|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 78 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 17:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.dnevno.hr/vijesti/nekretnine ... 61413.html KRIJE LI SDP PRAVI GOSPODARSKI PROGRAM? Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Porez na imovinu će se obračunavati na sve nekretnine u kojima se ne živi. Čak i vlasnici zemljišta u građevinskoj zoni dodatno će se oporezovati ako zemljište ne stave u funkciju. Linić ujedno najavljuje da će se uvesti porezi na dividendu i mirovinu. Autor: D.G.| Photo: pixsell | Ponedjeljak, 28.11.2011 10:17 Iako predsjednik SDP-a i čelnik Kukuriku koalicije Zoran Milanović tijekom kampanje strogo pazi da ne otkriva koje će sve mjere buduća vlast s njim na čelu poduzeti kako ne bi preplašio svoje birače, njegov bliski suradnik Slavko Linić puno je otvoreniji. Novi list piše kako je Linić u svojoj Rijeci otvoreno govorio o uvođenju poreza na dividendu i poreza na imovinu. Linić najavljuje da će se porezom na dividendu i imovinu nadoknaditi manjak poreznih prihoda od poreza na dobit jer će se sva reinvestirana dobit tvrtki osloboditi plaćanja poreza. Porez na imovinu će se obračunavati na sve nekretnine u kojima se ne živi. Čak i vlasnici zemljišta u građevinskoj zoni dodatno će se oporezovati ako zemljište ne stave u funkciju. Također, zemljište koje je ušlo u građevinsku zonu, a nije izgrađeno, gubit će status i vratit će se natrag u poljoprivredno, najavljuje Linić. 'Onaj tko ima 10 stanova, bogat je čovjek i mora plaćati porez na 9 stanova, kazao je Linić. Tijekom mandata Linić otkriva i da će se sadašnje izdvajanje za zdravstveno osiguranje prepoloviti sa sadašnjih 15 na 7,5 posto plaće svih zaposlenika.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 17:39 |
|
|
|
Što mislite koliko će dana proći dok ne dođe demantij na ovo ? Naime veliki SDP-ovac Josipović ima 4, ili 5, stanova. A nije baš poznat po tome da se razbacuje novcem, voli štedjeti.
Ili i Josipović zna da su ovo SDP pošalice prije izbora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 19:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Prva liga ideja... Većina pljačkaša RH je uložila pare u sigurno, u nekretnine, umjesto u biznis da bar Hrvati imaju koristi od toga.  Svakako bi trebalo i one u kojima se živi, kako bi se izbjeglo lažno prijavljivanje, naravno, u puno manjem postotku...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 19:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Dvostruka dobit. Opelješiš po džepu tipove koji su kroz te investicije prali novac, a drugo, obuzdaš špekulacije sa cijenama nekretnina, čime indirektno možeš sniziti cijene i pomoći mlađim obiteljima.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 19:54 |
|
|
|
Ništa ovim ne možeš previše, predizborna demagogija i on to sam zna. Zakačit će samo obitelji sa 3 kuće, ili stana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 20:10 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Dvostruka dobit. Opelješiš po džepu tipove koji su kroz te investicije prali novac, a drugo, obuzdaš špekulacije sa cijenama nekretnina, čime indirektno možeš sniziti cijene i pomoći mlađim obiteljima. Male su šanse za to. Mada bih se mogao naći pogođenim, podržavam. Svatko treba bar malo staviti opće interese ispred partikularnih. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 20:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mateb je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Dvostruka dobit. Opelješiš po džepu tipove koji su kroz te investicije prali novac, a drugo, obuzdaš špekulacije sa cijenama nekretnina, čime indirektno možeš sniziti cijene i pomoći mlađim obiteljima. Male su šanse za to. Mada bih se mogao naći pogođenim, podržavam. Svatko treba bar malo staviti opće interese ispred partikularnih.  Slažem se, a ovo spominjem jer je taj vid pranja novca recimo u Hong Kongu nešto što se može vidjeti iz "prve ruke"...svakog vikenda iz Kine stižu korumpirani politički funkcioneri, doslovno sa torbama punim gotovine koje "ulažu" u novogradnju u HK, uopće se ne cjenkaju, samo gomilaju. Naravno, ove mjere u Hrvatskoj bi jednostavno mogle dovesti do toga da taj sumnjivi tajkunski kapital jednostavno ode preko granice, u zemlje gdje nema takvog poreza, i koje su otvorene za inozemne kupce. U SAD je u pripremi zakon koji bi stranim osobama koje kupe nekretnine iznad vrijednosti od 500.000 nagradio vizom za rad i boravak (naravno čim prodaju tu nekretninu, gube i vizu).