica iz BiH na neki način biti glas svih onih koji u našoj zemlji imaju hrvatsku putovnicu, a takvih je veliki broj, ne samo Hrvata nego i Bošnjaka i Srba, a trudit ću se da na svaki način doprinesem i tome da BiH postane što prije članica EU - kaže Zovko.

>>Pola milijuna građana BiH od 01. srpnja postaju državljani Europske unije

U očekivanju izbora za Europski parlament Zovko ističe kako je spremna za izazove koje nosi posao jednog parlamentarca, a koji podrazumijeva specijalizaciju za određeno područje rada te u skladu s tim organiziranje konferencija i sličnih skupova i rasprava.

- Moje je područje vanjska politika i mislim da će mi koristiti dugogodišnje iskustvo veleposlanice u Španjolskoj i Francuskoj te nerezidentne veleposlanice u gotovo čitavom Magrebu. Vjerujem da će mi mnogo pomoći i iskustvo u naporima BiH za proširenje i članstvo u EU, naročito u radu njihovih odbora za vanjsku politiku - kaže Zovko.

Na izborima za Europski parlament prvi put se u hrvatsku izbornu praksu uvode otvorene liste pa će birači, osim za stranku, moći glasati i za jednog kandidata s liste te stranke za koju su glasovali.

Zovko je kao hrvatski predstavnik u bh. diplomaciji provela 11 godina. U posljednje vrijeme u ime predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH nazočila je brojnim skupovima, među ostalim, i konferenciji Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

M.M.

Žena se posljednjih dana baš predstavlja u medijima kao potencijalni predstavnik BiH Hrvata.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 10:11 

Iznenađujuće obrazovani i kvalitetni kandidati za jednu marginalnu stranku radikalne retorike i ekstremističkih stavova... :neznam

Lista HČSP-a:

Zanimljivo.
Ni ja nisam obožavatelj ove stranke, no interesantno koga sve možeš naći na listama.
Nije li drugi na listi onaj profesor koji je dobio otkaz u O. Š. Petra Zrinskog jer je postavio slike generala?
Ne vidim ga u politici, ali se nadam da će dobiti posao natrag.

Uzgred, mislim da je lista SDP-a živa katastrofa i da HDZ ovog puta ima puno bolje kandidate.
No što se dogodilo s nekim ljudima koji su spominjani u javnosti, a nema ih?
Božinović, npr?

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 12:16 

snowflake je napisao/la:

Lista HČSP-a:

Zanimljivo.
Ni ja nisam obožavatelj ove stranke, no interesantno koga sve možeš naći na listama.
Nije li drugi na listi onaj profesor koji je dobio otkaz u O. Š. Petra Zrinskog jer je postavio slike generala?
Ne vidim ga u politici, ali se nadam da će dobiti posao natrag.

Uzgred, mislim da je lista SDP-a živa katastrofa i da HDZ ovog puta ima puno bolje kandidate.
No što se dogodilo s nekim ljudima koji su spominjani u javnosti, a nema ih?
Božinović, npr?

Vidi vidi Tomislav Sunić prvi na listi ? Svaka čast HČSPu što su jednog takvoga uspjeli dovesti u svoje redove.

Glede Božinovića, mislim da se htjelo nekim drugim kadrovima dati šansu.
Inače jedini s SDPove liste koji može parirati nekome s HDZove je Tonino Picula, ostali su :ucelo , osobito ona pod brojem 8. .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 12:25 

Sunić je strašan. Vidim Rožić se vratio u staro jato.

I ja kažem šteta da nisu Božinovića ugurali. Korektan čovjek.

Što je s tim Srićom? I njegovima u zagrebačkoj gradskoj skupštini?

Nego Zadar pita mama dal da zaokružimo jednog kandidata ili ne. :zubati

Jel mu to želja otić gore?

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 12:29 

doc je napisao/la:
Sunić je strašan. Vidim Rožić se vratio u staro jato.

I ja kažem šteta da nisu Božinovića ugurali. Korektan čovjek.

Što je s tim Srićom? I njegovima u zagrebačkoj gradskoj skupštini?

Nego Zadar pita mama dal da zaokružimo jednog kandidata ili ne. :zubati

Jel mu to želja otić gore?

Srića se povezao sa HSLSom, Kvegi to ne trpi pa se on povezao sa SDPom. Ukratko raspali su se, jedan na jednu, drugi na drugu bandu.

