|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 183 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 15:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jopa je napisao/la: Citat: I narvno da je dobro što se studenti interesiraju i predlažu, ali nije dobro , kao što rekoh, što je prijedlog diletanstski i što studenti nisu u kontaktu s aktulanom politikom, ovo su vremena kada treba upregnuti koordinirano na svim poljima, ustavne promjene i izborni zakon je stvar koja kod svih Hrvata mora biti nedvosmislenana s jasnim zahtjevima, ovo nadilazi unutarnja pitanja Hrvata i lokalne teme gdje je pluralizam nužnost. Da obranim studente koje si naveo. Ovako NGO su nevladine organizacije i bile su pozvane da dadnu prijedloge. Hrvatska politika u BiH nema ni početak a ni kraj. Nitko ne zna što se traži i što se želi. Udruge moraju biti apolitične i ne podržavati ni jednu stranku. ZKHS je kompaktan da dadne svoj prijedlog kao što je i dao. Radili su ga studenti koji su hvatali vrijeme između ispita,predavanja i pisali ovo. Nisu dobili niti jednu protuslugu za ovaj prijedlog. Samo mogu reći da su ponosni na učinjeno. Dosta ljudi ne želi se baviti politikom ili ako želi dadne dosta prijedloga ali to ne realiziraju. Bit će mi drago da bude i 100 novih prijedloga od strane Hrvata da se pokaže da i mi želimo nešto a ne da umjesto nas netko odlučuje. Ako netko želi pisati prijedlog i ja se nudim da pomognem - kao što sam rekao uvijek sam da se radi nešto. Malo o ZKHS-z. ZKHS organizira tribine, piše prijedloge i primjedbe, skuplja humanitarnu pomoć za Hrvate u BiH i druge, pomaže studentima koji dođu u Zagreb, promovira Hrvate iz BiH i gospodarstvenike: sve to sa vlastitim kapacitetima i ponekoga sponozora i njegove dobre volje za davanje. Da se pomogne ZKHS kroz davanje potpore ili kapitala udruga bi bila 100 puta jača. Zato molim kada se govori o studentima neka se preskoči taj dio glupi, neobrazovani i lijeni. ZKHS je najaktivnija studenska udruga u Zagrebu često na udaru raznih likova. Samo naprijed, nemojte posustati, i naučite koristiti tuđu pljuvačinu, pa i mržnju kao pogonsko gorivo, meni taj pristup dobro fercera.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 15:38 |
|
|
Citat: Samo naprijed, nemojte posustati, i naučite koristiti tuđu pljuvačinu, pa i mržnju kao pogonsko gorivo, meni taj pristup dobro fercera. Ma to ZKHS ne dira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 17:49 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jopa je napisao/la: Da obranim studente koje si naveo. Ovako NGO su nevladine organizacije i bile su pozvane da dadnu prijedloge. Hrvatska politika u BiH nema ni početak a ni kraj. Nitko ne zna što se traži i što se želi. Udruge moraju biti apolitične i ne podržavati ni jednu stranku.
ZKHS je kompaktan da dadne svoj prijedlog kao što je i dao. Radili su ga studenti koji su hvatali vrijeme između ispita,predavanja i pisali ovo. Nisu dobili niti jednu protuslugu za ovaj prijedlog. Samo mogu reći da su ponosni na učinjeno. Dosta ljudi ne želi se baviti politikom ili ako želi dadne dosta prijedloga ali to ne realiziraju.
Bit će mi drago da bude i 100 novih prijedloga od strane Hrvata da se pokaže da i mi želimo nešto a ne da umjesto nas netko odlučuje. Ako netko želi pisati prijedlog i ja se nudim da pomognem - kao što sam rekao uvijek sam da se radi nešto.
