|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Revizija
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 13:50 |
|
|
Šta mislite da li Bujo namerno tj po zadatku HDZ-a razbija desnicu ili je jednostavno zloban , pakostan .
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 13:57 |
|
|
Klasična zadrtost s desnice.
Puno je inata kod naših "časnih" desnih ljudi.
Eto neće sa HDZ-om, pa dobro onda, uvjerite 35% hrvata da vam daju podršku pa sakupljajte ostalih potrebnih mandata i vi budite ti koji krojite vlast.
Nemožete, ha?
To su ljudi zatvoreni u svoje echo-komore ne vide da je u Hrvatskoj veliki porast leftarda, iako stari komunista izumire, nadire soroševac, činjenično je da na domoljublju i anti-srpstvu i anti-jugokomunizmu nemožeš napraviti vladajuću stranku jakog desnog usmjerenja.
Pa jako desno usmjerenje nemamo ni hrvati u BiH, gdje nam i dalje radi nacionalna svijest, zbog izražene nacionalne ugroženosti, a u Hrvatskoj gdje se hrvati nacionalno osjećaju sigurni, ta priča neće biti jaka.
Treba biti pragmatik ako hoćeš biti na vlasti.
Zato ja nisam htio svoj glas tratiti na manje, znam kakva je opasnost ako se ideologija kao Možemo uvuče na vlast.
Sve što kroz HDZ-ovu popustljivost dolazi polagano, sa SDP-Možemo koalicijom dođe na silu, a to bi uključivalo i kaznu ako nekoga nazoveš "pogrešnim rodom", što znači ako muškarcu koji se rodio kao muško kažeš da je muško, bilo bi kažnjivo.
Ako mi nevjerujete u Njemačkoj već postoji takav zakon i već imaju sudske presude u tom smjeru.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 14:02 |
|
|
weasel je napisao/la: tetejac je napisao/la: Nek se raspadnu ko im jebe mater. Hrvatska nema desnicu. Nema da , sve degenerici i HDZ žetoni, ono malo ljudi što ima mozga se međusobno posvađa kad se 1% ne slažu. Šteta što Milanović ne osnuje neku ljevu suverenističku domoljubnu stranku, skupio bi dosta nezadovoljnih. On koristi SDP za to, problem priče je što je HDZ prejak i tako ne bi mogao do vlasti. A i s*ao je po ZDSu. Što se tiče novog naziva... Ovi koji su otišli su dobrim djelom Imovinski pokret, a ovi koji su ostali su Domaći klošari. Očekujem nešto tipa Domoljubni Preokret 2025, ali Radić je bolji menadžer, naći će neku bolju kraticu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 14:11 |
|
|
Desnica opet razočarala. Što je najgore, nitko ne može reći iznenađen sam. Svi smo to očekivali.
Sigurno se nadali ovaj put će biti ozbiljnije, ali svakako potajno znali da postoji velika mogućnost raspada. Strašno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 14:13 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1943 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Revizija je napisao/la: Šta mislite da li Bujo namerno tj po zadatku HDZ-a razbija desnicu ili je jednostavno zloban , pakostan . Ovo prvo, rekao bih.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 14:49 |
|
|
potocnj je napisao/la: Klasična zadrtost s desnice.
Puno je inata kod naših "časnih" desnih ljudi.
Eto neće sa HDZ-om, pa dobro onda, uvjerite 35% hrvata da vam daju podršku pa sakupljajte ostalih potrebnih mandata i vi budite ti koji krojite vlast.
Nemožete, ha?
To su ljudi zatvoreni u svoje echo-komore ne vide da je u Hrvatskoj veliki porast leftarda, iako stari komunista izumire, nadire soroševac, činjenično je da na domoljublju i anti-srpstvu i anti-jugokomunizmu nemožeš napraviti vladajuću stranku jakog desnog usmjerenja.
Pa jako desno usmjerenje nemamo ni hrvati u BiH, gdje nam i dalje radi nacionalna svijest, zbog izražene nacionalne ugroženosti, a u Hrvatskoj gdje se hrvati nacionalno osjećaju sigurni, ta priča neće biti jaka.
