|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 88 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 17:17 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
|
Meni su HDSSB-ovci isti kao i HDZ-ovci. Samo što ovi skupljaju glasove na regionalne osjećaje. Pa skoro svi odreda su bili članovi HDZ-a .
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 17:31 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
mario_cro je napisao/la: Meni su HDSSB-ovci isti kao i HDZ-ovci. Samo što ovi skupljaju glasove na regionalne osjećaje. Pa skoro svi odreda su bili članovi HDZ-a . Tako nekako, s još jeftinijim populizmom od onoga kojega prodaje HDZ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 17:38 |
|
|
|
da sam stanovnik istre i da znam da u centralnu državu uplaćujem daleko više nego ista vraća istri nazad, svim srcem bio bih za autonomiju iste. s obzirom da sam stanovnik jedne od siromašnijih županija, poručujem autonomašima u istri da se ne igraju vatrom, jer pobogu, mi na banovini oduvijek živimo od rata i od mirovina zarađenih u tim ratovima, naravno uglavnom radimo u državnoj službi. zato braćo istrani ne serite, nego redovno uplaćujte porez, jer ako mirovine i plaće ne budu radovne, eto rata, a onda i od turizma nema ništa. bog vas veselio....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 19:08 |
|
|
|
Možeš se odreći mirovine i pokrenuti biznis. Samo onda ne bi mogao biti toliko vremena HB. org.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 19:36 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Možeš se odreći mirovine i pokrenuti biznis. Samo onda ne bi mogao biti toliko vremena HB. org. Podržavam! Podržavam lokalnu samoupravu i smatram da trebaju imati značajnije ovlasti (koje su i dobro uređene) i više novca za lokalne projekte. Ali to baljezganje i pomakanje nacionalne solidarnosti ne podržavam. Vlada RH treba pomoći svakoj regiji Hrvatske da se dalje razvija ali više treba pomoći onima koji su najnerazvijeniji. To je trenutno Slavonija i cijela RH treba solidarno pomoći našim Slavoncima da se osove na noge. Kao što ću i od njih zahtjevati solidarnost prema Istri i Međimurju ako se situacija izmjeni. Tu temeljnu solidarnost i zajedništvo ne smijemo izgubiti.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 19:49 |
|
|
|
Slažem se, apsolutno. Kao što smo mi ostali nekad pomagali Istr(ij)anima i Međimurcima politički, pa i ekonomski, sad je red na njima da pomognu nekim drugim krajevima. Sutra će možda opet biti obrnuta situacija.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:12 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: A situacija na hrvatskoj politickoj sceni u RH i hrvatskoj politickoj sceni u BiH je usporediva? HDZ RH je isto radio spram konkurencije na desnici i to nisam odobravao. Što misliš o HDSSB-u?  Odbjegla podružnica HDZa koja je okupila popriličan broj najgorih likova iz GO HDZa Osijeka i ŽO HDZa Slavonije koje su potonji mogli ponuditi (čast izuzecima kojih uvijek ima) . Dakako prije bi umrli u najgorim mukama nego priznali da su 2003.g. bili na listi HDZa za Slavoniju koju je Šeki predvodio (odnosi se na prvake HDSSBa koji su ponosno nosili HDZov stranački dres na 3., 4.,5..... mjestu iste  ).
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:20 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Inače, kad smo već kod decentralizacije i autonomaštva, paradoks je da bi od fiskalne decentralizacije najveću korist (pored još par dijelova RH) imao Zagreb. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:22 |
|
|
Sad se vidi koliko su Zagrepčani domoljubni.  Od nas ni riječi. Neki kokodaču, a mi u tišini izgrađujemo lijepu našu. Pa se mislite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:24 |
|
|
Doduše u tim nastojanjima možda bankrotiramo gradski proračun ali kaj sad.  Nitko nije savršen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:28 |
|
|
SDB je napisao/la: Inače, kad smo već kod decentralizacije i autonomaštva, paradoks je da bi od fiskalne decentralizacije najveću korist (pored još par dijelova RH) imao Zagreb.  Pa zapravo kada vidimo da je Grad Zagreb ekonomski gigant spram svih ostalih županija onda i nije tako paradoksalno.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:31 |
|
|
doc je napisao/la: Sad se vidi koliko su Zagrepčani domoljubni.  Od nas ni riječi. Neki kokodaču, a mi u tišini izgrađujemo lijepu našu. Pa se mislite. Zar ti nisi dalmatinski Slavonac? 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:31 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Inače, kad smo već kod decentralizacije i autonomaštva, paradoks je da bi od fiskalne decentralizacije najveću korist (pored još par dijelova RH) imao Zagreb.  Pa zapravo kada vidimo da je Grad Zagreb ekonomski gigant spram svih ostalih županija onda i nije tako paradoksalno. Mislio sam, paradoksalno za tukce koji lupaju o decentralizaciji i centralizaciji, a pojma nemaju što to znači pa im je centralizacija=sve pare idu Zagrebu. Samo pogledajte koliko je država uložila novaca u zagrebački željeznički čvor, najprometniji u državi. Pa most na Peščenici je mjesecima stajao zatvoren. Lakrdija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:33 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pa zapravo kada vidimo da je Grad Zagreb ekonomski gigant spram svih ostalih županija onda i nije tako paradoksalno.