Malo o ZKHS-z. ZKHS organizira tribine, piše prijedloge i primjedbe, skuplja humanitarnu pomoć za Hrvate u BiH i druge, pomaže studentima koji dođu u Zagreb, promovira Hrvate iz BiH i gospodarstvenike: sve to sa vlastitim kapacitetima i ponekoga sponozora i njegove dobre volje za davanje. Da se pomogne ZKHS kroz davanje potpore ili kapitala udruga bi bila 100 puta jača. Zato molim kada se govori o studentima neka se preskoči taj dio glupi, neobrazovani i lijeni. ZKHS je najaktivnija studenska udruga u Zagrebu često na udaru raznih likova.
Samo naprijed, nemojte posustati, i naučite koristiti tuđu pljuvačinu, pa i mržnju kao pogonsko gorivo, meni taj pristup dobro fercera. ZKSH je najugledniji i najpriznatiji zavičajni klub u ZG, iako mnogi vjeruju drugačije u ZG ne jedu Hercegovce, a ni Srbe kad smo već kod pozntih jela, tako da nema ni tragova pljuvačine, a kamoli mržnje prema jednom takvom kubu, nprotiv uglavnom imaju dobru podršku, kontakte i veze, e sad bi čovjek pomislio da je tu netko neinformiran pa onda vidi mržnju gdje cvjeta ljubav i sklad, ali budući da znamo da se radi i propalom manipulatoru onda ipak šire pojašnjenje nije potrebno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 17:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Riječ je o kretenskim reakcijama (poput tvojih i Čika Božinih na ovoj temi) neinformiranih idiota na njihov prijedlog i druge aktivnosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 17:57 |
|
|
|
Da, ali moje reakcije naravno nisu kretenske, nego kao i uvijek konstruktivne i jasno govore ,o temi o kojoj se raspravlja, što nije dobro,e sad kako takvo nešto može biti nekome kretensko, ja imam svoj stav i o tome, ali nije tema, a ne volim kad se širenjem teme od s biti rasprave.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 19:15 |
|
|
|
Ja poštujem tvoje mišljenje.
Slažem se da je prijedlog trebao biti još pedantniji, vrijeme predaje je bilo uskraćeno. ZKHS se kasno uključio ako uzmemo da su već gospoda dogovorili prenamjenu općina itd. Moraš uzeti u obzir i stanje u Hrvata. Svi govore da su stručni, pametni - idejni začetnici pa evo samo studenti poslali prijedloge. Gdje su ti silni profesori, znanstvenici, gospodarstvenici itd - njih to ne zanima. Neće da se sukobljavaju s drugačijim mišljenjima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 19:47 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
U pogledu potrebnih preduvjeta za pripremu ozbiljnih prijedloga za reformu administrativnog sustava, samo ću ukazati na to da je u Hrvatskoj 2010. dovršena studija pod naslovom: Analitičke podloge za učinkovitu decentralizaciju u Hrvatskoj s težištem na fiskalnoj decentralizaciji, ali i uz uzimanje u obzir potrebe za upravnom reorganizacijom: http://www.eizg.hr/hr-HR/Analiticke-podloge-za-ucinkovitu-decentralizaciju-u-Hrvatskoj-554.aspxStudija je javno dostupna i besplatno je se može preuzeti, a obuhvaća 381 stranicu. Poveznica na studiju: http://www.eizg.hr/Download.ashx?FileID=0d20657a-dc11-4251-a199-c829ce99e294Uvidom u studiju lako je zaključiti na koje se elemente osvrću ozbiljne države u planiranju upravnih reformi. Dodat ću, da je Federacija BiH još daleko kompliciraniji slučaj od normalne države poput Hrvatske, tako da bi analitička studija za BiH trebala biti višestruko veća, a nužan preduvjet za takvu studiju bi bili svježi podatci s popisa stanovništva. *** Gospodin Patrick Moon, koji želi dobiti prijedloge od nevladinog sektora kojemu nije stavio