Treba biti pragmatik ako hoćeš biti na vlasti.
Zato ja nisam htio svoj glas tratiti na manje, znam kakva je opasnost ako se ideologija kao Možemo uvuče na vlast.
Sve što kroz HDZ-ovu popustljivost dolazi polagano, sa SDP-Možemo koalicijom dođe na silu, a to bi uključivalo i kaznu ako nekoga nazoveš "pogrešnim rodom", što znači ako muškarcu koji se rodio kao muško kažeš da je muško, bilo bi kažnjivo.
Ako mi nevjerujete u Njemačkoj već postoji takav zakon i već imaju sudske presude u tom smjeru. Kad dođe Možemo i SDP na vlast, a hoće ljudi moji kad tad, već sada se HDZ spasio samo radi retarda iz DP-a pa uvedu srednji rod i appache helikopter u osobne. A najzaslužniji za to će biti baš oni... Uspješno su produljili život Plenkiju 4 godine , postigli su jedino vlastito samouništenje , kao i samouništenje desnice a ljevica se grupira i obnavlja redove. A ljudima će kad tad dopizdit HDZ pa će glasat za promjenu samo promjene radi. U iduće 3 godine ima 0% šanse da se stvori ikakva snaga s 15 ili više ruku da bude korektiv vlasti, jedino će MOST životarit s 5-6 ruku ali tako sitni ne mogu ništa postići. Tako da neka šute i ne seru više. Pokazali su se u punom sjaju za što su (ne)sposobni.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 14:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema da , sve degenerici i HDZ žetoni, ono malo ljudi što ima mozga se međusobno posvađa kad se 1% ne slažu.
Šteta što Milanović ne osnuje neku ljevu suverenističku domoljubnu stranku, skupio bi dosta nezadovoljnih. On koristi SDP za to, problem priče je što je HDZ prejak i tako ne bi mogao do vlasti. A i s*ao je po ZDSu. Što se tiče novog naziva... Ovi koji su otišli su dobrim djelom Imovinski pokret, a ovi koji su ostali su Domaći klošari. Očekujem nešto tipa Domoljubni Preokret 2025, ali Radić je bolji menadžer, naći će neku bolju kraticu. Osobno budem glasao za ljevicu iduće izbore taman uveli petokraku, HDZ-u se mora stati na kraj iz X razloga a prvi je uvoz strane radne snage. Na desnom spektru i centru ne postoji prostor za razvoj novih snaga sve dok je HDZ na vlasti.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 15:02 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6317 Lokacija: Izvan sebe
|
weasel je napisao/la: tetejac je napisao/la: Nek se raspadnu ko im jebe mater. Hrvatska nema desnicu. Nema da , sve degenerici i HDZ žetoni, ono malo ljudi što ima mozga se međusobno posvađa kad se 1% ne slažu. Šteta što Milanović ne osnuje neku ljevu suverenističku domoljubnu stranku, skupio bi dosta nezadovoljnih. Nemoj tako javno. Skoro sam siguran da nas cita.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 15:17 |
|
|
Bujo je debil, tolerirao sam ga godinama u smislu ajde treba netko i to raditi, ali covjek je klasicni debil.
Jebala ga NDH i cvjecarstvo, covjek i dalje zivi u 1945. godini.
Da ne govorim o njegovoj prevrtljivosti.
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 15:45 |
|
|
Bujo je debil, ali jel moguće da ne znate da je Radić vlasnik Z1 televizije? Zato je Bujanec na njegovoj strani u sukobu, nema nekog izbora. Bujo radi što mu se naloži.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 15:54 |
|
|
Dobra politika Radića. Neka nacionalne snage, ovakve ili onakve, kupuju medije, elektronske, papirnate,,,
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 15:59 |
|
|
Apsolutno, samo bi bilo dobro da napravi ozbiljnu televiziju od Z1, a ne ovu smijuriju. I da je prvi uvjet HDZ-u za koaliciju davanje nacionalne koncesije Z1. Ali preduvjet za to je da se Z1 uozbilji, unormali ideološki i da se smanji neprijateljstvo s HDZ-om jer neće ti niko dat nacionalnu koncesiju da pljuješ po njima. Napraviš kompromis, ali imaš utjecaj na javno mijenje. Tako bi ja radio da sam Radić.
