HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2026, 22:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Linić najavljuje porez na stanove u kojima se ne živi
PostPostano: 01 vel 2012, 20:29 

Linić jučer izjavio da će biti otpuštanja u javnom sektoru. Danas se Milanović sreo sa sindikalcima i rekao da neće biti otpuštanja. Niti će se mijenjati ugovor o radu.

Usudio bih se reći da je u "kukuriku" Vladi najslabija karika Milanović. Zbog njegova ega i populizma nijedna reforma se neće odraditi.

Ako se prije toga na smrt ne zakače. Jer ipak kontrira živčanom Liniću.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 10:59 

Ovi će se potući pred kamerama uskoro. Nevjerojatno koliko različito vuku i nema dogovora između njih samih.
Čeka se Kajin da zapali vatru.

Danas:

Linić: Reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima
Podsjetimo, premijer Zoran Milanović jučer je na sastanku sa sindikatima obećao kako za sada neće biti otpuštanja.

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 12:44 

BBC je napisao/la:
Ovi će se potući pred kamerama uskoro. Nevjerojatno koliko različito vuku i nema dogovora između njih samih.
Čeka se Kajin da zapali vatru.

Danas:

Linić: Reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima
Podsjetimo, premijer Zoran Milanović jučer je na sastanku sa sindikatima obećao kako za sada neće biti otpuštanja.

Zapravo poznajem par IDSovaca i mogu ti reči da nisu baš sa vladom zadovoljni, kažu da se Vlada temeljito polarizirala, na jednoj strani u svojim prijedlozima stoje SDPovci, a na drugoj strani zajedno HNS i IDS , HSUovce niko nikad nište ni ne pita :zubati .

Ovim tempom će puknuti i prije nego Račanova vlada, Milanče se dobro zaje*alo kada je onom ekspert vozaču Čačiću dalo 15 mandata u Saboru.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 vel 2012, 23:43 

Milanović pobjesnio zbog Ferenčaka, Čačiću poručio: Miči ga!

Premijer Zoran Milanović dobio je, moglo bi se reći, 'živčani slom' kad je objavljeno kako će HNS-ov glavni tajnik Srećko Ferenčak koji ima nepravomoćnu presudu zbog gospodarskog kriminala, ući u Nadzorni odbor JANAF-a. Pobjesnio je nakon što mu je javljeno što HNS-ovci smjeraju, nazvao je šefa HNS-a Radimira Čačića i samo mu rekao: Rješavaj to odmah! Miči Ferenčaka!

Naime, tijekom srijede je objavljeno kako će Ferenčak u NO Janaf-a, državne tvrtke koja je u raspodjeli fotelja, pripala toj stranci. Znalo se duže vremena kako će predsjednik Uprave biti Dragan Kovačević, s čime je SDP-ova strana bila složna.

Međutim, ono što u SDP-u nisu znali, je da haenesovci planiraju staviti i Ferenčaka. Tako je vijest o imenovanju HNS-ovog tajnika, kao hladna krpa opalila premijera Milanovića i njegove suradnike.

- Svi su bili šokirani jer nitko to nije mogao očekivati, nikome nije bilo na kraj pameti da će Čačić povući takav potez- pričaju u SDP-u.

Kako saznajemo, Milanović je u razgovoru sa šefom narodnjaka bio prilično kratak s jednostavnom porukom: Rješavaj Ferenčaka!

Jednoglasna odluka SDP-ovog vrha Vlade je pak bila kako se neće miješati u način na koji će Čačić to riješiti- kako sa Ferenčakom, tako i sa medijima i javnosti, želeći se, na neki način, distancirati od nove afere koja potresa redove njihovog koalicijskog partnera. Podsjetimo, i prije nego što su osvojili vlast, Kukuriku koaliciju potresla je, kako stvari sada stoje, tek prva afera- sa varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem koji je uhvaćen u vožnji službenog automobila u alkoholiziranom stanju. Tada je također na inzistiranje Milanovića Habuš maknut sa liste za Sabor, no HNS ga nije htio maknuti sa mjesta gradonačelnika. SDP se također, u taj dio, nije želio miješati.

Čačić o Ferenčaku: Amoralno je napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni

Kao ni sada, osim kratkom i jednostavnom porukom kako Ferenčaka treba maknuti.

- Čačiću je prepušteno pravdanje tog poteza i to namjerno s obzirom da JANAF pripada njegovom resoru. Odlučeno je da se HNS-u prepusti kompletna 'izvedba' i pojašnjenje javnosti zašto je Ferenčak predložen te zašto ga se miče s predloženog mjesta za člana nadzornog odbora- pričaju esdepeovci.