na raspolaganje nikakvu analitičku podlogu i to uoči popisa stanovništva, na koji se čekalo 12 godina u odnosu na uobičajene intervale, pokazuje koliko je ozbiljno pristupio problemu reforme Federacije BiH formirajući " Ekspertnu skupinu za pripremu prijedloga preporuka za promjene Ustava Federacije BiH" s rokovima koje im je zadao. Zanimljivo je da je blog Ekspertne skupine koja se bavi reformom Federacije BiH po Google Chrome-u na srpskom jeziku (Serbian). http://ustavnareformafbih.blogspot.com/Njihov e-mail je: [email protected]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 19:59 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Glazbenik je napisao/la: U pogledu potrebnih preduvjeta za pripremu ozbiljnih prijedloga za reformu administrativnog sustava, samo ću ukazati na to da je u Hrvatskoj 2010. dovršena studija pod naslovom: Analitičke podloge za učinkovitu decentralizaciju u Hrvatskoj s težištem na fiskalnoj decentralizaciji, ali i uz uzimanje u obzir potrebe za upravnom reorganizacijom: http://www.eizg.hr/hr-HR/Analiticke-podloge-za-ucinkovitu-decentralizaciju-u-Hrvatskoj-554.aspxStudija je javno dostupna i besplatno je se može preuzeti, a obuhvaća 381 stranicu.Poveznica na studiju: http://www.eizg.hr/Download.ashx?FileID=0d20657a-dc11-4251-a199-c829ce99e294Uvidom u studiju lako je zaključiti na koje se elemente osvrću ozbiljne države u planiranju upravnih reformi. Dodat ću, da je Federacija BiH još daleko kompliciraniji slučaj od normalne države poput Hrvatske, tako da bi analitička studija za BiH trebala biti višestruko veća, a nužan preduvjet za takvu studiju bi bili svježi podatci s popisa stanovništva. *** Gospodin Patrick Moon, koji želi dobiti prijedloge od nevladinog sektora kojemu nije stavio na raspolaganje nikakvu analitičku podlogu i to uoči popisa stanovništva, na koji se čekalo 12 godina u odnosu na uobičajene intervale, pokazuje koliko je ozbiljno pristupio problemu reforme Federacije BiH formirajući " Ekspertnu skupinu za pripremu prijedloga preporuka za promjene Ustava Federacije BiH" s rokovima koje im je zadao. Zanimljivo je da je blog Ekspertne skupine koja se bavi reformom Federacije BiH po Google Chrome-u na srpskom jeziku (Serbian). http://ustavnareformafbih.blogspot.com/Njihov e-mail je: [email protected]Već sam ju stavljao tu na forum, no nije naišla na neki interes... hrvatska/kajin-jakovcicu-ne-vodi-separatisticke-ratove-t9101.html?start=50
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 20:08 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6190 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 20:40 |
|
|
Jopa je napisao/la: Ja poštujem tvoje mišljenje.
Slažem se da je prijedlog trebao biti još pedantniji, vrijeme predaje je bilo uskraćeno. ZKHS se kasno uključio ako uzmemo da su već gospoda dogovorili prenamjenu općina itd. Moraš uzeti u obzir i stanje u Hrvata. Svi govore da su stručni, pametni - idejni začetnici pa evo samo studenti poslali prijedloge. Gdje su ti silni profesori, znanstvenici, gospodarstvenici itd - njih to ne zanima. Neće da se sukobljavaju s drugačijim mišljenjima. Bolan nije loše što su studenti dali prijedlog, ponavljam treći put da je to dobro, ali opet ponavljam da taj prijedlog meni izgleda neozbiljno u ovom trenutku, radi se o tome da je u pitanju reforma Federacije koja je nužna zbog presude Sejdić Finci i stoga vaš prijedlog koji mijenja granice entiteta neće ni biti uzet u razmatranje, slikovito rečeno jer ne ispunjava uvjete