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 16:01 |
|
|
Dakle, umjesto 'prestanite financirat Novosti', ide 'dajte nam nacionalnu koncesiju'. Ali kažem, preduvjet je da se ta televizija uozbilji.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 16:08 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Apsolutno, samo bi bilo dobro da napravi ozbiljnu televiziju od Z1, a ne ovu smijuriju. I da je prvi uvjet HDZ-u za koaliciju davanje nacionalne koncesije Z1. Ali preduvjet za to je da se Z1 uozbilji, unormali ideološki i da se smanji neprijateljstvo s HDZ-om jer neće ti niko dat nacionalnu koncesiju da pljuješ po njima. Napraviš kompromis, ali imaš utjecaj na javno mijenje. Tako bi ja radio da sam Radić. Nije to samo do Z1 kao neke apstrakcije. Staljin je rekao da je jedina politika kadrovska. Zaposli kadrove, sposobne i imat ćeš takav medij. Nije realno da nemamo talenata za novinarstvo, nego ljudi u to ne idu ili ih blokiraju. Točno je da nekad nema talenata za nešto, ja bih rekao kod nas za beletristiku, no za ostale grane ima, dovoljno.
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 16:12 |
|
|
Inače, Radić je priznao da su kupnjom Z1 pomogli Plenkoviću, jer je tad bila realna opcija da će Z1 kupit protivnička struja u HDZ-u predvođena Milijanom Brkićem. Svašta se u politici događa u pozadini, teško je to sve pratiti. Dio toga se sazna nekoliko godina poslije, a dobar dio se nikad ne sazna.
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 16:14 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Apsolutno, samo bi bilo dobro da napravi ozbiljnu televiziju od Z1, a ne ovu smijuriju. I da je prvi uvjet HDZ-u za koaliciju davanje nacionalne koncesije Z1. Ali preduvjet za to je da se Z1 uozbilji, unormali ideološki i da se smanji neprijateljstvo s HDZ-om jer neće ti niko dat nacionalnu koncesiju da pljuješ po njima. Napraviš kompromis, ali imaš utjecaj na javno mijenje. Tako bi ja radio da sam Radić. Nije to samo do Z1 kao neke apstrakcije. Staljin je rekao da je jedina politika kadrovska. Zaposli kadrove, sposobne i imat ćeš takav medij. Nije realno da nemamo talenata za novinarstvo, nego ljudi u to ne idu ili ih blokiraju. Točno je da nekad nema talenata za nešto, ja bih rekao kod nas za beletristiku, no za ostale grane ima, dovoljno. Apsolutno! Može se od Z1 napravit ozbiljni medij. Pitanje je ima li tu svijesti o važnosti toga, ima li ambicije za tako nešto... Kad bi se odlučilo da se to želi, uspjelo bi se ..
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 16:42 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Nije to samo do Z1 kao neke apstrakcije.
Staljin je rekao da je jedina politika kadrovska.
Zaposli kadrove, sposobne i imat ćeš takav medij.
Nije realno da nemamo talenata za novinarstvo, nego ljudi u to ne idu ili ih blokiraju. Točno je da nekad nema talenata za nešto, ja bih rekao kod nas za beletristiku, no za ostale grane ima, dovoljno.
Apsolutno! Može se od Z1 napravit ozbiljni medij. Pitanje je ima li tu svijesti o važnosti toga, ima li ambicije za tako nešto... Kad bi se odlučilo da se to želi, uspjelo bi se .. Kad na HRT Burić radi svjetskoga kalibta Hrvatske kraljeve, Republiku, a i rade se Senjski uskoci i 100 drugih stvari, naravno da se može. Samo treba htjeti na pravom mjestu. A neki drugi ne mogu nešto: https://www.politika.rs/sr/clanak/36440 ... e-istorije
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 17:56 |
|
|
weasel je napisao/la: Kad dođe Možemo i SDP na vlast, a hoće ljudi moji kad tad, već sada se HDZ spasio samo radi retarda iz DP-a pa uvedu srednji rod i appache helikopter u osobne. A najzaslužniji za to će biti baš oni...