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 20:50 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: mateb je napisao/la: Male su šanse za to. Mada bih se mogao naći pogođenim, podržavam. Svatko treba bar malo staviti opće interese ispred partikularnih.  Slažem se, a ovo spominjem jer je taj vid pranja novca recimo u Hong Kongu nešto što se može vidjeti iz "prve ruke"...svakog vikenda iz Kine stižu korumpirani politički funkcioneri, doslovno sa torbama punim gotovine koje "ulažu" u novogradnju u HK, uopće se ne cjenkaju, samo gomilaju. Naravno, ove mjere u Hrvatskoj bi jednostavno mogle dovesti do toga da taj sumnjivi tajkunski kapital jednostavno ode preko granice, u zemlje gdje nema takvog poreza, i koje su otvorene za inozemne kupce. U SAD je u pripremi zakon koji bi stranim osobama koje kupe nekretnine iznad vrijednosti od 500.000 nagradio vizom za rad i boravak (naravno čim prodaju tu nekretninu, gube i vizu). U Hrvatskoj su visoke cijene nekretnina više određene spregom banaka i krupnih investitora koji i dan-danas održavaju iznimno visoke cijene novogradnji (visoke za hrvatske plaće). Malo tržište, malo igrača i to je to. Tome, naravno, treba dodati i suluda očekivanja "jadnih bakica" da će za ruševne stanove u širem centru Zegeja dobiti 3000 ojra po kvadratu i živjeli. Mislim da će se prvo dogoditi raslojavanje, odnosno diversifikacija cijena, tako da će bolja gradnja na boljim lokacijama ostati visoko, a recimo Donji Grad Zagreba padati (nikad mi nije bila jasna privlačnost tog dijela - u mnogim stvarima zastarjela infrastruktura, buka, promet, nedostatak mjesta za parking).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 20:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Sprega navedenog, i medija. Ja u zadnjih 100 izdanja "Nekretnina" u JL čitam: Sad je pravo vrijeme za kupnju nekretnina... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 22:04 |
|
|
|
apsolutno dobar potez, trebalo je to davno uvesti, jer zaraditi stan u hrvatskoj je jako teško, a imati ih više, skoro nemoguće, osim raznim lopovlucima i makinacijama...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 29 stu 2011, 22:25 |
|
|
|
Danetov komšo
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 03 sij 2012, 20:41 |
|
|
|
Počelo je: Linić nas zadužio za 760 milijuna kuna
MINISTARSTVO financija održalo je aukciju trezorskih zapisa, na kojoj se kratkoročno zadužilo za oko 760 milijuna kuna. To je više od prvobitnog plana; cilj današnje aukcije bio je zadužiti se za 30 milijuna eura i 150 milijuna kuna.
Međutim, na aukciji je upisano trezorskih zapisa u vrijednosti od ukupno 52,905 milijuna eura (odnosno 398,53 milijuna kuna) i 362 milijuna kuna. Radi se o zaduživanjima na rok od tri mjeseca, šest mjeseci i godinu dana.
Obveznice su upisane uz kamatnu stopu od 4,5 posto za tromjesečno zaduživanje u eurima, odnosno 4,95 posto za jednogodišnje zaduženje u europskoj valuti. Kamatna stopa za tromjesečno kunsko zaduživanje iznosi 4,5 posto za tri mjeseca, odnosno 5,25 posto za šest mjeseci i 5,45 posto za godinu dana.
Sljedeća aukcija trezorskih zapisa održat će se 10. siječnja putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 03 sij 2012, 22:44 |
|
|
Linićeva biografija http://www.biografije.org/linic.htmzanimljiv dio Citat: Kao financijski direktor u riječkoj Rafineriji postao je žrtva velike afere Agrokomerc 1987. Kao već iskusni financijer u Velikoj Kladuši 'nanjušio' je dobar posao i brzo sklopio ugovor s Fikretom Abdićem. Preko riječke luke izvozio je Agrokomercovu robu i tako gomilao devize kojima je potom kupovao naftu za Rafineriju. Time je zaradio nekoliko stotina milijuna dolara za Rafineriju. S Abdićevim padom i posao je stao, a dio kredita koji je bio uključen u te transakcije propao je pa je o svemu otvorena policijska istraga. Kako mu istražitelji nisu mogli ništa pronaći sve je završilo samo s nalogom gradskog partijskog komiteta da se Linić izbaci iz Saveza komunista, koji ipak na kraju nije realiziran. Babo uskoro izlazi, možda ipak nisu ono šupljaci o oživljavanju agrokomerca...
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 01:04 |
|
|
|
- imas kucu imas stan - vrati sator !? Poznato mi od nekud ovo... imace osim pdv-a koji ce biti25% (jedino madari iaju 27% ako se ne varam) nista nisam jos cuo konkretno, a to je nova ulaganja, olaksice pri otvaranju novih tvrtki (PROIZVODNJA)!? Stalno se prica o porezima,o smanjenjima,viskovima radnika,...ovo zvuci nevjerojatno! Pocnite govoriti o novim ulaganjima,privatizaciji skverova i novim ugovorma,smanjenju dobijanja dozvola za pocetak otvaranja novih proizvodnih pogona....