Međutim, iako je načelni dogovor u esdepeovim ministarskim redovima bio da šute i ne komentiraju, suzdržat se nije mogao SDP-ov ministar ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina.

- O toj odluci trebaju razmisliti oni koji su ga imenovali, kao i sam Ferenčak. Svatko ima svoju odgovornost. Da sam na njegovu mjestu, sam bih dao ostavku- kazao je Komadina.

Zahtjevom i prijedlogom HNS-a da Srećko Ferenčak postane član Nadzornog odbora, smatraju u SDP-u, opaljena je velika pljuska Kukuriku koaliciji koja se u javnosti i tijekom kapmanje trudila pokazati kako oni neće biti kao HDZ, nego da će podići standarde vladanja.

Upravo zbog toga taj potez kao da je čekala i šefica HDZ-a Jadranka Kosor koja je spremno odgovorila što misli:

- Nova vlada je odustala od načela depolitizacije NO-a. Očito je da se moraju dovesti njezini ljudi politički podobni i to bez obzira na teret koji nose na svojim leđima. Iako je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, to načelo novu vladu nije sprječavalo da cijeli HDZ svojevremeno proglasi zločinačkom organizacijom, ali kad se radi o njihovim podobnicima očito vrijede dvostruka mjerila.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2012, 08:17 

BBC je napisao/la:
Milanović pobjesnio zbog Ferenčaka, Čačiću poručio: Miči ga!

Premijer Zoran Milanović dobio je, moglo bi se reći, 'živčani slom' kad je objavljeno kako će HNS-ov glavni tajnik Srećko Ferenčak koji ima nepravomoćnu presudu zbog gospodarskog kriminala, ući u Nadzorni odbor JANAF-a. Pobjesnio je nakon što mu je javljeno što HNS-ovci smjeraju, nazvao je šefa HNS-a Radimira Čačića i samo mu rekao: Rješavaj to odmah! Miči Ferenčaka!

Naime, tijekom srijede je objavljeno kako će Ferenčak u NO Janaf-a, državne tvrtke koja je u raspodjeli fotelja, pripala toj stranci. Znalo se duže vremena kako će predsjednik Uprave biti Dragan Kovačević, s čime je SDP-ova strana bila složna.

Međutim, ono što u SDP-u nisu znali, je da haenesovci planiraju staviti i Ferenčaka. Tako je vijest o imenovanju HNS-ovog tajnika, kao hladna krpa opalila premijera Milanovića i njegove suradnike.

- Svi su bili šokirani jer nitko to nije mogao očekivati, nikome nije bilo na kraj pameti da će Čačić povući takav potez- pričaju u SDP-u.

Kako saznajemo, Milanović je u razgovoru sa šefom narodnjaka bio prilično kratak s jednostavnom porukom: Rješavaj Ferenčaka!

Jednoglasna odluka SDP-ovog vrha Vlade je pak bila kako se neće miješati u način na koji će Čačić to riješiti- kako sa Ferenčakom, tako i sa medijima i javnosti, želeći se, na neki način, distancirati od nove afere koja potresa redove njihovog koalicijskog partnera. Podsjetimo, i prije nego što su osvojili vlast, Kukuriku koaliciju potresla je, kako stvari sada stoje, tek prva afera- sa varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem koji je uhvaćen u vožnji službenog automobila u alkoholiziranom stanju. Tada je također na inzistiranje Milanovića Habuš maknut sa liste za Sabor, no HNS ga nije htio maknuti sa mjesta gradonačelnika. SDP se također, u taj dio, nije želio miješati.

Čačić o Ferenčaku: Amoralno je napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni

Kao ni sada, osim kratkom i jednostavnom porukom kako Ferenčaka treba maknuti.

- Čačiću je prepušteno pravdanje tog poteza i to namjerno s obzirom da JANAF pripada njegovom resoru. Odlučeno je da se HNS-u prepusti kompletna 'izvedba' i pojašnjenje javnosti zašto je Ferenčak predložen te zašto ga se miče s predloženog mjesta za člana nadzornog odbora- pričaju esdepeovci.

Međutim, iako je načelni dogovor u esdepeovim ministarskim redovima bio da šute i ne komentiraju, suzdržat se nije mogao SDP-ov ministar ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina.

- O toj odluci trebaju razmisliti oni koji su ga imenovali, kao i sam Ferenčak. Svatko ima svoju odgovornost. Da sam na njegovu mjestu, sam bih dao ostavku- kazao je Komadina.