Uspješno su produljili život Plenkiju 4 godine , postigli su jedino vlastito samouništenje , kao i samouništenje desnice a ljevica se grupira i obnavlja redove. A ljudima će kad tad dopizdit HDZ pa će glasat za promjenu samo promjene radi.
U iduće 3 godine ima 0% šanse da se stvori ikakva snaga s 15 ili više ruku da bude korektiv vlasti, jedino će MOST životarit s 5-6 ruku ali tako sitni ne mogu ništa postići.
Tako da neka šute i ne seru više. Pokazali su se u punom sjaju za što su (ne)sposobni. Ne. Most je na zadnjim parlamentarnim osvojio 11 zastupnika. Od toga su 2 Suverenisti (od čega je jedna otpala Škegrina seka). Dakle, imamo 9, od čega su 2 otpala Raspudića. Most je na 7-8 (8. je ako brojimo Suvereniste). DP je imao 14, od čega su na početku otpala 3. Kolakušić, Jurčević i još jedan, koliko vidim tu, to je (ex Bandićev Lacković); https://www.sabor.hr/hr/zastupnici/klub ... a-11-sazivSpali su na 11, a sad su onda na 8, ili manje. Od imena samo vidim da su izgubili predsjednika kluba, Peternela, treba vidjeti tko su još i ostali. Inače, Jurčević je sa Suverenistima i Kolakušićem u istom klubu. https://www.sabor.hr/hr/zastupnici/klub ... i-pravda-iRaspudići su otišli s ex-hdzovcem, gradonačelnikom Sv.Nedelje i ex-fokusašem Zurovcem; https://www.sabor.hr/hr/zastupnici/klub ... s-11-sazivMostovaca je 7 u klubu; https://www.sabor.hr/hr/zastupnici/klub ... a-11-saziv
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 18:04 |
|
|
weasel je napisao/la: Osobno budem glasao za ljevicu iduće izbore taman uveli petokraku, HDZ-u se mora stati na kraj iz X razloga a prvi je uvoz strane radne snage.
Na desnom spektru i centru ne postoji prostor za razvoj novih snaga sve dok je HDZ na vlasti. Ja ne bi išao toliko daleko. Pa HDZ radi samo ono što Možemo zagovara. Da Možemo dođe na vlast, nastavilo bi se istim smjerom. Možda bi se samo malo usporilo, jer su ovi nesposobni, za razliku od lopova HDZovaca. Meni je bilo ok da sada dođe na vlast SDP pod Zokijem, Most i DP (ne i Možemo), ali za to na kraju nisu imali dosta. To bi bilo kratkotrajno, vrlo brzo bi se raspalo, ali bi se maknuo Plenky. Nije cijeli HDZ jednako štetočinski (niti ga se isplati reformirati), ali Plenković sa svojim useljavanjima prelazi sve granice. Na desnici nema normalne stranke, većina medija je lijeva, pa ih stalno grizu. Sada će vjerojatno Zoki izgubiti dobar dio vlasti u SDPu, a realno malo se vratio i ulijevo (priča sa ZDSom). Most je izgubio dio glasača, baš radi prevelikog ljevičarenja (ajd dobro, riješio se tu Raspudića, koji iako su poprilično inteligentni su sada teret, malo su si pucali u noge s tim obračunom). Suverenisti su se inače gložili s Radićem, pitanje je kakav će biti odnos prema Penavi (koji je na razini priglupog HDZovca, koji je iz stranke izbačen jer je bio glup, a ne nešto drugo). Načelno, Most + ovaj klub suverenista (Suverenisti+Kolakušić+Jurčević) mi izgleda ok, samo Most treba skrenuti desno i malo više uložiti u rad na terenu.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 18:04 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Bujo je debil, tolerirao sam ga godinama u smislu ajde treba netko i to raditi, ali covjek je klasicni debil.
Jebala ga NDH i cvjecarstvo, covjek i dalje zivi u 1945. godini.
Da ne govorim o njegovoj prevrtljivosti. Nije on prevrtljiv, nego radi što mu Radić kaže. I je, debil je, ali zamisli koliko su mediji propali kod nas, kad on ispada jedan od boljih.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 01 ruj 2024, 23:11 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la: On koristi SDP za to, problem priče je što je HDZ prejak i tako ne bi mogao do vlasti. A i s*ao je po ZDSu.
Što se tiče novog naziva... Ovi koji su otišli su dobrim djelom Imovinski pokret, a ovi koji su ostali su Domaći klošari. Očekujem nešto tipa Domoljubni Preokret 2025, ali Radić je bolji menadžer, naći će neku bolju kraticu. Osobno budem glasao za ljevicu iduće izbore taman uveli petokraku, HDZ-u se mora stati na kraj iz X razloga a prvi je uvoz strane radne snage. Na desnom spektru i centru ne postoji prostor za razvoj novih snaga sve dok je HDZ na vlasti. Već sam rekao da su opsesivci oko rodova i izjednačivači HDZa s jugoglobalistima- budale na kub.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 02 ruj 2024, 00:07 |
|
|
Može li neko napraviti malu retrospektivu lomljenja desnice do ovog Lasicinig konačnog sloma. Čini mi se da je devedesetih bio Paraga. Ne znam tačno šta je njega slomilo, valjda promuslimanski stavovi u kritično vreme za Hrvate u BiH? Pa su onda uglavnom neki drugi pravaši bili desnica, i bili su treća snaga u Hrvatskoj. Onda oni opadaju, pojavio se Glavaš, koliko je on bio jak i značajan, ni to ne znam. Sećam se NzH, konzervativaca, Suverenista, što je valjda neki prelazni period do DP-a. Mislim da je desnica bila prililčno osvežena kada je Karamarko preuzeo HDZ, ali nije potrajalo dugo. Sad se i DP pocepao. Elem, može li neko da identifikuje period u kojem je desnica bila najjača i ko su bili njeni nosioci?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 02 ruj 2024, 01:15 |
|
|
Kad je Karamarko vladao HDZom. Tad je HDZ bio desna stranka, bez obzira na svu korupciju.
Plenkovićev HDZ nije desno, nego lijevo. Njegovi partneri su HNS i slični...
DP je osmišljen kao nastavak te Karamarkove ideje (iako je sam Karamarko bio Mesićev mali, opet je desničario), dok je Most tu više reakcija na HDZove korupcije. Most je izgubio glasove radi prevelikog približavanja Milanoviću, a DP se raspao radi čiste nesposobnosti lidera.
Desnica je još uvijek na papiru jaka, ali je rascjepkana, a pitanje koji će biti rezultati nakon što HDZ provede porez na nekretnine. RH općenito nema oporbu, SDP trenutno nije lijeva stranka, a imamo i wokeovske ekstremiste Možemovce.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 02 ruj 2024, 01:27 |
|
|
Mi nemamo desnicu.
Realno ju nemaju ni Europa ni svijet, što god se pričalo.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Konačni Slom "desnice" Postano: 02 ruj 2024, 20:11 |
|
|
Tuzna istina, u EU desnica je desnica dok su ograniceni na laprdanje, cim dodju na pozicije, pretvaraju se u one koje kakti kritiziraju. Nije li Meloni najbolji primjer, pa i Le Pen.
Sve njih vode isti motivi, novac, moc, bogatstvo, a nema moci ako ne iskoristavas radnu snagu sa istoka. Samo jedan primjer.
Takodje desnicari su konformisti, za moc i novac, lako se oni slizu sa sotonistima. Samo da se docepaju pozicije.
Hrvatska desnica nikada nije ni postojala, gomila idiota. Ja jos nisam cuo nijednu progresivnu ideju sa desnog spektra, sve se svodi na cetnike, Beograd, SFRJ, NDH, mislim slazemo se mi ali dajte ljudi to su prozvakane teme. DP usao u vlast, kao da i nisu, sta su oni uradili kao dio vlasti a da je sprijecilo HDZ u onome sto HRZ radi vec godinama? nista.
Samo su pozicije zauzeli. Konformisti i prevaranti.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|