Mislio sam, paradoksalno za tukce koji lupaju o decentralizaciji i centralizaciji, a pojma nemaju što to znači pa im je centralizacija=sve pare idu Zagrebu. Samo pogledajte koliko je država uložila novaca u zagrebački željeznički čvor, najprometniji u državi. Pa most na Peščenici je mjesecima stajao zatvoren. Lakrdija.  Točno. Jebajiga ono je stvarno ispod svake kritike, Franjo Josip je modernije mostove gradio u svoje slavno doba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:34 |
|
|
|
Lopatu ili motiku u ruke i radi, stvaraj, pa će biti para. A ne samo kmečat: "Đe su naše pare!!??!!"
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Istrani moraju imati pravo referenduma i odvajanja od Hrvatske. Kao i Dubrovčani, nikad dočekati taj novac sjevernjaka za cestu i most. Nema smisla nikoga prisiljavati biti sa nekim ako to ljudi ne žele.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:37 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Lopatu ili motiku u ruke i radi, stvaraj, pa će biti para. A ne samo kmečat: "Đe su naše pare!!??!!" Ili kako Ameri kazu: Ne pitaj sto drzava moze uciniti za tebe, pitaj sto ti mozes uciniti za drzavu...malo pateticno, ali ima tu istine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:37 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Lopatu ili motiku u ruke i radi, stvaraj, pa će biti para. A ne samo kmečat: "Đe su naše pare!!??!!" Rado bi ja i motiku u ruke, ali nema više sletova ko' za Tile  . Nu stvar je u tome da ne bih htio vidjeti da se nadimak koji sada važi za Francusku ("Pariz i pustinja oko Pariza) primijeni na Hrvatsku (sa Zagrebom kao subjetkom i objektom) .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:38 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: doc je napisao/la: Sad se vidi koliko su Zagrepčani domoljubni.  Od nas ni riječi. Neki kokodaču, a mi u tišini izgrađujemo lijepu našu. Pa se mislite. Zar ti nisi dalmatinski Slavonac?  Jesam. Po potrebi publike. A ako ću u politiku onda izvlačim i zagorski backround. Mada kaže jedan vic treći put će Zagorje roditi Sotonu.  Trenutno wanna be Esseker.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:40 |
|
|
Evo padobranac, prije par dana je jeba mater IDS-ovcima neka sprovedu referendum, ionako ce popusiti i 80% ce se izjasniti Hrvatima, a sada trazi slobodnu Istru i Republiku Ragusa. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:40 |
|
|
|
Fiskalna decentralizacija bi najvjerojatnije dovela do povećanja razlika u razvijenosti između pojedinih dijelova države. Upravo zato centralna vlast ima odgovornost brinuti o ravnomjernom razvoju države, izbjegavajući priglupi populizam i vođenje politike temeljem razglednica nezadovoljnih lokalnih šerifa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
puntar2.0 je napisao/la: Evo padobranac, prije par dana je jeba mater IDS-ovcima neka sprovedu referendum, ionako ce popusiti i 80% ce se izjasniti Hrvatima, a sada trazi slobodnu Istru i Republiku Ragusa.  Ništa ja ne tražim. To traže ljudi koji žive tamo da ne žive u istoj državi u kojoj tovari kao ti. Ljudi neće da budu ustaše i nacionalisti, i to je sasvim normalno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:44 |
|
|
SDB je napisao/la: Fiskalna decentralizacija bi najvjerojatnije dovela do povećanja razlika u razvijenosti između pojedinih dijelova države. Upravo zato centralna vlast ima odgovornost brinuti o ravnomjernom razvoju države, izbjegavajući priglupi populizam i vođenje politike temeljem razglednica nezadovoljnih lokalnih šerifa. Točno, no može se tome priskočiti. Zakon o Područjima od Posebne Državne Skrbi je dobar primjer. Ili ne vidiš tu prevelikog manevarskog prostora ? Mislim da znam na kojeg lokalnog šerifa ciljaš s ovim razglednicama  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:45 |
|
|
|
Krajnje je vrijeme da mu punica dođe u posjet da ima koga podbadati.
Da, nažalost previše populizma, a najveći problem jačoj decentraliziaciji su lokalni šerifi, a ne centralna vlast.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Kajin: Jakovcicu, ne vodi separatisticke ratove! Postano: 03 sij 2013, 20:46 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Fiskalna decentralizacija bi najvjerojatnije dovela do povećanja razlika u razvijenosti između pojedinih dijelova države. Upravo zato centralna vlast ima odgovornost brinuti o ravnomjernom razvoju države, izbjegavajući priglupi populizam i vođenje politike temeljem razglednica nezadovoljnih lokalnih šerifa. Točno, no može se tome priskočiti. Zakon o Područjima od Posebne Državne Skrbi je dobar primjer. Ili ne vidiš tu prevelikog manevarskog prostora ? Sve se na kraju svodi na potrebu za prosvijećenom centralnom vlašću i suvislom redistribucijom. Što bi Vlado Šeks rekao, u nadi je spas.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|