Zahtjevom i prijedlogom HNS-a da Srećko Ferenčak postane član Nadzornog odbora, smatraju u SDP-u, opaljena je velika pljuska Kukuriku koaliciji koja se u javnosti i tijekom kapmanje trudila pokazati kako oni neće biti kao HDZ, nego da će podići standarde vladanja.

Upravo zbog toga taj potez kao da je čekala i šefica HDZ-a Jadranka Kosor koja je spremno odgovorila što misli:

- Nova vlada je odustala od načela depolitizacije NO-a. Očito je da se moraju dovesti njezini ljudi politički podobni i to bez obzira na teret koji nose na svojim leđima. Iako je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, to načelo novu vladu nije sprječavalo da cijeli HDZ svojevremeno proglasi zločinačkom organizacijom, ali kad se radi o njihovim podobnicima očito vrijede dvostruka mjerila.

Što već :confused1 ? Mislio sam da će im duže trebati.... ovim tempom možemo već postaviti transparente u ZGu dobrodošao MMF aranžmane :hrvatinic

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:06 

Hrvatska vlada namjerava u ovoj godini u državnoj administraciji zaposliti više od 1000 novih ljudi na čije će plaće potrošiti više od 66 milijuna kuna! Ti podaci proizlaze iz Programa Vlade Republike Hrvatske za preuzimanje i provedbu pravne stečevine Europske unije za 2012. godinu koji je Vlada usvojila na sjednici u četvrtak.

A što je sa štednjom?
Google Oglasi
Technik bei MediaMarkt
Die kleinsten Preise der Geschichte sind doch nicht blöd, Mann! www.mediamarkt.at

Čak 310 stranica tog programa krije brojna nova zapošljavanja u državnim službama, a što je suprotno proklamiranim mjerama štednje i racionalizaciji javne uprave u što se zaklinju svi u Vladi, počevši od premijera Zorana Milanovića pa sve do jednog ministra.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:07 

Ovi misle da mogu lagati IMF i kreditne agencije.
Možda i mogu, vidjet ćemo.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:12 

BBC je napisao/la:
Ovi misle da mogu lagati IMF i kreditne agencije.
Možda i mogu, vidjet ćemo.

E BBC , ako su Grci mogli 40 godina zašto ne bi mi mogli naredne 4 ? :D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:18 

Vremena se promijenila. Drugi vjetrovi danas pušu. Sibirski.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:21 

BBC je napisao/la:
Vremena se promijenila. Drugi vjetrovi danas pušu. Sibirski.

Jašta, eh da je milanče na vlast došlo prije 4 godine još bi nekako mogo lagati MMFu i MZu . Da vidimo sada :laugh

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:24 

IMF i kreditne agencije ne možeš slagati. Mogu ti samo progledati kroz prste zbog nekih svojih ciljeva.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 13:27 

BBC je napisao/la:
IMF i kreditne agencije ne možeš slagati. Mogu ti samo progledati kroz prste zbog nekih svojih ciljeva.

To je posve jasno, da vidimo kako će se ovo dalje odigravat.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2012, 00:14 

RASTE NAPETOST U KOALICIJI - Burne reakcije nakon teksta objavljenoga u subotnjem Obzoru
"Kako SDP govori o partnerima, i nije čudno da su rijetko na vlasti"
Esdepeovce bi, kaže visoki dužnosnik Čačićeve stranke, mogla umiriti i činjenica da bez njega nema gospodarskoga oporavka

Napete odnose SDP-a i HNS-a dodatno je usijao pokušaj Radimira Čačića da, Zoranu Milanoviću iza leđa, nepravomoćno osuđenog Srećka Ferenčaka postavi na mjesto šefa NO-a Janafa. To je propalo jer je reakcija javnosti premijera natjerala da osujeti Čačićev plan. No, šteta je već bila učinjena, a članstvu SDP-a nije jasno kako su njihovi ministri dopustili HNS-u i Čačiću da svojim potezima ruše ugled Vlade. Napetost među vladajućima opisali smo u tekstu "Kipi u Kukuriku koaliciji. Tko će prvi u Vladi Čačiću reći: Dosta!" objavljenom u subotu u Obzoru. I, čini se, pogodili "žicu".

Nazvao nas je visoki dužnosnik HNS-a i odgovorio svojim koalicijskim partnerima. – Sve nemirne članove SDP-a mogla bi smiriti činjenica da njihova stranka nema program gospodarskog oporavka i da taj oporavak nije moguć bez HNS-a i Čačića. Mogla bi ih smiriti i činjenica da međunarodni ugled Vlade najvećim dijelom počiva na osobnom ugledu Vesne Pusić, da je Andrea Zlatar jedina ministrica iza koje je stala cjelokupna stručna javnost... – kazao je naš sugovornik. I dodao da je HNS razočaran reakcijom SDP-a u slučaju Ferenčaka.