iz natječaja. Druga stvar je u tome što studentski pollitički aktivizam mora biti u konzulltaciji s politikom ukoliko se želi ostvariti nekakv odjek i učinak, stvari jednostavno tako funkcioniraju, svi ovi muslimanski prijedlozi su financirani od intersnih skupina iz vana ili su produžene ruke muslimnske politike, a služe tome da se dobije dojam masovnosti političkih stajališta koje su oni ustvari smislili u svojoj političkoj kuhinji i njihova svrha je sinergijsko djelovanje i puhanje u istu trubu. Kad vi i ostali dajete svoje prijedloge ovako napamet, zasebno, nevezano za ostale, nekordinirano, neusklađeno i često suprotno od drugih, to ostavlja dojam da Hrvati opet ne znaju što žele i da je ono nešto samo težnja nacionalističkih "2 HDZa"( vidio si kako planski forsiraju taj izraz), a ne većinska težnja hrvatskog naroda. I treća stvar je što je prijedlog sam po sebi nekvalitetan, RS je objektivno neupitna, Posavina je završena priča i nema nikakvog smisla odricanje od teritorija koji su naši i višeznačno korisni, kad su nam već političke stranke neodgovarajuće orgnizirane i nisu u stanju kontaktrati udruge, onda ste vi ,kad ste već imali dobru namjeru, trebali njih kontaktirati i dogovoriti kako korisno djelovati, loš je stav a priori odbaciti političare kao nesposobne i lopove jer kakvi god jesu birani su od naroda kao najbolji, a često i nisu tako loši , nego jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnih kadrova jer ni nas samih ukupno nema puno, to je kao kad se u razjednjinjenoj hr desnici svaki dan javi novi vođa s novom idejom, a to sve skupa tako rascjepkano ne vrijedi ništa, zato takva udruga studenata mora tražiti suradnju sa svim relevantnim organizacijama u HB, a prvenstveno s političarima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 21:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Što bi netko stvarao NVO prijedloge? Ajde ako budem u mogućnosti (vremenskoj) pomoći ću.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 23 tra 2013, 22:13 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Ceha je napisao/la: Je, samo što nismo NVO  Najmanji problem je osnovati takvo što: tri čovjeka, 300 kn, pečat, statut, zapisnik, par formulara i malo dobre volje. Uostalom, pada mi na pamet nekolicina NVO koje bi takvo što podržale, kako u RH, tako i u BIH.  Može  Napravit ćemo nešto 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 10:10 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Jopa je napisao/la: Ja poštujem tvoje mišljenje.
Slažem se da je prijedlog trebao biti još pedantniji, vrijeme predaje je bilo uskraćeno. ZKHS se kasno uključio ako uzmemo da su već gospoda dogovorili prenamjenu općina itd. Moraš uzeti u obzir i stanje u Hrvata. Svi govore da su stručni, pametni - idejni začetnici pa evo samo studenti poslali prijedloge. Gdje su ti silni profesori, znanstvenici, gospodarstvenici itd - njih to ne zanima. Neće da se sukobljavaju s drugačijim mišljenjima. Bolan nije loše što su studenti dali prijedlog, ponavljam treći put da je to dobro, ali opet ponavljam da taj prijedlog meni izgleda neozbiljno u ovom trenutku, radi se o tome da je u pitanju reforma Federacije koja je nužna zbog presude Sejdić Finci i stoga vaš prijedlog koji mijenja granice entiteta neće ni biti uzet u razmatranje, slikovito rečeno jer ne ispunjava uvjete iz natječaja. Druga stvar je u tome što studentski pollitički aktivizam mora biti u konzulltaciji s politikom ukoliko se želi ostvariti nekakv odjek i učinak, stvari jednostavno tako funkcioniraju, svi ovi muslimanski prijedlozi su financirani od intersnih skupina iz vana ili su produžene ruke muslimnske politike, a služe tome da se dobije dojam masovnosti političkih stajališta koje su oni ustvari smislili u svojoj političkoj kuhinji i njihova svrha je sinergijsko djelovanje i puhanje u istu trubu. Kad vi i ostali dajete svoje prijedloge ovako napamet, zasebno, nevezano za ostale, nekordinirano, neusklađeno i često suprotno od drugih, to ostavlja dojam da Hrvati opet ne znaju što žele i da je ono nešto samo težnja nacionalističkih "2 HDZa"( vidio si kako planski forsiraju taj izraz), a ne većinska težnja hrvatskog naroda. I treća stvar je što je prijedlog sam po sebi nekvalitetan, RS je objektivno neupitna, Posavina je završena priča i nema nikakvog smisla odricanje od teritorija koji su naši i višeznačno korisni, kad su nam već političke stranke neodgovarajuće orgnizirane i nisu u stanju kontaktrati udruge, onda ste vi ,kad ste već imali dobru namjeru, trebali njih kontaktirati i dogovoriti kako korisno djelovati, loš je stav a priori odbaciti političare kao nesposobne i lopove jer kakvi god jesu birani su od naroda kao najbolji, a često i nisu tako loši , nego jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnih kadrova jer ni nas samih ukupno nema puno, to je kao kad se u razjednjinjenoj hr desnici svaki dan javi novi vođa s novom idejom, a to sve skupa tako rascjepkano ne vrijedi ništa, zato takva udruga studenata mora tražiti suradnju sa svim relevantnim organizacijama u HB, a prvenstveno s političarima. Zbog ovoga svega što si naveo i jesmo tu di jesmo, stalno se vrtimo oko jednog te istog, jer ne postoji kvalitetna alternativa koja će pogurati jače stranke ( stranku) na veći angažman. Imamo samo jedan izbor, a to nije dobro. Do sada mi izgleda kako ih samo guramo da bi ostali na svojim pozicijama bez nekih većih kvalitetnih rezultata. Nisam anarhista, zato je podrška bila HDZ-u kad je trebalo, ali ne čini mi se da mogu izvući dovoljno. Ovaj prijedlog nije dobar , ali je je prijedlog. Zašto ih opet guraš u neke okvire koji su sami po sebi ograničavajući, pusti ih neka se razmašu. Ti političari, imaju jadnu i nikakvu oporbu, koja im savršeno odgovara, jer nemoguće je biti gori od njih, možeš biti samo bolji, potrebna nam je stranka koja bi svojom snagom i jačinom mogla biti dostojan "protivnik" HDZ-u. Ne na ovaj način kao do sada, što su se stranke sa hrvatskim predznakom sukobile za birače, već kvalitetom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 13:52 |
|
|
|
Je Sonja , tako je , mnogo je bolje bilo prije dok je HDZ bio za Treći, dvedesetka bez POsavine nije htjela razgovarati, HSP bio za nekakve kantone, HSS bio protiv entiteta, Crkva bila za regije, a ekipa bila protiv svega i sve je bilo izdaja, prodaja, podaništvo... i to je bilo puno boje jer smo imali alternative, i sve to bez uz protivljenje mz, sa samo 450 000 ljudi, kontra 2 aktivna neprijatelja koji čvrsto znaju što hoće. I samo nek postoji alternativa i samo nek svak bude važan i da svoj specijalni prijedlog iako ovo malo naroda što nas ima nema nikakve dvojbe što želi, narod ne želi alternativu, narod želi ravnopravnost i entitet.
Stvari koje se tiču temeljnih nacionalnih interesa moraju biti usaglašene konsenzusom, bilo bi dobro i da se formalno potpišu i da se o njim raspravlja isključivo u kategoriji tko je radio u tom nedvosmislenom interesu, a tko nije i tko je radio štetu.
Kad smo već kod alternativa, znači onih kod kojih se ne radi o temeljnim nacionalnim interesima, one su nužne i korisne, ali situacija je takva da u malobrojnim narodima i nema baš puno kadra koji može kvaitetno voditi državu, nema ga ni u HR, a pogotovo u nas, znači manje više imaš to što imaš, ako imaš kontakte s općinskom politikom vidjt ćeš da i tamo imaš 2-3 ili koji više čovjek koji može osmisliti i organizirati strategiju , a sve ostalo izvršava ono što im je zadano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:08 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: narod ne želi alternativu, narod želi ravnopravnost i entitet. Ma čuješ, to je teoretski istina, ali praksa nas zeza, u praksi samo snažna alternativa koja puše za vrat može natjerati HDZ da nešto konkretno radi. Volio bi i ja da nije tako, i da možemo HDZu plebiscitarno dati glas, a onda će oni raditi kako znaju i umiju. Nitko sretniji od mene. Samo neće oni, onda se osjećaju sigurnim kao da smo u jednostranačkom sustavu i efikasni su kao savez komunista 80-tih. Izgleda nemaju motivacije bez alternative.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:11 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Je Sonja , tako je , mnogo je bolje bilo prije dok je HDZ bio za Treći, dvedesetka bez POsavine nije htjela razgovarati, HSP bio za nekakve kantone, HSS bio protiv entiteta, Crkva bila za regije, a ekipa bila protiv svega i sve je bilo izdaja, prodaja, podaništvo... i to je bilo puno boje jer smo imali alternative, i sve to bez uz protivljenje mz, sa samo 450 000 ljudi, kontra 2 aktivna neprijatelja koji čvrsto znaju što hoće. I samo nek postoji alternativa i samo nek svak bude važan i da svoj specijalni prijedlog iako ovo malo naroda što nas ima nema nikakve dvojbe što želi, narod ne želi alternativu, narod želi ravnopravnost i entitet.
Stvari koje se tiču temeljnih nacionalnih interesa moraju biti usaglašene konsenzusom, bilo bi dobro i da se formalno potpišu i da se o njim raspravlja isključivo u kategoriji tko je radio u tom nedvosmislenom interesu, a tko nije i tko je radio štetu.
Kad smo već kod alternativa, znači onih kod kojih se ne radi o temeljnim nacionalnim interesima, one su nužne i korisne, ali situacija je takva da u malobrojnim narodima i nema baš puno kadra koji može kvaitetno voditi državu, nema ga ni u HR, a pogotovo u nas, znači manje više imaš to što imaš, ako imaš kontakte s općinskom politikom vidjt ćeš da i tamo imaš 2-3 ili koji više čovjek koji može osmisliti i organizirati strategiju , a sve ostalo izvršava ono što im je zadano. Pitam se, čitaš li ti uopće što se događa, ili što ljudi pišu, ili samo pišeš pamflete za HDZ. Na svaki oblik kritike prema HDZ-u ponašaš se kao uspaničeni vatogasac. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:12 |
|
|
Eh, da nam je više takvih u RH. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:18 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kojih? Crvenih Sonja ili Ivo Miro Jovića?  Mislim da IMJ ima na tone.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:19 |
|
|
Ne s tom strašću i upornošću, gospodine Junuze. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:19 |
|
|
|
Ženo pišem ti što se događa, kao što to pišem i u zadnje 4 godine ovog foruma, a upravo to što se događalo i trenutno događa čak 99% i ovdje prisutnih, znači ljudi koji prate poitiku , ne zna.
Kakvi pamfleti za HDZ, daj malo pogledaj oko sebe, kad već nećeš ili ne znaš pročitati što ti pišem, samo da si s razumjevanjem pročitala upise koje sam napiaso na ovoj temi puno bi se pomakla u shvaćanju situacije u kojoj se nalaziš, HDZ nije cijeli svijet , nije početak i svršetak, ali je stranka s najvećom potporom hr naroda, a narod nije pogriješio kad je podržao HDZ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: narod ne želi alternativu, narod želi ravnopravnost i entitet. Ma čuješ, to je teoretski istina, ali praksa nas zeza, u praksi samo snažna alternativa koja puše za vrat može natjerati HDZ da nešto konkretno radi. Volio bi i ja da nije tako, i da možemo HDZu plebiscitarno dati glas, a onda će oni raditi kako znaju i umiju. Nitko sretniji od mene. Samo neće oni, onda se osjećaju sigurnim kao da smo u jednostranačkom sustavu i efikasni su kao savez komunista 80-tih. Izgleda nemaju motivacije bez alternative. Alterntiva čemu, HDZu ili rješenju hrvatskog pitanja? Kad već treba svaki post pisati i ponavjlati isto, dakle alternativa treba i to je nužnost u svakom smislu, osim oko pitanja temeljnih nacionalnih interesa. Izborni zakon se uskoro mijenja i sve hrvatske stranke, udruge i organizacije moraju čvrsto zagovarati pravo Hrvata da biraju svoje predstvnike i podržavati u tim nastojanjima legitimne političke predstavnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kojih? Crvenih Sonja ili Ivo Miro Jovića?  Mislim da IMJ ima na tone. IMJ nam je jedan od najkompletnijih političra, eh, da je više takvih, šteta što ga nema više , nisam ni znao koji su mu kapciteti dok se jednom prigodom , htijući pogledati što ima za reći jedan drugi kandidat, nisam uvjerio u to , ma da ti je samo bilo vidit kako je dominirao, ali ništa bahato iako nadmoćan u svakom pogledu, nego baš ono gospodski i argumentirano.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:46 |
|
|
SDB je napisao/la: Ne s tom strašću i upornošću, gospodine Junuze.  Nema tu neke posebne strasti, meni je drago ljude u neznanju uputit na stvarnost, da se ne radi o studentima ne bih se ni javio. Da im je npr. netko prije mene rekao ovo ,ne bi ni iznosili ovakav prijedog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 15:49 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ma čuješ, to je teoretski istina, ali praksa nas zeza, u praksi samo snažna alternativa koja puše za vrat može natjerati HDZ da nešto konkretno radi.
Volio bi i ja da nije tako, i da možemo HDZu plebiscitarno dati glas, a onda će oni raditi kako znaju i umiju. Nitko sretniji od mene.
Samo neće oni, onda se osjećaju sigurnim kao da smo u jednostranačkom sustavu i efikasni su kao savez komunista 80-tih. Izgleda nemaju motivacije bez alternative. Alterntiva čemu, HDZu ili rješenju hrvatskog pitanja?Kad već treba svaki post pisati i ponavjlati isto, dakle alternativa treba i to je nužnost u svakom smislu, osim oko pitanja temeljnih nacionalnih interesa. Izborni zakon se uskoro mijenja i sve hrvatske stranke, udruge i organizacije moraju čvrsto zagovarati pravo Hrvata da biraju svoje predstvnike i podržavati u tim nastojanjima legitimne političke predstavnike. HDZu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Javna tribina: Je li Hrvatska agresor a Herceg Bosna dio udruženog zločinačkog pothvata?" Postano: 25 tra 2013, 16:38 |
|
|
|
Evo kad smo već kod priče o onome što se stvrno događa i o zanimjlivim pojavnostima u društvu koja treba detektirati, na ovoj temi u samo nekoliko postova se moglo vidjeti niz različitih reakcija koje se često mogu vidjeti na forumu, a i u društvu općenito.
Npr reakcije na viđenja na koja pojedinci nisu navikli, a koja su ispravna , variraju od simpatičnih, to su oni koji kad im kažeš nešto što nisu znali, a oni te npr "optuže" "Ti si u HDZu", za njih je valst mit i vlast može sve, drugi su već nešto manje simptaični i oni kad im ukažeš na nešto što nisu znali , takvi to dožive kao napad na svoj ego, iako u stvarnosti nema govora o tome, nego se radi o dobronajernom širenju informacija, oni reagiraju na način da optužuju, napadju, brane se... često i riječima tipa "Ti si pokvaren i misliš na svoju guzicu"... Treći su mješavina, to bi bili Junuzi, oni reagiraju miksom optužbi tipa "Ti si u HDZu i misliš na svoju guzicu" ali oni ipak više naginju simpatičnima i generalno ,osim one sitne, nem tu one prave zlobe, dobronamjerni su.
A naravno ,da ne bude zabune, tu je i većina koja prihvća argumente same po sebi, netko brže, netko sporije ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|