Ako bas morate stedjeti,krenite od svojih placa!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 17:51 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
|
Socijalna država, pola milijuna branitelja, pola milijuna nezaposlenih, 1.2 milijuna penzića, pola države ne radi. Dobro to i ide tako godinama.

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 17:59 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ernani je napisao/la: Socijalna država, pola milijuna branitelja, pola milijuna nezaposlenih, 1.2 milijuna penzića, pola države ne radi. Dobro to i ide tako godinama. Čitao sam jedan komentar jednog ekonomista u vjesniku mislim ide slično ovome : " Da Njemačka i Francuska imaju ovoliko socijalnih skupina ko i mi vrlo brzo bi propale, a skupa s njima i čitava Europa " 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Socijalna država, pola milijuna branitelja, pola milijuna nezaposlenih, 1.2 milijuna penzića, pola države ne radi. Dobro to i ide tako godinama. Čitao sam jedan komentar jednog ekonomista u vjesniku mislim ide slično ovome : " Da Njemačka i Francuska imaju ovoliko socijalnih skupina ko i mi vrlo brzo bi propale, a skupa s njima i čitava Europa "  Zdrav razum nameće takva pitanja, nema radnih navika, tehnološkog razvoja, investicije zaobilaze državu u širokom luku zbog korupcije, 70 % mladih želi pobjeći van. Glavno da na tv slušamo ispiračinu mozga o crvenima i crnima 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:08 |
|
|
Ernani je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Čitao sam jedan komentar jednog ekonomista u vjesniku mislim ide slično ovome : " Da Njemačka i Francuska imaju ovoliko socijalnih skupina ko i mi vrlo brzo bi propale, a skupa s njima i čitava Europa "  Zdrav razum nameće takva pitanja, nema radnih navika, tehnološkog razvoja, investicije zaobilaze državu u širokom luku zbog korupcije, 70 % mladih želi pobjeći van. Glavno da na tv slušamo ispiračinu mozga o crvenima i crnima  Pa kažem ti mi smo čudo, još da nam je discipline ko u Nijemaca, gdje bi nam kraja bilo  ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vesna155
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:12 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:14 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
|
Baš me zanima šta će ovaj SDP napravit.. Al svakako osvježenje na vlasti ,neka se pokažu sad kad su dobili priliku.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:15 |
|
|
|
Nije to samo u Hrvatskoj, Europa je takva otprilike svagdje osim na nordijskom dijelu. I onda se baba Merkelica ljuti kad im Kina više neda love i favorizira Ameriku, Amerika zna povući kad treba. Grčki sindrom zavladao, najgore je što su svi postali apatični i svejedno im je. Još kako je sve naopako traže od onih koji su ih doveli u ovo da ih spašavaju.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:19 |
|
|
|
A kaj će napravit, spizdit će prve 2 godine na obračune nismo mi oni su i druge 2 godine za pripremu idućih izbora, u 4 godine ne mogu ovo izvući ni da dobiju Marshallov plan.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:20 |
|
|
Ernani je napisao/la: Nije to samo u Hrvatskoj, Europa je takva otprilike svagdje osim na nordijskom dijelu. I onda se baba Merkelica ljuti kad im Kina više neda love i favorizira Ameriku, Amerika zna povući kad treba. Grčki sindrom zavladao, najgore je što su svi postali apatični i svejedno im je. Još kako je sve naopako traže od onih koji su ih doveli u ovo da ih spašavaju. Dobro, država treba biti socijalna, ali ne pretjerivati, mi smo krajnost u tom pretjerivanju. Ameri su suprotnost čista, oni ni neznaju što je socijalna država , onaj zdravstveni sustav je brutalan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:22 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Zadar1993 je napisao/la: Ernani je napisao/la: Nije to samo u Hrvatskoj, Europa je takva otprilike svagdje osim na nordijskom dijelu. I onda se baba Merkelica ljuti kad im Kina više neda love i favorizira Ameriku, Amerika zna povući kad treba. Grčki sindrom zavladao, najgore je što su svi postali apatični i svejedno im je. Još kako je sve naopako traže od onih koji su ih doveli u ovo da ih spašavaju. Dobro, država treba biti socijalna, ali ne pretjerivati, mi smo krajnost u tom pretjerivanju. Ameri su suprotnost čista, oni ni neznaju što je socijalna država , onaj zdravstveni sustav je brutalan. Zaboravio si dodat i riječ "Nehumano" .
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi Postano: 04 sij 2012, 18:23 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Dobro, država treba biti socijalna, ali ne pretjerivati, mi smo krajnost u tom pretjerivanju. Ameri su suprotnost čista, oni ni neznaju što je socijalna država , onaj zdravstveni sustav je brutalan.
Zaboravio si dodat i riječ "Nehumano" . Brutalno se uklapa u to  .
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|