– Mi bismo kao koalicijski partneri uvijek stali iza članova SDP-a, primjerice njihovih gradonačelnika, protiv kojih su se vodili politički motivirani procesi, i malo smo iznenađeni što zauzvrat ne dobivamo ni dio te podrške – kaže naš sugovornik iz vrha HNS-a. Reagirao je i na početak teksta u Obzoru, odnosno citat jednog visokopozicioniranog člana SDP-a koji je haenesovce opisao kao vrlo pohlepan svijet.

– Oni koji tako govore trebaju imati na umu da, s obzirom na to što sve govore o koalicijskim partnerima, nije ni čudo da su tako rijetko na vlasti – rekao je.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2012, 22:32 

Prc...nema nabijanja proračuna tako jeftino.

Nakon što je poslala pismo u kojem upozorava Milanovićevu vladu da porez na telekomunikacijske usluge nije u skladu s pravnom stečevinom EU, potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za digitalni razvoj Neelie Kroes planira u sljedećim danima s ministrom Zlatkom Komadinom razgovarati o toj temi, bilo u izravnom susretu, bilo telefonski.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 22:09 

"Kukurikavci" zatvaraju Vijesnik, a daju 29 milijuna Kuna srpskom tjedniku Novosti.

Svakog Zagrepčanina dobro namlatiti u Dalmaciji.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 22:44 

:laugh , ništa baš me zanima kako će se stvari dalje razvijati.
Evo gledam otvoreno da vidimo što kaže Linić o proračunu .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 22:48 

Kako su Hrvati tako glup narod ?
Ona ženska iz sindikata za vrijeme HDZ nije dala dirati kolektivni ugovor, sad sama nudi kukurikavcima da ga promijene.

Zar ljudi ne kuže da se tu ne radi o demokraciji i pravima radnika, već o navijanju za mentalne komunjare ?

Ne treba narod žaliti, kako god loše živio. Sami biraju na izborima.

Inače, kad vidiš zagrebačke tablice u Zadru, ključ u ruku i izderi lak na autu.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 23:35 

Zapamtit ću za ubuduće :D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 vel 2012, 05:10 

Kod vas je isti haos (ako ne i veći, sudeći po platama) u javnom sektoru kao i u Srbiji.
Ako je ovaj grafik tačan (prosečne plate u zadnjoj deceniji, u privatnom i javnom sektoru), nije mnogo odmaknuto u tranziciji iz socijalizma..

Privitak/ci:
prosjecne neto place u hr-privatni-javni sektor.jpg
prosjecne neto place u hr-privatni-javni sektor.jpg [ 34.43 KiB | Pogledano 3627 put/a. ]

slika
Vrh

PostPostano: 02 ožu 2012, 00:57 

Pesimistični građani: Milanovićeva vlada neće nas izvući iz krize

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... krize.html

Ljudi u Hrvatskoj su u kurcu. Za samo nekoliko mjeseci od ekstremnog optimizma do ekstremnog pesimizma. Sredine nema nikako.

Dobro je onaj Srbin iz Beograda (zaboravi mu ime) rekao, razorna moć komunizma je veća od hidrogenske bombe. Trebaju generacije i generacije da se to ispravi.

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2012, 01:00 

kad je komunizam uspio sjebati Nijemce u toj mjeri da im ni preko tisuću milijardi eura pomoći od njihove zapadne braće ne pomaže, e onda nema nikom pomoći, ni za 100 godina.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2012, 22:00 

Ove "kukuriku" budale mijenjaju masu stvari već dogovorenih sa EU i koji su bili uvjeti. A i dalje su pod nadgledanjem.

Ne bi me začudilo da zablokiraju ulaz Hrvatske u EU.

I Josipović se pod hitno treba riješiti Saše Perkovića. Oca mu traži Interpol i Njemačka i to je klasičan sukob interesa.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2012, 16:24 

Linić u HAC-u zaposlio dvoje prijatelja bez natječaja: Nismo imali vremena!

HDZ je za ove mala beba.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2012, 16:35 

BBC je napisao/la:
Linić u HAC-u zaposlio dvoje prijatelja bez natječaja: Nismo imali vremena!

=))

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2012, 16:50 

Više nije Rojs u modi. Sad je u modi Josipović sa svojim "Tko je zampio, zampio".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: