|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 15:04 |
|
|
Drage su mi životinje, ali model koji ima Hrvatska postavlja dosta upitnika. U Hrvatskoj kao gljive poslije kiše niču centri za pretežno pse ali i mačke vjerovatno ima i za druge životinje. Milijuni € se izdvajaju iz Državnog ali iz lokalni proračuna da bi se izgradili ti centri, ali i za samo održavanje postojećih centara. Zagreb centar Dumovec Citat: Ministar Šime Erlić objasnio je kako je riječ o 3 faze projekta, u što je ukupno uloženo preko 7 milijuna eura Dakle vidimo da su uložili 50 milijuna kuna u izgradnju prihvatilišta za napuštene pse, to je samo jedan projekt a ima ih po Hrvatskoj jako puno. To je smišljeni projekt, kao bi business prodaje pasa bio iznimno profitabilan, jer ljudi kupe malo štene djeci kad naraste ostave ga u prihvatilištu i onda se opet kupuje novo štene ili mačka i slično. Također i proizvođači hrane za živptinje tu ubiru extra profit jer sva ta skloništa troše velike količine pseće hrane.  Japanci s druge strane eutaniziraju životinje koje nitko neće, pa tako i pse, sličan model ima i Nizozemska koja je prva država u EU bez napuštenih životinja sve su ih eutanizirali. Držite li životinje ?? Što vi mislite o tome ??
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 15:18 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7429 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Mislim da trebaju i centri i eutanazija.
Centri bi poslužili za privremen prijem životinje dok joj se ne pronađe udomitelj, ali ne bi bilo slučajeva da tu žive psi godinama jer ni oni tada nemaju neku kvalitetu života.
Oni nisu čoporska životinja, bez obzira što poprime, instiktivno, neka od obilježja čopora kada su u grupi. To je jednostavno način preživljavanja, pas kao životinja postoji kao ljudski izum, današnji pas nije vuk. Ako nema ljude i suživot s ljudima onda ni nema svoju svrhu.
Kao što ni kućna kokoš nema svrhu u divljni.
Znam da će netko reći psi nisu kokoši, odani su ljudima, i ovo i ono, ali realno, oni su životinja i bez te svrhe koju imaju uz ljude oni su životinja koja samo preživljava i pati se.
Znači dati priliku za udomljivanje, ako nije moguće eutanazija.
Kada bi eutanazija bila prvo rješenje ljudi bi ih skrivali i kada ih ne žele, jer ne bi da ih netko ubije. Za posljedici mi bismo završili sa više pasa lutalica a ne manje.
Japanci i nizozemci nisu balkanci, kod nas sve funkcionira drugačije.
Bilo je slučajeva gdje se dođe po nekog psa pa se ljudi okupe i psuju ljudima koji su došli uraditi svoj posao. Ja bih samo rekao, svakom od tih što psuje: "Evo papirologija, potpiši i od danas je to tvoj pas! Odgovoran si da nikoga ne ugrize ili ti ideš u zatvor.".
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 18:20 |
|
|
|
Koliko se sjećam, u nas je postojao zakon o eutanaziji životinja ako se u određenom roku ne udome. A onda su udruge za zaštitu životinja digli bunu oko tog zakona, a nisu ništa pripomogle da se poboljšaju uvjeti u azilima. Bar da su organizirali akcije čišćenja.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 22:54 |
|
|
|
Zasto eutanazija macke i psi su relativno kratkog zivotnog vijeka, sterilizacijom rjesavas problem. Ja bih bez treptanja streljao covjeka koji povrijedi mačku
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 23:13 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4365 Lokacija: Dridska Župa
|
Karabaja je napisao/la: Zasto eutanazija macke i psi su relativno kratkog zivotnog vijeka, sterilizacijom rjesavas problem. Ja bih bez treptanja streljao covjeka koji povrijedi mačku A pasa neb, zanimljivo.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 06 pro 2025, 23:44 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Zasto eutanazija macke i psi su relativno kratkog zivotnog vijeka, sterilizacijom rjesavas problem. Ja bih bez treptanja streljao covjeka koji povrijedi mačku A pasa neb, zanimljivo. Zato sto me tako naucio prorok Muhamed. Eto dobio si odgovor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 07 pro 2025, 01:54 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4365 Lokacija: Dridska Župa
|
Karabaja je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
A pasa neb, zanimljivo.
Zato sto me tako naucio prorok Muhamed. Eto dobio si odgovor. Znam, mrzite kerine više i od kjafira, pogotovo ako su crni.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 07 pro 2025, 07:15 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Zasto eutanazija macke i psi su relativno kratkog zivotnog vijeka, sterilizacijom rjesavas problem. Ja bih bez treptanja streljao covjeka koji povrijedi mačku Vole se ljudi igrati Boga. Zamisli ti koja je to nadmenost i kompleks, smeta ti živo biće zato što živi. Ovi za zaštitu životinja su isti kao i ekološki aktivisti. Njih ne zanima zdravlje ljudi niti životinja, zanima ih njihova niša, da bude čista od smeća i neugodnosti. Their own little habitat.
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 07 pro 2025, 07:35 |
|
|
Ako ima netko da bi udomio psića, nek se javi na PP. Očišćeni od parazita i zdravi, a ni prijevoz nije problem. Usrećite sebe, djecu, psića i mene. 
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Japanski model za životinje u RH Postano: 07 pro 2025, 19:08 |
|
|
Brane je napisao/la: Drage su mi životinje, ali model koji ima Hrvatska postavlja dosta upitnika. U Hrvatskoj kao gljive poslije kiše niču centri za pretežno pse ali i mačke vjerovatno ima i za druge životinje. Milijuni € se izdvajaju iz Državnog ali iz lokalni proračuna da bi se izgradili ti centri, ali i za samo održavanje postojećih centara. Zagreb centar Dumovec Citat: Ministar Šime Erlić objasnio je kako je riječ o 3 faze projekta, u što je ukupno uloženo preko 7 milijuna eura Dakle vidimo da su uložili 50 milijuna kuna u izgradnju prihvatilišta za napuštene pse, to je samo jedan projekt a ima ih po Hrvatskoj jako puno. To je smišljeni projekt, kao bi business prodaje pasa bio iznimno profitabilan, jer ljudi kupe malo štene djeci kad naraste ostave ga u prihvatilištu i onda se opet kupuje novo štene ili mačka i slično. Također i proizvođači hrane za živptinje tu ubiru extra profit jer sva ta skloništa troše velike količine pseće hrane.  Japanci s druge strane eutaniziraju životinje koje nitko neće, pa tako i pse, sličan model ima i Nizozemska koja je prva država u EU bez napuštenih životinja sve su ih eutanizirali. Držite li životinje ?? Što vi mislite o tome ?? Totalna nebuloza, nema nikakvog biznisa sa životinjama u skloništima. Niti ih itko kupuje, niti prodaje, niti nečistokrvne životinje imaju ikakvu cijenu. Protiv ibijanja životinja ( to inače rade nerazvijene zemlje, tipa šonteraji u Bosni i Srbiji), a za sterilizaciju, čipiranje i najstrože kažnjavanje napuštanja.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|