Neka zaokruži, to mu je želja :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 12:39 

Znači to je kaput u Skupštini? Ta njihova lista.

Ajde dobro, reci da doc i mama glasaju za njega. :zubati

Možda nagovorim i ovu svoju.

Samo nek on prije odlaska sredi neke stvari inače tko zna kad poznavajući lokalne prilike kako kažeš. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 12:50 

doc je napisao/la:

Samo nek on prije odlaska sredi neke stvari inače tko zna kad poznavajući lokalne prilike kako kažeš. :zubati

Ne brini, to je u dobrim rukama :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 16:41 

Kojeg datuma 2014. bi ponovno trebali biti izbori??

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2013, 16:58 

volvoks je napisao/la:
Kojeg datuma 2014. bi ponovno trebali biti izbori??

U lipnju najkasnije.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 18:04 

snowflake je napisao/la:
Žena se posljednjih dana baš predstavlja u medijima kao potencijalni predstavnik BiH Hrvata.

Vidio sam po medijima nešto o toj Željani Zovko, ali mi je osobno nedovoljno poznata i provjerena da bih joj dao povjerenje na izborima ili eventualno lobirao u okolini za nju. :neznam

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 18:10 

Zadar1993 je napisao/la:
Vidi vidi Tomislav Sunić prvi na listi ? Svaka čast HČSPu što su jednog takvoga uspjeli dovesti u svoje redove.

Da pojasnim, Sunić je kao nestranački kandidat nositelj njihove liste. :wink

Međutim, zaista šteta što je tako kvalitetan kadar završio na listi jedne marginalne i ekstremne političke opcije pa će mu to zasigurno drastično umanjiti šansu da bude izabran u europarlament.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 21:30 

Zadar1993 je napisao/la:

Da pojasnim, Sunić je kao nestranački kandidat nositelj njihove liste. :wink

Međutim, zaista šteta što je tako kvalitetan kadar završio na listi jedne marginalne i ekstremne političke opcije pa će mu to zasigurno drastično umanjiti šansu da bude izabran u europarlament.

Pa on jest ideološki gledano pravaš (socijalan glede gospodarstva, nacionalan na vanjskopolitičkom i konzervativan na društvenom planu), jedino je šteta što nije u HSPu AS nego u jednom HČSPu :thumbdown

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 21:49 

Ja nekako imam osjećaj da su HČSP-ovci najbolje organizirana pravaška stranka, izdaju najviše medijskih priopćenja, organiziraju najviše događaja i najaktivniji su u suradnji s inozemstvom...

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 22:04 

Zadar1993 je napisao/la:
Pa on jest ideološki gledano pravaš (socijalan glede gospodarstva, nacionalan na vanjskopolitičkom i konzervativan na društvenom planu), jedino je šteta što nije u HSPu AS nego u jednom HČSPu :thumbdown

Mislim da i nije baš toliko konzervativan koliko mi se čini da ga percipiraš, jer nekako najbliži su mu pogledi europske nove desnice, a oni u društvenom smislu nisu istovjetni klasičnom konzervativizmu europskih stranaka demokršćanskog, narodnjačkog ili konzervativnog usmjerenja. Naravno, ne mislim pritom da je neki ultraliberal ili zastupnik ideja ekstremnog tipa kulturnog relativizma, daleko od toga.

Također, on je etnopluralist, dok HČSP-om i pravaškim strankama općenito drmaju etnocentristi.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 22:05 

volvoks je napisao/la:
Ja nekako imam osjećaj da su HČSP-ovci najbolje organizirana pravaška stranka, izdaju najviše medijskih priopćenja, organiziraju najviše događaja i najaktivniji su u suradnji s inozemstvom...

Tako se čini, nažalost... :neznam

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 22:10 

volvoks je napisao/la:

To sam i ja nekad pomislio, no sama činjenica da ne prodiru do brojnijeg biračkog tijela već se zadržavaju na užu rodbinu članova i dužnosnika stranke demantira te navode. Najveći uspjeh organizacije jest osvajanje značajnog broja glasova, ne izdavanje medijskih priopćenja.

O kadrovima iste stranke da ne pričamo, ti tipovi još ne shvaćaju da su 90ih svojim ustašovanjem skupa sa Paragom zamalo odgodili međunarodno priznanje RH.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 685 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, pomocnik kuhara i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: